A născut copilul altei mame fără să știe! Eroarea medicilor i-a distrus viața

Din dorința de a avea mai mulți copii, unele cupluri aleg să apeleze și la fertilizarea in vitro. Așa a procedat și un cuplu din SUA, părinții confruntându-se cu un adevărat șoc în momentul în care au descoperit că bebelușul pe care îl crescuseră vreme de câteva luni nu era de fapt copilul lor. Descoperă cum o eroare medicală poate schimba pe neașteptate cursul vieții unor părinți care nu s-au putut bucura de copilul biologic încă din primele clipe de viață ale acestuia!

Eroare medicală la un centru de fertilizare in vitro din California

Daphna și Alexander Cardinale aveau deja o fetiță, dar din dorința de a mai avea încă un copil au apelat la o clinică de fertilizare in vitro din Los Angeles în anul 2018. Cuplul încercase timp de mai mulți ani să mai aibă copii, dar încercările lor fuseseră sortite eșecului. 

Pentru a-și îndeplini visul s-au adresat, la recomandarea unor prieteni, „Centrului pentru Sănătate Reproductivă California”, condus de dr. Eliran Mor. Daphna a trecut prin procedura de fertilizare in vitro, care a avut succes, pe 2 ianuarie 2019. După transferarea embrionului, a reușit să rămână însărcinată. 

cuplu-vesel-aflat-la-o-consultatie-la-un-medic

Al doilea copil al familiei Cardinale, tot o fetiță, a venit pe lume în septembrie 2019. Încă de când și-au văzut copilul, cei doi părinți și-au dat seama că acesta nu le semăna deloc și că era de altă rasă. În urma acestei constatări, s-a efectuat un test ADN, care i-a dovedit Daphnei că a născut copilul altei mame fără să știe.

Timp de câteva luni, cuplul a făcut cercetări și s-a ajuns la concluzia că avusese loc o eroare, că embrionul care ar fi trebuit să ajungă la Daphna ajunsese la altă femeie. 

Între timp, celălalt cuplu, la care ajunsese embrionul familiei Cardinale, deveniseră părinții unei fetițe, născută la diferență de o săptămână de cea pe care o născuse Daphna. Au fost efectuate noi teste ADN și s-a confirmat faptul că fiecare familie avea grijă de copii care nu erau de fapt ai lor.

Femeia care a născut copilul altei mame fără să știe a dat în judecată clinica de fertilizare in vitro

Familia Cardinale a decis să dea în judecată clinica de fertilizare din California, în condițiile în care Dapha primise un alt embrion în timpul procedurii de fertilizare in vitro. 

În procesul intentat de această familie au fost formulate acuzații nu numai împotriva clinicii de fertilizare, ci și împotriva „In VitroTech Labs” și „Beverly Sunset Surgical Associated”, toate fiind deținute de medicul Eliran Mor. Printre acuzațiile care au fost formulate se numără: încălcarea unui contract, malpraxis, utilizarea greșită a a unui embrion. Au fost cerute daune materiale și morale. 

După ce i s-au adus în atenție acuzațiile venite din partea familiei Cardinale, medicul Eliran Mor a refuzat să comenteze, precizând că este ocupat cu pacienții săi. Purtătorul de cuvânt al „Beverly Sunset Surgical Associated” nu a dorit nici el să-și exprime punctul de vedere. 

Potrivit „Associated Press”, mama care a născut copilul altei mame fără să știe a declarat, după formularea acuzațiilor și deschiderea procesului, următoarele: „Am fost copleșită de teamă, de trădare, de furie și am inima frântă.” De asemenea, din informațiile furnizate de „Los Angeles Times”, Daphna Cardinale a venit și cu această precizare: „A fost un adevărat șoc ceea ce m-a lovit, care m-a schimbat pentru întotdeauna. Mi s-a luat dreptul de a avea grijă de propriul meu copil.”

În urma erorii produse în timpul procedurii de fertilizare in vitro, familia Cardinale nu s-a putut bucura de propriul copil decât după câteva luni de la nașterea acestuia. Pentru sursa citată anterior, Daphna a insistat și asupra acestei idei: „Am ratat un an întreg din viața fiicei noastre. Nu am avut parte de experiența de a fi însărcinată cu ea și de a o naște; nu am avut parte de perioada în care a fost nou-născut; nu i-am putut ura „bun venit” și nici nu am putut să o răsfățăm încă din prima secundă a vieții ei. Acestea sunt momente pe care părinții trebuie să le prețuiască toată viața.”

Bebelușii au ajuns în final la părinții lor biologici

Cele două cupluri care au avut de suferit de pe urma erorii medicale din cadrul procedurii de fertilizare in vitro s-au întâlnit pentru prima dată la 3 luni de la nașterea copiilor, în decembrie 2019. Timp de câteva săptămâni, s-au întâlnit aproape zilnic pentru a-și putea cunoaște bine copiii. Începând cu ianuarie 2020, cele două fetițe au ajuns în casele părinților biologici. Familiile au demarat și procedurile prin care să-și redobândească în mod legal copiii. 

Avocatul familiei Cardinale, Adam Wolf, a explicat cum clienților săi le-a fost dificil să se despartă de fetița pe care o crescuseră timp de 3 luni, deși nu era a lor. Conform „Associated Press”, Wolf a venit cu următoarea mențiune: „Au crescut cu dragoste copilul, chiar dacă au fost supuși îndoielilor. Alături de fiica lor cea mare, părinții s-au îndrăgostit de bebeluș și au fost îngroziți la gândul că acesta va pleca de lângă ei.”

Avocatul nu s-a ferit să precizeze și că nu a fost prima dată când a reprezentat un cuplu într-un proces care ținea de erori survenite în urma apelării la clinici de fertilizare in vitro. A venit și cu câteva exemple de evenimente care au condus la deschiderea unor procese: embrioni pierduți, embrioni distruși sau care au ajuns la persoana greșită.

Odată ce și-a văzut familia reîntregită, Alexander Cardinale a dezvăluit cum se simte după ce în sfârșit și-a văzut fiica biologică și a adăugat faptul că speră că povestea lor va atrage atenția și că alte familii nu vor trece prin ceea ce a trecut familia sa. Potrivit „Los Angeles Times”, acesta a spus că: „Prioritatea este să ne îndrăgostim de noul nostru bebeluș și să vedem cum legăturile din familia noastră de patru devin strânse, în timp ce vom încerca să ne luptăm cu întrebări care nu ne dau pace și să scăpăm de gândurile întunecate de îndoială...”

Surse: apnews.com, latimes.com, nbcnews.com, theblaze.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com, youtube.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O femeie a încercat să fugă cu bebelușul altei mame din maternitate, după ce al ei s-a născut mort
  O femeie a încercat să fugă cu bebelușul altei mame din maternitate, după ce al ei s-a născut mort

  După ce bebelușul ei s-a născut mort, o femeie s-a îmbrăcat în asistentă medicală și a încercat să fugă din maternitate cu un alt copil. Tânăra de 23 de ani...

  O femeie de 37 de ani din Iași a născut la urgențe, fără să știe că este gravidă
  O femeie de 37 de ani din Iași a născut la urgențe, fără să știe că este gravidă

  Caz demn de epoca trecută la un spital din Iași: o femeie a aflat că este însărcinată abia la momentul nașterii.

  Un copilaș născut fără creier, în ciuda pronosticului medicilor, reușește acum să facă surf și să numere
  Un copilaș născut fără creier, în ciuda pronosticului medicilor, reușește acum să facă surf și să numere

  S-a născut cu un creier ce funcționa în proporție de 2% și la vârsta de 6 ani a ajuns la capacitatea de 80%. Faceți cunoștintă cu băiețelul care a sfidat șansele reduse...

  Mit distrus! Iată câte cești de cafea ai voie să bei în fiecare zi, conform medicilor
  Mit distrus! Iată câte cești de cafea ai voie să bei în fiecare zi, conform medicilor

  Cafeaua poate fi încadrată cu ușurință în categoria viciilor greu de combătut. Însă, conform medicilor, consumul său nu este atât de nociv pe cât ne...

  Nicio zi fără noi mame minore în România! 4.600 de fete au născut înainte de 18 ani în perioada 2015-2020
  Nicio zi fără noi mame minore în România! 4.600 de fete au născut înainte de 18 ani în perioada 2015-2020

  România este pe locul doi în Uniunea Europeană la numărul de mame adolescente, după Bulgaria! Aproape 4.600 de adolescente sub 18 ani au devenit mame în perioada...

  Cazul incredibil al bebelușului fără piele. Cum a sfidat prognosticul sumbru al medicilor
  Cazul incredibil al bebelușului fără piele. Cum a sfidat prognosticul sumbru al medicilor

  Bebelușul născut prematur, fără piele, a reușit să demonstreze imposibilul și să ajungă în sfârșit acasă, în regulă și complet sănătos! În pofida...

  Medic suspendat după ce s-a născut un bebeluș fără chip. Cum a fost posibil așa ceva
  Medic suspendat după ce s-a născut un bebeluș fără chip. Cum a fost posibil așa ceva

  Colegiul Medicilor a suspendat un doctor obstetrician la insistențele oamenilor. Motivul a constat în faptul că doctorul a adus pe lume un bebeluș, fără a observa înainte...

  O mamă disperată ignoră sfaturile medicilor și salvează viața fiului ei
  O mamă disperată ignoră sfaturile medicilor și salvează viața fiului ei

  Există situații pentru care medicina nu are explicație și în care, deși șansele la viață sunt minime, puterea de luptă este imensă. Iată povestea incredibilă a unei mame...

  © 2021 Qbebe