Remedii naturale pentru colica biliară

Remedii naturale pentru colica biliară

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Colica biliară este o afecțiune frecventă, care poate surveni în orice moment. Din fericire, pentru a scăpa de simptomele ei neplăcute (ce pot dura chiar și câteva zile), poți să recurgi cu încredere la tot felul de remedii naturale. După cum vei vedea și din articolul de mai jos, acestea nu sunt costisitoare și le poți avea oricând la îndemână.

Ce este și ce simptome are colica biliară

Când un calcul biliar va obstrucționa traseul bilei, se va produce o criză de colică biliară. Simptomele ei sunt:
• durere severă în partea dreaptă a abdomenului
• o durere acută în spate (ce iradiază cumva din partea dreaptă a abdomenului)
• greață și vărsături
• balonări
• frisoane
• scaune modificate (mai deschise la culoare)
• febră (în unele cazuri)
De obicei, colica biliară durează de la câteva minute la câteva ore.

Citește și: 8 semne că ai un ficat toxic

Uleiul de ricin

Poate fi un bun remediu în caz de colică biliară datorită proprietăților sale antiinflamatoare. Tot ce vei avea de făcut este să iei o cârpă curată și să o stropești cu ulei de ricin.Vei încălzi apoi o sticlă cu apă.
Cârpa cu ulei de ricin va fi așezată direct pe piele, în zona cât mai apropiată de vezica biliară. Peste ea vei pune o folie de plastic și apoi vei aplica și sticla cu apă cât mai fierbinte. Aceasta va fi ținută acolo, alături de cârpa cu ulei de ricin, cam 30 de minute.
În caz de crize biliare mai severe, se va repeta procedeul pentru mai multe zile la rând.

Uleiul de rozmarin

Și acesta se va folosi extern, la fel ca și uleiul de ricin. Pur și simplu va trebui să amesteci 3 picături de ulei de rozmarin cu un sfert de lingură de ulei de cocos. Cu acest amestec te vei unge în regiunea vezicii biliare, de două ori pe zi, până când criza biliară se va ameliora.

Măceșele

Sunt și ele utile pentru a ameliora colica biliară. Datorită lor, secreția de bilă va fi stimulată, iar ficatul se va detoxifia. În plus, măceșele au și  proprietățile unui laxativ blând și pot îmbunătăți procesul de digestie.
Apelează cu încredere la ceaiul de măceșe când resimți disconfort provocat de vezica biliară.

Oțetul de mere

Acizii din ele vor încetini procesul de producere al calculilor biliari, iar în caz de criză biliară vor ameliora durerile.
Poți să folosești acest remediu în felul următor:
• Amestecă o lingură de oțet de mere într-un pahar de suc de mere. Bea din acest amestec de fiecare dată când ai colică biliară. Vei vedea că durerile vor trece după aproximativ 15 minute.
Bea regulat, pe stomacul gol, și dintr-un astfel de amestec: pune laolaltă două lingurițe de oțet de mere cu o lingură de suc de lămâie, puse într-un pahar de apă călduță.Datorită acestei combinații, calculii vor începe să se dizolve.

Sucul de lămâie

Pectina din acest suc va ușura durerile provocate de prezența calculilor biliari. În plus, va încetini demersul de formare al colesterolului, responsabil de formarea acestor calculi.
Te vei bucura de efectele benefice ale acestui suc dacă vei proceda așa:
Bea suc de lămâie în fiecare dimineață, alături de un pahar cu apă. Repetă demersul timp de o săptămână.
• Patru lingurițe de suc de lămâie se vor amesteca într-un pahar cu apă călduță. Vei bea din amestec pentru mai multe săptămâni, dimineața, pe stomacul gol.

Menta

Această plantă va îmbunătăți secreția biliară. În plus, datorită unor substanțe conținute în ea, calculii biliari pot începe să se dizolve. De asemenea, menta are și proprietăți antispastice, așa că este numai bună să o folosești în caz de colică biliară.
Folosește menta astfel:
• Pune la fiert o cană de apă.
• Adaugă o lingură de frunze de mentă uscate.
• Lasă să infuzeze timp de 5 minute.
• Strecoară și adaugă o linguriță de miere
Pentru efecte optime, este necesar să bei un asemenea ceai pentru 4-6 săptămâni.

Păpădia

Este considerată unul dintre cele mai bune remedii în caz de colică biliară. Pe de o parte, păpădia poate să stimuleze secreția de bilă. Pe de altă parte, va contribui la detoxifierea ficatului.
O vei folosi așa:
• lingură de rădăcină de păpădie uscată va fi pusă înr-o cană de apă. Pune apa la fiert, strecoară ceaiul într-o cană și lasă la infuzat pentru 5 minute. Bea din acest ceai de 2-3 ori pe zi, timp de o săptămână sau două.
• Poți să apelezi și la tinctura de păpădie sau chiar să consumi păpădie la salate.
Înainte de a apela la acest remediu, consultă un medic și îl vei evita total dacă suferi de diabet.

Ceai de papadie si flori

Mușețelul

Este o plantă ce ne poate ajuta și în caz de colică biliară.Nu va trebui decât să-ți faci ceai de mușețel și să-l bei de două-trei ori pe zi, până când simți că ți-ai revenit.
De asemenea, pentru un efect benefic sporit, poți apela și la combinația de ceai de mușețel și rozmarin.

Silimarina

Și ea este văzută ca un remediu excelent pentru a preveni colica biliară, în condițiile în care susține buna funcționare a ficatului, stimulează secreția de bilă și facilitează eliminarea calculilor.
Iată cum o poți consuma:
• Vei râșni o lingură de semințe de silimarină. Le vei pune la fiert (la trei căni de apă) și le vei lăsa apoi la infuzat timp de 20 de minute. Strecoară ceaiul și adaugă puțină miere. Poți bea ceaiul de două-trei ori pe zi, timp de o săptămână.
Poți să iei suplimente alimentare pe bază de silimarină, dar numai după ce cei consulta medicul.

Silimarina

Perele

Întrucât ameliorează durerile, sunt și ele de ajutor în caz de colică biliară. Datorită pectinei din ele, calculii biliari pot fi eliminați mai ușor.
Pentru a apela la pere, vei urma aceste instrucțiuni:
• Amestecă o jumătate de pahar de suc de pere (natural) cu o jumătate de pahar de apă fierbinte. Poți adăuga și o linguriță-două de miere. Bea din acest suc de două ori pe zi, timp de două săptămâni.
• Curăță și scoate semințele de la câteva pere. Taie-le și lasă-le să fiarbă cam 20 de minute. Mănâncă astfel de pere de două ori pe zi, pentru două săptămâni.

Sucul de legume proaspete

Cel mai indicat suc de legume în caz de probleme cu vezica biliară este cel din sfeclă roșie, castraveți și morcovi. Sfecla va curăța ficatul și va relaxa vezica biliară. Castravetele va fi un excelent detoxifiant (datorită conținutului ridicat de apă). Morcovii sunt bogați în vitamina C și vor îmbunătăți funcționaea sistemului imunitar.
Un asemenea suc va fi numai bun pentru prevenirea crizelor de colică biliară, mai ales dacă va fi băut în fiecare zi, timp de două-trei săptămâni.

Turmericul și mierea

Ambele ingrediente sunt adecvate pentru ușurarea durerilor apărute în caz de colică biliară. Astfel, ele vor stimula considerabil producerea de bilă.
O linguriță de pulbere de turmeric va fi luată, după care vei lua și o lingură de miere. Vei repeta acest demers o dată pe zi, până când te vei simți mai bine.

Sucul de Aloe Vera

Dacă vei bea suc de Aloe Vera, disconfortul provocat de o colică biliară se va ameliora mai repede.
Același efect îl poți obține și dacă vei recurge la gelul de aloe. Va trebui să iei câte două lingurițe la fiecare masă, pentru câteva zile la rând.

Citește și: Cele mai bune plante pentru slăbit

Voi mai știți și alte remedii naturale, ideale pentru a scăpa mai ușor de crizele de colică biliară?

Surse:
www.draxe.com; www.homeremedyshop.com;www.top10homeremedies.com

Surse poze:
www.pixabay.com

 

Articolul urmator
De ce ne crește mai mult păr pe cap decât pe corp?
De ce ne crește mai mult păr pe cap decât pe corp?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    11 remedii pentru gripa sau raceala micutului tau. Toate sunt la indemana ta!
    11 remedii pentru gripa sau raceala micutului tau. Toate sunt la indemana ta!

    Cand cel mic stranuta, tuseste si ii curge nasucul, parintii se grabesc sa dea fuga la farmacie sau alearga catre dulapiorul cu medicamente, ca sa gaseasca remediul salvator. Pediatrii atrag...

    Coșuri pe picioare: cauze și remedii
    Coșuri pe picioare: cauze și remedii

    Te-ai întrebat vreodată de ce îți apar pe picioare coșuri ? Am adunat în acest articol toate informațiile despre ce înseamnă apariția coșurilor pe picioare....

    Transpirația excesivă la cap: cauze și remedii
    Transpirația excesivă la cap: cauze și remedii

    Transpirația este un proces fiziologic natural și perfect sănătos, care contribuie la răcirea corpului și la prevenirea supraîncălzirii. Cu toate acestea, unele persoane pot...

    Cârcei la picioare: cauze și remedii naturiste
    Cârcei la picioare: cauze și remedii naturiste

    Cârceii la picioare pot fi o experiență neplăcută și dureroasă, iar mulți oameni se confruntă cu această problemă în mod regulat. Cârceii se manifestă sub formă...

    12 antivirale naturale care te ajută să ții piept bolilor
    12 antivirale naturale care te ajută să ții piept bolilor

    În ultimii zeci de ani, medicamentele alopate au ajuns să fie administrate pentru o multitudine de afecțiuni. Însă, folosirea excesivă a acestora crescut rezistența...

    O mamă este considerată abuzivă de internauți după ce aceasta a spus că aplică doar remedii holistice pentru bolile copiilor ei
    O mamă este considerată abuzivă de internauți după ce aceasta a spus că aplică doar remedii holistice pentru bolile copiilor ei

    O mămică din Statele Unite își crește copiii într-un stil de viață complet „bio”. Familia nu merge la medic, nu ia medicamente și nu consumă decât...

    Care sunt principalele remedii în ameliorarea colicilor la bebeluși?
    Care sunt principalele remedii în ameliorarea colicilor la bebeluși?

    Dacă ești însărcinată sau doar ce ai devenit mamă trebuie să știi că te vei confrunta cu cel puțin o criză de colici a bebelușului tău în primele 6 luni de viață....

    Stare de tristețe fără motiv: cauze și remedii
    Stare de tristețe fără motiv: cauze și remedii

    Te simți cuprinsă de tristețe, dar nu înțelegi de ce ? Sentimentul este pe cât de uman, pe atât de comun. Motivele din spatele acestuia pot fi nenumărate, fie de...

    © 2024 Qbebe