Top 10 cele mai frumoase orașe europene de Crăciun

Dacă vrei să trăiești mai intens bucuria Crăciunului, ia-i pe cei dragi cu tine și mergeți într-o călătorie într-un oraș care să se remarce prin luminițe și decorațiuni minunate, dar care să aibă și piețe de Crăciun spectaculoase. În cadrul articolului de mai jos vei descoperi 10 dintre cele mai încântătoare orașe europene din perioada sărbătorilor, care cu siguranță pot oferi amintiri memorabile.

Helsinki (Finlanda)

Poți intra cu adevărat în atmosfera magică a sărbătorilor dacă vei alege să mergi în vacanță chiar în Țara lui Moș Crăciun. Va fi o încântare să te bucuri de ceea ce îți oferă orașul: lumini superbe, brazi împodobiți, colinde și o piață de Crăciun în care poți să găsești tot ce ți-ai dori, de la obiecte handmade până la dulciuri tradiționale. În plus, poți să admiri un carusel spectaculos, ce te va purta parcă spre bucuria copilăriei.
Alte motive pentru care merită din plin să vizitezi Helsinki în perioada sărbătorilor de iarnă sunt :
• scenetele și concertele de colinde din biserici
• decorațiunile spectaculoase din magazine
• multitudinea de patinoare din aer liber
• gnomii din Suomenlinna- Mai exact, este vorba despre vizitarea unei fortărețe (deschisă până pe 6 ianuarie) de pe această insulă, în care vei putea să-i cunoști pe gnomi (un fel de spiriduși), care se pregătesc de zor pentru Crăciun
Dacă vrei să mai prinzi din atmosfera spectaculoasă, ar trebui să te grăbești să ajungi aici, întrucât piața de Crăciun nu este deschisă decât până în data de 22 decembrie.

Tallinn (Estonia)

Orașul merită vizitat pentru arhitectura sa medievală,cu totul specială, iar de Crăciun vei găsi aici tot ce ți-ai fi dorit pentru a avea niște sărbători de poveste.
În ceea ce privește piața de Crăciun, aceasta este organizată în centrul istoric încă din anul 1441. Dacă vei ajunge aici, poți să te bucuri de 60 de căsuțe de lemn, pline cu de toate, de la obiecte tradiționale până la decorațiuni homemade pentru brad, jucării și coronițe de Crăciun. Privită de sus, ea are aspectul unei inimi. De altfel, pentru acest an, tema de Crăciun a orașului Tallinn a fost inima, a cărei formă se regăște nu numai în decorațiunile din piața de Crăciun, ci și în decorațiunile bradului din piața Raekoja.
Piața de Crăciun a fost deshisă încă din 24 noiembrie și va dura până pe 5 ianuarie 2019.

Bruxelles (Belgia)

Oricine este amator de piețe de Crăciun este binevenit la Bruxelles, unul dintre cele mai apreciate orașe europene pentru modul în care arată de Crăciun.
Cel mai mare atu al Bruxelles-ului este existența a mai multe piețe de Crăciun, care diferă mult între ele, de la unele mai tradiționale, la unele mai moderne, acoperite sau semi-acoperite. Spre exemplu, nu ar trebui să ratezi piața specific finlandeză sau pe cea specific suedeză. Oricare dintre ele te vor ajuta să „călătorești" și în aceste două țări scandinave, descoperind tradițiile de Crăciun de acolo.
Bruxelles este un loc pe care-l vei îndrăgi și datorită luminițelor și decorațiunilor unice.

Gent/ Ghent (Belgia)

Dacă nu ai auzit până acum de acest orășel, merită cu prisosință ca de acum înainte să-l incluzi pe lista orașelor europene pe care le vei vizita de Crăciun. Nu numai că vei descoperi aici clădiri istorice, unele dintre ele datând din secolul al XII-lea, care sunt mai deosebite sub luminile de sărbătoare, dar poți să admiri și piața de Crăciun. Aceasta reunește aproximativ 150 de cabane din lemn, în care poți găsi orice și din care te întâmpină mirosul de turtă dulce, de brad și de vin fiert.
Piața de Crăciun din Gent este deschisă până pe 6 ianuarie.

Aachen (Germania)

Așezat în apropiere de frontiera cu Belgia și cu Olanda, orășelul german face și el parte dintre cele mai iubite destinații de Crăciun din Europa.
Aici vei putea să admiri o piață de Crăciun, care include străzile din jurul catedralei și Primăriei. Ea a fost concepută pentru a fi un loc prietenos pentru reuniunile din familie și între prieteni, oferind o atmosferă deosebit de primitoare. Spre exemplu, cei mici s-ar putea distra într-un carusel și pot gusta din specialități locale de turtă dulce, iar cei mari pot savura un vin fiert.
În Aachen se organizează o piață de Crăciun încă din secolul al XVII-lea, anul acesta ea putând fi vizitată din 23 noiembrie. Va fi deschisă până pe 23 decembrie.

Citește și: De ce Craciunul in Viena este considerat cel mai frumos?

Luxembourg (Marele Ducat de Luxembourg)

Face parte dintre cele mai frumoase orașe europene din perioada sărbătorilor de iarnă întrucât este gazda, timp de o lună (între 22 noiembrie și 24 decembrie), a unui Sat al lui Moș Crăciun. Acesta cuprinde trei zone:
• zona din „Place d'Armes" (din centrul orașului)
• zona „Place de la Constitution"
• zona „Place de Paris"
În căsuțele de lemn special amenajate în aceste zone, vei găsi o adevărată piață de Crăciun, unde poți admira nu numai decorațiuni, jucării, dulciuri etc. ci vei avea și bucuria să deguști din câteva preparate specifice: „Gromperekichelcher" (un fel de clătite din cartofi) sau „Mettwurscht" (cârnați luxemburghezi).
De asemenea, în intervalul 22 noiembrie-6 ianuarie, în fața Primăriei este deschis un patinoar, jumătate acoperit, jumătate descoperit. Și aici vei putea să te delectezi cu rețete tradiționale sau să servești o băutură caldă. 

Strasbourg (Franța)

Când este vorba despre orașe minunate în perioada Crăciunului, Strasbourg nu poate fi omis. Încă din secolul al XVI-lea, aici se organizează anual o piață de Crăciun.Așezată pe „Grande Île” (aflată în Patrimoniul Mondial UNESCO), aceasta este spectaculoasă atât prin cele 300 de căsuțe de lemn care oferă tot felul de produse, cât și prin decorațiuni și lumini.
Dacă vei ajunge să vizitezi piața, poți să te bucuri și de specialități culinare alsaciene, de obiecte tradiționale lucrate manual în regiune, dar și de concerte de colinde, toate așezate în fața unei catedrale pitorești.
Nu îl ultimul rând, nu trebuie să scapi din vedere bradul de Crăciun, precum și străzile care duc la el și sunt iluminate de sărbătoare.

Colmar (Franța)

Odată ce ajungi la Strasbourg nu va fi deloc dificil să ajungi și în apropierea sa, la Colmar. Anul acesta orășelul a primit titlul de „Cea mai bună Piață de Crăciun din Franța" și de „Cel mai frumos oraș luminat de Crăciun din Europa".
Colmar este fascinant în timpul sărbătorilor de iarnă din mai multe motive:
• Aici există 5 piețe de Crăciun (deschise între 22 noiembrie și 24 decembrie), fiecare dintre le constituind de fapt un orășel de Crăciun, cu propria sa particularitate
• Un patinoar în aer liber, de 800 de m2 , care oferă și proiecții luminoase în serile ce preced Crăciunul
• Moș Crăciun soșește cu barca, pe canalele râului de aici
• Poți asista la concerte de colinde (cel mai cunoscut este cel de la catedrală)
• Fațadele caselor sunt decorate minunat
• Pe străzi poți admira mulți brazi împodobiți
• Poți să deguști cele mai rafinate vinuri de la cramele din zonă (Colmar este într-o regiune viticolă), precum și preparate alsaciene
• Din Colmar se ajunge ușor la Turckheim, unde se organizează an de an evenimente dedicate calendarului Avent- Există o clădire special construită în acest scop, care imită un asemenea calendar. Luminile și culorile te vor conduce într-o lume de basm!

Zagreb (Croația)

Pentru al treilea an consecutiv, capitala Croației a obținut titlul de „Cea mai bună destinație de Crăciun din Europa", în urma voturilor acordate. Orașul a reușit să primească această distincție în condițiile în care găzduiește nu numai niște piețe de Crăciun deosebite, ci și datorită frumuseții decorațiunilor, luminilor și a prețurilor accesibile.
Dacă te hotărăști ca în vacanța de Crăciun să vizitezi Zagreb-ul, ar trebui să te orientezi mai ales spre:
• European Square- Aceasta este o zonă pietonală în centrul orașului, care se distinge prin prezența unei piețe de Crăciun (deschisă până pe 6 ianuarie), de unde poți să achiziționezi tot felul de cadouri, dar te poți bucura și de gastronomie și de tot felul de concerte
• Zrinjevac Park- Aici poți admira luminițele ce împodobesc arborii, dar și foișoare și căsuțe de lemn (din care poți să cumperi o gamă largă de cadouri). De asemenea, vei avea șansa să asculți colinde și să te răsfeți cu specialități culinare croate,cu o ciocolată caldă sau cu un vin fiert. Sâmbăta parcul este gazda unor concerte live
• Piața Ban Josip Jelačić- Neapărat nu poate fi ratată întrucât aici se află un brad imens și o fântână specială, cu lumini care se schimbă. Și aici poți să te bucuri, în zilele de marți sau în weekend, de muzică live
• Patinoarul din parcul „Regele Tomislav"- Luminile și decorațiunile te vor transpune în atmosfera unui basm
• „Poveste de Crăciun în Čazma"- Este zona în care poți vedea o căsuță împodobită și luminată spectaculos, într-un joc de lumini multicolor. Tot ce este aici se transformă sub strălucirea acestora, inclusiv micile lacuri.
În vederea descoperirii tuturor obiectivelor importante din Zagreb, se recomandă să optezi pentru un tur special de Crăciun.

Budapesta (Ungaria)

Nu este neapărat nevoie să străbați o distanță foarte mare pentru a vizita unele dintre cele mai frumoase orașe din perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, Budapesta îți oferă posibilitatea de a pătrunde în atmosfera magică a Crăciunului prin multitudinea de târguri, dar și prin frumusețea decorațiunilor și luminițelor. În ceea ce le privește pe acestea din urmă, nimeni nu ar trebui să rateze show-ul de lumini (posibil datorită 3D-ului) de la Bazilica Sfântul Ștefan.
În cadrul piețelor de Crăciun (deschise până pe 31 decembrie) cel mai mult te vor încânta decorațiunile handmade și obiectele tradiționale ungurești.

 

Tu ai vizitat vreunul dintre aceste orașe în perioada Crăciunului?

Citește și: Cei mai spectaculoși brazi de Crăciun

Surse:
www.budapestchristmas.com, www.europeanbestdestinations.com, www.forbes.com, www.germany-christmas-market.org.uk, www.noel-colmar.com, www.visit.brussels, www.visit.gent.be

Surse poze:
www.instagram.com

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cele mai frumoase povesti de Craciun pentru copii
  Cele mai frumoase povesti de Craciun pentru copii

  Povesti de Craciun. Sarbatorile se apropie si ai un motiv in plus sa ii citesti copilului povesti. Basmele si  povestile cu zane, spiridusi si eroi le dezvolta copiilor inteligenta si...

  Top 10 cele mai frumoase povești de adormit copiii
  Top 10 cele mai frumoase povești de adormit copiii

  Profită de momentele din preajma orei de culcare a copilului tău și suplimentează-ți timpul de calitate pe care îl petreci alături de el spunându-i povești din care să...

  De Crăciun, cadouri pentru minte de la Editura DPH: top cele mai iubite cărți și jocuri pentru copii
  De Crăciun, cadouri pentru minte de la Editura DPH: top cele mai iubite cărți și jocuri pentru copii

  Editura Didactica Publishing House, editură al cărui portofoliu este orientat către cărți și activități educative, a adăugat în colecția de Crăciun peste 30 de titluri...

  Cele mai frumoase femei din lume și copiii lor! Le-au moștenit genele?
  Cele mai frumoase femei din lume și copiii lor! Le-au moștenit genele?

  Vrei să le revezi pe unele dintre cele mai cunoscute vedete, alături de copiii lor? Atunci nu mai sta pe gânduri și parcurge articolul de mai jos.

  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume
  25 nume de copii inspirate de cele mai frumoase locuri din lume

  Dacă te numeri printre persoanele care adoră să călătorească și ai numeroase amintiri dragi din călătoriile de pretutindeni, nu ezita să-i dai și copilului tău un nume care să...

  Cele mai frumoase rugăciuni pentru copii
  Cele mai frumoase rugăciuni pentru copii

  Deprinderea unui copil de a se ruga trebuie să fie însușită încă de la o vârstă fragedă. Pentru a-ți fi mai ușor în acest demers, inspiră-te și din...

  Mesaje de 1 Martie. Cele mai frumoase urari si felicitari de Martisor pentru iubita, mama, soacra si colege
  Mesaje de 1 Martie. Cele mai frumoase urari si felicitari de Martisor pentru iubita, mama, soacra si colege

  Mesaje de 1 Martie. Prima zi a primaverii este aproape. Trimite-le persoanelor dragi din viata ta mesaje cu prilejul Martisorului. Inspira-te de aici si transmite-le cele mai bune ganduri si...

  Lista cu cele mai frumoase nume de băieți americane
  Lista cu cele mai frumoase nume de băieți americane

  Dacă unele mămici își doresc ca băieții lor să poarte nume tradiționale românești, altele caută nume internaționale, care să fie ușor de pronunțat oriunde în...

  © 2021 Qbebe