Infertilitatea poate fi tratata cu ajutorul Homeoterapiei Ginecologice

Carmen Toma

Homeoterapia Ginecologica, parte a Medicinii Reglarii Fiziologice, este o metoda de tratament inovatoare, care si-a dovedit eficienta in reglarea si sincronizarea mecanismelor imuno-endocrine ale corpului uman perturbate in multe afectiuni, inclusiv in infertilitate.

Aceasta din urma este o afectiune care ia amploare in Romania, unde se estimeaza ca aproximativ 15 - 18% din populatia aflata la varsta fertila se confrunta cu imposibilitatea obtinerii unei sarcini, ceea ce inseamna - mai exact - ca unul din sase cupluri intampina dificultati in a avea un copil. Din fericire, experienta a aratat ca Fertilizarea in Vitro este o optiune viabila pentru cei care isi doresc copii, iar rata de succes a acestei proceduri creste considerabil atunci cand ea este asociata si cu tratamentul homeoterapic.

Oricare component al balantei imune sau endocrine in exces sau in deficit va duce la o serie de evenimente cu impact asupra capacitatii fertile feminine. De obicei, se poate vorbi despre infertilitate atunci cand nu s-a reusit obtinerea unei sarcini dupa un an de contacte sexuale neprotejate la femeile mai tinere de 35 de ani si dupa 6 luni la femeile de peste 35 de ani.

In acest caz se ia in calcul o procedura de procreere asistata, care aduce cu ea o serie de etape premergatoare: eliminarea eficienta a produsilor de catabolism celular, drenajul limfatic si cel al spatiului extracelular, concomitent cu terapia de aport nutritiv - cu alte cuvinte, un tratament homeoterapic.

ruxandra dumitrescuHomeoterapia este recomandata inainte de inceperea tratamentelor pentru infertilitate (stimulare ovariana, inseminare intrauterina sau fertilizare in vitro) sau doar ca unica metoda de tratament. Cand vorbim de cazurile mai simple de infertilitate, nu se mai ajunge la Fertilizare in Vitro, sarcina putand fi obtinuta mult mai simplu si mai rapid prin intermediul Homeoterapiei Ginecologice doar dupa o simpla reteta urmata timp de cateva saptamani. Aceasta este o cale alternativa, mai aproape de natural, si totodata o modalitate acceptata de orice cuplu, chiar si de cele care refuza medicatia alopata", a declarat Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar Obstetrica - Ginecologie in cadrul Clinicii Fertilia.

In plus, Medicina Reglarii Fiziologice ia in calcul un aspect oarecum neglijat pana acum, si anume pregatirea viitorilor parinti pentru sarcina, dovedindu-se a fi un tratament eficient si complet pentru cuplurile care isi doresc un copil.

Cum functioneaza

Se stie ca dezvoltarea viitorului ovocit (ovul) care va fi fertilizat (natural sau prin una din metodele de reproducere medicala asistata) are loc intr-o perioada de 90 de zile, timp in care trece prin mai multe faze evolutive. De asemenea, viitorul spermatozoid care va fertiliza (la fel, natural sau medical asistat), are o perioada de maturare tot de 90 de zile. Este, deci, important ca in aceasta perioada homeostazia corpului sa functioneze perfect.

george dumitrescu"Pentru a ajunge la acest deziderat, cu 3 luni inainte de o procedura de fertilizare, ambii parteneri trebuie sa inceapa o terapie de sustinere si imbunatatire a calitatii ovocitare, respectiv spermatice. Acest lucru este valabil atat pentru partenerii care nu au probleme deosebite de sanatate, dar mai ales pentru cei la care calitatea celor doi gameti nu mai este foarte buna", spune domnul doctor George Vasilescu, medic primar ginecolog, specialist in infertilitate de cuplu.

Concret, Homeoterapia Ginecologica cuprinde o parte de detoxifiere (imbunatatirea activitatii mitocondriale celulare, "curatarea" spatiului intercelular, favorizarea eliminarilor - renale, hepatice, intestinale) si o parte de regenerare (aport de vitamine, minerale, oligoelemente). Produsele folosite apartin combinatiei dintre alopatia clasica si homeopatia clasica, in dilutii si concentratii diferite, dar si produse fitoterapice recunoscute pentru puterea lor detoxifianta si regeneranta.

Alte indicatii

Pe langa partenerii care nu au probleme mari, homeoterapia este indicata si celor cu anumite patologii care impiedica aparitia unei sarcini. Pot fi enumerate aici calitatea slaba a spermei de cauza endocrina, iar de partea feminina esecurile de implantare embrionara, infertilitatea de cauza imunologica, sindromul ovarelor polichistice, endometrioza. De asemenea, beneficiaza de acest tip de tratament si pacientele care vor sa-si controleze greutatea corporala, pacientele amenoreice sau cu disfunctii tiroidiene.

Nu in ultimul rand premenopauza, menopauza si programele anti-aging pot fi sustinute si ele cu produse homeoterapice.

Concluzionand, putem spune ca homeoterapia ginecologica aduce un beneficiu real pentru pacientii care se confrunta cu infertilitatea si sprijina eficient procedurile de reproducere asistata.

Despre infertilitate

Cel mai adesea, in urma unor investigatii de specialitate se constata existenta unor afectiuni medicale care conduc la diagnosticul de infertilitate (fie ea primara sau secundara). In intreaga lume, cuplurile privesc aceasta afectiune ca pe o drama cu profunde implicatii de natura sociala, economica si psihologica, care aduc adesea partenerilor un sentiment de pierdere, de esec si de excludere sociala.

Lipsa unui copil, starea de incertitudine constanta si incercarile lunare de a obtine o sarcina, incercari finalizate fara succes de multe ori de-a lungul mai multor ani, afecteaza sever toate aspectele vietii unei persoane, avand un puternic impact asupra relatiilor cu membrii familiei si cu prietenii.

De asemenea, exista numeroase studii care demonstreaza impactul negativ al infertilitatii asupra casniciei si asupra calitatii vietii de familie, fiind recunoscut faptul ca imposibilitatea de a avea copii poate cauza in multe cazuri instrainarea partenerilor si poate conduce la divort.

Clinica Fertilia

Despre Clinica Fertilia

Centrul medical Fertilia foloseste tehnologie de ultima ora, unica in tara, oferind pacientilor tratamente inovatoare, de la inseminarea artificiala, laparoscopia, histeroscopia, proceduri de microchirurgie, pana la donarea de ovule, mame surogat si fertilizarea in vitro.

Clinica este ultraspecializata in infertilitate, medicina materno-fetala si ginecologie complexa, reprezentand o solutie sigura si eficienta pentru cuplurile infertile, avorturi spontane repetate, istoric de anomalii sau de deces fetal, cazuri dificile de patologie genitala. De asemenea, probleme ginecologice complexe precum fibromul uterin, chisturile ovariene si endometrioza isi gasesc rezolvarea cu ajutorul specialistilor Fertilia.

Dotari ale Clinicii Fertilia

• Singurul microscop dotat pentru IMSI (aceasta metoda permite alegerea celui mai bun spermatozoid din punct de vedere genetic);
• Efectuarea PGD (evaluarea calitatii embrionilor inainte de implantare si alegerea celui mai eficient, pentru a putea fi evitat riscul de defecte genetice la cuplurile care prezinta riscuri). PDG este singurul laser din Romania care depisteaza problemele genetice prenatale;
• Bloc operator la standardele europene si laboratoare de embriologie, crioprezervare si citogenetica - toate dotate cu aer steril 100% fara particule sau substante volatile, ceea ce creste substantial rata de succes.

 dotari Fertilia

 dotari Fertilia

Echipa medicala

In cadrul Clinicii Fertilia, in frunte cu doamna Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica - ginecologie, recunoscuta la nivel national si international ca expert al metodelor avansate de tratament a infertilitatii, isi desfasoara activitatea o serie de specialisti, printre care dnul. Dr. George Vasilescu, medic primar ginecolog, specializare in fertilizarea in vitro si medicina anti-aging, dna. Dr. Dumitrescu Ruxandra Daniela - Medic primar obstetrica ginecologie, asistent universitar, master in Managementul sanitar, dna. Dr. Corina Chisu - Medic primar obstetrica-ginecologie, Doctor in stiinte medicale si dnul. Dr. Silviu Andrei - medic primar urolog.

echipa medicala Fertilia
 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Infertilitatea nu este o boală! Uite cum reușești să rămâi însărcinată cu ajutorul specialiştilor de la IVF Zlin
  Infertilitatea nu este o boală! Uite cum reușești să rămâi însărcinată cu ajutorul specialiştilor de la IVF Zlin

  Infertilitatea este o problemă ce afectează femeile pe mai multe planuri, atât fizic, cât și psihic. Imposibilitatea de a aduce un copil pe lume este privită ca o condamnare...

  Infertilitatea de cauză necunoscută: Care este explicația?
  Infertilitatea de cauză necunoscută: Care este explicația?

  „Vizitez în mod regulat medicul ginecolog, sunt bine, dar sarcina întârzie să apară. Ce este în neregulă cu mine?” – am auzit aсeastă...

  Exercițiile fizice intense pot duce la infertilitatea femeilor cu greutate normală
  Exercițiile fizice intense pot duce la infertilitatea femeilor cu greutate normală

  Există numeroși factori ce pot interfera cu fertilitatea feminină, studii realizate în ultimele decenii arătând că inclusiv exercițiile fizice, dacă nu sunt făcute cu...

  Prietena mea cea mai bună refuză să accepte că voi avea un copil pentru că ea nu poate rămâne însărcinată
  Prietena mea cea mai bună refuză să accepte că voi avea un copil pentru că ea nu poate rămâne însărcinată

  Vestea că vei deveni mamă te emoționează și te bucură deopotrivă, așa că este firesc să îți dorești să-ți împărtășești entuziasmul cu cei mai dragi oameni din...

  Ce să nu spui niciodată unei femei care încearcă fără succes să rămână însărcinată
  Ce să nu spui niciodată unei femei care încearcă fără succes să rămână însărcinată

  Infertilitatea este o problemă de sănătate care afectează milioane de persoane de vârstă reproductivă din întreaga lume. Datele disponibile sugerează că între 48 de...

  “Familia mea este acum completă". Povestea coordonatoarei IVF Zlin din România
  “Familia mea este acum completă". Povestea coordonatoarei IVF Zlin din România

  "Infertilitate nu este un capăt de drum", ne spune chiar Adina Vochin, coordonatoarea IVF Zlin pentru România. Aceasta nu este doar omul de legătură dintre specialiști și...

  Aceasta este ultima lună în care voi încerca să rămân însărcinată. Am obosit!
  Aceasta este ultima lună în care voi încerca să rămân însărcinată. Am obosit!

  Gata! Aceasta este ultima lună în care încerc să rămân însărcinată. Și apoi am terminat. Voi bea câte pahare de vin voi vrea. Voi pierde, în...

  © 2023 Qbebe