Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

Tratamentele in clinicile private pot fi decontate

Cati dintre noi nu s-au saturat de aglomeratiile din spitalele de stat, de aparatura veche si de conditiile de cazare? Si cati nu si-au dorit sa poata beneficia de tratamentele din clinicile private? Acum se poate. Statul deconteaza partial sau total costul investigatiilor si operatiilor din sistemul privat.

Analizele se deconteaza integral

In spitalele care au incheiate contracte cu Casa Nationala de Asigurari costul operatiilor usoare si al nasterilor este decontat partial. Singurele decontate integral sunt analizele . De asemenea, se pot efectua mamografii sau tomografii gratis.

Prin medicul de familie sau medicul specialist se pot face o serie de analize de laborator, ecografii, colesterol, sau glicemie, nu doar in spitalele de stat, ci si in clinicile private.
Conditia o reprezinta plata asigurarii de sanatate la stat.

Insa, si aici, apar problemele generate de lipsa banilor la buget. Oamenii trebuie sa se inscrie pe liste de asteptare cu cateva luni inainte pentru a putea beneficia de analize gratuite.
Deoarece fiecare laborator are un plafon lunar in functie de care se fac programarile, cand acesta se epuizeaza, programarile sunt amanate pentru luna urmatoare.

Tratamentele pentru obezitate - decontate 50%

In 2010 s-a lansat o noua campanie impotriva obezitatii pentru care statul a stabilit decontarea pana la 50% a tratamentelor.
Daca o persoana sufera de obezitate si vrea sa se trateze, o poate face prin plata a doar jumatate din costul tratamentului, cealalta fiind suportata de stat. Costurile se deconteaza prin intermediul caselor judetene de asigurari, doar daca tratamentul este unul terapeutic, nu si estetic.

Nasterile in maternitatile private se deconteaza - uneori doar pe hartie

Dezvoltarea pietei de servicii medicale private a adus si in Romania primele maternitati private.
Pentru mamele care nu vor sa apeleze la serviciile din spitalele de stat, o nastere in sistem privat le poate costa si pana la 3000-4000 euro. Multe dintre ele spun ca merita: conditii de cazare excelente, medici si asistente gata sa te ajute la orice ora, aparatura medicala noua.

 Un plus pentru maternitatile private o reprezinta semnarea contractelor cu CJAS. Astfel, persoanele care platesc asigurari la stat, daca se decid sa nasca intr-o clinica privata, vor plati la final doar o parte din costul facturii. Cealalta parte va fi decontata de Casa de Asigurari de Sanatate cu care clinica a semnat contractul. Una dintre aceste maternitati este CMU, unde costul unei nasteri variaza intre 1870 - 2370 euro, in functie de tipul de nastere.

Asa cum apare si pe site-ul oficial, preturile sunt valabile pentru persoanele care vin cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist si care dovedesc calitatea de asigurat. Pentru toate celelalte mame, preturile sunt mai mari.

De asemenea, la spitalul si centrul medical Euroclinic Bucuresti, pe baza contractelor semnate cu CASMB, pacientii beneficiaza de o serie de servicii medicale ce se deconteaza partial.  

La Constanta insa, la cele doua clinici particulare, Euromaterna si Isis, care au semnate contracte cu CJAS, preturile pentru o nastere sunt aceleasi, indiferent ca mama este asigurata sau nu.
Potrivit unei publicatii locale, numai anul trecut, la Euromaterna, CJAS a decontat 500.000 lei, iar la Isis 150.000 lei, bani de care niciuna dintre mamele care au nascut aici nu au beneficiat.
Explicatiile date de reprezentantii maternitatilor tin de faptul ca acesti bani sunt folositi pentru a acoperi costul anumitor analize si pentru a recupera o parte din cheltuielile legate de investitii.

Sa fie adevarat, sau...?

Spune STOP toxinelor! Protejează-ți ficatul cu Stoptoxin Forte

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ne întoarcem la comunism, cu CO de la Covid-19: nu se mai pot face întreruperi de sarcină în clinicile din România
  Ne întoarcem la comunism, cu CO de la Covid-19: nu se mai pot face întreruperi de sarcină în clinicile din România

  Se pare că am închis ochii pentru un moment și ne-am întors înapoi în perioada comunistă: avortul este indisponibil momentan, ca urmare a stării de urgență.

  Studiu îngrijorător: copiii născuți în clinici private, predispuși la probleme de sănătate
  Studiu îngrijorător: copiii născuți în clinici private, predispuși la probleme de sănătate

  Naștere în sistem privat sau public? Aceasta este dilema cu care se confruntă mulți viitori părinți și, spre suprinderea lor, studille vin să zdruncine părerile multora, care...

  Ministrul de Interne: Instituțiile publice și private trebuie să ia în calcul ca angajații să lucreze de acasă
  Ministrul de Interne: Instituțiile publice și private trebuie să ia în calcul ca angajații să lucreze de acasă

  Este recomandat ca angajații să lucreze de acasă, a anunțat Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Această măsură este indicată atât pentru bugetari, cât și pentru...

  Află totul despre tratamentele de fertilitate!
  Află totul despre tratamentele de fertilitate!

  Un copil este împlinirea vieții noastre, cel mai frumos lucru care ni se poate întâmpla, rodul mult așteptat al conviețuirii cu persoana iubită. Atunci când...

  Top 10 cele mai bune licee private din București
  Top 10 cele mai bune licee private din București

  În ultimii ani tot mai multe școli private își fac loc în învățământul din România, cererea pentru aceste instituții fiind în continuă...

  Cele mai bune școli private din București
  Cele mai bune școli private din București

  Dacă te afli și tu printre părinții care speră ca micuții lor să învețe în clase mai puțin numeroase, cu dotări foarte moderne și să beneficieze de o gamă variată...

  Docbook susţine lupta împotriva cancerului şi lansează campania „Prevenția salvează vieți!”
  Docbook susţine lupta împotriva cancerului şi lansează campania „Prevenția salvează vieți!”

  Campania „Prevenția salvează vieți!" se adresează pacienților din București și se va derula în perioada 5-12 februarie. În cadrul campaniei vor fi oferite peste 500 de...

  © 2019 Qbebe