Fibromul uterin: tratament naturist

Fibromul uterin: tratament naturist

Oana Voncick

Pentru a preveni aparitia unui fibrom uterin sau pentru a mentine sub control un fibrom uterin se poate apela la un tratament naturist. Afla detalii in continuare.


Fibromul uterin este un tip de tumoare necanceroasa care se dezvolta la nivelul uterului, mai precis la nivelul stratului muscular al uterului.

Dimensiunile si marimea unui fibrom variaza de la caz, la caz, de la forme microscopice, pana la marimi importante care pot pune presiune zonei abdominale.

 
 

De asemenea, trebuie stiut, ca nu exista o cauza exacta pentru care apar fribroamele uterine. Totusi, medicii leaga dezvoltarea fibromului de doi hormoni, estrogen si progesteron, de obezitate si de obiceiurile alimentare.

Ceea ce inseamna ca un nivel ridicat de progesteron si de estrogen contribuie la cresterea fibroamelor (nivelul de estrogen si de progesteron este unul crescut in perioada in care femeile au menstruatie si descreste pe masura ce se apropie de menopauza), in conditiile in care tumorile de acest tip au cel mai mare numar de receptori de estrogen si progesteron, in comparatie cu celelate celule musculare uterine.

Care sunt simptomele in cazul unui fibrom uterin?


- balonarile
- flux menstrual abundent
- durata mai mare a ciclului menstrual
- dureri peliviene
- nevoie frecventa de urinare

Ce optiuni exista pentru un tratament naturist al fibromului uterin?

Detoxifierea organismului

Detoxifierea organismului va duce la eliminarea de toxine, dar si de exces de hormoni, Un aspect inmportant in "curatarea" organismului este reducerea expunerii la xeno-hormoni (cum ar fi xeno-estrogenii), chimicale produse de om denumite si perturbatori endocrimi.

Xeno-hormonii au capacitatea de a favoriza legatura dintre estrogen si receptorii de estrogen. Cum fibromul uterin are un numar considerabil de astfel de receptori, expunerea la xeno-hormonii poate contribui la cresterea tumorii.

Pentru a evita expunerea la xeno-hormoni incearca sa mananci mai mult produse organice, sa eviti contactul cu pesticide, erbicide sau alte tipuri de fertilizatori sintetici, foloseste pe cat posibil produse de ingrijire si/sau de machiaj organice si evita mancarea care contine conservanti sau coloranti.

* Exemplu de xeno-estrogeni de care ar trebui sa te feresti: Atrazin (erbicid); Hidroxianisolul butilat (BHA) si hydrozytoluenul butilat (BHT) (pe care ii gasim in cereale, guma de mestecat); colorantul alimentar Red dye nr. 3 sau etinilestradiol (o forma de estrogen sintetic)

Dieta

O dieta bogata in nutrienti va ajuta la creare unei fundatii puternice si sanatoase pentru o buna functionare a organismului.

Include in dieta mai multe fibre care ajuta organismul sa elimine surplusul de estrogen. Plusul de fibre il poti lua din broccoli, salata verde, fasole verde.

De subliniat ar fi si faptul ca un consum mai mare de broccoli va sigura organismului un supliment de diindolylmethan (DIM). DIM este un compus care echilibreaza nivelul de hormoni si care contribuie la eliminarea surplusului de estrogen, surplus care poate incuraja cresterea fibromului existent.

De asemenea, o dieta sanatoasa ar trebui sa includa si cereale integrale. Bineinteles, este recomandat sa eviti grasimi saturate, cofeina, alcool, mancare de tip fast-food.


Un tratament cu progesteron natural
- 40 de miligrame de progesterone natural contrabalaneaza un posibil surplus de estrogen, ceea ce permite o regularizare a ciclului menstrual si impedicarea cresterii fibromului uterin.

Reflexoterapia
Reflexoterapia, in mod special in zona aparatului genital, poate imbunatati circulatia sangelui in conditiile in care un fibromul uterin tinde sa compromita circulatia sangelui din zona uterului.

Tratament cu ulei de ricin
Uleiul de ricin este benefic in detoxifierea organismului. El stimuleaza sistemul limfatic si cel circulator. Sangele ajunge sa fie curatat de toxine, prin urmare la uter va ajunge un sange oxigenat si bogat in nutrient. Tratamentul cu ulei de ricin nu este, insa recomandat cand sunteti la menstruatie.

• Tratament cu enzime sistemice
Enzimele sistemice pot contribui la vindecarea tesuturilor afectate de fibroamele uterine, incurajeaza o buna circulatie a sangelui, detoxifierea , reduc durerea si inflamatiile.
Trebuie stiut ca tratamentele naturiste nu pot elimina total un fibrom uterin. Ele cel mult previn aparitia lui sau ajuta sa controleze un fibrom uterin deja existent. Pentru a elimina o astefl de tumoare, solutia este una de oridin chirurgical si trebuie discutata cu un medic specialist in urma unui control amanuntit.

Articolul urmator
Medicii nu mi-au diagnosticat sarcina heterotopică, cu gemeni fraternali, așa că am ajuns la operație de urgență
Medicii nu mi-au diagnosticat sarcina heterotopică, cu gemeni fraternali, așa că am ajuns la operație de urgență

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Prolapsul uterin: cauze, simptome și tratament
    Prolapsul uterin: cauze, simptome și tratament

    Prolapsul uterin se produce în cazul în care mușchii pelvieni, țesuturile și ligamentele se întind și slăbesc până când nu mai pot susține suficient...

    Secreție galbenă la ochi la bebeluș: cauze și tratament
    Secreție galbenă la ochi la bebeluș: cauze și tratament

    Copiii pot avea secreții galbene la ochi din mai multe motive. Este esențial să urmărești starea de sănătate a celui mic, iar dacă observi și alte simptome se impune un consult de...

    Tratament hemoroizi: Cum sa scapi de hemoroizi in 6 pasi!
    Tratament hemoroizi: Cum sa scapi de hemoroizi in 6 pasi!

    Tratament hemoroizi. Cum poti scapa de hemoroizi este o intrebare care macina multa lume. Hemoroizii sunt o problema de sanatate de serioasa, chiar daca nu pune viata in pericol. Sunt...

    Mă doare burta jos și urinez des: cauze, tratament și prevenție
    Mă doare burta jos și urinez des: cauze, tratament și prevenție

    Durerile, fie că sunt acute, fie că sunt cronice, trezesc îngrijorare. Cu atât mai mult cu cât sunt acompaniate și de alte simptome neplăcute, temerile se vor...

    Papiloame pe gât: cauze și tratament
    Papiloame pe gât: cauze și tratament

    Ai observat vreodată mici excrescențe moi și neregulate pe gât și te-ai întrebat de ce au apărut? Aceste mici formațiuni cutanate se numesc papiloame, iar în acest...

    Balanopostita la copii: cauze, simptome, diagnostic și tratament
    Balanopostita la copii: cauze, simptome, diagnostic și tratament

    Balanopostita este o problemă frecvent întâlnită la băieți care afectează organele genitale masculine. Motivele care duc la apariția acestei afecțiuni sunt diverse. Află...

    Alergia la apă: simptome si tratament
    Alergia la apă: simptome si tratament

    Alergia la apă se manifestă sub formă de urticarie, adică prin apariția unei iritații cutanate, fie sub formă de bubițe, fie de pete, de culoare roșie și cu aspect inflamat, care...

    Intoleranța la histamină: ce este, cum o identifici și tratament
    Intoleranța la histamină: ce este, cum o identifici și tratament

    Cele mai cunoscute intoleranțe sunt cele alimentare, însă există și alte tipuri, care nu afectează doar sistemul digestiv, ci și alte sisteme din organism. Printre acestea se...

    © 2024 Qbebe