Top filme Disney 2020 perfecte de văzut în familie

Top filme Disney 2020 perfecte de văzut în familie

Bianca Geica - Redactor Senior

Filmele Disney sunt un adevărat deliciu nu numai pentru copii, ci pentru întreaga familie. Efectele spectaculoase și poveștile care ne țin cu sufletul la gură sunt ingredientele principale care nu ne lasă să ne dezlipim din fața ecranelor atunci când urmărim un filme Disney.

Filmele Disney ne-au marcat copilăria și continuă să își lase amprenta și asupra copiilor noștri, aducând în atenția lor povești nemuritoare, dar și noutăți care de multe ori ajung să ne captiveze și pe noi, părinții.

Familie formata din mama, tata si copii care se uita la film

Iată care sunt filmele Disney pe care, în opinia noastră, nu trebuie să le ratezi și unde mai pui că sunt perfecte de văzut în familie! Unele au apărut chiar în 2020 sau urmează să se lanseze online anul acesta, iar altele au fost atât de populare în 2019 încât trebuie să le revezi. Nu ne-am putut abține să nu reamintim și câteva filme Disney vechi, clasice, care merită toată atenția copiilor și care sigur îți vor trezi nostalgia.

Filme Disney 2020

Fie că au fost deja lansate sau urmează să aibă premiera online, aceste filme Disney din 2020 nu trebuie ratate:

Mulan

”Mulan” este de departe unul dintre cele mai așteptate filme Disney din 2020. Premiera în cinematografe a fost amânată de două ori anul acesta din cauza pandemiei, însă filmul urmează să fie lansat online pe 4 septembrie, pe platforma Disney+.

Filmul live-action ”Mulan” merge pe urmele lui Hua Mulan, fiica unui bătrân luptător, care se deghizează în bărbat şi îi ia locul tatălui său în armată. Călătoria epică o va transformă într-un războinic venerat, îi va aduce respectul întregii națiuni și îl va face mândru pe tatăl ei.

Suflet (Soul)

”Soul” este prima animație în care, pentru prima dată în istoria Disney Pixar, personajul principal este de culoare. Filmul spune povestea unui profesor de muzică, Joe Gardner (Jamie Foxx), al cărui vis este acela de a deveni cântăreț de jazz. Doar că, înainte de a se putea bucură de momentul care să îi deschidă această cale, are un accident în urma căruia ajunge într-un spațiu eteric, de tranziție. Aici o întâlnește pe 22 (Tina Fey), un suflet tânăr și naiv, alături de care Joe va da startul unei călătorii ce trebuie să îl readucă în corpul său înainte de a fi prea târziu.

Tot înainte (Onward)

Localizat într-o lume fantastică, filmul ”Tot înainte” de la Disney Pixar prezintă doi frați elfli adolescenți care pornesc într-o aventură extraordinară pentru a află dacă mai există puțină magie în lume.

Ivan cel fără de seamăn (The One and Only Ivan)

Gorila Ivan (Sam Rockwell) încearcă să-și recompună trecutul din frânturile pe care și le amintește cu ajutorul neprețuit al elefantului Stella (Angelina Jolie), cu care plănuiește și evadarea din captivitate.

Artemis Fowl

Artemis este un geniu de numai 12 ani, milionar şi parte a unei familii de infractori celebri. Dispariţia neobişnuită a tatălui său îl forţează să pătrundă într-o lume misterioasă, plină de zâne, spiriduşi şi magie, ce-i testează limitele - îl aruncă în situaţii din ce în ce mai periculoase, cu răsturnări la tot pasul.

Cele mai bune filme Disney vechi

Cele mai bune filme Disney sunt, fără îndoială, cele clasice, care ne trezesc amintiri legate de copilărie și ne fac să retrăim cu zâmbetul pe buze acea perioada. Copiii tăi nu trebuie să rateze aceste filme clasice!

Mica Sirenă (1989)

”Mica Sirenă” este o animație bazată pe povestea lui Hans Christian Andersen. Ariel, fiica cea mai mică a regelui Triton, este nemulțumită de viața în mare și este curioasă să vadă cum trăiesc oamenii. Ignorând avertismentele tatălui ei și ale lui Sebastian de a nu se apropia de oameni, într-o seară îl salveză pe prințul Eric, de care se și îndrăgostește. Acesta nu își amintește cine l-a salvat, ci doar vocea fetei. Pentru a putea fi împreună cu el, Ariel caută ajutor la Ursula, vrăjitoarea mării. Ursula, însă, are alte planuri pentru sirenă și tatăl ei.

Frumoasa și Bestia (1991)

Belle este o fată nemulțumită de viața dintr-un orășel provincial al Franței, care încearcă să respingă dovezile de afecțiune ale îngâmfatului Gaston. Bestia este un prinț tranformat într-un animal fioros printr-o vrajă pentru că nu putea să iubescă. Destinele celor doi se întâlnesc, dar pentru a rupe vraja, Bestia trebuie să-i câștige dragostea lui Belle, altfel riscă să rămână așa pentru totdeauna.

Aladdin (1992)

Versiunea din 1992 a filmului animat ”Aladdin” este și una dintre cele mai apreciate, în mare parte datorită regretatului actor Robin Williams, care în această animație a dat glas duhului din lampă. Povestea o știi deja. Aladdin este un tânăr vagabond care trăiește pe străzile unui oraș aglomerat alături de maimuța lui credincioasă, Abu. El o întâlnește pe prințesa Jasmine într-o piață din vecinătate și de acolo începe o întreagă aventură.

Regele Leu (1994)

"Regele Leu" a devenit filmul cu cele mai bune încasări în toată lumea în anul 1994 și a câștigat două premii Oscar: Cea mai bună coloană sonoră originală și Cea mai bună melodie ("Can You Feel The Love Tonight"). Pentru a realiza această animație, producătorii au studiat viața leilor adevărați, iar unii dintre ei au mers în Kenia pentru a studia habitatul lor natural care va fi folosit în film.

Utilizarea semnficativă a calculatoarelor în film a permis producătorilor să-și pună în practică ideile în noi moduri. Animația pe calculator s-a folosit cel mai mult în scenă cu antilopele. Câteva antilope au fost create 3D pe calculator după care au fost multiplicate în câteva sute.

Cocoșatul de la Notre-Dame (1996)

”Cocoșatul de la Notre-Dame” spune povestae lui Quasimodo, un clopotar diform, trebuie să-și câștige independența față de un ministru depravat și crud pentru a-și ajută prietena, o țigancă dansatoare.

Cenușăreasa (1950)

”Cenușăreasa” este un film de animație clasic, din 1950 produs de Walt Disney și bazat pe povestea Cenușăreasa, de Charles Perrault. Merită să revezi această versiune clasica chiar și numai pentru a face diferența între aceasta și cele actuale.

Filme Disney de pe Netlfix

Dacă ai cont pe Netflix, ar fi chiar păcat să nu urmărești câteva filme Disney care sigur îți vor face serile mai frumoase:

Spărgătorul de Nuci și Cele Patru Tărâmuri (The Nutcracker And The Four Realms)

”Spărgătorul de Nuci și Cele Patru Tărâmuri” este un film de fantezie și aventură american din 2018. Este o repovestire a poveștii scurte a lui E. T. A. Hoffmann „Spărgătorul de Nuci și Regele Șoarecilor” și baletul lui Marius Petipa. ”Spărgătorul de Nuci” este despre o tânără fată care primește cadou un ou încuiat de la mama să decedată și care începe o călătorie într-un tărâm magic pentru a găși cheia.

Puiu' mic (Chicken Little)

"Puiu' mic" este primul film artistic de animație realizat integral de Walt Disney pe computer. Chicken Little este un pui tânăr care trăiește în orașul Oakley Oaks. Într-o zi, el produce panică după ce îi cade o ghindă în cap și avertizează pe toată lumea că cerul a început să se prăbușească.

Mary Poppins Revine (Mary Poppins Returns)

”Mary Poppins Revine” este un film musical de fantezie din anul 2018 regizat de Rob Marshall. Filmul este continuarea filmului de la Disney din anul 1964, avându-i ca protagoniști pe Emily Blunt în rolul lui Mary Poppins, cu Lin-Manuel Miranda, Dick Van Dyke, Angela Lansbury, Colin Firth și Meryl Streep.

Plasat în atmosfera londoneză a anului 1930, la 24 de ani după întâmplânirile din filmul original, pelicula o readuce pe Mary Poppins, iubita dădacă a copiilor Banks, ce revine în familie pentru a o sprijini că urmare a unui eveniment tragic care îi copleșește.

Clopoțica și Legenda Bestiei de Nicăieri (Tinker Bell And The Legend Of The Neverbeast)

”Clopoțica și Legenda Bestiei de Nicăieri” ne-o arată pe Clopoțica într-o aventură ieșită din comun: când una dintre suratele ei, încrezătoare că înfățișarea nu spune nimic despre inima unei ființe, se împrietenește cu o misterioasă creatură gigantică, Clopoțica nu știe dacă să se teamă sau nu pentru siguranța zânelor. Dar când un grup de zâne ia inițiativa de a captura "monstrul" înainte că acesta să facă prăpăd în jur, Clopoțica va trebui să decidă dacă prejudecățile sunt mai importante decât o inimă deschisă.

Christopher Robin şi Winnie de Pluş

În filmul „Christopher Robin şi Winnie de Pluş” îl regăsim pe Christopher Robin adult, capul unei familii tipice din clasa muncitoare, copleșit de stres și responsabilitate. Însă, exact când are nevoie mai mare, îl reîntâlneşte pe prietenul lui din copilărie, Winnie the Pooh (Winnie de pluș), care îl va ajută să rezolve o situație complicată la serviciu, dar și să redescopere plăcerile vieţii.

Lista cu filme Disney lansate în 2019

Anul 2019 a fost unul plin în materie de lansări de filme Disney. Iată unele dintre cele mai populare producții ale anului trecut pe care nu ar trebui să le treci cu vederea, dacă nu le-ai vizionat deja:

Aladdin

O adaptare live-action senzațională și captivantă a filmului clasic de animație, ”Aladdin” este povestea palpitantă a hoțului șarmant Aladdin (Mena Massoud), a prințesei curajoase și hotărâte Jasmine (Naomi Scott) și a memorabilului Duh, interpretat de această dată de Will Smith.

Regele Leu (The Lion King)

”The Lion King”, versiunea lansată în 2019, este un live-action care te invită să călătorești în savana africană, unde a venit pe lume un viitor rege. Tânărul leu Simba îl venerează pe tatăl său, regele Mufasa și își asumă rolul de viitor conducător. Însă, nu toți cei din regat se bucură de venirea pe lume a puiului de leu.

Dumbo

Un remake al filmului animat cu același nume din 1941 și bazat pe celebra carte a scriitorilor Helen Aberson și Harold Pearl, filmul urmărește aventurile extraordinare ale lui Dumbo, un elefant neobișnuit.

Doamna și vagabondul (Lady and the Tramp)

Filmul este un remake live-action a clasicului Disney din 1955. Actorii Tessa Thomson şi Justin Theroux sunt ”Doamna şi Vagabondul” în povestea de dragoste devenită un clasic al lungmetrajelor animate marca Disney. Filmul este regizat de Charlie Bean, iar scenariștii sunt Andrew Bujalski și Kari Granlund.

Maleficent: Suverana Răului (Maleficent: Mistress of Evil)

La câţiva ani după cele petrecute în ”Maleficent”, aventura fantastică continuă. ”Maleficent: Suverana Răului” va explora şi mai mult relaţia complexă dintre purtătoarea înfricosătoarelor coarne şi cea care urmează să devină în curând Regină. Noi alianţe se formează şi noi antagonişti apar în lupta pentru protecţia regatului Moors şi a creaturilor magice ce-l populează.

Regatul de gheață 2 (Frozen 2)

Povestea începe la ceva vreme după evenimentele din primul film, într-un Arendelle ai cărui locuitori se bucură de pace. Iniţial, cea mai mare provocare a poveştii pare să fie dorinţa lui Kristoff (Jonathan Groff) de a o cere de nevastă pe Anna (Kristen Bell), dar asta doar până când Elsa (Idina Menzel) aude o voce misterioasă ce-i aduce aminte de un cântec de leagăn din copilărie. O ameninţare supranaturală şi posibilitatea că trecutul regatului să nu fie la fel de luminos precum cred cele două surori le vor aruncă pe eroine într-o nouă aventură.

Captain Marvel

„Captain Marvel” vine cu o poveste nou-nouță despre o perioadă încă nevăzută din istoria Universului Cinematografic Marvel. Acțiunea noului film „Captain Marvel” are loc în 1995, când Carol Danvers (Brie Larson), fost pilot în U.S. Air Force, devine unul dintre cei mai puternici eroi ai galaxiei. După un stagiu de pregătire în Starforce, o unitate militară de elită de pe planetă Kree, Carol se întoarce pe Pământ, cu o mulțime de întrebări fără răspuns despre trecutul și identitatea ei.

Acestea sunt filmele Disney pe care merită să le vezi cu toată familia. Tu ce alte filme Disney ai văzut și recomanzi? 

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Prima excursie cu trei copii la Disney World. Un părinte vorbește sincer despre avantaje și dezavantaje
Prima excursie cu trei copii la Disney World. Un părinte vorbește sincer despre avantaje și dezavantaje

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Veste mare: Disney+ vine în România! Cât va costa abonamentul
  Veste mare: Disney+ vine în România! Cât va costa abonamentul

  Disney+, serviciul de streaming de la The Walt Disney Company, a confirmat lansarea în 42 țări și 11 teritorii. Din listă fac parte România, Africa de Sud, Turcia, Polonia...

  DISNEY+ anunță titlurile disponibile în România
  DISNEY+ anunță titlurile disponibile în România

  Abonații vor putea viziona cele mai îndrăgite producții de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic și Star, toate într-un singur loc.

  Top 50 de filme pentru copii dublate în limba română
  Top 50 de filme pentru copii dublate în limba română

  Orice părinte știe cât de dificil este să găsești mereu activități noi pentru cei mici. Pe lângă faptul că trebuie să-i distreze, activitățile este musai să fie...

  Disney+ a venit în România. Cât costă abonamentul și ce producții pot fi vizionate
  Disney+ a venit în România. Cât costă abonamentul și ce producții pot fi vizionate

  Începând de astăzi, fanii Disney+ din România se pot înregistra pe www.disneyplus.com pentru a beneficia de oferta exclusivă de lansare: 239,90 lei pentru...

  13 filme de lungmetraj pentru copii și familie la KINOdiseea, online, între 20 – 31 octombrie
  13 filme de lungmetraj pentru copii și familie la KINOdiseea, online, între 20 – 31 octombrie

  Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr - KINOdiseea revine între 20 și 31 octombrie și cu un program online care cuprinde 13 filme de lungmetraj pentru copii...

  DISNEY+ se lansează astăzi în România
  DISNEY+ se lansează astăzi în România

  Abonații vor putea viziona cele mai îndrăgite producții de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic și Star, toate într-un singur loc.

  Îi lăsăm pe copii să se uite la filme horror?
  Îi lăsăm pe copii să se uite la filme horror?

  Că tot se apropie Halloween-ul și filmele horror rulează atât în cinematografe, cât și pe platformele de streaming, ne-am gândit să profităm de ocazie și să...

  Ce înseamnă dacă numele tău de familie se termină în „escu”? Cum explică istoria numele de familie românești
  Ce înseamnă dacă numele tău de familie se termină în „escu”? Cum explică istoria numele de familie românești

  „Escu” este terminația cel mai des întâlnită la numele românești, dar te-ai gândit vreodată ce înseamnă și de unde provine? De exemplu, știai...

  © 2024 Qbebe