Culinarby
Qbebe

10 idei de fripturi delicioase pentru Sarbatori

De Sarbatori masa trebuie sa fie bogata, colorata si savuroasa, iar intreaga familie trebuie sa se bucure de bucatele insirate pe ea. Friptura este nelipsita de pe masa romanilor, asa ca iti propunem cateva retete de friptura deosebite, care sparg tiparele retetelor traditionale si ofera un adevarat festin pentru meseni. 

10 idei de fripturi delicioase pentru Sarbatori
Timp preparare Timp preparare:
peste 2 ore
Familie Varsta:
Familie
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Fripturi de pui, Carne de porc, Fripturi de porc, Carne de pui, Fripturi de vita, Carne de vita, Carne de curcan, Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, Carne de capra, Fripturi de Craciun, Carne de iepure, Carne de ied, Carne de prepelita, Carne de mistret, Carne de caprioara, Gasca, Carne de rata, La cuptor, Iarna, Primavara, Carne, Fripturi, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
Ingrediente Ingrediente principale:
carne

Friptura de curcan in sos de morcovi

Ingrediente: 1 kg de carne de curcan (pulpe sau piept), 4 morcovi, 1 ceapa, 4 catei de usturoi, 1 lingurita de boia dulce, 1 lingurita de rozmarin uscat, 1 lingurita de sare, 1 lingura de otet balsamic, 100 g de unt, 1 pahar de apa sau vin alb

Afla cum prepari friptura de curcan in sos de morcovi apasand aici .

Friptura de rata

Ingrediente: o rata, 2 cepe, 2 morcovi, 5 catei de usturoi, 1 pahar vin rosu sec, 5 linguri de ulei de masline, sare, piper, boia dulce, cimbru, frunze de menta, sirop de merisoare

Afla cum prepari friptura de rata apasand aici .

Friptura de porc cu portocala

Ingrediente: 1.5 kg de carne de porc afumata (ciolan sau muschi), 1 portocala, 3 catei de usturoi, 100 g de unt, sare (daca nu este carnea deja sarata), 1 buchet mare de broccoli (10-12 flori), 1 ceapa

Afla cum prepari friptura de porc apasand aici .

Friptura de vita in sos de rodie

Ingrediente: 1 kg de pulpa de vita, 1 fruct de rodie

Pentru sos si marinata: 1 ceasca de suc de rodie, 1/4 ceasca de suc de lamaie, 2 linguri de rozmarin proaspat tocat, 2 linguri de menta proaspat tocata, 2 linguri de ulei de masline, 3 catei de usturoi pisati, 2 lingurite de mustar Dijon, 1/2 de lingurita de piper

Afla cum sa prepari friptura de vita in sos de rodie apasand aici .

Friptura de caprioara

Ingrediente: 3 kg carne de caprioara, de preferat pulpa, sare, piper, ulei, 3-4 catei de usturoi, 100 g de slanina afumata pentru impanat

Marinata: 1 morcov, 2 felii de telina mare, 2 cepe, cimbru, frunze de dafin, rozmarin, 4 catei de usturoi mari, cateva boabe de piper, cateva boabe de ienibahar, 2 linguri de ulei, 1 lingura de otet, 200-250 ml vin

Sosul vanatoresc: legumele din marinata, ulei, 1 lingura de gem de fructe mai acrisor (macese, merisoare, caise) 200ml smantana, sosul de la friptura, 1 catel de usturoi zdrobit.

Afla cum sa prepari friptura de caprioara apasand aici.  

Friptura de muschi de porc umplut cu prune

Ingrediente: 1.5 kg de muschi de porc, 300g prune uscate, 5 linguri de ulei de masline, sare, piper, busuioc, rozmarin, coriandru , 2 pahare vin alb, 5 catei de usturoi, 2-3 linguri dulceata de prune sau de caise

Afla cum sa prepari friptura de muschi de porc umplut cu prune apasand aici.

Friptura de gasca cu sos de coniac

1 gasca de 3 kg  
maghiran, oregano, sare grunjoasa 
piper boabe si macinat
150 ml vin rosu, 4 catei de usturoi
4 linguri de ulei de masline

Pentru sosul de coniac: 50 ml coniac, 50 ml apa, 200 ml smantana, o portocala, 1 mar, sare, piper.

Afla cum sa prepari friptura de gasca cu sos de coniac apasand aici.

Friptura de iepure cu masline

Ingrediente: 1.5 kg carne de iepure (piept, pulpe), 500 ml vin alb dulce, sare , piper negru  , 2-3 foi de dafin, 150 g de masline negre si verzi, 4 linguri de ulei de masline, 6 linguri de bulion, 4-5 fire de rozmarin, cate 1 varf de lingurita de cimbru si de busuioc uscat, 5 catei de usturoi 

Afla cum sa prepari friptura de iepure cu masline apasand aici .

Friptura de prepelita

Ingrediente: 4 prepelite, slanina afumata, 1 capatana de usturoi, 200 ml de vin alb, 4 linguri de ulei de masline, sare, piper, cimbru, rozmarin

Afla cum sa prepari friptura de prepelita aici .

Friptura de pui in sos de mango

Ingrediente: 500 g de piept de pui, 1 mango bine copt, 1 varf de cutit de curry, 1 varf de cutit de sare, 1/2 de lingurita de coriandru uscat, 3 catei de usturoi, 3 linguri de ulei de masline, 1/2 de ceasca de apa

Afla cum sa prepari friptura de pui in sos de mango aici .

=
3 idei de aperitive simple de Sărbători

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (200)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Data nașterii bebelușului

    Alte articole care te-ar putea interesa

    7 idei de aperitive spectaculoase pentru o masă festivă de sărbători
    7 idei de aperitive spectaculoase pentru o masă festivă de sărbători

    Pentru mesele de sărbători îți dorești mai mult ca oricând să-i impresionezi pe oaspeții tăi, indiferent de vârsta acestora. De aceea, încearcă să te inspiri...

    Cozonacul pricomigdală - un răsfăț de Sărbători de la Boromir
    Cozonacul pricomigdală - un răsfăț de Sărbători de la Boromir

    Anul acesta, Sărbătorile de Iarnă vin cu noutăți dulci de la Boromir. Un nou sortiment de cozonac cu arome inedite te așteaptă pe rafturile magazinelor: cozonacul pricomigdală cu...

    Decoratiuni de Craciun: Cum sa impodobesti cu bun gust sufrageria si masa de Sarbatori
    Decoratiuni de Craciun: Cum sa impodobesti cu bun gust sufrageria si masa de Sarbatori

    Craciunul e aproape si cu totii am intrat pe ultima suta de metri a pregatirilor. Timpul trece repede, si vine vremea si pentru decoratiuni de Craciun. Cum trebuie sa aranjati casa si masa...

    Cum scapi de goana după cadouri de Sărbători: Ghid pentru părinți
    Cum scapi de goana după cadouri de Sărbători: Ghid pentru părinți

    Să recunoaștem, vrând nevrând, te găsești prins în valul de pregătiri pentru sărbători, deși în fiecare an îți spui că iei lucrurile cu calm. Așa cum...

    Urgență de la BOR: Sfântul Gheorghe nu se va mai sărbători anul acesta pe 23 aprilie
    Urgență de la BOR: Sfântul Gheorghe nu se va mai sărbători anul acesta pe 23 aprilie

    Recent, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca, în acest an, Sfântul Gheorghe să nu se mai sărbătorească pe 23 aprilie, ci pe 29...

    Călătorie în Jurul Clătitei- creativitate, multă distracție și premii delicioase
    Călătorie în Jurul Clătitei- creativitate, multă distracție și premii delicioase

    Sub motto-ul campaniei "Călătorie în Jurul Clătitei" - Tefal a invitat 30 de bloggeri din zona de food & lifestyle să își demonstreze creativitatea în bucătărie. Aceștia au creat...

    © 2019 Qbebe