Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

Planta din Himalaya care, conform cercetătorilor, ajută organismul femeilor mai mult decât orice altă plantă

Problemele cotidiene, activitățile pe care trebuie să le bifezi și stresul acumulat în timpul zilei ajung să-și spună cuvântul asupra organismului tău. Te vei simți obosită, nervoasă și indispusă, stări deloc pe placul familiei. Din fericire, soluția pentru un organism sănătos și o stare generală pozitivă se găsește în natură. Urmează să descoperi planta Moringa care poate face minuni pe toate planurile, conform cercetătorilor.

Cine este Moringa?

Sănătatea vine din interior, la fel și adevărata stare de bine, iar doamnele și domnișoarele știu foarte bine asta. Încearcă să aibă un stil de viață sănătos și să mențină un echilibru între viața personală și cea profesională, însă de multe ori ajung să se simtă de-a dreptul epuizate. Se pare că ajutorul pentru combaterea problemelor de sănătate și a presiunii acumulate în urma stresului există în natură de mai bine de 4.000 de ani.

Moringa este planta ce ajută organismul reprezentantelor sexului frumos mai mult decât oricare alta. Aceasta se face "vinovată" de vindecarea diverselor probleme de sănătate și conform practicanților medicinei alternative, Ayurveda, Moringa contribuie și la prevenirea multor afecțiuni. Este o plantă cu istorie îndelungată, iar proprietățile sale sunt atestate și de cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate din Statele Unite ale Americii. În anul 2008, moringa a fost desemnată "Planta anului", dat fiind faptul că acționează benefic pentru sănătatea oamenilor.

moringa

Odată ieșită la lumină, Moringa a fost supusă testelor și cercetărilor, astfel încât a ajuns subiectul a peste 1300 de studii, ale căror concluzii au semnalat o serie de proprietăți terapeutice ale plantei, care reușesc să combată și deficiențele nutriționale.

Astfel, cercetătorii au descoperit că un gram de Moringa conține:
- de 2 ori mai multe proteine decât un gram de iaurt;
- de 4 ori mai multă vitamina A decât un gram de morcovi;
- de 3 ori mai mult potasiu decât un gram de banane;
- de 4 ori mai mult calciu decât un gram de lapte de vacă;
- de 7 ori mai multă vitamina C decât un gram de portocale.

De ce Moringa nu este o plantă ca oricare alta?

Sigur, nu puțini sunt aceia ce cred că Moringa se înscrie în grupul zecilor de plante cu efecte benefice pentru sănătate descoperite de-a lungul timpului. Totuși, aceasta se diferențiază prin particularități menite să rezolve afecțiunile de orice fel, fără să cauzeze efecte adverse.

Moringa acționează ca un excelent antioxidant, încetinind procesul de îmbătrânire a pielii. Are în compoziție vitamina C, betacaroten, quercitina și acid clorogenic care scad inflamațiile și reduc riscul apariției cancerului de plămâni, colon și stomac, hipertensiune și diabet. Mai mult decât atât, moringa reușește să stabilească un echilibru hormonal. Un studiu publicat în Journal of Food Science and Technology atestă faptul că planta înlătură stresul oxidativ și inflamația în cazul doamnelor aflate la menopauză. Pentru a ajunge la această descoperire, cercetătorii au apelat la ajutorul femeilor cu vârsta cuprinsă între 45-60 de ani, la menopauză, pe care le-au împărțit în 3 grupuri. Femeile au primit cantități diferite de supliemente cu moringa, iar la finalul studiului specialiștii au descoperit diferențe pozitive între nivelul antioxidanților, glucozei și hemoglobinei analizați înainte și după tratament.

stare de sanatate

Descoperirile nu s-au oprit aici. Moringa este și un afrodisiac natural, care crește libidoul și îmbunătățește întregul sistem imunitar. Scade riscul apariției alergiilor și astmului, combate durerile de cap cronice, crizele de epilepsie, constipația sau durerile de stomac și ține la distanță infecțiile bacteriene, parazitare și fungice.

Am stabilit deja că Moringa încetinește procesul de îmbătrânire a pielii, însă planta este ideală și pentru îndepărtarea problemelor acneice, tratarea puroiului sau abceselor, vindecă rapid înțepăturile de insecte, precum și arsurile și rănile deschise.

Specialiștii au descoperit că efectele plantei nu se opresc aici. Au observat că are un conținut bogat de triptofan (aminoacid inclus în producția de serotonină), astfel încât îmbunătățește starea de spirit. Menține un nivel ridicat de energie, combate insomnia și oboseala și păstrează sănătatea creierului. Există varietăți de Moringa, însă, de departe, Moringa oleifera este cea mai utilizată. găsindu-se sub formă de pudră de Moringa, ceai de Moringa, semințe sau ulei de Moringa.

Pudra de MoringaORGANIC INDIA Moringa, Nutriție Esențială este un produs alimentar 100% Certificat Organic care nu conține organisme modificate genetic, nefiind folosite în niciun stadiu al producției pesticide sintetice, erbicide, îngrășăminte sau alte tratamente chimice.

Conține 100% pudră din frunze organice de Moringa (Moringa Oleifera). Pudra obținută în mod natural este extraordinar de bogată în nutrienți. Conține peste 90 de nutrienți și peste 40 de antioxidanți. ORGANIC INDIA Moringa, Nutriție Esențială este o excelență sursă de vitamina A, C, fier, proteine, fibre, calciu, magneziu și potasiu.

Este recomandată atleților, culturiștilor, sportivilor, mamelor însărcinate sau care alăptează, copiilor în creștere și persoanelor bolnave cronic. Se amestecă excelent în smoothie și shake.

 


 

 

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  7 flori de primăvară cu bulbi pe care le poți planta în grădină sau în fața blocului
  7 flori de primăvară cu bulbi pe care le poți planta în grădină sau în fața blocului

  Florile de primăvară sunt mereu așteptate cu bucurie, cu sentimentul că întreaga natură se trezește la viață și ne va răsfăța, timp de mai multe luni, cu cele mai frumoase...

  Planta care mi-a otrăvit copilul se găsește peste tot! Atenție, părinți! Copiii au halucinații și ochii iesiți din orbite
  Planta care mi-a otrăvit copilul se găsește peste tot! Atenție, părinți! Copiii au halucinații și ochii iesiți din orbite

  Mai multe cazuri de intoxicație cu fructe de mătrăgună au pus pe jar părinții și cadrele medicale. Iată ce declară specialiștii cu privire la fructul care poate fi letal pentru...

  Bebelușii pot învăța o a doua limbă în numai o oră pe zi, conform cercetătorilor
  Bebelușii pot învăța o a doua limbă în numai o oră pe zi, conform cercetătorilor

  Creierul bebelușilor este extraordinar! Iată cum pot ei învăța o nouă limbă în numai o oră pe zi!

  Mamele severe cresc copii de succes, conform cercetătorilor
  Mamele severe cresc copii de succes, conform cercetătorilor

  Studii efectuate în ultimii ani au încercat să demonstreze că mamele severe au copii ce beneficiază de mai mult succes în viață.

  Partenerii pot provoca mai mult stres proaspetelor mame decât bebelușii, conform studiilor
  Partenerii pot provoca mai mult stres proaspetelor mame decât bebelușii, conform studiilor

  Venirea pe lume a unui copil este o adevărată provocare, ce va aduce în viața noastră schimbări enorme. Cele mai afectate de acestea vom fi noi, mamele. Desigur, acest fapt nu...

  Himalaya BabyCare a fost desemnat Brandul nr. 1 pe segmentul îngrijire pentru copii!
  Himalaya BabyCare a fost desemnat Brandul nr. 1 pe segmentul îngrijire pentru copii!

  BabyCare, gama de cosmetice pentru copii de la Himalaya, a primit titlul de „Brandul nr. 1 în India" în cadrul unui eveniment organizat în Mumbai de Media...

  Tăticii sunt părinți mai fericiți decât mamele, conform unui studiu
  Tăticii sunt părinți mai fericiți decât mamele, conform unui studiu

  Cercetătorii au ajuns la concluzia că tații se simt mai fericiți decât mamele atunci când petrec timp cu ai lor copii!

  © 2019 Qbebe