Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

Cele mai tari parcuri de distracție din Europa în 2019! Și România are un reprezentant!

Pentru o vară plină de aventură, alege oricare dintre parcurile de distracție sau acvatice de mai jos, toate în topul celor mai renumite din Europa conform voturilor utilizatorilor TripAdvisor!

Top 10 Parcuri Acvatice din Europa în 2019

Siam Park

Se află în Spania (în Tenerife) și este considerat cel mai bun parc acvatic din lume. Dominat de arhitectura în stil Thai, parcul oferă relaxare, dar și multă distracție pentru întreaga familie. Parcul deține și o plajă străjuită de cocotieri. 

Faliraki (Grecia)

Aflat pe coasta estică a insulei Rhodos, acest parc acvatic este o adevărată atracție datorită  toboganelor, valurilor artificiale, jocurilor inedite din zona piscinelor.

Odiseea (Italia)

Acest parc acvatic se află în partea de sud a Italiei, în localitatea Rossano (din regiunea Calabria). Alături de distracția de la piscine și de pe topogane, parcul oferă evenimente speciale, cum ar fi concerte.

Aqua Dome (Irlanda)

În acest parc vizitatorii se pot bucura de temperaturi tropicale tot timpul anului, alături de golf de apă și distracții potrivite atât pentru înotători, cât și pentru cei care nu înoată.

Palatinus Strand (Ungaria)

Este localizat în Budapesta, deține 11 piscine diferite, iar în anul 2017 a fost extins cu un centru wellness. 

Therme (România)

Situat în Balotești, în apropiere de București, complexul a fost creat în scopul de a oferi o atmosferă de vacanță tot timpul anului. 

Temperatura interioară de acolo este de 29-30 de grade, iar apa are o temperatură de 33 de grade. Cele 10 piscine sunt alimentate de apă termală extrasă de la adâncime, există 6 saune uscate, 4 saune umede și 16 topogane.

O altă atracție pentru care Therme este inclus printre cele mai bune parcuri acvatice din România este cea mai mare Grădină botanică din țară, care include peste 800.000 de plante. 

Therme cuprinde 3 zone diferite, iar în fiecare lună sunt programate diverse evenimente. De exemplu, în perioada 1-4 august va avea loc „African Rituals”. 

Druskininkai Aqua Park (Lituania)

Este o oază de relaxare, cuprinzând și 22 de saune, palmieri, topogane, piscine și o vedere panoramică asupra unui râu din apropiere. 

AquaPark Aquamania (Bulgaria)

Este în stațiunea Albena și se remarcă mai ales datorită prezenței a două topogane unice în Europa:Tornado și FreeFall. 

Aquashow Park (Portugalia)

Așezat în regiunea Algarve,acesta oferă un paradis tropical, un hotel și posibilitatea de a participa la diferite evenimente.

Le Vele AquaPark (Italia)

Este parcul acvatic cel mai mare din Italia (localizat în Brescia), oferind oaspeților săi posibilitatea de a se distra în cele 11 piscine ale sale. 

Top 10 parcuri de distracție din Europa în 2019

Le Puy du Fou (Franța)

Parcul reprezintă de fapt un complex de locuri de distracție cu tematică istorică, din localitatea Les Epesses. Aici vizitatorii au posibilitatea să vină în contact cu cele mai reprezentative scene din viața locuitorilor regiunii Vendee, având acces la diferite distracții medievale, precum: castele, corăbii ale piraților, tunuri, bătălii etc. 

Tivoli Gardens (Danemarca)

Este al doilea cel mai vechi parc de distracții din lume, având grădini în care se desfășoară spectacole cu laser, dar și de pantomimă. De asemenea, atracția majoră este Vertigo (care te ridică la 30 de m).

Disneyland (Franța)

Nu poate fi exclus nici în acest an din rândul celor mai atrăgătoare parcuri de distracții, dăruind experiențe inedite la toate vârstele!

Portaventura/ Ferrari Land (Spania)

Deține  cel de-al doilea roller coaster din Europa (din punct de vedere al înălțimii), fiind împărțit în mai multe zone tematice (Mediterana, Vestul Sălbatic, China, Polinezia). 

Europa Park (Rust, Germania)

Are peste 6 milioane de vizitatori an de an, făcând parte dintre primele 10  parcuri de distracție din lume. 

Efteling (Olanda)

Ceea ce îl face să se distingă printre alte parcuri de distracții din Europa este că își reînnoiește permanent parcul tematic legat de lumea basmelor. De exemplu, în prezent se lucrează la un Castel tematic, inspirat din basmele Fraților Grimm, care cel mai probabil se va deschide anul viitor.

Leolandia (Italia)

Se află în apropiere de orașul Bergamo și este cel mai popular parc tematic pentru copii din Italia. Cei mari vor găsi și ei aici oportunități de distracție ș vor avea ocazia să admire și „Minitalia” (Italia în miniatură). 

Paultons Park (Marea Britanie)

Este cel mai iubit parc tematic de familie din Anglia, aici existând nu numai parcuri de aventură cu dinozauri, o arie exterioară de joacă, ci și un montagne-russe sau colecții de animale și de păsări.

Parcul Asterix (Franța)

Se află la aproximativ 30 de km de Paris, având 42 de atracții, pe placul întregii familii. 

„The Milky Way Adventure Park” (Marea Britanie)

Se află în comitatul Devon, nu departe de regiunea Cornwall, fiind potrivit pentru toate vârstele. Astfel, parcul deține inclusiv zone speciale pentru preșcolari, dar și pentru copiii mai mici, aici existând și un trenuleț, o sală a baloanelor și alte distracții, atât în spații acoperite, cât și în exterior. 

 Surse:
www.dispatcheseurope.com, www.themilkyway.co.uk, www.tripadvisor.com, www.facebook.com

Surse poze:

www.facebook.com, www.instagram.com, www.youtube.com

 

 

 

Cele mai tari 10 “miscari” in pat

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Unul dintre cele mai mari parcuri de distracție se va deschide în iulie
  Unul dintre cele mai mari parcuri de distracție se va deschide în iulie

  Lumea încă se confruntă cu pandemia de coronavirus, dar economia trebuie relansată cu orice preț. Asta face ca parcul de distracții Walt Disney World din Florida să-și deschidă...

  Companiile nu mai au voie să trimită la raft în România produse diferite calitativ de cele din alte țări
  Companiile nu mai au voie să trimită la raft în România produse diferite calitativ de cele din alte țări

  Parlamentul European a decis sancționarea companiilor ce încalcă regulile europene cu privire la produsele comercializate în statele membre. În România nu se vor...

  Raport îngrijorător: România, țara cu cei mai mulți analfabeți din Europa!
  Raport îngrijorător: România, țara cu cei mai mulți analfabeți din Europa!

  Un sondaj de opinie realizat de curând de către jurnaliști a scos la iveală analfabetismul cronic în rândul tinerilor din România.

  Raport Eurostat: copiii din România sunt cei mai sănătoși din Europa
  Raport Eurostat: copiii din România sunt cei mai sănătoși din Europa

  Vești bune pentru familiile din statele membre ale Uniunii Europene. Se pare că starea de sănătate a copiilor este bună, spre foarte bună. Locul fruntaș este ocupat de micuții din...

  Când ajunge furtuna care a devastat Europa în România
  Când ajunge furtuna care a devastat Europa în România

  O furtuna foarte puternică a ucis opt oameni în Europa și a provocat daune severe în zeci de mii de localități se apropie periculos de mult și de România.

  1 aprilie – Ziua pacalelilor. Cele mai tari farse de 1 aprilie din istorie
  1 aprilie – Ziua pacalelilor. Cele mai tari farse de 1 aprilie din istorie

  1 aprilie este o zi in care se fac diferite farse sau pacaleli. Trimiterea la o intalnire inutila a prietenilor sau alte farse similare sunt cunoscute, in cele mai multe tari europene, inca...

  A fost descoperit un nou continent pierdut sub Europa
  A fost descoperit un nou continent pierdut sub Europa

  Descoperire geografică uimitoare - analiza datelor cu ajutorul tehnologiei de specialitate a reușit să scoată la iveală un continent vechi, pierdut sub Europa.

  © 2019 Qbebe