Distracție garantată și în casă! Ce produse alegi pentru cel mic

Distracție garantată și în casă! Ce produse alegi pentru cel mic

Bianca Geica - Redactor Senior

Ce facem atunci când vremea capricioasă nu ne lasă să ieșim la joacă? Mutăm distracția în casă! Dar cum facem să ținem plictiseală de parte? Ei bine, din fericire, nu ducem lipsă de idei de jocuri și activități de interior pentru copii energici, care să îi ajute să se dezvolte sănătos și armonios, în timp ce se distrează copios.

Nu există copil căruia să nu îi placă să se joace. Pentru micuții noștri, joacă este ceva cât se poate de natural, fiindcă astfel ei descoperă, în propriul lor ritm, încă din primele zile de viață, lumea înconjurătoare și își dezvoltă anumite abilități esențiale - cognitive, dar și sociale, emoționale, fizice și creative.

Beneficiile jocului pentru copii

Jocul reprezintă o punte de legătură cu lumea exterioară, încă necunoscută și puțin înfricoșătoare pentru cei mici. Stimulează dezvoltarea timpurie a creierului și inhibă cortizolul, hormonul de stres, deci îi ajută pe cei mici să se relaxeze și să aibă o stare de bine, lucru care atrage o serie de beneficii cum ar fi îmbunătățirea memoriei și funcției cognitive.

Jocul stimulează imaginația și creativitatea micuților și îi încurajează să exploreze și să experimenteze, mai ales prin jocurile de rol sau de mișcare. De asemenea, jocul dezvoltă încrederea în sine, răbdarea (reziliența), perseverența și concentrarea.

Prin joacă, micuții exersează limbajul și exprimarea, precum și regulile sociale, prin jocurile de rol. Prin faptul că repetă cuvinte sau expresii auzite în anumite situații, ei învață să se rostească și să le utilizeze corect în conversații.

Joaca întărește legătură și deschide calea către o comunicare mai bună între părinte și copil. Practic, este cea mai bună metodă prin care te poți apropia de micuțul tău și de a ajunge la sufletul sau. Jucându-te cu prichindelul tău și petrecând timp cu acesta, vei ajunge să îl cunoști mai bine și să descoperi care îi sunt nevoile, ce gândește, ce temperament are.

Nu în ultimul rând, jocul are un rol esențial în dezvoltarea fizică a celui mic, contribuind, în primul rând, la dezvoltarea abilităților motrice fine (îndemânare, perspicacitate), cât și la cele grosiere (mers, alergat, sărit, aruncat etc.). Prin jocurile de construcție sau puzzle-uri, de exemplu, copiii își dezvoltă dexteritatea și coordonarea mâna-ochi, iar prin jocuri precum coarda, de-a v-ați ascunselea, goana după comori sau șotronul („desenat” pe parchet cu bandă adezivă).

Cum ții copilul ocupat când ai treabă

În ultimii aproape doi ani, din cauza pandemiei de coronavirus, cei mai mulți dintre noi am fost nevoiți să ne mutăm birourile acasă și să găsim diverse modalități de a ne ține prichindeii ocupați cât timp ne îndeplinim sarcinile de la serviciu. Copiii, în special cei foarte mici, nu înțeleg că mami, odată ce se așază la birou, în fața calculatorului, nu mai este disponibilă pentru joacă. Ei ne văd acasă și atât, astfel că le este aproape imposibil să nu încerce să ne capteze atenția și să ne roage să ne jucăm cu ei.

Din fericire, există numeroase activități menite nu doar să îi țină pe cei mici în priză cât timp părinții lucrează de acasă, ci și să le dezvolte multiple abilități. Dar pentru ele, ai nevoie de câte produse care să le atragă atenție și să îi țină ocupați cât mai mult timp, în așa fel încât tu să îți termini treaba.

Chicco vine în întâmpinarea noastră cu o mulțime de jucării educative, care îi încurajează pe micuți să își dezvolte abilitățile prin joc, forme și culori, indiferent de vârstă!

Dacă ești părinte de bebe, trebuie să ai în casă un balansoar muzical cum este Chicco Balloon. Balansoarul muzical Chicco Balloon asigura bebelușului tău comfort și relaxare, făcându-l să se simtă în siguranță exact că în brațele mamei, distrandu-l în acaleasi timp cu luminițele colorate, sunetele și jucăriile de plus.

Pe măsură ce se dezvoltă, bebelușul devine tot mai receptiv la sunetele din jurul sau, iar luminițele, sunetele, melodiile și vocea ta îți vor răsfață bebelușul încă din prima zi!

Bara electronică de jucării cu luminițe colorate, 6 sunete din natură și 6 melodii conferă relaxare și distracție. Cele 3 jucării suspendate stimulează abilitățile senzoriale și psihologice. Panoul dispune de un dispozitiv care înregistrează și redă mici mesaje sau cântecele de leagăn de 30 secunde cântate de mami.

De asemenea, balansoarul dispune de opțiunea „activare vibrații delicate” pentru relaxarea micuțului tău. De la naștere până la 6 luni, produsul poate fi folosit că un balansoar, apoi poaate fi adaptat vârstei și greutății copilului. De la 12 luni, de exemplu, centurile balansoarului se pot elimina, iar produsul se poate utiliza că fotoliu.

Pentru bebelușii de peste 6 luni, cu premergatorul Chicco Walky Talky distracția e garantată! Premergătorul Chicco Walky Talky dispune de o arcadă ajustabila cu jucării pentru o multitudine de activități distractive. Are o arcadă ajustabila cu jucării intruchipand animăluțe din junglă, pentru distracția copilului și este dotat cu suport dublu pentru pahar/cănuță/biberon. De asemenea, premergatorul are un sistem de reglare pe înălțime (3 poziții), opritoare pentru siguranță copilului și roți pivotante pentru manevrare ușoară.

Dacă micuțul tău a început deja să meargă de-a bușilea sau să facă primii pași, iar tu ai prea multă treaba pentru a-l supraveghea non-stop, investește într-un pătuț transformabil pe care să îl folosești pe post de „loc de joacă” pentru copil. Bebe se joacă într-un spațiu sigur și confortabil!

De la naștere până la 6 luni se utilizează atât ca pătuț fix, dar care se și poate balansa, transformându-se astfel într-un leagăn confortabil și extrem de util pentru momentele când bebe este agitat sau trebuie să doarmă. De la de la 6 luni până la 2 ani, pătuțul se transformă (datorită fermoarului) într-un pătuț de sine stătător, extrem de spațios și confortabil atât pentru acasă cât și în deplasare.

Jocul trebuie să facă parte din activitatea zilnică a celor mici, să le stimuleze imaginația și inteligență. Jucăriile sunt indispensabile pentru dezvoltarea emoțională și cognitivă a celor mici, așa că este vremea să profităm din plin de prezent și să apelăm la cele mai simpatice și mai bine construite jocuri și jucării care să modeleze personalitatea și inteligență copiilor. Iar Chicco vine soluții captivante concepute pentru satisfacerea tuturor necesităților!

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Dr. Georgian Ciobotaru: "Soiul cel mai rău de părinte este cel care trăiește prin copilul său"
Dr. Georgian Ciobotaru: "Soiul cel mai rău de părinte este cel care trăiește prin copilul său"

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum îți dai seama că cel mic este pregătit să doarmă peste noapte la un prieten
  Cum îți dai seama că cel mic este pregătit să doarmă peste noapte la un prieten

  Micuțul tău a crescut și a început să-și facă relații stabile de prietenie! Inevitabil, va veni vremea (dacă nu a venit deja) în care se va pune problema să doarmă...

  Cum eviți cheltuielile neașteptate cu cel mic? Ce beneficii îți aduce o asigurare pentru copilul tău
  Cum eviți cheltuielile neașteptate cu cel mic? Ce beneficii îți aduce o asigurare pentru copilul tău

  Atunci când ai un copil, cheltuielile neprevăzute sunt inevitabile. Fie că este vorba de o urgență medicală, de creșterea facturilor la utilități, de (re)amenajarea camerei...

  De la cel mai mic din cei 13 copii ai unei familii de țărani săraci la cel mai mare proprietar de hoteluri din lume
  De la cel mai mic din cei 13 copii ai unei familii de țărani săraci la cel mai mare proprietar de hoteluri din lume

  Determinarea, perseverența și pasiunea l-au ajutat pe César Ritz să-și depășească statutul unui tânăr care căuta să-și construiască un drum în industria...

  Ajută-l pe cel mic să își dezvolte noi abilități în 5 pași simpli
  Ajută-l pe cel mic să își dezvolte noi abilități în 5 pași simpli

  Ne dorim ca micuții noștri să devină niște adulți autosuficienți, independenți și inteligenți din punct de vedere emoțional. Pentru asta, însă, este important să ne...

  De ce este absolut necesar ca cel mic să știe numărul tău de telefon
  De ce este absolut necesar ca cel mic să știe numărul tău de telefon

  Îți amintești și tu că atunci când erai mic, te puneau să reții numărul de telefon de acasă? În caz că te pierdeai, puteai să apelezi la un adult care să te...

  Fiul cel mic al lui Christian Sabbagh a fost diagnosticat cu autism. Cum s-a schimbat viața familiei de la aflarea veștii
  Fiul cel mic al lui Christian Sabbagh a fost diagnosticat cu autism. Cum s-a schimbat viața familiei de la aflarea veștii

  Christian Sabbagh și soția acestuia, Iulia Sabbagh, au avut parte de un adevărat șoc în momentul în care au aflat că fiul lor de 4 ani, Christian Jr., suferă de autism....

  Fiul cel mic al Adrianei Bahmuțeanu ar fi fugit de acasă. Silviu Prigoană este acuzat că maltratează copiii
  Fiul cel mic al Adrianei Bahmuțeanu ar fi fugit de acasă. Silviu Prigoană este acuzat că maltratează copiii

  Chiar dacă s-au despărțit de mai bine de 5 ani, conflictele dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană nu au încetat. Între cei doi au izbucnit de mai multe ori tensiuni...

  Cum îți dai seama că cel mic nu este doar mofturos, ci are o tulburare alimentară
  Cum îți dai seama că cel mic nu este doar mofturos, ci are o tulburare alimentară

  Toți copiii trec prin etapa în care fac mofturi la mâncare. În această etapă, e posibil ca al tău copil să mănânce doar câteva alimente, având o...

  © 2024 Qbebe