Dragă mami, ai voie să te simți sexy, după naștere. Chiar te încurajăm să o faci!

Dragă mami, ai voie să te simți sexy, după naștere. Chiar te încurajăm să o faci!

Mariana Voinea

Când femeia devine mamă, nu prea se mai simte așa încrezătoare și sexy ca inainte! Senzualitatea este o stare de bine pe care femeile o emană prin toți porii din momentul în care încep să se simtă stăpâne pe propriul lor corp.

După naștere, majoritatea mămicilor, indiferent de vârstă, nu sunt mulțumite de propriul corp. Nu le place cum arată, nu sunt mulțumită de burtica sau colăceii pe care i-au acumulat în sarcină. Consideră că greutatea în exces este foarte greu de eliminat și că nu vor mai arăta niciodată sexy ca înainte să rămână însărcinate.

Greșit! Mamele pot fi sexy! La câteva luni după naștere mamele, pot fi cu adevărat fermecătoare! Trebuie doar să se simtă atrăgătoare. Știe cel mai bine acest lucru o mamă care, la vârsta de 40 de ani și la 6 luni după ce a născut primul ei copil, se simte mai sexy ca niciodată.

„Este dificil să spui că te simți sexi cu voce tare pentru că știi că nu toată lumea se simte astfel și există un stigmat inerent în a recunoaște că îți place cum arăți ca proaspătă mamă. Deși nu mă simt așa constant, pot spune că cu încredere că noua mea relație cu corpul este mai profundă și mai eliberatoare.

Cred că mă simt sexy, nu neapărat pentru că fac mai mult ampr decât am făcut vreodată, sau că am pierdut în greutate, ci m-am regăsit din nou. Îmi place că sunt admirată pentru corpul meu și mă simt bine cu forma mea fizică de acum”, mărturisește mama.

„O ruptură de perineu și hemoroizi nu sună chiar sexy, nu-i așa?”

Femeia a intenționat să aibă o naștere la domiciliu, însă din cauza unei scurgeri mari în sacul amniotic, a trebuit să apeleze la ajutor profesionist, după ce travaliul nu a început natural. I-au fost administrate medicamente timp de 24 de ore, intervenție care nu făcea parte din planul de naștere al femeii. Mama a rimit chiar și o anestezie epidurală și și-a născut fiica pe cale vaginală.

femeie supraponderala senzuala in rochie mov

„În timp ce mă uitam la moașă când mă cosea, o întrebam „cât de rău este?”. „O ruptură perineală plus hemoroizi”, mi-a explicat ea. Ei bine, acest lucru nu a fost cu siguranță prea sexy. După ce s-a terminat vindecarea rănilor din corpul meu, am experimentat un nou sentiment de iubire de sine, o putere, o dragoste, o forță incredibilă.

În calitate de femei, ni s-a „vândut” minciuna că te simți sexy numai când ai relații intime mai dese. De asemene, am încercat să ne încadrăm în idealurile înguste de frumusețe ale societății, de a fi bine îmbrăcate, machiate și de a arăta bine.

Adevărul este că sentimentul de „sexy” vine din interior. Trebuie să lași dragostea pentru familia ta să-ți inunde interiorul. Trebuie să-ți apreciezi corpul la adevărata sa valoare și putere, și în același timp să îl simț cât de moale și tandru este”, își susține punctul de vedere mama.

Dieta după naștere: sfaturi și meniuri pentru mamele care vor să slăbească sănătos

Toate femeile trebuie să-și aloce puțin timp pentru ele, doar așa își vor accepta noul corp postpartum

Mama mărturisește că, în cazul femeilor, uneori le este rușine să se simtă senzuale și nu își acordă prioritate ca femei, ci ca proaspete mame. Adesea simt chiar o umbră de egoism dacă cer partenerului să stea copilul în timp ce fac baie, dansează sau pur și simplu … stau în pat.

Femeile parcă sunt făcute să se simtă vinovate, în special în primele zile sau săptămâni ale maternității, doar că a-ți acorda câteva minute pentru a-ți simți noul corp este incredibil.

femeie in rochie sexy la aniversarea de doi ani a fiului ei

Dincolo de faptul că acest lucru are un impact pozitiv asupra propriei stime de sine, îngrijirea noului corp ca mamă va avea un impact pozitiv asupra legăturii dintre tine și partenerul tău. Iar o legătură sănătoasă între tine și partener, pe lângă un sentiment puternic de iubire, va garanta beneficii pe termen lung asupra dezvoltării copilului.

Dar adesea proaspetele mămici se simt obosite, copleșite și uită că trupul lor merită sărbătorit, divinizat la adevărata lui valoare. Proaspetele mămici uită să se simtă sexy, să-și cunoască puterea senzuală care radiază din interior. Ele nu se mai simt atractive și puternice, nu mai știu cum să-și balanseze șoldurile în timp ce merg, cum să respire adânc și să savureze viața cu toate momentele ei senzuale.

„Să schimbăm vechiul scenariu de la a fi o mamă obosită la o mamă blândă, îmbietoare, sexy, care să poată dansa în bucătărie, să se poată ghemui în poala partenerului ei când copilul doarme și să se simtă ca o adolescentă. Mami, ai voie să te simți sexy după naștere, pentru că ești cu adevărat sexy”, ne îndeamnă mămica.

A fi sexi sau a te simți senzuală este o stare de spirit un mod prin care poți să îți exprimi sentimentele, senzualitatea și să te simți cu adevărat TU…

Surse foto: pixabay.compixabay.compexels.compexels.com

Surse articol: mother.ly

Articolul urmator
De ce este bine să plângi, chiar dacă nu simți nevoia
De ce este bine să plângi, chiar dacă nu simți nevoia

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Dragă mami, învață să faci diferența dintre a fi politicos și a face pe plac oricui pentru a-ți educa sănătos copilul
  Dragă mami, învață să faci diferența dintre a fi politicos și a face pe plac oricui pentru a-ți educa sănătos copilul

  Una dintre cele mai mari provocări pe care le ai de înfruntat, ca părinte, este să reușești să găsești un echilibru între a-ți învăța copilul să fie politicos...

  Cum sa fii din nou sexy dupa ce ai nascut
  Cum sa fii din nou sexy dupa ce ai nascut

  In timpul celor noua luni de sarcina ai fost preocupata doar de sanatatea ta si a bebelusului care crestea in tine. In acest timp corpul tau s-a modificat semnificativ, iar dupa ce ai...

  Dragă mămică, iartă-te pentru tot ce s-a întâmplat!
  Dragă mămică, iartă-te pentru tot ce s-a întâmplat!

  Iartă-te pentru ceea ce s-a întâmplat. Pentru greșelile pe care le-ai făcut. Pentru că nu te-ai ridicat uneori la nivelul așteptărilor tale. Uneori poți fi atât de...

  NU ai voie să-mi pupi copilul! Ce semnal de alarmă trage o mamă care a luat herpes la câteva zile după naștere
  NU ai voie să-mi pupi copilul! Ce semnal de alarmă trage o mamă care a luat herpes la câteva zile după naștere

  Dacă anumiți părinți sunt de acord ca bebelușii lor să fie pupați chiar din primele zile de viață, alții nu acceptă din start o asemenea idee. O mamă de peste hotare a vorbit...

  Tradiții și superstiții de Sfânta Filofteia. Ce nu ai voie să faci în această zi
  Tradiții și superstiții de Sfânta Filofteia. Ce nu ai voie să faci în această zi

  Sărbătoare mare în rândul creștinilor! Pe 7 decembrie, Biserica Ortodoxă o prăznuieşte pe Sfânta Muceniţă Filofteia, considerată patroana spirituală a copiilor...

  Am donat organele băiețelului nostru după ce a murit și am salvat doi copii. Încurajăm donarea de organe pentru salvarea vieților!
  Am donat organele băiețelului nostru după ce a murit și am salvat doi copii. Încurajăm donarea de organe pentru salvarea vieților!

  Să știi că îți vei pierde copilul este cea mai dură experiență prin care poate trece un părinte. Cu toate acestea, în ciuda durerii enorme, anumiți părinți nu uită...

  Dragă familie, copilul este doar al meu, nu al tuturor. EU fac planuri pentru ziua lui de naștere, nu voi
  Dragă familie, copilul este doar al meu, nu al tuturor. EU fac planuri pentru ziua lui de naștere, nu voi

  Pentru că prima aniversare a copilului trebuie celebrată cum se cuvine, planurile pentru petrecere trebuie puse la punct cu minuțiozitate cu mult timp înainte. Ce se...

  © 2024 Qbebe