Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

Scrisoare de la un bebeluș care s-a învățat să doarmă singur

Cu toții încercăm în cele din urmă să ne învățăm puii să doarmă singuri, deși poate fi extrem de dificil atât pentru mamă, cât și pentru copil. Te-ai întrebat vreodată ce ți-ar spune copilul tău dacă ar putea, atunci când îl lași să învețe să doarmă singur?

„Dragă mami,

Sunt confuz. De atâta vreme m-am obișnuit să mă cuibăresc în brațele tale, să îți aud bătăile inimii și să simt mirosul tău dulce; să îți privesc chipul frumos și senin, plin de iubire, în timp ce ador, ușor-ușor. Știu că tu ești acolo, indiferent ce s-ar întâmpla, așa că atunci când mă trezesc și stomăcelul îmi cere mâncare, sau pur și simplu am piciorușele reci, sau vreau o îmbrățișare, brațele tale se întind către mine și liniștesc orice nevoie a mea. În decurs de câteva clipe, adorm la loc, netulburat și securizat de dragostea ta.

Dar de câteva zile totul este diferit..

Noaptea, mă așezi în pătuțul meu, mă învelești bine, mă săruți, stingi lumina și apoi pleci. La început nu înțeleg ce se întâmplă, sunt confuz, dar apoi încep să mă simt speriat - mai speriat ca niciodată - și am nevoie de tine. Așa că te chem, mami. Strig după tine de mai multe ori, te chem neîncetat, dar tu nu vii. Niciodată nu am avut sentimente atât de puternice; niciodată nu m-am speriat atât de tare: Unde ești, mămico? De ce nu vrei să vii înapoi?

Și dintr-o dată te întorci. Sunt atât de ușurat, atât de liniștit să te văd. Mă iei în brațe și mă așezi la loc, în pătuț, învelit. Mă simt atât de bine când brațele tale calde mă ating, mă simt în siguranță. Dar vreau să mă mai ții în brațe! Vreau să îmi vorbești, să mă liniștești, însă tot ceea ce mi-ai spus a fost: Shh, e momentul să dormi acum. Nu înțeleg de ce nu vrei să mă iei în brațe și să stau din nou la pieptul tău, așa că strig din nou după tine, însă tu pur și simplu stai și te uiți..

Așa ai făcut seară de seară, în ultima vreme. Ori de câte ori te chemam, nu veneai, iar atunci când se întâmpla să vii, nu mă luai în brațe, pur și simplu te uitai la mine. Nu am putut înțelege de ce mă lăsai să plâng atât și să tremur. Corpul meu micuț tremura din fiecare încheietură, gâtul mă durea puternic și inima îmi bătea atât de tare, dar cel mai rău mă durea sufletul. Nu înțelegeam de ce procedezi astfel, însă am fost nevoit să accept că degeaba te chem, pentru că tu nu vei mai veni..

bebe doarme singur

Nu înțeleg, mami... Ziua obișnuiești să procedezi la fel ca înainte - dacă se întâmplă să cad, tu ești acolo să mă ridici și să mă săruți pe frunte, să îmi spui cât sunt de special și să mă îmbraci cu dragostea ta în permanență. Noaptea însă, totul se schimbă. Odată cu întunericul și umbrele stranii care apar pe pereți, tu dispari, mămico - dispari și nu te mai întorci. Îți văd oboseala - te simt și știu cât de tare mă iubești, așa cum te iubesc și eu.

Vreau doar să îți spun că mi-aș dori să pot sta în permanență lângă tine, însă știu că ai nevoie de liniște și somn, așa că nu mai plâng noaptea, dar vreau să știi, mami, că îmi lipsești foarte tare!”

Sursa: alternative-mama.com

Studiu: copiii ar trebui să doarmă cu mamele până la 3 ani

Surse foto: pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  10 motive care explică de ce copilul tău nu vrea să doarmă singur
  10 motive care explică de ce copilul tău nu vrea să doarmă singur

  Unii copii se tem să doarmă singuri. În ciuda asigurărilor că nu este nimic de care să le fie frică, nu vor să adoarmă decât cu unul din părinți alături. Eforturile...

  Ce să faci pentru ca al tău bebeluș să doarmă mai mult pe timpul zilei
  Ce să faci pentru ca al tău bebeluș să doarmă mai mult pe timpul zilei

  Orice mamă știe că un somn de calitate este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușului. De aceea, ne străduim să-i asigurăm acestuia toate condițiile pentru a beneficia...

  Un copil i-a trimis o scrisoare tatălui său în Rai. Ce a răspuns Poșta
  Un copil i-a trimis o scrisoare tatălui său în Rai. Ce a răspuns Poșta

  Seviciul Poștal Regal din Anglia a avut cea mai emoționantă solicitare : să ducă scrisoarea unui băiețel către tatăl său...în Rai!

  Specialiștii au aflat vârsta la care copilul tău ar trebui să traverseze singur strada
  Specialiștii au aflat vârsta la care copilul tău ar trebui să traverseze singur strada

  Momentul în care decidem să îi "dăm drumul" puiului nostru din cuib este unul înfricoșător, chiar și pentru cei mai calmi și încrezători părinți.

  6 lucruri pe care le-am învățat ca mamă singură, când m-am îmbolnăvit de gripă
  6 lucruri pe care le-am învățat ca mamă singură, când m-am îmbolnăvit de gripă

  Ajungi să te obișnuiești cu viața de mamă singură. Poate nu chiar din primul an, dar din al doilea cu siguranță. În al treilea deja ți se pare floare la ureche. Îți...

  Mama care a învăţat din nou să vorbească şi să meargă, din dragoste pentru copiii ei
  Mama care a învăţat din nou să vorbească şi să meargă, din dragoste pentru copiii ei

  De mult ori folosim expresia "am renăscut" în conversaţii, atunci când ne referim la o schimbare, la o direcţie nouă pe care o urmăm în viaţă. Ei bine, din...

  Ultima scrisoare a unei mame înainte de a-și găsi sfârșitul la Auschwitz
  Ultima scrisoare a unei mame înainte de a-și găsi sfârșitul la Auschwitz

  Holocaustul rămâne în istorie drept una dintre cele mai groaznice crime împotriva umanității. Urmașii celor care nu au supraviețuit în lagărele de concentrare...

  © 2019 Qbebe