Cea mai emoționantă scrisoare de "La mulți ani" pentru fiul meu

Cea mai emoționantă scrisoare de "La mulți ani" pentru fiul meu

Raluca Margean - Redactor

Să fii mamă nu este un lucru ușor, dar reprezintă un lucru minunat. Sunt zile dificile, în care probabil te simți copleșită, însă de cele mai multe ori sunt zile frumoase, în care te simți binecuvântată. Chiar dacă pare un clișeu, să fii mamă este un sentiment unic pe care orice femeie îl prețuiește enorm. Te-ai gândit vreodată să împărtășești împreună cu fiul tău cât de mult înseamnă pentru tine să fii mama lui? Ai putea face acest lucru de ziua lui, printr-o scrisoare de ”La mulți ani”. Gestul tău îl va emoționa cu siguranță și, cel mai probabil, el o va păstra cu drag peste ani. Citește în continuare și vei descoperi mai jos una dintre cele mai frumoase exemple de ”scrisoare de la mulți ani pentru fiul meu”  

Ce-și dorește un copil să audă de la mama lui

scrisoare de la multi ani pentru fiul meu-mama și fiul

Dacă alegi să-ți exprimi sentimentele pentru fiul tău într-o scrisoare, aceasta ar trebui să fie o expresie a iubirii și mândriei tale, combinată cu speranțele și visele pe care le ai pentru viitorul lui. Indiferent cum ai compune tu această scrisoare, este extrem de important ca ea să conțină cuvintele următoare:

1. Te iubesc. Nu le spunem copiilor noștri suficient de mult cât de tare îi iubim, așadar nu ezita ca în scrisoarea ta să îți declari iubirea nemărginită pentru el. 

2. Observ și te admir. Copiii au nevoie de atenție și vor să știe că sunt ”văzuți”. Fiul tău își dorește să știe că-l vezi, că-l observi și că apreciezi lucrurile pe care le face. Îi poți spune, de exemplu, că ai remarcat cât de mult se străduiește să învețe, să se poarte frumos, să se poarte bine cu sora sau frățiorul mai mic etc. 

3. Sunt mândră de tine. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le spui copilului tău. El trebuie să știe că ești mândră de el, dar are nevoie să afle și motivul mândriei tale. Încearcă să fii foarte specifică atunci când îi lauzi o trăsătură de caracter, un comportament sau un talent. Acest lucru îl va ajuta să aibă mai multă încredere și stimă de sine pentru că, de fapt, tot ce își dorește un copil este ca părinții lui să fie mândrii de el. 

4. Sper din toată inima. Urează-i ceva despre viitorul său, însă nu pune prea multă presiune pe el. Îi poți spune că-ți dorești ca el să aibă o familie fericită, să-și îndeplinească visele sau să-și dezvolte talentele. Spune ceva ce știi că și el își dorește, nu spune ce ai vrea tu să devină el. Lasă-l pe el să-și aleagă viitorul.

Citește și: Iubește-ți copilul mereu, mai ales atunci când nu are talent, se împiedică sau debitează inepții

5. Am încredere în tine. Este important ca el să știe că ai încredere deplină în judecata lui, în talentele și puterea lui de a lua decizii corecte. Încearcă să-l motivezi să continue pe drumul său, să lupte pentru visele sale și poți da un exemplu dintr-o situație care te-a făcut pe tine să crezi în el.

6. Sunt lângă tine. Un alt lucru pe care un copil și-l dorește de la mama lui este să știe că, indiferent ce se va întâmpla sau ce decizii va lua, mama va fi alături de el și îl va susține. Nu ezita să-i transmiți acest mesaj de suport.  

Citește și: 8 Obiceiuri zilnice care întăresc legătura părinte-copil

Cea mai emoționantă scrisoare de "La mulți ani" pentru fiul meu

scrisoare de la multi ani pentru fiul meu-stilou și scrisoare

Scrisoarea către fiul tău trebuie să fie sinceră, iar pentru ca acest lucru să se realizeze, este important să-i dai exemple concrete de momente pe care le-ai prețuit sau de trăsături pe care le iubești la el. Te poți inspira din diverse modele de scrisoare, însă este necesar să o scrii cu cuvintele tale pentru ca aceasta să fie veridică. Chiar dacă sentimentele tale sunt adevărate, dacă este copiată, scrisoarea își va pierde mult din mesaj. Iată cum ar putea suna o ”scrisoare de La mulți ani pentru fiul meu”:

Dragul meu,

Mai presus de toate, vreau să știi că te iubesc enorm, cu toată ființa mea. Când ai venit pe lume mi-ai făcut cea mai mare bucurie de pe acest pământ. M-ai făcut să râd și să plâng în același timp, m-ai învățat să iubesc așa cum nu credeam că este posibil. Mi-e foarte greu să-ți spun cât de mare este iubirea mea pentru tine pentru că orice cuvânt mi se pare inutil, dar vreau să știi că dragostea ce ți-o port nu se va schimba niciodată.

Îți scriu această scrisoare ca să-ți spun cât de mândră sunt de persoana care ai devenit. Îmi face plăcere să observ cât de mult ai crescut și cum te-ai transformat într-un om minunat. Îmi place cum înveți singur, te văd că vrei să evoluezi și să devii mai bun în ceea ce faci. Mă bucură enorm că ești corect și că te comporți frumos cu sora ta, chiar dacă uneori te necăjește. Mă emoționează foarte tare când te văd că o ajuți și o înveți lucruri noi. 

Sper din toată inima să știi că te voi iubi necondițonat, indiferent de ce se va întâmpla, indiferent de greșelile pe care le vei face sau de lucrurile pe care le vei spune. Vreau să știi că poți veni oricând la mine și poți vorbi deschis, pentru că voi fi mereu acolo pentru tine, de fiecare dată când vei avea nevoie. Promit că te voi asculta și îți voi respecta întotdeauna părerile.

Mi-ar plăcea ca în viitor să nu uiți niciodată:

 • să fii amabil
 • să fii tu însuți, să nu-ți fie frică să spui ceea ce simți și să nu lai pe nimeni să te facă să te simți mic
 • să îndrăznești să faci lucrurile pe care le dorești, chiar dacă te sperie
 • să iubești și să te lași să fii iubit
 • să fii recunoscător și să ierți
 • să nu-ți fie teamă să spui ”Îmi pare rău”
 • să muncești din greu și să te bucuri pentru rezultatele obținute
 • să fii bun

Am încredere deplină că vei deveni un adult extraordinar, un om bun și minunat. Să fii vesel, să-ți trăiești viața cu bucurie, să te bucuri de fiecare clipă și să ai tot binele din lume!

Te iubesc enorm,

Mama

Citește și: Cum îți spune copilul, fără vorbe, "te iubesc, mamă!"

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Am înnebunit când am aflat că fiul meu și-a jignit oribil o colegă. Iată ce pedeapsa i-am dat
Am înnebunit când am aflat că fiul meu și-a jignit oribil o colegă. Iată ce pedeapsa i-am dat

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O scrisoare de dragoste pentru fiul meu de 1 an
  O scrisoare de dragoste pentru fiul meu de 1 an

  În urmă cu un an mi-ai fost așezat în brațe. Tu, acest suflețel mic. Doi ochi mari, de un albastru intens, care se uitau la mine, așteptând ca eu să fac primul pas,...

  "Nu credeam că fiul meu va ajunge un Hashtag". Discursul mamei al cărui fiu a fost împușcat pe stradă
  "Nu credeam că fiul meu va ajunge un Hashtag". Discursul mamei al cărui fiu a fost împușcat pe stradă

  Azi, pe 24 mai, Dakotah face 24 de ani. De 18 zile zace pe un pat de spital și se luptă pentru viața lui. Pentru că a avut ghinionul să fie la locul nepotrivit în momentul...

  "Am fost vândut când eram bebeluş pe 10 mii de dolari". Povestea emoţionantă a unui tânăr român care a ştiut să îşi găsească fericirea
  "Am fost vândut când eram bebeluş pe 10 mii de dolari". Povestea emoţionantă a unui tânăr român care a ştiut să îşi găsească fericirea

  Un bebeluş din România, vândut de părinţii săi unui cuplu canadian, a devenit un tânăr împlinit pe plan personal şi profesional. Parcurge cu atenţie articolul...

  Tragedia Mirabelei Dauer: bătută de fostul soţ, care i-a luat fiul la 2 ani. De supărare, tatăl ei "s-a întors cu faţa la perete şi a murit"
  Tragedia Mirabelei Dauer: bătută de fostul soţ, care i-a luat fiul la 2 ani. De supărare, tatăl ei "s-a întors cu faţa la perete şi a murit"

  Într-un interviu recent pentru un post de televiziune din România, Mirabela Dauer a vorbit despre tragediile care i-au marcat existenţa. Descoperă din articolul de mai jos...

  Scrisoare pentru copilul meu, pe care nu-l voi mai putea ține în brațe niciodată
  Scrisoare pentru copilul meu, pe care nu-l voi mai putea ține în brațe niciodată

  Pentru fiul meu Charlie, care a murit la șase luni din cauza unei boli cardiace congenitale, Ce pot să-ți mai spun? Câte cuvinte pot să scriu? Am auzit că o persoană trebuie să...

  Când fiul meu a devenit îngeraș era a treia zi de Paști și cea mai groaznică zi pe care am trăit-o
  Când fiul meu a devenit îngeraș era a treia zi de Paști și cea mai groaznică zi pe care am trăit-o

  Povestea mea s-a întâmplat acum 4 ani, în Germania. Am venit în Germania împreună cu soțul meu și băiatul pentru o viață cât de cât mai bună....

  © 2023 Qbebe