28 locuri fascinante din lume pe care sigur nu le știi

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Sezonul vacanțelor se apropie tot mai mult, așa că este momentul să ne facem planuri mai amănunțite legate de locurile pe care am vrea să le vedem. Dacă vreți să aveți parte de vacanțe unice, mergeți să vizitați oricare dintre locațiile prezentate în articolul de mai jos. Chiar dacă nu sunt foarte cunoscute, ele sunt spectaculoase și vă vor face să vă doriți să le revedeți.

EUROPA

Ringerike
Reprezintă denumirea unei regiuni din sud-estul Norvegiei, nu departe de capitala Oslo. Ea constituie un loc fascinant în toate anotimpurile, remarcându-se prin varietatea peisajului: dealuri cu păduri, pășuni, lacuri, râuri, fiorduri și plaje.

Casa care „cântă” când plouă
În orașul german Dresda se află o casă ce merită într-adevăr admirată. Aceasta a fost creată de către o sculptoriță și de doi designeri, în urma unei experiențe pe care unul dintre acesta a trăit-o în Rusia. Astfel, Annette Paul a stat o vreme la St. Petersburg și a fost fascinată de zgomotul picăturilor de ploaie prin streașina casei.
Această casă este locuită de cei care au făurit-o și face parte dintr-un proiect amplu de artă din Dresda. Ea este unică prin culorile și prin sistemul de pâlnii și canale ce pot cânta în momentul în care picăturile de ploaie le traversează.

Casa care canta cand ploua

Fiordo di Furore
Acesta reprezintă de fapt un fel de port natural, la care este posibil să ajungi numai de pe partea cu marea, fiind străjuit de un pod natural de piatră.
De fapt, Furore este numele unui orășel din regiunea italiană Campania, de pe coasta amalfitană, care se distinge tocmai datorită acestui „fiord", folosit în vremuri îndepărtate de bandiții ce se ascundeau.

Valle Verzasca
Aceasta este unul dintre locurile neștiute de pe continentul nostru, care este însă cu totul fascinant.
„Valle Verzasca" este vale lungă și îngustă, pe râul Ticino, în regiunea vorbitoare de italiană a Elveției. Se află la jumătatea distanței dintre Zurich și Locarno, remarcându-se datorită peisajelor spectaculoase, cu pietre, stânci și păduri, dar în special prin apele limpezi în nuanțe de smarald, numai bune pentru înot sau alte activități pe apă.

Lauterbrunnen
Numele complet al acestei regiuni este „Valea Lauterbrunnen" și se află în Elveția, în Munții Alpi.
Zona este deosebită nu numai datorită peisajelor alpine, ci și a numeroaselor cascade (72). Printre acestea se află și „Staubbach", considerată cea mai înaltă cascadă din Europa.

Rovinj
Deși este un loc mai puțin știut din Croația, nu este mai puțin atractiv decât altele, ci dimpotrivă.
Rovinj este un orășel de pe coasta Istria (la Marea Adriatică) și reușește să îmbine atmosfera tradițională a micilor sate pescărești cu construcțiile medievale și cu prezența resorturilor moderne.
Orașul se distinge mai ales grație părții sale vechi, ce este situată pe o insulă care se unește însă cu cel nou.

 

„Shipwreck Beach"
Specialiștii o consideră una dintre cele mai fotografiate și mai admirate plaje din Grecia. Este pe insula Zakynthos, iar numele său originar este plaja Navagio. Se spune că denumirea de „Plaja epavei" i-a fost dată după scufundarea unei nave despre care se bănuiește că ar fi fost de contrabandă.
Plaja aceasta este îndrăgită grație nisipului fin, dar și a apelor liniștite, în nuanțe fabuloase de turcoaz.

Insula Cunda
O putem include și pe ea pe „lista” locurilor fascinante, dar mai puțin cunoscute. Insula este situată în Turcia, în Marea Egee, la  15 minute distanță de coasta Ayvalik și la doar 16 km de insula grecească Lesbos (la granița dintre Europa și Asia). Ceea ce-i conferă unicitate este faptul că este înconjurată de o plajă cu nisip fin, că are ape în culori minunate, iar în apropiere se află păduri de pini și plantații de măslini.

AMERICA

Lacul O'Hara
Este un loc puțin știut, dar fascinant, ce este localizat în Canada, la înălțimea de 2020 m, în Parcul Național „Yoho" din Columbia Britanică.
An de an, lacul impresionează turiștii din lumea întreagă grație peisajelor alpine și a modului în care natura este conservată . Ideal este să se facă drumeții pe jos, întrucât în zonă mai sunt și alte lacuri alpine și cabane situate pe malurile lor.

Locul în care de desfășoară Festivalul „Wooden Shoe Tulip"
An de an, în funcție de momentul în care lalele înfloresc în toată splendoarea lor, un teren de 40 de acri din statul american Oregon devine gazda unui festival al lalelelor.
Cu ocazia acestuia, pot fi admirate câmpuri întregi de lalele la poalele Muntelui Hood, cu varietăți de culori și forme deosebite. În fiecare an, lalelele sunt așezate altfel, pe culori, în funcție de anumite locații.

„White Sands National Monument"
Dacă îți dorești să ajungi într-un loc neștiut, dar unic, vizitează deșertul din sudul Statului New Mexico (SUA).
El se extinde între munți și are o culoare albă, strălucitoare, în condițiile în care, de-a lungul timpului, în zonă au avut loc acumulări de particule de gips și cristalele rămase după evaporarea apei din acesta.
Peisajul re remarcă mai ales prin dunele de diverse mărimi și forme (unele ajung și la 18 m).

„Piscina naturală" din Wimberley
Wimberley este o localitate din statul american Texas, ce a devenit vestită datorită unui loc neștiut, dar spectaculos. Este vorba despre un fel de piscină naturală, aflată pe Râul Blanco. Aceasta permite desfășurarea a tot felul de activități în apă (cum ar fi scufundările sau tubbing-ul), iar în apropierea sa se află numeroase pensiuni și hanuri pentru turiști.

Laguna Beach
Dacă ajungi în California, este păcat să nu vizitezi și această plajă situată la jumătatea distanței dintre orașele San Diego și Los Angeles.
Practic, nu doar plaja de aici este remarcabilă prin forma de lagună, ci și peisajele de acolo, ce constau în stânci, peșteri submarine, „piscine" naturale.

Chesapeake Bay Bridge-Tunnel
Localizat în statul american Virginia, acesta constituie o structură care poate reprezenta și un pod și un tunel, fiind construit la gura Golfului Chesapeake de la Oceanul Atlantic. De asemenea, el are rolul de a uni portul Hampton și gurile de vărsare ale unor râuri din zonă, unind regiunea North Hampton, Peninsula Delmarva, dar și țărmul estic și pe cel vestic de acolo, făcând legătura cu niște plaje.
A fost realizat în anul 1964 și de atunci se estimează că a fost tranzitat de mai mult de 100 de mil. de mașini.

Pod ce se transforma in tunel

Citește și: Video: Iată cele mai frumoase drumuri din lume

„Treptele către Rai" („Stairway to heaven", „Treptele Haiku")
Acestea se află în insulele Hawaii, mai exact pe insula O'ahu. Ele constituie un grup de trepte, ce au fost realizate în 1942 în scopul de a se construi un turn de control, care să transmită informații și să comunice cu navele ce traversau Pacificul.
Se estimează că durează cam 3-4 ore ca treptele să fie urcate și cam 2 ore pentru a fi coborâte. Odată ce se ajunge în vârful muntelui, un peisaj minunat se va deschide în fața ochilor, cuprinzând țărmul Pacificului, insule din apropiere, capitala insulei și, desigur, munții împăduriți din preajmă.

„Pink Sea"
În traducere „Marea roz", aceasta este unul dintre cele mai deosebite locuri pe care le puteți vizita. Această mare mărginește Peninsula Yucatan (din Mexic) și a dobândit culoarea roz datorită prezenței unor microorganisme, ce sunt mâncate de către păsările flamingo.
În regiune este cunoscută și sub numele de „Las Coloradas", întrucât apele sale roz sunt despărțite de un banc de nisip de cele obișnuite, de culoare albastră.

Tulum
Și acesta este un loc spectaculos, pe care merită să ajungi să-l vezi. Tulum este denumirea unui sit arheologic ce aparține civilizației Maya și se află pe coasta estică a Peninsulei Yucatan din Mexic.
Ruinele din Tulum se înaltă pe niște stânci înalte de 12 m, chiar pe malul Mării Caraibilor.

Rio Celeste
Experții îl numesc unul dintre comorile din Costa Rica, fiind situat în Parcul Național Tenorio, în mijlocul pădurii tropicale.
Râul este fascinant grație nuanței sale de albastru, ce se pare că se datorează unui fenomen ce ține de o reacție chimică specifică apelor din zone cu vulcani. El este albastru strălucitor o dată sau de două ori pe an, în funcție de această reacție.

Insula Eleuthera
Face parte din arhipelagul Bahamas, din Oceanul Atlantic, fiind spectaculoasă deoarece plajele ei au nisip alb și roz, există stânci impunătoare și ape de culoarea turcoazelor. În plus, în această insulă liniștită se pot practica diverse sporturi de apă.

Insula Eleuthera din Oceanul Atlantic

ASIA

Xiaozhai Tiankeng
Face parte dintre cele mai spectaculoase locuri din lume datorită prezenței celei mai mari doline de pe Terra. Dolinele constituie un fel de găuri, ce apar la suprafața pământului prin colapsul straturilor de la suprafață.
Xiaozhai Tiankeng din China reprezintă o dolină adâncă de 662 m, înconjurată de pereți de stâncă verticali. De asemenea, dedesubtul ei se poate vedea și un râu.

Imaginea celei mai mari doline din lume

Zhangjiajie National Park
Face parte dintre unele dintre cele mai vizitate rezervații naturale din China. Se remarcă mai ales prin prezența unor stânci verticale, care plutesc parcă printre nori, dar și prin căile de acces situate la mare înălțime, alături de o faună și de o floră unice.

Cea mai mare sculptură pasăre din lume- „Jatayu Nature Park" (India)
Acest loc spectaculos a fost inaugurat în anul 2016 în regiunea indiană Kerala, chiar pe locul în care se crede că pasărea mistică Jatayu s-a prăbușit după lupta cu unul dintre dușmanii ei.
Sculptura include de fapt un complex de 65 de acri, pe care se află și un teatru 6D, un muzeu digital și un resort ayurvedic, situat într-o peșteră.

Cea mai mare sculptura pasare din lume

Super Tree Grove
Reprezintă un ansamblu de grădini, întins pe aprox. 101 hectare, ce se află în partea centrală a orașului-stat Singapore, în zona Golfului Marina.
Grădinile (în număr de 3) au fost înființate ca un proiect al guvernului, acela de a transforma Singapore într-un „oraș într-o grădină", în vederea îmbunătățirii calității vieții.

Palawan
Constituie un arhipelag din insulele Filipine, fiind declarat de mai multe ori „monument al naturii". Motivul pentru care a primit această titulatură sunt: pădurile tropicale, munții, peșterile, plajele izolate, recifurile de corali, flora, fauna și apele în culori uimitoare ale oceanului.

O postare distribuită de Hami (@norhamin21) pe

Big Lagoon
Acest loc neștiut este situat în „El Nido", o zonă din Arhipelagul Palawan din Filipine, fiind situat la aproximativ 238 de km de capitala insulelor.
Big Lagoon merită vizitat datorită îmbinării dintre pădurile veșnic verzi cu albul sau auriul plajelor, alături de turcoazul apelor liniștite și calde ale oceanului.

O postare distribuită de jen (@jenne_md) pe

Cascada Kawasan
Se află ascunsă între junglele de pe Insula Cebu, din Filipine. Este o cascadă pe trei nivele și este îndrăgită datorită alternanței dintre apele agitate de munte și mici lagune liniștite, cu ape cristaline.

„Mie" (Japonia)
„Mie" este denumirea unei prefecturi din Japonia, care a devenit cunoscută prin intermediul unui parc tematic de pe insula Nagashima, de pe râul Kiso.
Dacă în perioada noiembrie-martie aici are loc „Festivalul Luminilor Iernii", cu ocazia căruia sunt aprinse peste 5,8 milioane de instalații luminoase, primăvara parcul devine un loc în care pot fi admirate, tot prin intermediul instalațiilor luminoase, copaci și flori. Culorile acestora pot fi de-a dreptul uimitoare!

Insula Aogashima
Trebuie neapărat inclusă în ansamblul locurilor spectaculoase, dar mai puțin știute. Ea se află la 358 km de Tokyo și este considerată un „planetariu natural". Astfel, de aici se poate vedea foarte bine, în nopțile senine, „Calea Lactee".

Insula Aogashima, Japonia

Voi mai puteți da și alte exemple de locuri spectaculoase, dar mai puțin cunoscute?

Citește și: Locuri fantastice pe care nu ai voie să le vizitezi

Surse:
www.amusingplanet.com, www.britannica.com, www.costaricaguides.com, www.dailymail.co.uk, www.govisitphilippines.com, www.goturkeytourism.com,www.holidaytopalawan.com, www.indiatimes.com, www.1lifeonearth.com,www.myoutislands.com, www.myswitzerland.com, www.rovinj.com,
www.everythingplayadelcarmen.com, www.en.japantravel.com,www.selfplannedtrip.com, www.unusualplaces.org, www.visitnorway.com, www.woodenshoe.com

Surse poze:
www.instagram.com

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume
  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume

  Dacă te numeri printre persoanele care adoră să călătorească și ai numeroase amintiri dragi din călătoriile de pretutindeni, nu ezita să-i dai și copilului tău un nume care să...

  Cele mai bantuite locuri din lume
  Cele mai bantuite locuri din lume

  Atunci cand pleci in vacanta, e bine sa stii cat mai multe despre locul pe care il alegi pentru zilele de concediu. Dar ce te faci cand ajungi intr-o zona cunoscuta pentru ca ar fi bantuita?...

  Cel mai mare computer din lume a descoperit o parte din compușii care ar putea stopa coronavirusul
  Cel mai mare computer din lume a descoperit o parte din compușii care ar putea stopa coronavirusul

  Cel mai performant computer din lume face în fiecare zi pași rapizi către un potențial tratament al coronavirusului. Iată ce au reușit să facă până acum oamenii de...

  La 70 de ani și-a adus pe lume puiul. Ea este cea mai bătrână pasăre din lume
  La 70 de ani și-a adus pe lume puiul. Ea este cea mai bătrână pasăre din lume

  Faceți cunoștință cu Wisdom (Înțelepciune), un albatros laysan (Phoebastria immutabilis), care a intrat în atenția cercetătorilor și este monitorizată din 1956. Pasărea...

  Dr. Mihai Craiu: Ne vom îngrășa din aer. Poluarea ne îmbolnăvește pe toți, încet și sigur
  Dr. Mihai Craiu: Ne vom îngrășa din aer. Poluarea ne îmbolnăvește pe toți, încet și sigur

  În ultima perioadă cele mai multe știri și îngrijorări cu privire la sănătate au fost legate de coronavirus, însă se pare că alegem să scăpăm din vedere un lucru...

  8 lucruri fascinante despre copiii născuți în luna mai
  8 lucruri fascinante despre copiii născuți în luna mai

  Mai este luna semnelor zodiacale Taur și Gemeni. Copiii cu aniversarea în luna aceasta sunt înzestrați, desigur, cu trăsături bune, precum curaj și tărie de caracter, fiind...

  A intrat în Cartea Recordurilor! Cum arată „cel mai prematur” bebeluș din lume care a supraviețuit
  A intrat în Cartea Recordurilor! Cum arată „cel mai prematur” bebeluș din lume care a supraviețuit

  Avea doar 420 de grame la naștere, iar medicii erau rezervați cu privire la șansele sale de supraviețuire. Acum, la mai bine de un an de când a venit pe lume, Curtis Means nu numai...

  6 salate de roșii pe care sigur nu le-ai încercat
  6 salate de roșii pe care sigur nu le-ai încercat

  Întrucât conțin vitamina C, vitamina B9, vitamina K1, potasiu, dar și antioxidanți (licopen și beta-caroten), nu este de mirare că roșiile sunt „vedetele”...

  © 2022 Qbebe