Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

Board games și modalitățile prin care ajută la dezvoltarea copilului

Board games - jocurile de societate sau de masă au efecte benefice in dezvoltarea cognitiva a copilului, îl ajută să interacționeze cât mai mult cu cei din jur, să învețe și să se distreze.

Într-o eră în care mulți dintre părinți le oferă copiilor telefoane mobile sau tablete pentru a le distrage atenția, astfel de jocuri sunt o salvare pentru capacitatea de concentrare pe care cel mic trebuie să și-o formeze. Iată câteva dintre beneficiile principale:

Timpul petrecut în familie

Atunci când vrei să organizezi seri distractive petrecute în sânul familiei, optează pentru jocuri pentru copii. Cei mici au nevoie de cât mai multă interacțiune cu familia, deoarece asta îi ajută să devină mai comunicativi, mai sociabili, dar și mai încrezători. De asemenea, astfel de jocuri îi pot ține în priză și pe adulți, așa că nu ezita să inviți cât mai mulți membri ai familiei și să transformi aceste activități în obiceiuri. Detalii aici!

Timpul petrecut în familie încurajează comunicarea dintre părinți și copii, ceea ce duce la o legătură emoțională puternică, din care copilul are multe de învățat. Privește jocurile ca pe oportunități de a-l ajuta pe cel mic să învețe lucruri noi pe toate planurile și profită cât mai mult de momentele în care sunteți împreună.

Dezvoltarea abilităților de a lua decizii

Cele mai multe jocuri de masă au la bază o strategie pe care fiecare jucător trebuie să o aplice în funcție de situațiile în care se regăsește. Copilul va trebui să ia decizii pe loc atunci când îi vine rândul să facă o mișcare, dar trebuie să anticipeze și efectele acesteia. Precum în cazul șahului, cel mic trebuie să folosească regulile impuse de joc în favoarea lui și să fie mereu cu doi pași înaintea adversarului.

Concentrarea și gândirea critică sunt elemente cheie în jocurile de societate, așa că orice copil care vrea să câștige va trebui să depună cât mai mult efort pentru a fi mereu în avantaj. Astfel de momente reprezintă și lecții extrem de importante pentru copil. Acesta va putea observa la început, când abia învață regulile jocului, că va reuși să devină mai bun doar prin exercițiu. „Repetiția este mama învățăturii” va deveni mai mult decât o vorbă folosită de adulți și va căpăta, în sfârșit, sens și pentru cel mai mic din familie.

Motivația

Când copilul se concentrează pe victorie, motivația pe care o simte îl va ajuta să se concentreze mai ușor și să-și dorească mai mult de la abilitățile sale. Odată ce acest sentiment este încurajat de posibilitatea de a evolua, momentul în care va câștiga îl va umple de bucurie și energie pozitivă. Este important ca cel mic să învețe că progresul pe care îl face prin practică îi va aduce rezultate bune și că poate deveni cel mai bun la ceva dacă depune puțin efort. Motivația îl va ajuta și să petreacă mai puțin timp în fața ecranului. Cu cât se implică în mai multe activități care îi permit să își exercite spiritul competitiv, cu atât mai mulțumit va fi de abilitățile lui.

Folosește orice activitate ca oportunitate de dezvoltare. Fie că este vorba despre jocuri sau școală, copilul trebuie să învețe cât mai multe despre comunicare și societate. De asemenea, este important să învețe să-și seteze singur obiective, pentru a se bucura de cât mai multe rezultate pozitive.

 

10 lucruri pe care le faci și despre care nu știai că afectează dezvoltarea copilului tău

Surse foto: pexels.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  5 beneficii pe care copilul tău le poate obține jucând board games
  5 beneficii pe care copilul tău le poate obține jucând board games

  Unele dintre beneficiile pe care le au aceste jocuri asupra copiilor sunt evidente și incontestabile. În primul rând, reprezintă o oportunitate de a petrece timp în...

   Cele mai cool board games pentru întreaga familie
  Cele mai cool board games pentru întreaga familie

  Nimic nu este mai plăcut decât să petreci timp alături de cei mici, nu-i așa? Ei bine, trebuie să știi că orice activitate pe care o desfășurați împreună are efecte...

  Studiu: Mersul în picioarele goale ajută enorm dezvoltarea copilului
  Studiu: Mersul în picioarele goale ajută enorm dezvoltarea copilului

  Odată ce al nostru copil face primii pași, putem fi tentate, din dorința de a-l proteja de microorganisme sau de vătămări, să-i interzicem să meargă și desculț. Așa cum vom afla...

  Tabelul de alimentație a copilului: ghid pe vârste pentru a-i ajuta dezvoltarea
  Tabelul de alimentație a copilului: ghid pe vârste pentru a-i ajuta dezvoltarea

  Pentru a-i oferi copilului tău o alimentație sănătoasă, este important să știi de ce nutrimente are nevoie zilnic și în ce cantități. Principiile nutriționale ale celor...

  6 moduri prin care vitamina C îți ajută tenul
  6 moduri prin care vitamina C îți ajută tenul

  Toată lumea laudă vitamina C și există un motiv bine întemeiat pentru acest lucru, și anume: vitamina C chiar este extraordinară. Pe lângă beneficiile pe care le are...

  Alăptarea ajută în dezvoltarea cerebrală a bebelușilor prematuri
  Alăptarea ajută în dezvoltarea cerebrală a bebelușilor prematuri

  Știați că la femeile care nasc prematur, laptele este mai bogat în proteine și molecule bioactive, decât la femeile care nasc la termen? Acest echilibru minunat, pe care l-a...

  7 etape bizare in dezvoltarea bebelusilor. Toti trec prin ele!
  7 etape bizare in dezvoltarea bebelusilor. Toti trec prin ele!

  Nu e usor sa fii bebelus. Zambetul larg, tinutul linguritei in mana, rostogolirea, toate aceastea sunt borne importante in dezvoltarea micutului tau.

  © 2019 Qbebe