Cele mai tari parcuri de distracție din Europa în 2019! Și România are un reprezentant!

Pentru o vară plină de aventură, alege oricare dintre parcurile de distracție sau acvatice de mai jos, toate în topul celor mai renumite din Europa conform voturilor utilizatorilor TripAdvisor!

Top 10 Parcuri Acvatice din Europa în 2019

Siam Park

Se află în Spania (în Tenerife) și este considerat cel mai bun parc acvatic din lume. Dominat de arhitectura în stil Thai, parcul oferă relaxare, dar și multă distracție pentru întreaga familie. Parcul deține și o plajă străjuită de cocotieri. 

Faliraki (Grecia)

Aflat pe coasta estică a insulei Rhodos, acest parc acvatic este o adevărată atracție datorită  toboganelor, valurilor artificiale, jocurilor inedite din zona piscinelor.

Odiseea (Italia)

Acest parc acvatic se află în partea de sud a Italiei, în localitatea Rossano (din regiunea Calabria). Alături de distracția de la piscine și de pe topogane, parcul oferă evenimente speciale, cum ar fi concerte.

Aqua Dome (Irlanda)

În acest parc vizitatorii se pot bucura de temperaturi tropicale tot timpul anului, alături de golf de apă și distracții potrivite atât pentru înotători, cât și pentru cei care nu înoată.

Palatinus Strand (Ungaria)

Este localizat în Budapesta, deține 11 piscine diferite, iar în anul 2017 a fost extins cu un centru wellness. 

Therme (România)

Situat în Balotești, în apropiere de București, complexul a fost creat în scopul de a oferi o atmosferă de vacanță tot timpul anului. 

Temperatura interioară de acolo este de 29-30 de grade, iar apa are o temperatură de 33 de grade. Cele 10 piscine sunt alimentate de apă termală extrasă de la adâncime, există 6 saune uscate, 4 saune umede și 16 topogane.

O altă atracție pentru care Therme este inclus printre cele mai bune parcuri acvatice din România este cea mai mare Grădină botanică din țară, care include peste 800.000 de plante. 

Therme cuprinde 3 zone diferite, iar în fiecare lună sunt programate diverse evenimente. De exemplu, în perioada 1-4 august va avea loc „African Rituals”. 

Druskininkai Aqua Park (Lituania)

Este o oază de relaxare, cuprinzând și 22 de saune, palmieri, topogane, piscine și o vedere panoramică asupra unui râu din apropiere. 

AquaPark Aquamania (Bulgaria)

Este în stațiunea Albena și se remarcă mai ales datorită prezenței a două topogane unice în Europa:Tornado și FreeFall. 

Aquashow Park (Portugalia)

Așezat în regiunea Algarve,acesta oferă un paradis tropical, un hotel și posibilitatea de a participa la diferite evenimente.

Le Vele AquaPark (Italia)

Este parcul acvatic cel mai mare din Italia (localizat în Brescia), oferind oaspeților săi posibilitatea de a se distra în cele 11 piscine ale sale. 

Top 10 parcuri de distracție din Europa în 2019

Le Puy du Fou (Franța)

Parcul reprezintă de fapt un complex de locuri de distracție cu tematică istorică, din localitatea Les Epesses. Aici vizitatorii au posibilitatea să vină în contact cu cele mai reprezentative scene din viața locuitorilor regiunii Vendee, având acces la diferite distracții medievale, precum: castele, corăbii ale piraților, tunuri, bătălii etc. 

Tivoli Gardens (Danemarca)

Este al doilea cel mai vechi parc de distracții din lume, având grădini în care se desfășoară spectacole cu laser, dar și de pantomimă. De asemenea, atracția majoră este Vertigo (care te ridică la 30 de m).

Disneyland (Franța)

Nu poate fi exclus nici în acest an din rândul celor mai atrăgătoare parcuri de distracții, dăruind experiențe inedite la toate vârstele!

Portaventura/ Ferrari Land (Spania)

Deține  cel de-al doilea roller coaster din Europa (din punct de vedere al înălțimii), fiind împărțit în mai multe zone tematice (Mediterana, Vestul Sălbatic, China, Polinezia). 

Europa Park (Rust, Germania)

Are peste 6 milioane de vizitatori an de an, făcând parte dintre primele 10  parcuri de distracție din lume. 

Efteling (Olanda)

Ceea ce îl face să se distingă printre alte parcuri de distracții din Europa este că își reînnoiește permanent parcul tematic legat de lumea basmelor. De exemplu, în prezent se lucrează la un Castel tematic, inspirat din basmele Fraților Grimm, care cel mai probabil se va deschide anul viitor.

Leolandia (Italia)

Se află în apropiere de orașul Bergamo și este cel mai popular parc tematic pentru copii din Italia. Cei mari vor găsi și ei aici oportunități de distracție ș vor avea ocazia să admire și „Minitalia” (Italia în miniatură). 

Paultons Park (Marea Britanie)

Este cel mai iubit parc tematic de familie din Anglia, aici existând nu numai parcuri de aventură cu dinozauri, o arie exterioară de joacă, ci și un montagne-russe sau colecții de animale și de păsări.

Parcul Asterix (Franța)

Se află la aproximativ 30 de km de Paris, având 42 de atracții, pe placul întregii familii. 

„The Milky Way Adventure Park” (Marea Britanie)

Se află în comitatul Devon, nu departe de regiunea Cornwall, fiind potrivit pentru toate vârstele. Astfel, parcul deține inclusiv zone speciale pentru preșcolari, dar și pentru copiii mai mici, aici existând și un trenuleț, o sală a baloanelor și alte distracții, atât în spații acoperite, cât și în exterior. 

 Surse:
www.dispatcheseurope.com, www.themilkyway.co.uk, www.tripadvisor.com, www.facebook.com

Surse poze:

www.facebook.com, www.instagram.com, www.youtube.com

 

 

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Unul dintre cele mai mari parcuri de distracție se va deschide în iulie
  Unul dintre cele mai mari parcuri de distracție se va deschide în iulie

  Lumea încă se confruntă cu pandemia de coronavirus, dar economia trebuie relansată cu orice preț. Asta face ca parcul de distracții Walt Disney World din Florida să-și deschidă...

  Mâncare de spital după naștere: ce primesc mămicile din România comparativ cu cele din alte țări
  Mâncare de spital după naștere: ce primesc mămicile din România comparativ cu cele din alte țări

  Am născut acum 10 ani la un spital de stat și, pe când citeam deunăzi pe un grup de mămici răspunsurile lor cu privire la mâncare de spital după naștere, încercam...

  Elevii din România, pe ultimul loc în Europa la matematică! 1 din 5 copii este analfabet la ştiinţe exacte
  Elevii din România, pe ultimul loc în Europa la matematică! 1 din 5 copii este analfabet la ştiinţe exacte

  În urmă cu două zile, au fost făcute publice rezultatele obţinute de elevii români în cadrul testării TIMSS 2019. Parcurge cu atenţie articolul de mai jos pentru a...

  Veste uriașă! Una dintre cele mai îndrăgite artiste din România va deveni mămică!
  Veste uriașă! Una dintre cele mai îndrăgite artiste din România va deveni mămică!

  Este una dintre cele mai îndrăgite artiste de muzică populară, apreciată pentru glasul ei angelic și pentru cântecele pline de emoție. Acum, Andrada Bârsăuan, a...

  Cea mai frumoasă familie regală din Europa NU este cea a Angliei
  Cea mai frumoasă familie regală din Europa NU este cea a Angliei

  Familiile regale au fascinat dintotdeauna, iar în ultimul deceniu au fost tot mai mult în atenţia publicului. Alături de familia regală a Marii Britanii, nici familiile regale...

  România, prima țară din Europa care vaccinează copiii. De ce imunizarea colectivă nu se poate realiza fără acest pas
  România, prima țară din Europa care vaccinează copiii. De ce imunizarea colectivă nu se poate realiza fără acest pas

  România este prima țară din UE care vaccinează copiii împotriva noului coronavirus. Primul centru de vaccinare pentru minorii cu vârste cuprinse între 12 și 15...

  Când ajunge furtuna care a devastat Europa în România
  Când ajunge furtuna care a devastat Europa în România

  O furtuna foarte puternică a ucis opt oameni în Europa și a provocat daune severe în zeci de mii de localități se apropie periculos de mult și de România.

  Cea mai bună aplicație IT din Europa, creată de cinci eleve din București. O soluție genială pentru siguranța femeilor
  Cea mai bună aplicație IT din Europa, creată de cinci eleve din București. O soluție genială pentru siguranța femeilor

  Aproape că nu există femeie care să nu fi fost vreodată fluierată, claxonată sau chiar pipăită pe stradă, ziua în amiază mare, sub privirile impasibile ale celor din jur....

  © 2022 Qbebe