Povestea femeii care a slăbit aproape jumătate de tonă, acuzată că și-a ucis nepotul așezându-se pe el

Povestea femeii care a slăbit aproape jumătate de tonă, acuzată că și-a ucis nepotul așezându-se pe el

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Una dintre femeile cu cea mai mare greutate din lume a trecut printr-o dramă după ce a fost acuzată că și-a ucis nepotul din partea surorii sale. Totul se întâmpla acum mai bine de 10 ani. Între timp, aceasta și-a demonstrat nevinovăția, a slăbit spectaculos și și-a refăcut viața. Descoperă-i povestea!

Mayra Rosales cântărea peste 470 de kg

În anul 2008, femeia care a slăbit aproximativ jumătate de tonă, cântărea peste 470 de kg. Având pe atunci 28 de ani, Mayra Rosales (din statul american Texas) locuia alături de sora ei, Jamie și de fiul acesteia. După cum a povestit pentru „ABC 13”, tânăra era imobilizată în pat din cauza greutății sale:

„Eram pe moarte. Nu știu dacă ai observat asta din poze înainte să te uiți la privirea mea. Renunțasem la viață. Eram vie, dar nu trăiam...Stăteam într-un pat foarte mare. Nici nu puteam să stau în picioare. Acestea nu îmi puteau susține greutatea.”

De asemenea, pentru că nu se putea mișca, suferea de limfedem (acumulare de lichid  din cauza prezenței unui defect în procesul de drenaj limfatic) la nivelul membrelor inferioare. 

S-a crezut că și-a ucis nepotul căzând peste el

În perioada în care Mayra locuia cu sora și cu nepotul ei, Eliseo, a fost acuzată că l-ar fi ucis pe acesta după ce a căzut peste el, iar patul l-ar fi zdrobit. După ce a fost luată în calcul pedeapsa capitală, iar cazul a devenit cunoscut sub numele de „ucigașa de o jumătate de tonă”, ea a susținut că l-a ucis accidental pe Eliseo, susținând că totul a fost un accident. Avocatul ei, Sergio Valdez, și-a dat seama treptat că Mayra acoperea de fapt pe cineva, întrucât era imposibil să-l fi ucis pe nepotul ei, fiind imobilizată la pat. Procurorii începuseră să aibă și ei îndoieli, iar după autopsia copilului s-a constatat că acesta își pierduse viața în urma unor traume suferite în zona capului din cauza abuzului realizat în mod repetat.

După mai multe încercări, avocatul a convins-o să spună adevărul. S-a descoperit că sora Mayrei, Jamie, își lovea adesea copilul, dar aceasta a încercat să o protejeze. Potrivit „ABC News”, cea care a fost acuzată că ar fi fost responsabilă de moartea nepotului ei, a recunoscut că:

„Am încercat să-mi protejez sora, eram deja pe moarte și nu am reușit să-mi dau seama...că nu procedam bine. Deja renunțasem la viața mea, iar când mi s-a spus că s-au formulat pentru mine acuzații și că era vorba despre pedeapsa capitală, am simțit că mi se făcea o favoare.”

Acuzațiile primite au fost retrase, iar sora sa a primit o pedeapsă de 15 ani de închisoare. A precizat (pentru sursa citată anterior) că aceasta regretă ceea ce a făcut și a insistat asupra ideii că era gata să se sacrifice pentru ea:

„Știam că nu procedam corect, dar eram gata să renunț la viața mea pentru ea...Este greu pentru cineva să-și recunoască faptele, mai ales când este vorba despre propriul copil...Cred că a făcut asta întrucât nu se mai putea împăca deloc cu ea însăși și pentru că știa că eu o acopeream.”

Mayra a scăpat de acuzații și a hotărât să-și schimbe radical viața 

Pe parcursul procesului, până când acuzațiile pe numele ei au fost respinse, a dezvăluit că și-a văzut de mai multe ori sora lovindu-și cu o perie peste brațe, peste picioare și în cap. Încă din timpul procesului, Mayra a început să slăbească urmând o dietă strictă, pe bază de proteine.

Sora Mayrei, aflată în închisoare, i-a trimis mai multe scrisori acesteia, rugând-o să aibă grijă de ceilalți copii ai ei. Pentru „ABC 13”, cea care a slăbit în final aproximativ o jumătate de tonă, a ținut să precizeze că are o relație bună cu nepoții ei, că aceștia îi spun adesea „mamă” și că, pentru a fi alături de ei, a devenit foarte motivată să slăbească:

„Ei au fost primii pe care i-am văzut după ce am putut să stau iar pe picioarele mele, iar când m-au văzut la ușă, când m-au văzut mergând, au fost foarte entuziasmați. Ei sunt motivația mea.”

Mayra Rosales, femeia care a slăbit aproape o jumătate tonă, a ajuns ca de la peste 470 de kilograme să slăbească peste 362. În aceste condiții, a explicat și cum și-a modificat viziunea asupra hranei. Conform „ABC 13”, a spus:

„Mâncarea este pentru mine ceva de care am nevoie ca să pot trăi. Înainte trăiam doar ca să mănânc...”

S-a adresat unui medic din Houston pentru a putea să slăbească. În prima etapă a regimului a reușit să slăbească aproximativ 45 de kilograme. Trebuia să slăbească însă peste 200 de kilograme pentru a putea să treacă printr-o operație de bypass gastric. Cel care a sprijinit-o a fost chirurgul Younan Nowzaraden. Acesta a ajutat-o să scape de limfedem și i-a făcut 11 operații, incluzând aici unele pentru îndepărtarea pielii în exces. Una dintre ele a avut loc în anul 2016, când a scăpat de excesul de piele din zona picioarelor. Pentru sursa citată, medicul chirurg a declarat că:

„Cred că Mayra era foarte motivată. Întrucât a stat la pat timp de mai mulți ani, nu mai avea practic o viață. Odată ce încep să meargă și să facă diverse lucruri, oamenii devin foarte motivați.”

Mayra-Rosales-in-spital-pentru-operatiile-pe-care-le-a-suferit-pentru-a-scapa-de-excesul-de-piele-ramas-dupa-slabire

Sursă poză: captură facebook.com/texasvalleygirl2/photos/

Reușind să slăbească, Mayra a vorbit, într-unul dintre interviurile acordate, despre faptul că este norocoasă că nu are probleme de sănătate:

„Cred că este un miracol de la Dumnezeu că sunt sănătoasă. Sunt în viață, nu am diabet. Nu am probleme legate de colesterol. Nu am hipertensiune arterială, deci sunt sănătoasă.”

Povestea ei a stat la baza unui documentar

După ce s-au aflat detalii despre viața Mayrei Rosales, a fost lansat, în anul 2012, documentarul numit „Half Ton Killer”. În cadrul acestuia, ea a dezvăluit că a avut o perioadă în copilărie în care a fost suplă, dar că problemele ei au început când a văzut că tatăl ei îi înșela mama cu o altă femeie.

În intervalul în care și-a luat asupra ei responsabilitatea pentru moartea fiului surorii sale, Mayra era căsătorită. A divorțat însă în anul 2013, după ce soțul ei de atunci anunțase că vrea să revină în Mexic, la familia lui. 

În anul 2016, tânăra s-a recăsătorit și s-a mutat alături de noul ei soț în Peñitas (Texas). 

Mayra-Rosales-fericita-alaturi-de-cel-cu-care-s-a-recasatorit-dupa-divortul-din-2013

Sursă poză: captură facebook.com/texasvalleygirl2/photos/

Surse: abc13.com, abcnews.com.go, dailymail.co.uk, huffpost.com, imdb.com, newsy-today.com

Sursă poză principală: captură facebook.com/texasvalleygirl2/photos/

Surse foto: facebook.com, youtube.com

Articolul urmator
Sânziana Buruiană, mândră de statutul ei de mamă: ”Eu alăptez de cinci ani și jumătate!”

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  La 56 de ani a adus pe lume copilul propriului său fiu! Povestea bunicii care și-a născut nepotul
  La 56 de ani a adus pe lume copilul propriului său fiu! Povestea bunicii care și-a născut nepotul

  Atunci când o femeie a descoperit că ea și soțul său nu pot concepe un copil, credeau că nu vor reuși niciodată să fie părinți. Până când soacra ei s-a oferit...

  O tânără mamă este acuzată de crimă după ce a adormit în cadă, cu bebelușul la pieptul ei
  O tânără mamă este acuzată de crimă după ce a adormit în cadă, cu bebelușul la pieptul ei

  O mamă este acuzată că și-a ucis bebelușul de 10 luni, după ce a adormit cu el în brațe, în cadă. Tânăra în vârstă de doar 19 ani care, potrivit...

  Povestea femeii care a adoptat un bebeluș, supraviețuitor al unei tentative de avort
  Povestea femeii care a adoptat un bebeluș, supraviețuitor al unei tentative de avort

  O mamă din Florida a adoptat o fetiță care a supraviețuit unei tentative de avort la doar 10 săptămâni și jumătate. Femeia a povestit, intr-o emisiune TV, ca mama bebelușului...

  „Mi-am pierdut fiica, dar i-am adoptat băiețelul”. Povestea unei bunici care și-a salvat nepotul de abuzuri și i-a oferit șansa la o viață mai bună
  „Mi-am pierdut fiica, dar i-am adoptat băiețelul”. Povestea unei bunici care și-a salvat nepotul de abuzuri și i-a oferit șansa la o viață mai bună

  Nu cu mult timp în urmă, aflam despre un studiu care spunea că micuții care cresc cu bunicii prin preajma sunt mult mai fericiți și au parte de o dezvoltare emoțională mai...

  Fiica mea mi-a moștenit trauma și asta aproape că a ucis-o
  Fiica mea mi-a moștenit trauma și asta aproape că a ucis-o

  Părinții mei au avut probleme psihologice grave de-a lungul vieții, iar eu am avut o copilărie nefericită din cauza asta. Viața mea ar fi trebuit să fie un dezastru. În mod...

  Depresia postpartum aproape că m-a ucis. Uite cum am supraviețuit
  Depresia postpartum aproape că m-a ucis. Uite cum am supraviețuit

  La câteva zile după ce am născut, aveam aveam nu doar gânduri, ci și un plan real de a-mi lua viața. Da, căzusem pradă depresiei postpartum și nu mai vedea nicio altă...

  Povestea femeii de 71 de ani care și-a cunoscut soțul de 17 ani la înmormântarea fiului ei
  Povestea femeii de 71 de ani care și-a cunoscut soțul de 17 ani la înmormântarea fiului ei

  În 2015, Almeda, o femeie de 71 de ani din SUA, s-a căsătorit cu un tânăr de 17 ani, pe nume Gary, la scurt timp după ce l-a cunoscut la înmormântarea fiului ei....

  Maria Dragomiroiu l-a cerut în căsătorie pe soțul ei după 4 ani de relație. Povestea lor de iubire se scrie de aproape 4 decenii
  Maria Dragomiroiu l-a cerut în căsătorie pe soțul ei după 4 ani de relație. Povestea lor de iubire se scrie de aproape 4 decenii

  Îndrăgita cântăreață de muzică populară, Maria Dragomiroiu, face mărturisiri spectaculoase după 38 de ani de relație cu Bebe Mihu. Artista a fost cea care a făcut...

  © 2024 Qbebe