Copiii și bebelușii pot să facă o criză de furie din aproape orice motiv. Începând de la situația în care le întrerupi joaca din cauza unui lucru care îi poate răni și până la disciplinarea pentru o acțiune negativă pe care au făcut-o, cei mici își exprimă sentimentele prin crize de furie sau tantrum. Iar acestea nu sunt deloc plăcute. Apar plânsete, țipete, lovituri și dureri de cap pentru părinții care au de-a face cu aceste manifestări.
Însă dacă copilul tău face o criză de furie în timp ce călătoriți cu mașină, apare o distracție majoră care poate să te influențeze și să vă pună viețile în pericol dacă nu îi faci față în mod corect. Află în continuare ce soluții ai la îndemână pentru a reacționa la o astfel de criză.
Surse: www.babygaga.com,www.parents.com/

1
1. Nu striga la copil să se calmeze
Una dintre reacțiile contradictorii pe care o au părinții când copilul face o criză de furie este să țipe la acesta să se calmeze. Această abordare nu va funcționa niciodată deoarece nu ajunge decât să irite mai mult copilul, decât să îl calmeze. În calitate de adult, este important să îți păstrezi calmul și să discuți cu cel mic pe o voce liniștită. În acest mod eviți escaladarea situației și poți reveni la starea normală, în care conduci mașina în liniște. În plus, nu este sigur pentru părinți să devină emoționali și să strige cât timp conduc; poți accelera sau poți apela la manevre bruște din cauză că nu te mai poți concentra asupra traficului și călătoria va deveni riscantă. Iar copilul tău va deveni și mai stresat. Nu te lăsa afectat de emoțiile copilului și nici de emoțiile tale.

2
2. Oferă-i câteva avertizări în avans
Copiilor nu le plac surprizele, așa că poți dezamorsa o posibilă erupție oferindu-i copilului avertizări înainte de a pleca din parc sau de acasă. Copiii se simt confortabil știind exact ce urmează să se întâmple, așa că poți preveni o criză de furie în mașină spunându-i că poate să mai dea două ture de parc sau anunțându-l că se poate juca acasă cu mașinuțele. În acest fel va avea un sentiment de control. Evită totuși să folosești repere în timp deoarece majoritatea nu pot măsura curgerea timpului, așa că se vor simți presați când timpul a expirat.

3
3. Trage mașina pe dreapta, dacă simți nevoia
În cazul în care un părinte conduce și copilul are o criză de furie pe care nu o poate calma, este indicat să tragi mașina pe dreapta într-un loc sigur și să te ocupi de chestiune. Oprirea mașinii reprezintă o abordare pe care trebuie să o aibă părinții dacă criza de furie îi distrage sau dacă copilul aruncă diverse obiecte, îți lovește scaunul cu picioare sau poate își lovește fratele/sora. Poate fi periculos să conduci cât timp atenția ta este distrasă și poți ajunge să fi rănit și tu și copilul, dar și alți participanți la tradic. Chiar și simplul gest de a te întoarce și a verifica ce face copilul pe locul din spate poate fi potențial fatal. Însă după ce te oprești îți poți debloca centura și îți poți calma copilul corespunzător.

4
4. Oferă-i comenzi scurte și simple
În general copiii de vârstă mică sunt ușor de distras. Crizele de furie pot fi scurtate cu comenzi rapide, care sunt scurte, ușor de urmat și care captează rapid interesul copilului. Cu cât ești mai specific, cu atât este mai bine. Spune-i că nu trebuie să își lovească sora sau oferă-i o idee de activitate care știi că îi face plăcere, precum un cântec de copii. Nu folosi indicații precum: fii cuminte! sau comportă-te frumos!