50 de nume de copii de poveste inspirate de filmele Disney

50 de nume de copii de poveste inspirate de filmele Disney

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Dacă ai deja un copil care își dorește neapărat ca frățiorul/ surioara sa să poarte numele unui personaj Disney, dacă îți dorești ca una dintre realizările tale majore, ca părinte, să fie o excursie de neuitat într-unul dintre parcurile Disneyland sau dacă îți imaginezi că primul costum de Halloween al copilului tău va trebui să fie unul de personaj Disney, trebuie să știi că ai de unde alege. În articolul de mai jos vei 50 de nume de copii inspirate din numele eroilor din fimele de desene animate marca Disney, adecvate atât pentru băieței, cât și pentru fetițe. Variantele sunt numeroase și depinde numai de voi, părinții, să alegeți numele pe care-l considerați cel mai potrivit pentru copilul vostru. Mult succes în a face alegerea cea mai bună!

Sugestii pentru nume de băieți, inspirate de personaje din filmele de desene animate Disney

Amos

Deși acest nume provine de la un personaj bătrân și ursuz, Amos Slade, poate fi un nume nimerit pentru un băiețel. Dacă facem această alegere, ne putem raporta la o latură sensibilă a acestui personaj din desenul animat „The Fox and the Hound", care avea o relație specială cu câinii săi de vânătoare (Chief și Copp).

Amos Slade, din filmul The fox and the hound

Bruno

Este numele cățelului pe care Cenușăreasa l-a primit în dar de la tatăl ei. Atât ea, cât și cățelul, se vor avea unul pe celălalt în cadrul unei existențe chinuite din cauza mamei și a surorilor vitrege.
Bruno este un personaj simpatic, blând, prietenos, deci poate fi luat drept reper în alegerea unui nume de copil.

Cody

Probabil că nu știați despre acest personaj drăgălaș și curajos, unul dintre protagoniștii desenului animat „The Rescuers Down Under". Este un băiețel de 8 ani din Australia, care se va strădui și va reuși să salveze o pasăre deosebită: pe vulturul auriu Marahute, ce fusese capturat.

Cody, personaj din desenul animat The Rescuers Down Under

Duke

Dacă știi personajele din „Frozen", probabil că ai auzit și de Duke of Weselton. Acesta a venit în regatul Arendelle în aceeași zi în care Elsa a fost încoronată regină, cu gândul de a exploata bogățiile de acolo.

Eric

Acest nume este inspirat de la prințul Eric din „Mica Sirenă". După cum știți deja, acesta se va îndrăgosti de Ariel și până la urmă se vor căsători.

Printul Eric si Ariel

Flynn

Este numele unui hoț (din desenul animat „Tangled") care s-a refugiat în turnul în care era închisă Rapunzel după ce a furat o coroană. De-a lungul poveștii, Flynn și Rapunzel vor trece împrenă prin diverse aventuri.

Gus

Când auziți acest nume, nu vă gândiți că este vorba despre unul dintre simpaticii șoricei care au fost alături de Cenușăreasa.
Gus este mai apropiat de Cenușăreasa decât celălalt șoricel, Jaq și este „ținta" lui Lucifer, motanul răutăcios al mamei vitrege.

Soricelul Gus, prietenul Cenusaresei

Henry

Nu este un nume de copii prea deosebit, dar îl putem raporta la unul dintre personajele din filmul Disney „Prințesa și Broscoiul": este numele unuia dintre cei mai loiali servitori ai prințului devenit broscoi.

Hugo

Cui i-a plăcut filmul „Cocoșatul de la Notre Dame" își va aminti cu siguranță de cele trei statui vorbitoare, numite garguie, care sunt prietenii și ocrotitorii lui Quasimodo.
Hugo este una dintre ele, întruchipând un porc scund, nu prea vorbăreț sau prea amuzant.

Jasper

Și acesta poate fi un nume potrivit pentru un băiat, dar poate că n-ar fi ales cu ușurință dacă ne gândim la Jasper din „101 Dalmațieni". Acesta este unul dintre cele două ajutoare ale Cruelei, care i-au răpit și i-au închis pe căței, și care se considera mereu mai inteligent decât tovarășul său, Horace.

James

Având în vedere personajele din „Peter Pan", James este de fapt vestitul căpitan Hook. El este căpitanul vasului „Jolly Roger" și cel ce are grijă de satul de pirați din Laguna Sirenelor din „Tărâmul de Nicăieri". Deși este unul dintre inamicii lui Peter Pan, este un personaj ce stârnește râsul.

Kristoff

În mod sigur că fanii filmului „Frozen" l-au îndrăgit și pe Kristoff, un băiat provenit din populația Sami din Arendelle, ce a devenit tovarășul de drum al prințesei Anna, pornind împreună în căutarea Elsei.
Cu timpul, el se îndrăgostește de Anna.

Louis

De ce nu, și acesta este un nume potrivit pentru un băiat, chiar dacă ne gândim la un aligator gigantic, ce visa să cânte jazz în fața unui public fără a speria pe nimeni. Louis este unul dintre cele mai îndrăgite personaje din „Prințesa și Broscoiul".

Louise, personaj din filmul Printesa si Broscoiul

Milo

Este vorba despre lingvistul și expertul cartograf din expediția menită să găsească continentul pierdut, Atlantida, din cadrul desenului animat „Atlantis: The Lost Empire".

Milo, personaj din Atlantis, Imperiul Pierdut

Oliver

Raportându-ne la un nume de copil inspirat din personajele Disney, și Oliver poate fi o opțiune potrivită pentru un băiat.
Oliver este protagonistul filmului „Oliver & Company", fiind pisoiul lui Jenny Foxworth.

Peter

Face parte din unul dintre cele mai iubite personaje Disney, fiind cunoscut ca un băiat ce își dorește să se bucure de copilăria eternă pe „Tărâmul de Nicăieri", ca lider al grupului „Băieții pierduți".
De-a lungul poveștii și filmului („Peter Pan”), va cunoaște sirene, pirați, zâne și, desigur, îi va cunoaște pe Wendy și pe frații ei.

Peter Pan

Preston

Acest nume poate fi inspirat de la bătrânul Preston Whithmore, un milionar excentric, dar filantrop, care va finanța expediția pentru descoperirea Atalntidei în filmul „Atlantis: The Lost Empire".

Robin

Cine a îndrăgit simpaticul vulpoi haiduc din desenul animat „Robin Hood" poate alege „Robin" drept un nume foarte potrivit pentru un băiat.
Robin Hood, alături de prietenii săi, avea drept scop să le înapoieze oamenilor banii luați sub forma unor taxe împovărâtoare de către prințul John și acoliții săi: Sir Hiss și Șeriful din Nottingham.

Rufus

Numele se asociază unui pisoi bătrân, dar simpatic, care locuia și el la orfelinatul în care stătea Penny din filmul „The Rescuers". Acesta va fi mereu alături de fetiță și o va alina în momentele dificile.

Rufus, personaj din filmul Disney The Rescuers

Samson

Este un nume de copil mai deosebit, având în vedere faptul că poate fi inspirat dintr-un personaj Disney nu foarte cunoscut (din filmul „Frumoasa Adormită"). Mai exact, Samson este numele calului prințului care a salvat-o pe Frumoasa Adormită din castelul în care dormea.

Samson, calul printului din filmul Frumoasa Adormita

Sebastian

Este un alt nume ideal pentru un băiețel, ducându-ne imediat cu gândul la simpaticul crab din desenul animat „Mica Sirenă”.

Timothy

Veți fi bucuroase că ați ales pentru copil un nume care vă duce imediat cu gândul la simpaticul șoricel din „Dumbo". Șoricelul va fi mereu alături de elefănțel, îi va da sfaturi și îl va încuraja în cele mai grele clipe.

Toby

Este un personaj mai puțin știut din filmul „Robin Hood", întruchipând o broască țestoasă ce va fi luată ostatică de oamenii șerifului din Nothingham. Va scăpa datorită intervenției lui Robin Hood și va participa în final la nunta acestuia cu Marian.

Tod

Un nume simplu și sugestiv, ce poate fi o inspirație din filmul de desene animate „The Fox and the Hound”.
Tod este o vulpiță, ce va deveni cel mai bun prieten al câinelui de vânătoare Copper.

Victor

Face parte dintre grupul statuilor garguie (Victor, Hugo și Laverne), ce au fost cele mai bune prietene ale lui Quasimodo din „Cocoșatul de la Notre- Dame”.

Victor, personaj din filmul de desene animate Cocosatul de la Notre Dame

Citește și: Nume baieti

Sugestii pentru nume de fetițe, inspirate de personaje din filmele de desene animate Disney

Adelaide

Este un nume ce denotă noblețe, la fel ca și personajul care-l poartă: este vorba despre bătrâna bogată, stăpâna pisicii Duchess și a puilor ei (din „Pisicile Aristocrate").

Adelaide, personaj din desenul animat Pisicile Aristocrate

Anita

Poate fi nume foarte potrivit pentru o fetiță, fiind inspirat de numele stăpânei lui Pongo și a Perditei (soția lui Roger) din „101 Dalmațieni".

Anna

Nu putem spune că este un nume foarte deosebit, dar dacă ne gândim la prințesa Anna din regatul Arendelle, sora Elsei, (din „Frozen") îl putem considera cu adevărat special.

Alice

Și acesta este un nume adecvat unui copil, cu atât mai mult cu cât ne gândim la celebrul personaj din cartea și filmul „Alice în Țara Minunilor".
Alice este fetița inteligentă și plină de imaginație care, dornică să cunoască o lume diferită de cea din lecțiile pe care i le preda sora ei mai mare, a preferat să-și construiască un univers fantastic, populat cu personaje precum „Iepurele de Martie", motanul de Cheshire, Regina de cupă, cărțile de joc pe post de soldați etc..

Ariel

Cine nu a auzit de sirena Ariel, protagonista filmului „Mica Sirenă", care și-a dorit să cunoască lumea oamenilor? În final, aceasta a părăsit lumea apelor și s-a căsătorit cu prințul Eric.

Aurora

Un nume mai mult decât bun pentru o fetiță, ce ne duce cu gândul la prințesa Aurora din „Frumoasa Adormită".

Aurora, personajul principal din desenul animat Frumoasa Adormita

Belle

Numele ne este cu siguranță cunoscut din „Frumoasa și Bestia”: Belle, o fată dintr-o familie modestă, ce devine prințesă, rămâne alături de Bestie și, prin bunătatea și dragostea ei, o scapă pe aceasta de vraja sub care se află, redându-i chipul omenesc.

Briar Rose

Dacă nu știai până acum, este un alt nume dat poveștii clasice „Frumoasa Adormită" (tradus din limba germană) și, implicit, al personajului ei principal: prințesa ce a fost salvată dintr-un somn adânc de sărutul unui prinț.

Celia

Să facem cunoștință cu un nume simplu și frumos, care poate fi legat de un personaj inedit: este vorba despre Celia, o caracatiță- ciclop (are un sigur ochi), ce este recepționistă la „Compania Monștrilor" (din filmul Disney cu același nume).

Celia, personaj din filmul de desene animate Compania Monstrilor

Cleo, personaj din desenul animat PinocchioCleo

Un alt nume nimerit pentru o fetiță, cu atât mai mult cu cât ne gândim la drăgălășenia personajului care-l poartă: peștișorul auriu al tâmplarului Geppetto (din „Pinocchio").

Daisy

Încă din copilărie știm numele „Daisy", întrucât aparține simpaticei partenere a lui Donald, unul dintre cele mai celebre personaje din lumea Disney.

Elsa

Orice fetiță ar alege pentru surioara ei numele Elsa, întrucât acesta se leagă de prințesa Elsa (din regatul Arendelle din filmul Arendelle), sora Annei. Elsa se remarcă prin puterile ei magice, la care se vede nevoită să renunțe la un moment dat pentru a nu-i face rău surorii sale.

Elsa, una dintre printesele din

Esmeralda

Acest nume ne poate aduce aminte de frumoasa dansatoare țigancă din filmul „Cocoșatul de la Notre Dame". Ea are meritul de a-i demonstra lui Quasimodo că el are un suflet minunat, chiar dacă aspectul său fizic nu este la fel.

Esmeralda, personaj din filmul de desene animate Cocosarul de la Notre Dame

Evangeline

Probabil că nici nu te-ai fi gândit că acest nume de copil este preluat de la numele unui steluțe din filmul de desene animate „Prințesa și Broscoiul".
Steluța apare pentru prima dată când Tiana (personajul principal din film) și-a pus dorința ca, într-o zi, să aibă propriul ei restaurant. Va apărea ulterior și când Tiana, devenită prințesa Charlotte, își va pune dorința ca prințul Naveen să apară la bal.

Jane

Și acest nume ne duce cu gândul la copilărie. Știam încă de pe atunci că Jane este numele unei tinere cercetătoare, care în final va rămâne alături de Tarzan (din fimul „Tarzan”).

Jasmine

Nu încape îndoiala că știți deja foarte bine că Jasmine este numele partenerei lui Aladin din filmul „Aladin și lampa fermecată".

Jessie

Ați îndrăgit-o din fimul de animație „Toy Story 2". Este o fată cowboy, una dintre prietenele lui Woody și viitoarea iubită a lui „Buzz Lightyear".

Jessie, personaj din Toy Story 2

Olivia

Dacă alegi acest nume pentru fetița ta, trebuie să știi că Olivia este și un șoricel simpatic de origine scoțiană (din  filmul „The Great Mouse Detective”) . Ea îi va cere ajutorul detectivului Basil pentru a-și găsi tatăl (fabricant de jucării), ce fusese răpit.

Olivia, personaj din Oliver& Company

Nala

Este un nume exotic, ce ne poate trimite cu gândul la leul Simba din filmul „Lion King". Știindu-l pe el, este imposibil să nu o știi și pe leoaica Nala, prietena cea mai bună din copilărie a acestuia. Ulterior, ea îi va deveni soție și îi va dărui doi pui.

Nala, leoaica din filmul The Lion King

Penny

Nu de puține ori acest nume a fost legat de unul dintre cele mai curajoase personaje Disney: micuța orfană Penny (din desenul animat „The Rescuers"), care reprezintă un simbol al credinței că, dacă îți dorești foarte mult ceva și crezi cu putere în visul tău, este imposibil să nu ți se împlinească. Iar visul ei, acela de a avea o mamă și un tată, se va împlini în cele din urmă.

Thalia, una dintre muzele din filmul HerculesThalia

Numele acesta îi aparține uneia dintre cele 5 muze din filmul „Hercules". Muzele erau un fel de zeițe ale artelor, ce cântau poveștile vechilor greci. În același timp, ele se considerau cele mai mari „fane" ale lui Hercule, de aceea vor îi vor cânta povestea în mai multe cântece.

Ursula

Încă un nume de fată ce se inspiră din filmul „Mica Sirenă". Ursula era numele Vrăjitoarei-Mării, care va fura glasul lui Ariel.

Wendy

Un nume de fată frumos, care ne poate face să ne amintim de Wendy, o fetiță de 12 ani din Anglia care și-a condus cei doi frați în lumea fantastică a lui Peter Pan, din filmul cu același nume.

Wendy, personaj din „Peter Pan”

Winnie

Nu este greu să-l îndrăgești pe simpaticul ursuleț din celebrul film „Aventurile lui Winnie the Pooh". Numele său te poate inspira cu ușurință și în alegerea numelui pentru fetița ta.

Willow

Este numele purtat chiar de bătrâna salcie care a ajutat-o mereu cu sfaturi pe prințesa Pocahontas din filmul Disney ce poartă același nume.

Citește și: Nume de fete

Tu mai știi și alte nume de copii, inspirate de minunatele personaje din lumea Disney?

Surse:
http://disney.wikia.com/wiki/Amos_Slade
https://en.wikipedia.org/wiki/Flynn_Rider
http://www.imdb.com/character/ch0395458/bio
http://mrshatzi.com/files/grimms-frogprince-summary
http://www.popsugar.com/moms/Disney-Character-Baby-Names-32128308
http://www.thehunchblog.com/2011/06/deeper-look-at-the-disney%E2%80%99s-hunchback-of-notre-dame-characters-part-6-the-gargoyles-hugo-victor-and-laverne/
http://disneyscreencaps.com/the-rescuers-down-under-1990/
http://101dalmatians.wikia.com/wiki/Jasper_Badun

Surse poze:
www.orlandotravelproviders.com;www.images2.fanpop.com;www.silverpetticoatreview.com;www.images6.fanpop.com;www.filmreviewonline.com; www.wizarddojo.files.wordpress.com;www.vignette4.wikia.nocookie.net;www.img15.deviantart.net;www.a.dilcdn.com;www.wp-content/uploads/sites/25/2014/03/Disney-Men_Philip-and-Samson.jpg
www.66.media.tumblr.com; www.2.bp.blogspot.com; www.cornel1801.com;www.images5.fanpop.com; www.images2.fanpop.com; www.p1.pichost.me; www.a.dilcdn.com;www.vignette3.wikia.nocookie.net;www.s-media-cache-ak0.pinimg.com; www.disneymovieyear.files.wordpress.com; www.lifesite-cache.s3.amazonaws.com

Articolul urmator
Mi-am arătat burta pe net după ce am născut gemeni și oamenii spun că nu vor să mai facă vreodată copii
Mi-am arătat burta pe net după ce am născut gemeni și oamenii spun că nu vor să mai facă vreodată copii

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  15 nume pentru copii inspirate de ceremonia Premiilor Oscar 2023
  15 nume pentru copii inspirate de ceremonia Premiilor Oscar 2023

  Se pare că premiile Oscar nu inspiră doar la ținute extravagante sau la idei de filme, ci și la idei de nume pentru bebeluși. Decernarea premiilor de anul acesta a avut loc pe data de...

  Cadouri de Paști inspirate pentru cei mici: Porți de fotbal și tobogane, printre ideile inspirate
  Cadouri de Paști inspirate pentru cei mici: Porți de fotbal și tobogane, printre ideile inspirate

  Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, aducând cu ele bucurii pentru întreaga lume Creștină, dar și pentru cei mici care așteaptă cu nerăbdare cadourile aduse de...

  Nume de copii atunci și acum: Ce nume erau la modă în anii 2000 și ce tendințe sunt acum în rândul proaspeților părinți
  Nume de copii atunci și acum: Ce nume erau la modă în anii 2000 și ce tendințe sunt acum în rândul proaspeților părinți

  Alegerea unui nume potrivit pentru copii nu este tocmai cea mai ușoară sarcină pentru viitorii părinți! Și nu e de mirare. Fiecare părinte vrea ca numele copilului sau să fie unul...

  Nume de baieti cu litera L. Top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor
  Nume de baieti cu litera L. Top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor

  Daca urmeaza sa ai baiat si esti in cautare de nume baieti cu litera L, ai ajuns unde trebuie. Iata top 20 nume de baieti care incep cu litera L si semnificatia lor.Nume de baieti cu litera...

  Nu am vrut să iau numele soțului după căsătorie și acum mă simt ciudat să am copii și să nu avem același nume
  Nu am vrut să iau numele soțului după căsătorie și acum mă simt ciudat să am copii și să nu avem același nume

  Această femeie nici nu s-a gândit să-și schimbe numele după căsătorie. Însă după ce a devenit mamă, i se pare bizar să fie singura din familie cu alt nume. Ai fost și...

  Cărți de Crăciun pentru copii – dă startul unei ierni de poveste
  Cărți de Crăciun pentru copii – dă startul unei ierni de poveste

  Nu limita spiritul sărbătorilor de iarnă doar la decorațiuni și preparate culinare, ci adaugă un strop de magie cu ajutorul cărților de Crăciun pentru copii. Această perioadă de...

  DISNEY+ anunță titlurile disponibile în România
  DISNEY+ anunță titlurile disponibile în România

  Abonații vor putea viziona cele mai îndrăgite producții de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic și Star, toate într-un singur loc.

  Veste mare: Disney+ vine în România! Cât va costa abonamentul
  Veste mare: Disney+ vine în România! Cât va costa abonamentul

  Disney+, serviciul de streaming de la The Walt Disney Company, a confirmat lansarea în 42 țări și 11 teritorii. Din listă fac parte România, Africa de Sud, Turcia, Polonia...

  © 2024 Qbebe