- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de curcan, Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu cartofi, La foc, Mancaruri cu spanac, Carne, Piept de curcan, Legume, Spanac, Cartofi, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase
INGREDIENTE:
piept de curcan (jumatate sau chiar un sfert, depinde cat e de mare curcanul)
5 sau 6 cartofi potriviti
1kg de spanac
225 gr cascaval
225 gr branza
350 ml lapte
50 gr unt
1,2 lingura de faina
sare dupa gust
MOD DE PREPARARE:
Se curata, se taie cartofi cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata se paseaza putin, dar sa nu devina piure.
Se clocoteste spanacul in apa fiarta (se poate face si pe bain-marie: deasupra oalei cu apa care fierbe se pune o alta oala in care se pune spanacul si se acopera cu capacul). Spanacul este gata cand isi micsoreaza substantial cantitatea, iar frunzele sunt moi. Se scurge de apa si se toaca marunt.
Intr-o alta oala se pune laptele la fiert cu untul. Cand se apropie de fierbere se adauga treptat faina, branza si cascavalul rase (tot treptat) si se amesteca continuu pana devine un sos.
Se taie carnea in bucati mici si subtiri si se prajesc pe gratar sau pe tigaia incinsa din teflon, fara ulei, pana pana capata crusta aceea rumena si se aseaza in tava pregatita pentru cuptor.
Peste carne se pune spanacul, apoi cartofi pasati. Peste aceste 3 straturi (carne, spanac, cartofi) se toarna sosul incepand de pe margini spre mijloc. Chiar daca sosul nu acopera toata cantitatea de carofi, nu e nimic, cartofii ramasi neacoperiti vor deveni crocanti.
Se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C timp de 30 min. Cand e gata se poate presara putin patrunjel verde.
Reteta propusa de Cristina Popa
pentru concursul Qbebe: Retete sanatoase pentru mamici si pitici
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!