Singur la semafor, bunele maniere dispar ameţitor
Se spune că pentru a percepe o parte din ceea ce este un om cu adevărat, trebuie să îl urmăreşti să vezi ce face când crede că nimeni nu îl vede. Într-o dimineaţă cu soare şi bună dispoziţie, în stânga mea la semafor observ un foarte fain şi arătos băiat (pentru ca tot ce are gen masculin şi se află sub 25 de ani pentru mine este "aşa mi-aş dori să arate şi băiatul meu"), cu freza aranjată şi parpalacul de firmă pe el, cu ochelari de soare, cum altfel decât Ray Ban, într-o maşină pe care se vede că a muncit-o el şi nu părinţii lui. Îl observ cu coada ochiului că începe să foreze în nas după ceva producţie mucilaginoasă din ultimele ore. Scoate producţia, o admiră pe deget şi o introduce delicat în gură. După satisfacţia lui pare delicios! Şi până la urmă cine sunt eu să îl judec, mai ales că eu am obiceiul nesuferit de a-mi sufla şi curăţa nasul în şerveţel.
Un adult needucat, înseamnă că la un moment dat că o mamă a renunţat?
Aşa că mi-am îndreptat privirea în faţă, şi am privit în gol, gândindu-mă cu groază că în acest moment şi Anya, fiica mea de 4 ani şi jumătate îşi mănâncă mucii când crede că nu mă uit la ea. Şi ne luptăm cu problema aceasta de câteva luni, timp în care mi-a dat replici de genul: "De ce să nu-i mănânc, doar sunt ai mei?", "De ce să nu-i mănânc, că sunt curată pe mâini?", "Trebuie să fac asta, mami, că apoi mă cerţi că i-am lipit pe perete".
Şi, luând în considerare lupta aceasta demnă de rubricile ziarelor de scandal, mă gândesc dacă nu cumva şi acest adult, aflat la semafor, când crede că nimeni nu îl vede, este doar un copilaş ca Anya, a cărui mamă a încetat să se mai lupte cu mesele lui mucoase, şi a cedat, pe principiul: "Mănâncă, mamă, dacă îţi plac. Decât să nu mănânci nimic, buni şi mucii. Ia să te faci mare.". Poate avea dreptate, băiatul ei s-a făcut mare. Dar, sincer, sper ca dragul de el să îşi ţină bine ascuns acest secret de domnişoarele din jurul lui.
10 metode de a scăpa de muci după ce i-ai scos din nas, fără să fii ciobănaş
Fără nicio intenţie de insultă pentru ciobani, pe care îi iertăm oricum dacă îşi mănâncă mucii, trebuie, dar neapărat trebuie, să ne gândim, dragi părinţi, la educaţie copiilor noştri şi în acest sens. Pentru că nu îmi doresc ca peste ani, când copilul meu va deveni adult, să facă un astfel de gest masacrator de imagine. Un astfel de gest este un obicei, iar obiceiurile, de cele mai multe ori, devin instinctive, devin un tic pe care adultul îl poate face, fără să realizeze, exact în cel mai nepotrivit moment. Un astfel de gest poate distruge cariere sau relaţii. Aşa că, vă propun, dragi părinţi, câteva alternative (oricare dintre ele este mai bună decât mâncatul), pentru a scăpa de muci atunci când i-am scos din nas.
Şerveţelul - este, desigur, regula de bază în cartea bunelor maniere în ceea ce priveşte mucii. În primul rând trebuie să ne învăţăm copii să încerce, deşi este greu şi pentru adult, să nu se scobească în nas. Nasul se suflă delicat în şerveţel, şi dacă ceva rămâne blocat pe acolo, folosim un colt de serveţel pentru a-l scoate. Şi în niciun caz nu stăm 1 minut apoi sa studiem ce am scos din nas. Şerveţelul apoi se aruncă, pentru a evita să introducem din nou aceeiaşi microbi la loc în nas. Ah, şi încă ceva ... niciodata! nu se suflă nasul la masă sau la o sedinţă importantă! De aici reiese că nici nu ne scobim în nas, şi, în niciun caz nu mâncam ceea ce am scobit! Te ridici, îţi ceri scuze, părăseşti camera, sufli nasu, îl scobeşti bine, elimini tot, şi apoi te întorci.
Şi de aici voi adopta un ton mai amuzant, pentru că, la un moment dat am ajuns sau/şi vom ajunge cu toţii la o clipă fatidică: "ce fac când nu am şerveţel şi am scos mucul?". În acest ca, decât să îl mănânci, mai bine ...
- îl faci biluţă şi îl arunci (pe jos, pe geam, dar cu multă discreţie)
- îl lipeşti într-un loc ascuns (pe talpa pantofului, sub birou, sub scaun, şi, dacă se poate, revii apoi cu un şerveţel să îl cureţi de acolo)
- îl lipeşti sub mânecă (dacă suporţi atingerea lui, şi ideea că ai un muc acolo ... poţi rezista câteva minute, până se usucă şi cade)
- îl bagi în buzunar sau în geantă (tot discret)
- îl bagi la loc în nas ... pentru că orice este mai bine decât să îl mănânci!
Mai aveţi si alte metode?
