Contributors
Manute Creative

25 de citate amuzante, spuse de mame, care îți vor face ziua mai bună

Când devenim mame, întreaga noastră viață se schimbă radical. Preocupările noastre se leagă numai de copii, tot ceea ne dorim este să-i știm sănătoși și să le putem oferi o educație excelentă. În acest scop, ajungem să facem toate eforturile. Vom avea însă și momente mai dificile, pline de provocări, dar le vom putea face față mai ușor dacă reușim să ne calmăm și chiar să ne amuzăm, atât cât se poate, pe seama lor. În articolul de mai jos vei găsi mai multe citate spuse de mame, în momente „critice" sau după finalizarea acestora, care vor reuși să vă dispună și să vă facă mai optimiste.

Exemple de citate amuzante spuse de către mame, ce sunt legate de disciplinarea și comportamente frecvente ale copiilor

„Cea mai mare satisfacție este când poți să spui în public: Nu punem unt de arahide peste fratele tău, nu punem peste el semințe pentru păsări și nu îl lăsăm să stea pe bancă!"
Oricare dintre noi a fost în situația de a da tot felul de sfaturi copilului nostru. Multe dintre ele sunt care de care mai ciudate, dar importante pentru a evita situații penibile.
Și mai neobișnuit este că, pentru a ne face mai bine ascultate, este necesar ca de cele mai multe ori să folosim pluralul „Noi", de parcă și noi am fi complice la năzbâtiile pe care le va face al nostru copil.

„Acesta este circul meu și acestea sunt maimuțele mele"
În haosul general, trebuie să existe un „dresor", iar acela ai putea fi tu. În unele cazuri, situația te depășește și tot ce mai ai de făcut este să aștepți ca atmosfera să redevină mai calmă. Prin ce mijloace, asta rămâne de văzut!

Haos din cauza copiilor

Citește și: Pentru mama epuizată: ce să nu uiți niciodată

„Nu țip niciodată. Prefer să vorbesc în șoaptă și să mă uit fix. E mai înspăimântător așa!"
Fiecare mamă are propriile metode de a-și disciplina copii. Dacă unele dintre noi preferă să folosească un ton autoritar și amenințări, altele considerăm că îi vom determina pe copii să ne asculte doar făcând anumite gesturi.

„Treceți în mașină!"- Copiii traduc ceea ce ai spus prin „E timpul să facem caca!"
În mod sigur că ți s-a întâmplat de multe ori, mai ales când vă grăbeați să ajungeți undeva, ca al tău copil să spună că are nevoie la toaletă chiar în acel moment.
Când se întâmplă așa, tot ce ai de făcut va fi să te „înarmezi" cu răbdare și poate, dacă ai un copil mai mic, să pregătești și niște schimburi. Niciodată nu se știe de ce „surpriză" vei avea parte!

„Nu poți mânca tort la micul dejun. Dar voi face eu asta după ce tu pleci la grădiniță!"
O mamă se simte responsabilă pentru educația copiilor în privința alegerilor alimentare sănătoase. De aceea, insistăm mereu să le dăm alimente adecvate fiecărui moment al zilei.
Cu toate acestea, din când în când, în micile noastre clipe de răgaz, în lipsa copilului, putem să optăm să mâncăm ceva ce nu este tocmai cel mai sănătos. Merităm însă și noi un mic răsfăț, nu-i așa?

Mama ce discuta cu copilul ei la masa

„Mulțumesc că ai încetat și nu mai ești în criză. Acum pot să-mi văd și eu greșelile"
Uneori se poate întâmpla ca noi însene să fim responsabile de crizele pe care le pot face micuții noștri. Important este să ne recunoaștem greșelile și să vedem cum putem proceda pentru a nu le mai repeta.

„Dacă îți vei rupe picioarele după ce vei sări de pe acest zid, să nu alergi la mine!"
În unele cazuri suntem atât de stresate că ceva rău i se poate întâmpla copilului nostru, încât ajungem să-i spunem lucruri care nu au logică.
Numai noi, mamele, știm că îi vom ajuta mereu și le vom fi alături copiilor noștri, indiferent de pozna pe care au făcut-o!

„Iată ce am auzit de la copilul meu: Fac pipi singur. A fost o zi bună"
Când auzi astfel de cuvinte, nu poți decât să te gândești că ar fi grozav ca al tău copil să aibă mai des asemenea „zile bune", nu-i așa?

„Dacă nu am timp să gătesc pentru cină, toată lumea va mânca cereale!"
Este ceva normal să fii, în unele situații, atât de prinsă cu alte griji și probleme de rezolvat, încât să nu apuci să mai faci de mâncare pentru cină. În acest caz, foamea vă va face să acceptați orice. Nu îți face însă probleme, copiii sunt mai amatori decât credem să nu mănânce mâncare gătită, ci să se „răsfețe" cu ceva de ronțăit.

Citește și: Copiii mei spun că îi bat, îi culc nemâncați și îi țin nespălați

„Nu te aud când te smiorcăi"
Desigur, este o bună metodă de a-l determina pe copil să se calmeze când nu te mai înțelegi cu el pentru că se smiorcăie. Nu înseamnă însă că devii mai convingătoare dacă ai spui să se liniștească pentru a-l auzi ce-ți spune.

„Dacă ar fi fost un șarpe în pantalonii tăi, sigur te-ar fi mușcat. Și cu toate acestea, ce o fi fost acolo?"
Acest citat dorește să ne atragă atenția asupra următorului aspect: noi, mamele, suntem cele mai capabile să-i scăpăm pe copiii noștri de pericole, să identificăm cauzele problemelor lor și, de ce nu, să găsim lucruri care altfel ar fi rămas definitiv dispărute. Când nu ne descurcăm „onorabil" și în această ultimă situație, înseamnă că e într-adevăr ceva serios.

„Nu o să-ți cer iar asta!"

Desigur că, mamă fiind, vei fi nevoită să-i ceri și de sute de ori copilului să facă anumite lucruri.

Citate menite să ne dispună, care se referă la gândurile și concepțiile mamelor

„Am avut o minte odată. Acum am copii"
Nu este ceva neobișnuit ca noi, mamele, să avem senzația, că odată cu venirea pe lume a copiilor noștri, tot ce aveam în minte și care nu ține de grija pentru ei, a dispărut pur și simplu.
Desigur, multitudinea de griji ne poate face să nu ne mai stea capul la altceva decât cum să facem să le fie bine micuților noștri.

„Nimic mai mult nu te va face să ți se zbârlească părul ca atunci când îți auzi copilul mai mare țipând la fratele mai mic, care a apăsat butonul din lift"
De când ești mama a doi copii, ești conștientă de faptul că între ei va exista întotdeauna un fel de competiție, chiar dacă tu te străduiești, pe cât posibil, să nu fie așa.
Iar când vine vorba despre activități care sunt pe placul lor, printre care și apăsatul pe butoane, nu e de mirare că fiecare va ține să fie el primul la așa ceva.

„Time-out-ul e pentru mine, nu pentru tine!"
Uneori suntem atât de copleșite, încât tot ce ne vom dori este un moment de respiro. Și atunci vom alege să avem un „time-out" pentru noi însene, chiar dacă știm că acesta ar fi trebuit să i se adreseze copilului.

„Am deja propriul meu designer. Are 2 ani"
Din momentul în care ai noștri devin mai curioși și mai receptivi la lumea din jur, nu ar trebui să ne mirăm că vor încerca să facă tot felul de modificări pentru a se adapta universului apropiat. Și de multe ori asta va aduce haos în casă!

„Mama nu e prescurtarea pentru „Făcută din bani"
Numai noi, mamele, știm la cât de multe cheltuieli vom fi dispuse de dragul copiilor noștri.

„Am o tulburare de somn. Se numește COPIL"
Odată cu venirea pe lume a copiilor, va dura foarte mult timp până când vom ajunge să ne mai bucurăm de un somn bun. Tot ce avem de făcut este să ne înarmăm cu calm și răbdare în așteptarea viitoarelor momente privilegiate.

„Am râs atât de mult, încât lacrimile îmi curg printre picioare"
Mamele sunt adesea în situația de a râde nu numai când sunt foarte vesele și sunt foarte binedispuse în legătură cu copiii lor, dar în unele cazuri ni se poate întâmpla să facem haz de necaz pentru a reuși să ne calmăm.

„Scuipă guma în mâna mea"
Doar mamele sunt capabile, în imensa lor dragoste, să le spună copiilor să-și lase alimentele pe jumătate sau complet mestecate în palma lor.

Fetita cu un balon de guma

„Tăcerea e de aur. Dar când ai copii ea poate să trezească suspiciuni"
Întrucât ești obișnuită cu multă gălăgie în jurul tău, când se face liniște nu poți să te gândești că ai tăi copii au pățit ceva sau au făcut vreo poznă.

„Mă strigă „Mama". Dar de fapt sunt Mamaaaa!"
Este binecunoscut faptul că o mamă este strigată de către copilul ei de foarte multe ori pe zi. Uneori acest lucru se întâmplă atât de des, încât ni se va părea ciudat când nu ne vom mai auzi strigate!

„Mama avea dreptate despre toate"
Odată ce devenim mame și trecem prin de toate, realizăm pe deplin că ale noastre mame aveau dreptate referitor la tot ceea ce ne spuneau că presupune viața de părinte.

Voi mai puteți da și alte exemple de citate spuse de mame, care ne pot binedispune?

Surse:
www.msn.com

Surse poze:
www.pixabay.com

 

Revolta unei mame către un profesor: „ASTA face o mamă care nu crede în capul plecat, în frica de notă și în terorizarea copilului să-și ia unul salariul!”

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Top 30 cele mai frumoase citate despre copii
  Top 30 cele mai frumoase citate despre copii

  Copilul și copilăria în genere i-au fascinat pe gânditori încă din cele mai vechi timpuri. Ulterior, datorită evoluțiilor înregistrate în planul...

  Uniți de Dumnezeu! 10 citate din Biblie care îți vor aminti că familia este cea mai importantă
  Uniți de Dumnezeu! 10 citate din Biblie care îți vor aminti că familia este cea mai importantă

  Familia este cel mai de preț dar pe care îl putem primi în această viață, însă cu siguranță presupune efort constant și multă iubire. Iată 10 citate din Biblie...

  Parentingul în artă: cele mai faimoase picturi cu mame și copii care îți vor tăia respirația
  Parentingul în artă: cele mai faimoase picturi cu mame și copii care îți vor tăia respirația

  Relația părinte-copil, cu precădere cea dintre mamă și copil, a fost sursă de inspirație pentru marii pictori ai lumii. Fie că este vorba despre cei din epoca Renașterii sau din...

  Citate despre iubire. Cele mai frumoase 60 de citate despre dragoste
  Citate despre iubire. Cele mai frumoase 60 de citate despre dragoste

  Cele mai frumoase lucruri despre dragoste si iubire se exprima greu in cuvinte. Si, ca sa-ti fie mai usor, am alcatuit o lista cu cele mai frumoase 60 citate despre iubire.

  10 citate superbe ale Mariei Montessori care vor fi mereu utile în educația copilului
  10 citate superbe ale Mariei Montessori care vor fi mereu utile în educația copilului

  Maria Montessori este cea care a pus bazele unei metode de educație ce a devenit cunoscută și implementată la nivel global. Îți oferim aici câteva citate care îi...

  Mâine, pe 5 iunie, de Ziua Învățătorului, elevii nu vor face cursuri, dar vor merge la școală
  Mâine, pe 5 iunie, de Ziua Învățătorului, elevii nu vor face cursuri, dar vor merge la școală

  Conform calendarului pentru anul școlar 2018-2019 elevii vor avea liber de la cursuri în data de 5 iunie, dar vor merge cu toate acestea la școală. Calendarul aprobat de Ministerul...

  Top 5 accesorii care îți vor face viața mai ușoară în bucătărie
  Top 5 accesorii care îți vor face viața mai ușoară în bucătărie

  Viața mamelor este ca o cursă contra cronomentru. Trebuie să pregătească în fiecare dimineață copilul de școală, să se asigure că bifează toate sarcinile casnice, să se...

  © 2021 Qbebe