Manute Creative
SOiL Aromoterapie autentică
Ai grija de burtica micutului tau

De mâine toți elevii se reîntorc în bănci. Precizări importante de la Ministrul Educației

Începând de miercuri toți elevii din țară, inclusiv cei din clasele gimnaziale și de liceu se vor reîntoarce în bănci, în localitățile care intră în scenariul verde. Astfel, acolo unde rata de infectare a scăzut sub 1 la mia de locuitori, vor reveni în bănci și clasele V-XI (cu excepția clasei a VIII-a, care deja făcea cursuri fizice, ca și clasele a XII-a și a XIII-a). 

Ordinul comun al miniștrilor educației și sănătății care face posibilă revenirea la școală a tuturor copiilor, chiar de a doua zi după ce incidența cazurilor de COVID scade sub 1 la mie, a fost publicat deja de luni seară în Monitorul Oficial. Astăzi CMBSU s-a reunit în ședință și a luat decizia de reîntoarcere a tuturor copiilor din București în bănci. 

elevi cu ghiozdane in spate care se duc la scoala

Citește și:

Elevii care vor rămâne în online

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seara la Digi24 că dorește să elimine „acel zvon cu privire la obligativitatea (învățământului față în față - n.r.) impusă în orice fel de condiții”. Astfel, elevii care au vulnerabilități sau prezintă simptome de Covid, pot să rămână în online, școala fiind obligată să le ofere acces la educație.  

Elevilor care prezintă simptome specifice de orice fel li se recomandă să nu intre în comunitate. Elevii care au vulnerabilități medicale sau au alte motive întemeiate vor trebui să aibă asigurat procesul de învățare în online. Dacă ai simptome specifice, nu trebuie să aștepți confirmarea medicală. Anunți școala că propriul copil are simptome specifice, motiv pentru care nu va fi prezent la școală și vrea să aibă asigurat în sistem online procesul de învățare. Eu cred că puține sunt clasele unde să nu existe cel puțin un elev în acestă situație, deci recomandarea este să fie camerele video pregătite”, a subliniat ministrul educației. 

Mai mult, acesta a precizat, întrebat fiind de părinții cărora le este teamă de a duce copilul la școală din cauza risului de îmbolnăvire, că  „eu aș încadra asta la vulnerabilități. Teama exagerată este o vulnerabilitate. Cadrul legal acesta este: simptome specifice de orice fel sau vulnerabilități sau motive întemeiate. Sunt convins că în școli va exista înțelegere”.

În acest moment sunt aproximativ 7800 de elevi din București care au optat în continuare pentru școala online și cărora ”trebuie să li se asigure accesul la învățământ online”, precizează Cîmpeanu. În țară sunt în jur de 100 de clase, deci aproximativ 1000 de copii care au activitatea în online, din cauza confirmării unor cazuri de Covid-19. Lor li se mai adaugă încă câteva sute de elevi care au intrat în contact cu persoane bolnave. „Rata de infectare este foarte mică, sunt 260 în întreaga ţară, 43 în Bucureşti, 260 în întreaga ţară, de elevi confirmaţi pozitiv. Dar există. De asta trebuie să respectăm în continuare regulile, pandemia nu a trecut”, a ținut să precizeze Ministrul Educației.

Surse: Digi24, Libertatea, Mediafax

Se deschid școlile în toamnă? Ce spune Ministrul Educației

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ministrul Educației: Elevii vor fi chemați la școală și sâmbăta pentru a recupera ce au pierdut
  Ministrul Educației: Elevii vor fi chemați la școală și sâmbăta pentru a recupera ce au pierdut

  Școlile s-ar putea redeschide fizic începând în 8 februarie, dacă situația epidemiologică o permite, iar elevii și profesorii ar putea fi chemați la școală și...

  Elevii de clasa I ar trebui lăsați repetenți, conform Ministrului Educației
  Elevii de clasa I ar trebui lăsați repetenți, conform Ministrului Educației

  Conform legii, elevii din ciclul primar nu pot fi lăsați repetenți. Ecaterina Andronescu consideră că această prevedere trebuie schimbată.

  Elevii vor primi vouchere pentru echipament sportiv de la Ministerul Educației
  Elevii vor primi vouchere pentru echipament sportiv de la Ministerul Educației

  Ministrul Educației vine cu alte vești pentru elevii din România. De această dată, a anunțat că din bugetul pentru anul 2019 o parte va fi alocat pentru rechizite, dar și pentru...

  Cu cât se prelungește vacanța de Paști a copiilor. Ce spune Ministrul Educației
  Cu cât se prelungește vacanța de Paști a copiilor. Ce spune Ministrul Educației

  Din ce în ce mai multe știri false împăienjenesc internetul, iar Ministrul Educației lansează comunicatul oficial: nici vorbă de înghețarea anului la copii!

  Ministrul Educației nu interzice telefoanele mobile în școli
  Ministrul Educației nu interzice telefoanele mobile în școli

  Ecaterina Andronescu a declarat că nu este de acord cu interzicerea telefoanelor mobile în școli. De asemenea, a anunțat că în decursul acestui an, toate școlile din...

  Ministrul Educației vrea ca în școli să se renunțe la note și la orele de dirigenție
  Ministrul Educației vrea ca în școli să se renunțe la note și la orele de dirigenție

  Ministrul Educației propune o serie de schimbări față de programa școlară. Conform surselor, Ecaterina Andronescu dorește ca ora de dirigenție să fie înlocuită cu ora de...

  © 2021 Qbebe