Contributors

7 probleme pe care trebuie să le rezolvi înainte să naști

Perioada de sarcină, mai ales când intri în luna a șaptea, poate fi foarte agitată. Ziua cea mare se apropie, problemele se adună și simți că nu mai ai timpul și energia să le rezolvi pe toate. Puțină organizare în casă nu ar strica, așa că cel mai bun lucru pe care îl poți face este o listă cu toate problemele pe care le vei avea de rezolvat. Cu primele dintre ele te ajutăm noi.

7 probleme pe care trebuie să le rezolvi înainte să naști:

1. Învață noțiunile de bază pentru alăptat

Mai ales pentru că nu ai mai trecut niciodată prin această experiență, la început poate fi destul de dificil, dacă nu te pregătești puțin. Să nu crezi că cel mic va ști imediat ce să facă atunci când îi este foame, pentru că nu e așa. În primul rând, înscrie-te la un curs pentru alăptat, care te va ajuta să treci mult mai rapid peste această problemă. Apoi, asigură-te că vei avea mereu la îndemână pompe pentru sân, pe care le poți comanda de aici , pentru ca celui mic să nu îi lipsească niciodată laptele, indiferent dacă tu ești la birou sau cu el la plimbare.

femeie insarcinata

2. Pregătește-ți bagajul pentru maternitate

Pentru a evita stresul inutil, este foarte important să îți pregătești bagajul pentru perioada pe care o vei petrece în maternitate încă din timp, undeva din luna a șaptea de sarcină. Dacă nu ești sigură care sunt lucrurile de care vei avea nevoie, un ghid cu bagajul pentru maternitate și ce ar trebui să conțină îți va simplifica foarte mult tot procesul. După ce l-ai făcut, tot ce trebuie este să îl ai mereu la îndemână, așteptând ziua cea mare.

3. Un curs pentru naștere

În clipa în care contracțiile vor deveni foarte puternice, tehnicile de respirație și relaxare pe care le poți deprinde la un curs pentru naștere se vor dovedi extraordinar de utile. E important să faci acest mic efort, alături de partenerul tău și să mergeți la un astfel de curs pentru a vă simplifica viața în cele mai importante momente ale nașterii.

4. Pregătește spațiul dedicat celui mic

Chit că pătuțul celui mic se va afla în dormitorul vostru, chit că va avea propria sa cameră, e important să pregătești un spațiu special pentru el. Vorbim, așadar, despre un pătuț confortabil, lenjerie de calitate, cu acces la aer proaspăt și lumină naturală, însă și cu posibilitatea de a reduce cât de mult posibil zgomotele și sursele de lumină exterioare. De asemenea, asigură-te că spațiul dedicat celui mic este prietenos din punct vedere al temperaturii. Evită, așadar, acele locuri care permit deplasarea curenților de aer prin casă.

5. Stabilește toate detaliile cu medicul tău

Modul în care preferi să naști, medicamentația pe care o dorești, care este cel mai bun centru unde ai putea aduce copilul pe lume, toate acestea ar trebui stabilite din timp alături de medicul tău.

6. Pregătește mai multe mese în avans

După ce vei naște, vei vedea că tot programul tău se va concentra în jurul celui mic. Îți va fi greu în prima perioadă să poți să gătești așa cum o făceai înainte, motiv pentru care ar fi momentul ideal să-ți pregătești mai multe caserole cu mâncare pe care să o pui la congelator și s-o scoți rapid atunci când îți va fi foame. Este cea mai simplă cale, dacă nu ai pe nimeni să te ajute.

7. Montează un scaun pentru copil în mașină

Cum cel mic nu trebuie să rămână singur, este foarte important să te poți deplasa în siguranță acolo unde ai nevoie. Un scaun pentru copil în mașină este, așadar, obligatoriu.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: DinaPhoto

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  3 probleme în trimestrul 3 de sarcină pe care le rezolvi cu vitamine prenatale
  3 probleme în trimestrul 3 de sarcină pe care le rezolvi cu vitamine prenatale

  Ultimul trimestru de sarcină poate fi considerat cel mai greu din punct de vedere fizic, pentru că greutatea bebelușului crește, la fel ca și dificultățile pe care le vei...

  Te muți înainte sau după ce naști? Vezi avantaje și dezavantaje
  Te muți înainte sau după ce naști? Vezi avantaje și dezavantaje

  Unul dintre primele lucruri la care te gândești ca viitoare mămică este amenajarea camerei pentru cel mic. Dar, uneori, de la acest subiect începe o întreagă...

  4 probleme cu oasele la copii și cum le rezolvi
  4 probleme cu oasele la copii și cum le rezolvi

  Printre cele mai serioase probleme cu care copilul tău poate să se confrunte, încă din primii ani de viață, se numără și cele cu oasele. Din articolul de mai jos vei afla nu...

  3 probleme digestive ale bebelușului și cum le rezolvi prin alimentație
  3 probleme digestive ale bebelușului și cum le rezolvi prin alimentație

  Unele dintre cele mai frecvente probleme de sănătate ale bebelușilor sunt cele cele digestive. Așa cum vei afla și din articolul de mai jos, un rol esențial în gestionarea lor...

  10 alimente pe care trebuie sa le eviti inainte sa faci sex
  10 alimente pe care trebuie sa le eviti inainte sa faci sex

  Fie ca iti vine sau nu sa crezi, ceea ce mananci la cina iti poate influenta definitoriv partida de sex din seara respectiva.

  10 lucruri pe care copilul tău nu trebuie sa le facă înainte de somn
  10 lucruri pe care copilul tău nu trebuie sa le facă înainte de somn

  Printre cele mai frecvente provocări ale unei mame se numără și pregătirea copilului pentru somn. Fie că sunt mai mici, fie că sunt mai mari, în general copiii nu se lasă ușor...

  5 greșeli pe care le fac soacrele. Cum să le rezolvi ca o doamnă
  5 greșeli pe care le fac soacrele. Cum să le rezolvi ca o doamnă

  Pentru a avea o relație cât mai bună cu soacra ta, ține cont și de sfaturile de mai jos. Acestea te vor ajuta să știi cum să te comporți pentru a gestiona elegant cele mai...

  © 2021 Qbebe