20 de momente în care copilul și animalul de companie s-au înțeles de minune

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Copiii adoră să aibă în preajmă animale de companie, iar acestea le pot fi utile din mai multe puncte de vedere. Nu de puține ori se întâmplă ca relația dintre micuții noștri și animalul de companie să fie atât de puternică, încât aceștia să devină prieteni de nedespărțit și să facă împreună tot felul de activități, care de care mai inedite. Din articolul de mai jos veți vedea cum copiii și animalele de companie pot fi pe aceeași „lungime de undă", spre amuzamentul tuturor.

De ce este bine ca al nostru copil să aibă un animal de companie

Așa cum sunt de părere și experții în domeniu, prezența unui animal de companie în casa noastră poate fi foarte benefică pentru copiii noștri întrucât:
• Un animal de companie va stimula dezvoltarea simțului responsabilității și a empatiei
• Prezența unui animal de companie va încuraja dezvoltarea comunicării nonverbale la copii
• Datorită unui animal de companie copilul nu va fi nicicând singur
• Un animal de companie îl va relaxa pe copil și îl va ajuta să fie mai pregătit să învețe, să-și facă temele
• Animalul de companie îl va încuraja pe cel mic să aibă un stil de viață mai sănătos (de pildă, copilul va ieși mai mult în aer liber pentru a-și plimba animăluțul)
În același timp, prezența unui animal de companie va fi binevenită pentru viața de familie. De pildă, datorită acestuia membrii familiei vor petrece mai mult timp împreună, vor discuta despre acesta, vor face planuri despre cum să se distreze alături de acesta sau vor sta pur și simplu împreună și-l vor privi pe acesta cum se joacă. Oricare dintre aceste activități vor contribui la întărirea legăturilor din familia voastră.

Citește și: Ce animal de companie i se potrivește copilului tău?

Momente speciale, ce dovedesc relația specială dintre copii și animalul de companie

Fetita ce isi imbratiseaza catelusul„Acum ne îmbrățișăm, mai târziu urmează să facem pozne"

Dragostea dintre copil și animalul său de companie poate fi atât de mare, încât al nostru micuț este tentat să-l ia mereu în brațe.
Probabil că și tu ai fost martoră când copilul și-a strâns la piept cățelușul, cei doi având parte de un moment de tandrețe, înainte să se apuce poate să facă tot felul de pozne.

„Când ești la dietă și te uiți la fiecare patiserie în drum spre casă..."

Se știe faptul că până și animalele de companie poftesc la alimente mai puțin sănătoase, dar gustoase. De aceea, se poate întâmpla ca și ele să acumuleze kilograme în plus și să fim nevoiți să le punem să ținem o dietă.
Iată de ce oricând putem fi martori la următoarea imagine: cum al nostru animal de companie privește cu poftă la dulciurile copilului nostru.

„Nu am fost de acord cu așa ceva, nu-i așa?"

La fel ca și în cazul exemplului precedent, cine ar putea să spună că un copil cu chef de joacă nu-și va transforma și animalul de companie în jucărie? Nu înseamnă însă că acesta nu va fi mulțumit că este băgat în seamă.

„Ajutor, nici măcar nu a venit Crăciunul"

caine impodobit de Craciun

Sursaa foto: imgur.com.

Oricând al tău copil își face de lucru prin casă, așteaptă-te să facă și ceva inedit. De pildă, ce-ai zice dacă într-o zi ți-ai vedea cățelul împodobit peste tot cu beteală de toate culorile?

„Sunt un câine dur!"

Cine ar crede că inclusiv un câine de luptă ar putea adora să fie înconjurat de jucării drăgălașe? Realitatea ne dovedește însă acest fapt și ne face să ne convingem o dată în plus că animalele de companie sunt gata oricând să facă orice pentru a fii pe placul micuților stăpâni.

„Prințesa și Cerșetoarea"

copil care rade de pisica

Sursa foto: imgur.com .

Pisicuțele adoră să fie alintate, iar un copil poate recepta ușor această idee. Ca dovadă, o fetiță poate alege să-și gătească pisicuța cu un accesoriu de prințesă, fără ca și ea să țină neapărat să fie prințesă.

„Hai, Barbie, să înceapă petrecerea!"

copil care se uita la caine

Sursa foto: Reddit.

Așa cum am menționat și anterior, adesea animalele de companie nu se dezlipesc de micii lor stăpâni nici măcar când aceștia se joacă. De ce ar lipsi un cățeluș simpatic din camera unei fetițe și nu ar întruchipa, pentru câteva clipe, „calul" de care poate ar avea nevoie păpușa Barbie preferată?

„Am fost de acord cu un corn de unicorn roz, nu cu asta!"

copil care tine pisica in brate

Sursa foto: Reddit .

Când au chef de joacă, micuții noștri nu se dau în lături de la nimic. Dacă au chef, de exemplu, să-și imagineze că au alături personaje preferate, precum unicorni roz, sunt gata să-și accesorizeze inclusiv animalul de companie pentru a le întruchipa.

„Ai văzut?"

Copiilor le place să aibă mereu alături animalul de companie. De pildă, îi poți vedea împreună chiar și când stau și privesc pur și simplu la lumea de pe stradă.

Fetita ce se uita pe fereastra

„Chiar și după 3 ore, se pare că nimeni nu vrea să se dea bătut"

Când copilul se joacă alături de animalul său de companie, te poți aștepta și ca între ei să apară competiția.
Niciodată nu știi cine va ieși învingător dintr-o „confruntare" jucăușă!

Copil ce se joaca cu catelul sau

„Prietene, ești atât de drăgălaș! Nu ai de ce să-ți faci griji!"

  caine si copil murdari de faina

Sursa foto: imgur.com.

Așa cum am văzut deja, copiii și animalele de companie pot face echipă bună și când vine vorba de năzbâtii.
Dacă al tău copil este la vârsta la care îi place să împrăștie totul pe jos, așteaptă-te ca și al vostru cățel să-l urmeze credincios când se antrenează în așa ceva. După ce fapta este făcută, inocența protagoniștilor ne poate face să nu mai fim furioși, ci mai degrabă amuzați!

„Așteaptă. Asta: E grozav!"

pisica in leagan

Sursa foto: imgur.com.

Nu numai copiii adoră leagănele confortabile, ci și animalele de casă îi pot imita din acest punct de vedere. Cu atât mai mult cu cât vine vorba de o pisicuță, iar acestora le place să se răsfețe, nu ar trebui să ne mire prea tare dacă și a noastră se va „îndrăgosti" de leagănul din părculețul din preajma casei noastre!

„Stai, asta nu e casa mea și acesta nu e stăpânul meu!"

copil cu pisica in brate

Sursa foto: imgur.com .

Dacă ne gândim la o pisică, probabil ne imaginăm că ea poate spune așa ceva când micul ei stăpân o chinuiește în vreun fel.
Cu toate acestea, nu poate fi atât de rău să ții o pisică în brațe și să te strâmbi în cele mai haioase moduri, chiar prin geamul de la fereastra casei voastre.

„Mamă, am ascuns câinele! Nu o să-l găsești niciodată!"

 

caine inconjurat de jucarii

Sursa foto: Reddit

O dovadă clară a imaginației fără limite a copiilor este și următorul exemplu: câinele poate fi „transformat" într-un „spațiu de depozitare" pentru diverse jucării.
După acest demers, oare ai putea să-l găsești cu ușurință?

„Chiar și unui cățel i-ar face plăcere să servească un ceai după-amiaza"

Copiilor le place să-și transforme animalele de companie în jucării. Spre exemplu, dacă al tău copil va dori să organizeze o „tea-party" pentru jucăriile preferate, poate face același lucru și pentru cățelul său, nu-i așa? În mod sigur că acesta va aștepta răbdător să fie servit.

„Și eu știu cum să-mi dresez cățelul!"

caine care se uita la tableta

Sursa foto: imgur.com .

Desigur, ne dorim să ne responsabilizăm copilul și să-l facem să se ocupe tot mai mult de animalul său de companie.
Nu trebuie să ne facem însă prea multe griji din acest punct de vedere, întrucât tehnologia modernă îl va face pe copil mai dornic să se implice în îngrijirea acestuia. Cu ajutorul unei tablete, copilul tău îi poate pune în direct un filmuleț de dresare cățelului său. Interesant este să vedem ce se va întâmpla după aceea!

„Au trecut deja 5 zile și ei nu și-au dat încă seama ca nu sunt pisica!"

 copil care mananca de pe jos

Sursa foto: imgur.com .

Din nou, copiii și animalele de casă pot fi tovarăși inseparabili. Acest lucru este însă vizibil și când vine vorba de pozne.
Pisicuțele sunt și ele pofticioase și uneori neastâmpărate, iar copiilor le place să facă lucruri pe care noi li le interzicem de obicei.

De pildă, copilul poate vărsa lapte pe jos pentru ca pisicuțele să se înfrupte din acesta. Se poate întâmpla și ca, pe nevăzute, al nostru micuț să se comporte precum pisicuțele și să soarbă laptele direct de pe jos!

„Împărțim totul!"

copil si caine care se joaca cu apa

Sursa foto: imgur.com .

Se știe că un copil și un animal de companie pot fi prieteni de nedespărțit. În acest context, ei pot oricând să se orienteze spre același tip de activități, să aibă preferințe similare.

„Te rog, biscuiții!"

caine si copil care se roaga

Sursa: imgur.com.

Copiii încearcă adesea să ne manipuleze să le îndeplinim dorințele prin gesturi care ne iau prin surprindere, dar care ne pot și topi inima.
De pildă, dacă nu îi vom lăsa să mai guste din biscuiții preferați, ei pot să cadă în genunchi și să ne roage stăruitor să le realizăm dorința.
Dacă al tău copil are o legătură strânsă cu cățelul vostru, nu ar trebui să te miri că și acesta va încerca să-l imite. Când vezi așa ceva, nu-i așa că ți-ar fi imposibil să-i mai refuzi?

„Gata, v-am prins in fapt!"

copil si caine murdari la gura

Sursa: imgur.com.

Nu numai copiii sunt mari amatori de dulciuri, ci și unii câini. Așa că nu ar trebui să vă mire, dacă uneori, al vostru copil atentează la o prăjitură cu frișcă, iar animalul de companie îi va fi „complice".
Dacă îl vedeți pe micuțul vostru cu mânuțele albe, iar pe cățel cu botul plin de cremă, luați în calcul și un asemenea scenariu!

Puteți și voi să dați exemple de astfel de momente, în care copii și animalele de companie?

Citește și: 15 fotografii care demonstreaza ca fiecare copil ar trebui sa aiba un animal de companie

Surse:
www.brightside.me, www.parents.com, www.readersdigest.ca

Surse poze:
www.instagram.com

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Lavinia Pîrva pune copilul pe primul loc:”Am înţeles acum toată grija pe care părinţii mei mi-au purtat-o de când m-am născut”
  Lavinia Pîrva pune copilul pe primul loc:”Am înţeles acum toată grija pe care părinţii mei mi-au purtat-o de când m-am născut”

  Lavinia Pîrva (35 de ani) formează un cuplu cu Ștefan Bănică Junior (52 de ani) și este una dintre cele mai îndrăgite figuri din showbiz-ul românesc. Aceasta a...

  Care este animalul spiritual care îți guvernează zodia
  Care este animalul spiritual care îți guvernează zodia

  Tu știi ce animal spiritual te reprezintă? Fie că ne dăm sau nu seama, fiecare dintre noi avem câte un animal cu care simțim o conexiune aparte. Parcă trăsăturile lui ne-ar...

  Copilul-minune: La numai 9 ani și-a asistat mama în travaliu și a adus pe lume propria surioară! Fotografiile care au cucerit planeta
  Copilul-minune: La numai 9 ani și-a asistat mama în travaliu și a adus pe lume propria surioară! Fotografiile care au cucerit planeta

  Puține lucruri mai reușesc să ne emoționeze în aceste vremuri destul de dificile. Unul dintre ele este această fotografie cu un băiețel care își asistă mama în...

  Dragă mamă, nu am înțeles sacrificiile pe care le-ai făcut pentru mine până în momentul în care am avut copii. Dar acum înțeleg tot
  Dragă mamă, nu am înțeles sacrificiile pe care le-ai făcut pentru mine până în momentul în care am avut copii. Dar acum înțeleg tot

  Dragă mamă, sunt atât de multe lucruri pe care nu le știam despre tine și atât de multe lucruri pe care nu le-am observat când am crescut cu tine. Dar acum le văd.

  Dieta minune cu care Cristina Șișcanu a slăbit 27 de kilograme: ce mânca în fiecare zi
  Dieta minune cu care Cristina Șișcanu a slăbit 27 de kilograme: ce mânca în fiecare zi

  Cristina Șișcanu, soția lui Mădălin Ionescu, are cu acesta o fetiță, Petra, în vârstă de 3 ani. Înainte să formeze un cuplu cu Cristina, Mădălin a fost...

  Minune în Bistrița: un copil de 11 ani care ar fi încercat să se sinucidă a fost readus la viață în ultima clipă de paramedici
  Minune în Bistrița: un copil de 11 ani care ar fi încercat să se sinucidă a fost readus la viață în ultima clipă de paramedici

  Un copil de 11 ani a fost salvat în ultima clipă, după ce ar fi încercat să se sinucidă! Băiatul a fost găsit în stop cardio-respirator și readus la viață de...

  Dieta Dolly Parton: cum a slăbit faimoasa artistă și care a fost mâncarea-minune care a ajutat-o
  Dieta Dolly Parton: cum a slăbit faimoasa artistă și care a fost mâncarea-minune care a ajutat-o

  Dieta cu care a reușit Dolly Parton să slăbească nu este atât de specială pe cât îți imaginezi și sunt șanse mari ca, la un moment dat în viață, să o fi...

  Manichiură pentru rochia bleumarin: 11 idei de culori în trend care merg de minune
  Manichiură pentru rochia bleumarin: 11 idei de culori în trend care merg de minune

  Poate că manichiura nu ți se pare la fel de importantă precum alte detalii, însă amintește-ți tot timpul că micile detalii fac diferența. Fie că mergi la un eveniment, fie că...

  © 2022 Qbebe