Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

Artă inspirată din natură: Jucăriile de lemn la mare căutare!

Dacă vrei să-i oferi copilului niște jucării frumoase, rezistente și deosebit de versatile, orientează-te spre cele de lemn. Parcurgând articolul de mai jos vei afla ce beneficii pot avea acestea asupra dezvoltării armonioase a copilului, pregătindu-l pentru a se descurca nu numai la școală, ci și in viața de zi cu zi. De asemenea, vei avea ocazia să cunoști niște modele de jucării de lemn ce încântă prin aspectul și utilitatea lor, ceea ce le face ușor de integrat în orice decor al casei. Alege-le pe oricare dintre ele inclusiv pentru un dar de 1 Iunie cu totul special, care va fi cu siguranță îndrăgit. Vei vedea cum micuțul tău te va ruga să-i mai cumperi asemenea jucării, pe care va putea inclusiv să le păstreze ca amintire și, de ce nu, să le dăruiască atunci când va deveni și el părinte.

Iată de ce jucăriile de lemn sunt benefice pentru copil!

Puzzle lemn Familia de ursi Stimulează imaginația

Întrucât jucăriile din lemn sunt de forme, de culori și de mărimi variate, ele vor încuraja copilul să-și folosească imaginația pentru a le introduce, așa cum îi place, în jocurile sale. Datorită lor, copilul poate crea sau poate fi implicat în jocuri de rol, menite să-l ajute să dobândească abilități precum: dezvoltarea vocabularului, a capacității de atenție, de concentrare, de lucru în echipă, precum și empatie.
Printre jocurile ce ar putea fi ideale pentru a antrena imaginația, dar și perspicacitatea și gândirea logică se numără și un puzzle ce presupune ca doi ursuleți să fie îmbrăcați cu diferite ținute.
Piesele puzzle-ului sunt frumos colorate și finisate, permițându-i copilului să creeze cele mai inedite combinații de haine și accesorii. Acesta va fi binevenit pentru copiii mai mari de 2 ani.
După ce puzzle-ul va fi finalizat, puteți să vă antrenați ursuleții într-un joc de rol!

Îl vor apropia mai mult de natură

Obișnuindu-se să manipuleze lemnul, copilul îl va descoperi din punct de vedere vizual și tactil, ajutându-l să se conecteze mai bine cu mediul natural. În special un copil care petrece mult timp în spații interioare, va putea să ajungă mai ușor să descopere natura prin intermediul activității ludice. Astfel, poate ajunge să fie fascinat de ea și tot mai dornic să învețe lucruri noi.

Îl familiarizează pe copil cu abilități practicePuzzle de lemn pentru deprinderii legarii sireturilor

Un copil va învăța cel mai bine prin joacă, inclusiv când vine vorba despre deprinderea unor abilități utile pentru viața de zi cu zi.
De pildă, îl poți învăța mai ușor cum să-și lege șireturile folosindu-vă de un puzzle de lemn de legat șireturi. Puteți exersa de mai multe ori, copilul având ocazia să învețe de mic mișcările ce-i pot permite să facă acest demers. Puzzle-ul este adecvat copiilor de la 2 ani în sus.

 

Puzzle cu animale Datorită lor, copilul va avea ocazia să învețe mai multe lucruri despre lumea din jur

Pe măsură ce crește, va fi tot mai dornic să știe cât mai mult despre ceea ce se întâmplă. Când vei observa această dorință a copilului tău, nu mai sta pe gânduri și încurajează-l mai mult în acest demers.
Ce ar fi, de exemplu, dacă îl vei ajuta să cunoască mai bine lumea animalelor cu ajutorul unui puzzle de lemn? Vei vedea că îi vei stimula curiozitatea, vocabularul și motricitatea fină.
Poți alege inclusiv un puzzle cu piese groase de lemn, dar care vor întruchipa animale drăgălașe, frumos colorate și expresive.

Pot crește nivelul de coordonare mână-ochiSet de cuburi de lemn colorate

Întrucât jucăriile din lemn îi arată unui copil cum pot fi asociate diferite piese pentru a se potrivi, îl vor determina să-și utilizeze ochii și mintea în acest scop.
Una dintre activitățile care-l pot ajuta pe copil din acest punct de vedere este implicarea în jocuri de construcție. De exemplu, dacă se va apuca să construiască grație unor cuburi de lemn colorate, va putea și să-și dezvolte imaginația, dar și răbdarea.
Poți să-i oferi un Set de 40 de cuburi lemn, mai groase, care pot fi asociate în cele mai diverse variate. Setul este potrivit pentru copiii mai mari de 3 ani.

Vor ajuta copilul să deprindă motricitatea fină

Motricitatea fină este o abilitate atât de necesară în viața de zi cu zi, iar jucăriile de lemn sunt foarte potrivite pentru a o dobândi în condițiile în care, în unele cazuri, ele sunt puțin mai groase sau au forme care nu sunt de la început ușor de manipulat de către copil. De aceea, el va trebui să se străduiască să reușească pentru a crea ceea ce își dorește.
Spre exemplu, preșcolarii și copiii mai mari pot utiliza forme mai complexe, mărgele, bețișoare etc. ce îi vor determina să le apuce prin mișcări mai complexe ale încheieturilor și degetelor.

Vor îmbunătăți îndemânareaJoc de indemanare cu bile din lemn

Datorită îmbunătățirii motricității fine și a coordonării mână-ochi, un copil va deveni mai îndemânatic.
Jocul de îndemânare cu bile de lemn de la euroartonline va fi potrivit pentru un copil mai mare de 3 ani, fiind atractiv datorită culorilor și formei de fluturaș.

Puzzle lemn Tangram mare Îi vor dezvolta perspicacitatea și îl vor familiariza cu găsirea de soluții pentru rezolvarea problemelor

Nu va fi greu să realizezi acest demers dacă vei recurge la niște jocuri interesante. De exemplu, îl poți învăța pe copil să pună la punct un tangram. Acesta este un fel de puzzle, dar, spre deosebire de acesta, permite aranjarea pieselor în mult mai multe variante. Datorită acestei calități, cu ajutorul unui tangram se pot obține cele mai variate figuri.
Puzzle-ul de Lemn Tangram de la euroartonline conține 7 piese, de culori diferite, care abia așteaptă să fie ordonate și înglobate în creații care de care mai inedite!

Îi distrag mai puțin atenția

Întrucât jucăriile de lemn nu sunt dotate cu mecanisme care să-l determine pe copil să se concentreze mai degrabă la acestea decât la joaca propriu-zisă, va reuși să-și păstreze mintea mai limpede și să se concentreze exact pe ceea ce are făcut.
Datorită lor, copilul se va obișnui să ducă la capăt o activitate și să găsească soluții creative pentru rezolvarea de probleme.

Surse poze:
www.pixabay.com

 

Logo EuropArtonline
 

 

7 pacate capitale ale parintilor in educatia copiilor. Atentie mare sa nu le faci si tu!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Jucăriile din lemn - jucării moderne
  Jucăriile din lemn - jucării moderne

  Mai mult ca sigur, lemnul a fost primul material din care s-a făcut vreodată o jucărie în istoria omenirii. Astfel, jucăriile din lemn pot fi considerate strămoșii jucăriilor....

  Universul online al jucăriilor din lemn
  Universul online al jucăriilor din lemn

  Se aude din ce în ce mai mult: „lumea s-a mutat pe online!". Ei bine, magazinul online de jucării din lemn, jucariionline.eu, întâmpină cu drag această...

  Lester - Magazin online de jucării din lemn
  Lester - Magazin online de jucării din lemn

  Magazinul online de jucării din lemn este binevenit, deoarece elimină deplasările lungi făcute cu scopul de a căuta jucării din lemn de calitate. Mai ales că știm, ca părinți...

  Trenulețe din lemn pentru copii
  Trenulețe din lemn pentru copii

  Istoria trenulețelor din lemn se leagă direct de apariția trenului în 1823, când locomotiva cu abur a câștigat teren și pentru trenurile de călători, în 1935,...

  Jucării din lemn destinate bebelușilor
  Jucării din lemn destinate bebelușilor

  Iată de ce trebuie să alegi jucării din lemn pentru al tău copil!

  Ești în căutare de cadouri pentru cel mic? Profită de reducerea de până la 70% de la Noriel
  Ești în căutare de cadouri pentru cel mic? Profită de reducerea de până la 70% de la Noriel

  Atunci când ai rămas în pană de idei pentru cadoul micuțului, indiferent de ocazie, poți apela cu încredere la jocurile momentului. Sigur, sigur nu vei da greș, iar...

  Descoperă cea mai bună soluție de a alege jucăriile perfecte pentru copilul tău!
  Descoperă cea mai bună soluție de a alege jucăriile perfecte pentru copilul tău!

  Timpul este cel mai de preț lucru în era noastră, cu toții suntem prea ocupați, iar viața de zi cu zi a ajuns să fie destul de aglomerată. Totuși, dorim cu toții să facem...

  © 2019 Qbebe