Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

Povești de femei celebre care au făcut mai întâi copii și apoi au făcut carieră

Deși în prezent există tendința de a se pune accent mai ales pe poveștile unor femei care mai întâi și-au construit o carieră și apoi au devenit mame, trebuie să știm că merită să cunoaștem și poveștile celor pentru care situația a fost exact invers. Așa cum veți afla și din articolul de mai jos, unele femei care au ajuns să se bucure de succes în diverse domenii (acestea sunt fie actrițe, cântărețe, scriitoare etc.) au devenit mame de la o vârstă fragedă, dar acest lucru nu le-a împiedicat să se lupte să-și împlinească visele.

Maya Angelou

Născută în 1928 în SUA, sub numele de Marguerite Annie Johnson, aceasta merită inclusă în rândul celor care au avut mai întâi copii și apoi și-au construit o carieră.
Ea a fost poetă, autoare de memorialistică, activistă pentru drepturi civile, primind, de-a lungul carierei sale de peste 50 de ani, 12 premii importante și peste 50 de titluri de onoare. Este însă cunoscută în primul rând datorită unei serii de șapte autobiografii, concentrate pe copilăria și adolescența sa.
De altfel, din aceste autobiografii vom afla că Maya a devenit mamă la 17 ani. În plus, ea dezvăluie că a fost abuzată de către partenerul mamei ei când avea doar 8 ani.
După ce a devenit mamă, pentru a-și întreține copilul, a lucrat într-un bar și într-un club de noapte, dar și ca bucătar. A început însă să-și scrie primele memorii în anii '60, iar în 1969 a finalizat cea mai cunoscută operă a sa „I Know Why the Caged Bird Sings" (o autobiografie), pentru care a primit inclusiv recunoaștere internațională.
În perioada anilor '70-'80 are o activitate variată, de la jurnalist în Egipt și Ghana (în perioada decolonizării) până la activist pentru drepturile populației de culoare, alături de Martin Luther King.
Între timp va publica și poezii, iar la începutul anilor '90 va face un turneu internațional, în care va avea peste 80 de apariții.
În anul 1996 va regiza inclusiv un film, iar la începutul anilor '2000 va colabora cu doi artiști R&B pentru a-i ajuta să scrie versurile unor melodii.
În anul 2002 își va finaliza cea de-a șasea autobiografie și va începe să se implice mai activ în susținerea unor politicieni americani. De pildă, a avut un rol important în susținerea lui Barrack Obama când a devenit prima dată președinte.


Loretta Lynn

Numită adesea „Regina Muzicii Country" și fiind cea mai premiată femeie cântăreață de muzică country, Loretta Lynn este și ea una dintre cele ce au devenit mai întâi mame și apoi și-au făcut o carieră.
Născută într-o familie modestă, Loretta va fugi de acasă și se căsători cu Oliver "Doolittle" când avea 15 ani. Un an mai târziu se va naște primul lor copil. Tot după un an se va naște și cel de-al doilea copil.
Până la vârsta de 20 de ani, Loretta devine mama a trei copii, petrecându-și timpul îngrijindu-i pe aceștia și luând lecții de chitară. Pe parcursul anilor, va mai avea încă trei copii.
Eforturile sale nu au fost zadarnice, iar Loretta are o carieră de aproape 60 de ani.

Aretha Franklin

Poate fi încadrată, pe drept cuvânt, în rândul femeilor care au avut mai întâi copii și apoi și-au făurit o carieră de succes.
„Regina Muzicii Soul" și-a făcut debutul în muzică cântând gospel în biserica tatălui ei. La scurt timp după aceea, la doar 14 ani, Aretha rămâne fără mamă și va da naștere primului ei copil. Va mai avea alți trei copii, la vârsta de 15, 22 și 28 de ani.
Mamă a 4 băieți, Aretha a muncit și a perseverat pentru a-și face o carieră în muzică. Primul mare succes al ei datează din anul 1967, când a înregistrat single-ul R&B, ce va deveni rapid hit, "I Never Loved a Man (The Way I Love You)".
Succesul său va crește tot mai mult, ea având peste 20 de hit-uri și cel puțin 112 single-uri .

Anna Nicole Smith

Cu siguranță că ați auzit de această vedetă playboy, care, din păcate, nu mai este în viață. Ce nu știați însă este că va trece mai mult timp până când Anna Nicole Smith va ajunge celebră.
Anna Nicole nu a reușit să termine liceul, abandonând studiile și angajându-se la un mic restaurant. La 18 ani s-a căsătorit cu Billy Wayne Smith și l-a născut curând pe fiul ei, Daniel.
În 1993 Anna Nicole divorța, dar își începea și cariera în modeling, devenind în același an „Apariția Anului în revista Playboy". Ea a avut mult succes cu Playboy, dar în 2006 a trăit o mare tragedie. După ce a născut-o pe cea de-a doua sa fiică (din relația cu actorul Larry Birkhead) a aflat că fiul ei a decedat în urma unei supradoze.
Vedeta nu a putut face față acestui șoc și își va pierde viața tot din cauza unei supradoze.>

Naomi Judd

Este un alt exemplu menit să demonstreze că unele femei au mai întâi copii și apoi își formează o carieră.
Pe numele ei adevărat Diana Ellen Judd, aceasta s-a născut în Kentucky (SUA) într-o familie modestă, iar la doar 17 ani o năștea pe prima ei fiică, Christina Ciminella (Wynonna). Patru ani mai târziu o va avea pe cea de-a doua fiică (pe Ashley). În același an va divorța însă și de soțul ei.
Pentru a-și crește copiii, Naomi va urma o școală de asistente medicale din California.
Destinul a avut însă alte planuri pentru Naomi, care, dorindu-și să cânte, va apărea pe scenă alături de fiica sa cea mai mare. Cele două s-au bucurat de un mare succes, iar Naomi va deveni una dintre cele mai cunoscute cântărețe de country din SUA.
Succesul din muzică a continuat cu succese în film și teatru.

Sofia Vergara

În prezent actriță și model (în vârstă de 42 de ani), Sofia Vergara nu și-a croit ușor drumul spre celebritate.
Emigrând din Columbia, la doar 18 ani s-a căsătorit cu iubitul ei din liceu și un an mai târziu a devenit deja mamă. Dar la un an după aceea, cei doi tineri părinți au divorțat, iar Sofia a devenit mamă singură. Cu toate acestea, pe parcurs ce fiul ei (Manolo) creștea, ea a încercat să-și formeze o carieră în televiziune.
În 1990 și-a făcut debutul prin intermediul show-ului de televiziune „Modern Family", iar de atunci până în 2003 a fost gazda acestui show. Au urmat apoi câteva filme, care au făcut-o tot mai cunoscută.
De asemenea, în paralel cu actoria și show-urile de televiziune, Sofia a devenit recunoscută și ca model. A apărut inclusiv în diferite reclame, iar de curând a filmat una chiar alături de fiul ei.
În prezent actrița este logodită și își dorește un al doilea copil alături de partenerul ei, actorul Joe Manganiello.

 

Fantasia Barrino

A devenit cunoscută datorită concursului „American Idol", pe care l-a câștigat în anul 2004. De atunci, Fantasia a primit trei nominalizări la Premiile Grammy (în 2014), a început să aibă succes în televiziune și chiar în spectacole de pe Broadway.
Puțini știu însă că lucrurile nu au stat deloc așa pentru Fantasia în anii trecuți. În 2001, la doar 16 ani, l-a născut pe primul ei copil. Când acesta avea trei ani, ea se pregătea asiduu pentru „American Idol".
Șapte ani mai târziu, Fantasia reușise să pătrundă și în lumea filmului.
Îl va cunoaște ulterior pe omul de afaceri Kendall Taylor și va naște cel de-al doilea copil.

Citește și: Viata de mama si viata profesionala in balanta

Emily Maynard

Este cunoscută în SUA datorită faptului că a fost protagonistă a show-urilor „Burlacul" și „Burlăcița", aducându-le acestora audiențe record. În prezent, apare și în alte show-uri marca „ABC".
Până să ajungă vedetă de televiziune, Emily a avut o viață obișnuită. Din relația cu pilotul de curse Ricky Hendrick, cu care se logodise, a avut-o pe fiica sa, Josephine, la numai 19 ani. De altfel, înainte să afle că este însărcinată, logodnicul ei decedase în urma unui accident petrecut pe circuitul NASCAR (din Florida).
Emily a fost deci o mamă singură, dar acest lucru nu a împiedicat-o să-și clădească o carieră în showbiz. Astfel a reușit să-l cunoască pe cel de-al doilea logodnic al său, cu care are  doi  copii.

 

Citește și: Mamici de cariera: Interviu cu Tanya Solomitchi

Voi mai cunoașteți și alte exemple de femei de succes care au avut mai întâi copii și apoi și-au făcut o carieră?

Surse:
www.en.wikipedia.org; www.oldcatlady.com;www.oxygen.com

Surse poze:
www.facebook.com;www.instagram.com
 

 

Tătici care au schimbat radical lumea și au făcut ca părerea lor să conteze

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Mihaela Rădulescu: Dacă aveam o fetiță de crescut acum, aș fi făcut totul să rămână copil. Ce a făcut-o să spună asta
  Mihaela Rădulescu: Dacă aveam o fetiță de crescut acum, aș fi făcut totul să rămână copil. Ce a făcut-o să spună asta

  Mihaela Rădulescu, una dintre cele mai iubite vedete de la noi, a povestit, pe contul ei de Facebook o întâmplare care a stârnit peste 100 de reacții!

  Povești de mamă: bebelușul meu a făcut un infarct înainte de a se naște
  Povești de mamă: bebelușul meu a făcut un infarct înainte de a se naște

  Următoarea confesiune, ce îi aparține unei mame din America, aduce în prim-plan una dintre cele mai mari frământări ale noastre, odată ce ni se confirmă că vom fi...

  Uterul retrovers a făcut ca sarcina acestei femei să crească invers
  Uterul retrovers a făcut ca sarcina acestei femei să crească invers

  Chiar dacă ideea de a avea uterul retrovers ne provoacă panică, specialiștii ne liniștesc și ne explică faptul că problema nu este așa de serioasă precum pare la prima vedere. Așa...

  Balbaiala la copii. Ce ai de facut
  Balbaiala la copii. Ce ai de facut

  Balbaiala, numita si balbism, este o tulburare de vorbire in care fluenta nu este normala. Aceasta tulburare este caracterizata de repetitia si prelungirea involuntara a unor cuvinte sau...

  De ce unele mame regretă că au făcut copii și nu trebuie judecate
  De ce unele mame regretă că au făcut copii și nu trebuie judecate

  Din diferite motive, în anumite momente ale vieții, există posibilitatea să ajungi să spui că mai bine nu ai fi mamă. Parcurge cu atenție articolul de mai jos și descoperă...

   Cel mai leneş lucru pe care l-am făcut? Cezariana!
  Cel mai leneş lucru pe care l-am făcut? Cezariana!

  Kate Hudson este una dintre cele mai de succes şi simpatice actriţe pe care Hollywood-ul le-a oferit pe tava sa de argint a cinematografiei în decursul timpului. Diferenţa dintre o...

  © 2019 Qbebe