Trisport.ro lansează astăzi a 7-a generație de smartwatch-uri Garmin Fenix și noul Epix cu modele dedicate femeilor

Trisport.ro lansează astăzi a 7-a generație de smartwatch-uri Garmin Fenix și noul Epix cu modele dedicate femeilor

Qbebe.ro

Trisport.ro, retailer autorizat Garmin, lansează a 7- a generație a seriei de smartwatch-uri Fenix. Gama Fenix se adresează unui spectru larg de clienți, de la persoane pasionate de mișcare până la sportivi de performanță. Versatilitatea acestor ceasuri permit posesorilor să le utilizeze la o multitudine de activități sportive precum: alergare, ciclism, înot, ski, drumeții, yoga, cățărare, antrenamente de forță, sporturi nautice, golf, dar și multe alte sporturi. Cei care vor să înceapă un sport nou precum alergarea, se vor bucura de antrenamentele personalizate oferite în platforma Garmin Coach.

Ceasurile Garmin oferă indicatori importanți care ne ajută să monitorizăm nivelului de sănătate. Precum Indicatori importanți sunt nivelul de activitate zilnic, pulsul măsurat 24/7, nivelul de stress și nivelul de energie pe parcursul unei zile, dar și monitorizarea somnului. Doi indicatori foarte importanți care au un rol critic în monitorizarea bolilor respiratorii precum cele generate de COVID-19.

sportivi

 • Rata respirației măsoară cât de des inspiri și expiri într-un minut; rata de respirație în repaus normala este între 12 și 20 de ori pe minut și poate ajunge la 40-50 de ori pe minut în timpul activităților fizice intense. Creșterea reflectă cererea crescută de oxigen pentru producerea de energie aerobă. Rata respirației este măsurată cu ajutorul variabilității ritmului cardiac (HRV), fiecare respirație fiind codificată. Durata dintre bătăile inimii consecutive se scurtează ușor pe măsură ce inspiri și se prelungește pe măsură ce expiri. Termenul pentru acest fenomen biologic este aritmia sinusală respiratorie.
 • Saturația oxigenului din sânge (SpO2) este măsurată cu ajutorul senzorului pulsoximetru prezent pe spatele ceasurilor Garmin. Se utilizează o combinație de lumini roșii și infraroșii cu senzori care pot determina procentul de sânge oxigenat. Această valoare trebuie, în general, să fie de minim 95%, dar poate fi influențată de altitudine, activitate și nivelul de sănătate individual.

Garmin are o gamă foarte mare de smartwatch-uri dedicate femeilor, modele dedicate precum Lily, dar și variante mai mici potrivite unei încheieturi mai subțiri: Vivomove 3s, Vivoactive 4s, Venu 2s și topul de gama, fenix 7s. Garmin a mers mai departe și a dezvoltat funcții dedicate femeilor pe lângă funcțiile care erau deja importante pentru stabilirea nivelului de sănătate și au fost integrate în ecosistemul Garmin.

 • Monitorizarea ciclului menstrual te ajută să observi tipare și tendințe pe care le poți utiliza pentru a lua decizii atente pentru sănătatea ta. Indiferent dacă ai un ciclu regulat sau neregulat, vei avea posibilitatea de a înregistra intervalele și simptomele (inclusiv starea de spirit, volumul, simptome fizice şi multe altele) şi să primeşti indicaţii legate de nutriţie, antrenamente şi sănătate în general, pe parcursul diferitelor faze ale ciclului menstrual.
 • Monitorizarea sarcinii va întrerupe predicțiile pentru ciclul menstrual și va afişa vârsta gestaţională şi dimensiunea fătului, oferind informaţii săptămânale despre exerciţiile fizice şi nutriţia din timpul sarcinii. Sunt disponibile numeroase opțiuni de înregistrare și reamintire a stării de spirit, volumului, simptomelor specifice sarcinii, mișcărilor bebelușului (lovituri și sughițuri), nivelului de glicemie în cazul diabetului gestațional. De asemenea poți configura mementouri personalizate care să te ajute să-ţi monitorizezi obiectivele de hidratare sau să-ţi amintească să faci exerciţiile Kegel. Dacă doreşti să-ţi monitorizezi creşterea în greutate pe durata sarcinii, poţi să activezi funcţia Obiectiv creştere în greutate din setările pentru Sănătatea femeilor pentru a primi un interval de greutate care se schimbă săptămânal pe măsură ce sarcina avansează.
 • Monitorizarea avansată a somnului ia în calcul numeroși factori care te ajută șă-ți înțelegi somnul. Pe lângă aspectele de bază, de exemplu, când ai adormit şi când te-ai trezit, poţi vedea orele când erai treaz şi cât timp ai petrecut în stadiile cheie de somn (uşor, profund, REM). Vei vedea şi când au avut loc stadiile respective în timpul nopţii. Orele şi stadiile de somn sunt identificate utilizând o combinaţie între puls, variabilitatea pulsului şi date despre mişcarea corpului. Dispozitivele Garmin compatibile monitorizează şi rata respiratorie şi saturaţia oxigenului în sânge (Pulse Ox) în timpul nopţii. Adăugarea acestor informaţii la graficul despre somn oferă o perspectivă mai cuprinzătoare despre somnul tău. Ciclul menstrual poate afecta calitatea somnului, atât crampele, cât și schimbările hormonale care au loc în faza 4, faza luteală.
 • Monitorizarea stresului cu ajutorul unei combinații de date despre puls şi variabilitatea pulsului. Stresul este răspunsul natural al corpului la provocările vieţii şi mediului. Este o stare fiziologică alertă care te pregăteşte să reacţionezi rapid pentru orice te aşteaptă în continuare. Monitorizarea stresului pe parcursul întregii zile pe ceasul inteligent Garmin are la bază o înţelegere bine documentată şi validată ştiinţific a sistemului nervos autonom (SNA). Împărţit în ramura simpatică şi cea parasimpatică, SNA-ul reglează sistemele fiziologice pentru a se potrivi perfect cu cerinţele aşteptate pentru situaţia curentă. Ramura simpatică este cea dominantă când este timpul pentru acţiune. Pulsul se accelerează, vasele de sânge se dilată, digestia este întreruptă şi eliberată adrenalina în corp. Uneori acest ansamblu de reacţii se numeşte instinctul de „luptă sau fugi”. În momentele mai liniştite, ramura parasimpatică este dominantă, iar corpul trece în modul denumit „repaus-şi-digestie”. În acest interval corpul se poate autorepara şi reface resursele epuizate în perioadele mai agitate. Somnul este o ocazie deosebit de importantă pentru recuperarea corpului, şi bineînţeles, ramura parasimpatică a SNA-ului este mai activă atunci când dormi. Un nivel ridicat de stres va amplifica crampele. Dacă nivelul de stres crește înainte sau în timpul menstruației, poți face o activitate de respirație scurtă sau poți merge la o plimbare pentru a te calma și chiar a ajuta la reducerea efectelor simptomelor premenstruale.
 • Monitorizarea pulsului se realizează 24/7. Inima umană bate de 2,5 miliarde de ori într-o viaţă cu durată medie. Cu fiecare bătaie a inimii, oxigenul, nutrienţii, hormonii şi alte resurse vitale sunt trimise în corp prin intermediul sistemului circulator2. Modul în care bate inima de la un moment la altul este reglat de sistemul nervos autonom. Acest sistem nervos vital trimite instrucţiuni către inimă pentru a te pregăti din punct de vedere fiziologic pentru provocările vieţii şi din mediul înconjurător.
 • Asistență și detecția accidentelor permite trimiterea manuală sau automată printr-un mesaj a locației actuale GPS către contactele presetate de urgență. Ceasul creează un flux de informaţii în timp real cu LikeTrack. În cazul unui accident serios în care ești preluat de către salvare, ceasul va înregistra în continuare în timp real poziționarea și va transmite către cei dragi.

Ce inseamnă ceasul Garmin pentru tine?

Garmin dezvăluie actualizări importante pentru gama sa emblematică de ceasuri inteligente multisport robuste, fenix. Concepută pentru performanță și rezistență, noua serie Garmin fenix 7 are un nou design, un ecran tactil împreună cu cele 5 butoane de control, instrumente avansate de antrenament, modele îmbunătățite cu energie solară care oferă o durată de viață prelungită a bateriei și lanternă încorporată pentru modelele fenix 7X.

barbat pe bicicleta

Încărcare solară: Toate cele 3 dimensiuni ale gamei fenix 7 includ variante Solar și Safir Solar cu o autonomie de până la 37 de zile în mod smartwatch și până la 139 de zile în modul expediție cu GPS-ul activat.
Lanternă încorporată: condițiile de lumină scăzută nu reprezintă o problemă cu lanterna LED încorporată reglabilă pe modelele fenix 7X, oferind acces rapid la un fascicul de iluminare puternic și constant.

În anul 2021, utilizatorii Garmin au făcut mai mult sport. Activitățile outdoor s-au bucurat de o creștere de 9,52% în timp ce activitățile indoor au crescut cu 20,54%. Cele mai mari creșteri au fost pentru yoga (+45,55%) și pilates (+108,30%). Ecranul ceasurilor din gama fenix 7 folosește o tehnologie numită transflective memory-in-pixel (MIP), ecranul are un consum foarte mic și se vede perfect în soare. Garmin ne oferă acum o alternativă pentru cei care folosesc ceasul preponderent indoor printr-un model cu totul nou.

Astăzi se lansează și noua serie Garmin epix, un smartwatch premium multisport, cu afișaj AMOLED vibrant. Realizează totul, cu monitorizarea sănătății și a stării de bine 24/7, funcții inteligente și aplicații sportive încorporate — ambalate într-un design sofisticat.

Cu un ecran din safir și ramă de titan, epix 2 arată la fel de bine în sala de ședințe ca și în sala de sport. Iar cu o autonomie de până la 16 zile a bateriei, utilizatorii se pot baza pe epix non-stop pentru a urmări nivelul de somn și de energie, pentru a ajuta la obținerea unui nou record personal sau pentru a se antrena pentru următoarea mare aventură.

Conceput pentru un stil de viață activ, epix este un ceas inteligent multisport premium versatil, cu afișaj AMOLED și autonomie excepțională a bateriei, conceput pentru a monitoriza funcții esențiale de sănătate, antrenament și recuperare, toate ușor accesibile la încheietura ta.

ceasuri Epix2

Începând de astăzi, ceasurile pot fi achiziționate din magazinul online Trisport.ro sau din magazinul fizic din nordul Bucureștiului, situat în Voluntari, pe Strada Erou Iancu Nicolae. Toate modelele sunt expuse în magazin și pot fi probate și testate.

Trisport.ro este o poveste de succes a antreprenoriatului local. Fondat în 2015 de către Sorin Anghel, după ce a renunțat la un post IT în cadrul unei bănci, Trisport.ro este primul magazin din România destinat produselor de triatlon, dar și produselor celor 3 sporturi componente: natație, ciclism și atletism.

"Trecerea de la statutul de angajat la cel de antreprenor este cel mai greu pas. Mie nu mi-a fost foarte greu deoarece am lucrat şi ca freelancer câţiva ani buni înainte de a lucra în bancă. Una dintre cele mai mari provocări la această trecere este faptul că volumul de muncă se dublează, câteodată chiar se triplează, timpul liber dispare. Vor fi foarte multe momente grele în care vei dori să renunți la tot, cheia succesului este să reușești să treci peste ele.“, povesteşte Sorin Anghel. Povestea sa ca antreprenor a plecat de la ideea unui prieten de a participa la o ştafetă în cadrul unui triatlon: „Evident că în scurt timp a intervenit competitivitatea şi am hotărât să participăm individual la probe. În pregătiri am avut surpriza să aflu că nu există un magazin specializat de unde să îţi poţi procura toate echipamentele de care ai nevoie, aşa s-a născut ideea“, spune Sorin Anghel.

Succesul Trisport.ro se datorează abordării concentrate pe client. Toți membri echipei Trisport.ro sunt foarte bine pregătiți pentru a adresa nevoile individuale ale fiecărui client. Personalul Trisport.ro folosește și testează constant toate produsele pe care le comercializează. Pentru clienții de produse specializate premium serviciile sunt cele mai importante. Ei se îndreaptă către magazinele unde se simt ca acasă și unde primesc sfaturi relevante.

Trisport.ro funcționează într-un mod atipic față de majoritatea business-urilor aflate la început de drum. Tot profitul obținut a fost reinvestit și în același timp oferă foarte multe sponsorizări. Trisport.ro este sponsorul oficial al Federației Române de triatlon, dar și a multor evenimente de triatlon, înot, ciclism și alergare. De-a lungul timpului Trisport.ro a sponsorizat peste 30 de sportivi din triatlon, dar și din alte sporturi precum ciclism sau alpinism.

Alex Gavan pe munte

Detalii poza: Alex Găvan – ascensiunea vârful Gasherbrum 2 (8035 de metri) fără oxigen și Tibi Ușeriu la Maratonul Arctic din Canada.

Secțiunea de tehnologie din site s-a bucurat de creșteri spectaculoase în ultimii ani pe fondul conștientizării nevoii de a face mișcare și sport - parte vitală a unei vieți sănătoase.

Chiar dacă ceasurile Garmin din gama de top au fost construite pentru performanță, din ce în ce mai mulți clienți le aleg în detrimentului unui smartwatch classic pentru multitudinea indicatorilor de sănătate, pentru autonomia foarte mare și pentru rezistența lor.

Universitatea Stanford realizează în prezent un studiu și cu ajutorul smartwatch-urilor Garmin în care încearcă să găsească o modalitate de detectare a îmbolnăvirilor cu COVID-19 cu ajutorul senzorilor prezenți pe ceas. Se dorește detectarea infecției până la 7 zile înainte să apară simptomele. Este deja demonstrat că variabilitatea ritmului cardiac se modifică atunci când există o inflamație în corp, COVID-19 generând o inflamație incredibilă. Rezultatele preliminare arată că persoanele infectate cu COVID-19 au o variabilitate a ritmului cardiac mai scăzută. De asemenea s-a observat că la 81% dintre cazurile persoanelor infectate pulsul de bază a crescut cu 9-10 zile înainte de apariție altor simptome.

Trisport.ro a pregătit un cadou special pentru toți clienții care vor achiziționa unul dintre modelele noi de smartwatch-uri Garmin din gama fenix sau epix până la sfârșitul lunii ianuarie 2022. Mai multe detalii în pagina de prezentare a modelelor noi de pe www.trisport.ro

Articolul urmator
STUDIU: Alăptarea previne declinul cognitiv al mamelor la bătrânețe
STUDIU: Alăptarea previne declinul cognitiv al mamelor la bătrânețe

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  DISNEY+ se lansează astăzi în România
  DISNEY+ se lansează astăzi în România

  Abonații vor putea viziona cele mai îndrăgite producții de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic și Star, toate într-un singur loc.

  Am aflat că iubitul meu mă înșală cu ajutorul smartwatch-ului
  Am aflat că iubitul meu mă înșală cu ajutorul smartwatch-ului

  Nimic nu este mai dureros decât să afli că partenerul tău de viață te-a înșelat. Iar o femeie a dezvăluit cum a descoperit că prietenul ei o înșela, prin...

  De ce fetele din noua generație ajung mai repede la pubertate?
  De ce fetele din noua generație ajung mai repede la pubertate?

  Este un lucru știut faptul că, la fete, pubertatea apare mai devreme decât la băieți, de obicei undeva în jurul vârstei de 8-13 ani. Medicii americani, însă, au...

  Noul Superman va fi bisexual! Va fi prezentat în benzile desenate într-o relație cu prietenul său
  Noul Superman va fi bisexual! Va fi prezentat în benzile desenate într-o relație cu prietenul său

  Noul Superman va fi bisexual, a anunțat revista DC Comics, cu ocazia National Coming Out Day, o zi de conștientizare a comunității LGBTQIA+, inițiată în Statele Unite. Astfel,...

  Povestea puștiului român, campion la înot. David Popovici este un exemplu pentru tânăra generație
  Povestea puștiului român, campion la înot. David Popovici este un exemplu pentru tânăra generație

  Numele lui este pe buzele tuturor! Înotătorul român David Popovici a făcut senzație la Jocurile Olimpice de la Tokyo anul trecut, a câștigat medalia de aur în...

  7 smoothie-uri care îi vor oferi energie copilului tău dimineața la școală, pentru fiecare zi a săptămânii
  7 smoothie-uri care îi vor oferi energie copilului tău dimineața la școală, pentru fiecare zi a săptămânii

  Care este prima grijă a unei mame imediat cum se trezește să pregătească pentru școală copilul? Ce îi pregătește la micul dejun. Nu este deloc ușor să prepari ceva care să...

  Dreptul la avort eliminat din Constituția SUA. Ce impact va avea decizia asupra femeilor americane
  Dreptul la avort eliminat din Constituția SUA. Ce impact va avea decizia asupra femeilor americane

  În urmă cu câteva zile, Curtea Supremă de Justiție din SUA a luat o decizie prin care dreptul la avort nu mai este constituțional. În aceste condiții, fiecare stat are...

  Marșul pentru siguranța femeilor, desfășurat în mai multe orașe din România
  Marșul pentru siguranța femeilor, desfășurat în mai multe orașe din România

  Pe data de 23 octombrie a avut loc marșul intitutal „Împreună pentru siguranța femeilor”. Acesta s-a desfășurat în mai multe orașe din România:...

  © 2024 Qbebe