Calendarul chinezesc al sarcinii

Diana Gherasim

Venirea pe lume a unui copil a reprezentat încă din cele mai vechi timpuri un eveniment fascinant, încărcat de emoție pentru familie, dar și un moment important pentru societate, care primește în structura sa un nou membru. Acest miracol este precedat  de o perioadă de 9 luni în care ființa ce este într-o comuniune totală cu viitorul bebeluș, mama, trece printr-o serie de schimbări fizice și psihice, menite să  o pregatească pentru o nouă etapă a vieții sale. În decursul acestui interval,  întrebarea care revine constant în mintea mămicii este următoarea: „Este fată sau baiat?". Dacă îți dorești  să-ți încerci norocul și să vezi dacă  poți să-ți dai seama de sexul copilului tău înainte de efectuarea unor investigații medicale, poți apela și un calendar chinezesc al sarcinii. Iată câteva detalii despre acesta!

Calendarul chinezesc al sarcinii-origini

De-a lungul istoriei, toate mămicile și-au dorit să știe cât mai precis care este sexul copilului înainte de naștere, motiv pentru care vechii chinezi au inventat un calendar ce poate prezice sexul copilului. Legenda spune că acesta a fost îngropat cu 700 de ani în urmă, într-un mormânt regal, în apropiere de Beijing, fiind descoperit recent și păstrat la Institutul de Știință din Pekin.

De la descoperirea calendarului chinezesc al sarcinii unii susțin că acesta poate indica sexul copilului înainte de prima ecografie și chiar înainte capotențială mama să rămână însărcinată, dacă aceasta a stabilit corect data la care ar dori să conceapă bebelușul.

Femeie ce completeaza un tabel si are in mana un test de sarcinaCalendarul chinezesc al sarcinii- cum se utilizează

Ca să poți să descoperi ce sex va avea bebelușul tău, va trebui să ai în vedere 3 aspecte:
Vârsta lunară a mamei în momentul concepției
Chinezii folosesc un calendar lunar, care este diferit de cel Gregorian. Ca să poți să-ți calculezi vârsta pe care o ai când vei concepte, conform calendarului lunar, vei proceda astfel:
• Vei adăuga 1 an la vârsta pe care o ai în prezent- În China există concepția conform căreia, când vine pe lume, un copil are deja 1 an
• Dacă te-ai născut pe 22 februarie, adaugă 1 an vârstei tale. De exemplu, dacă ai 17 ani și te-ai născut pe 11 iulie, ai 18 ani, conform calendarului chinezesc lunar
• În cazul în care te-ai născut înainte de 22 februarie, vezi dacă ziua ta urmează sau înainte de Anul Nou Chinezesc. Acesta are o dată variabilă în fiecare an. Dacă te-ai născut înainte de Anul Nou Chinezesc, atunci vei adăuga 1 an vârstei pe care o ai acum

Cel mai simplu este să te folosești de variantele de calendar chinezesc al sarcinii care pot să convertească automat vârsta ta în cea lunară.

Determinarea exactă a lunii în care a fost conceput bebelușul (conform calendarului chinezesc)
Dacă bebelușul tău nu a fost conceput, determină singură luna în care va trebui să faci acest demers, astfel încât să crească șansele de a avea sexul dorit de tine. O altă metodă este să procedezi invers: mai întâi vei lua un calendar chinezesc al sarcinii, vei ține cont de sexul bebelușului și după aceea vei putea să determini luna în care este momentul cel mai potrivit pentru concepție.

La fel cum s-a menționat deja, cel mai la îndemână este să folosești variantele online de conversie (din calendarul chinezesc în cel Gregorian).

De asemenea, ține cont și de următorul aspect: de obicei, concepția se realizează între ziua 11 și 21 de la prima zi a ultimei menstruații avute. De pildă, dacă ai un ciclu menstrual care durează 28 de zile, sunt șansa mai mari să concepi în ziua a 14-a, iar dacă ai un ciclu menstrul de 40 zile, șansele sunt mai mari în ziua a 20-a.

Citește și: Tabel cu lunile de sarcină

Dacă este vorba despre un an bisect (cu 366 de zile în loc de 365)
În tradiția chineză, anii bisecți sunt prezenți odată la 2-3 ani. Astfel, dacă se întâmplă ca luna în care îți vei concepe bebelușul să fie în prima jumătate a anului din anul bisect (care are 13 luni), gândește-te că luna ta de concepție a fost de fapt cu 1 lună înainte decât cea din prezent (din calendarul Gregorian). De cealaltă parte, dacă se întâmpla ca luna de concepție să fie în cea de-a doua jumătate, ea va fi de fapt cu 1 lună în avans față de cea din prezent.

Calendarul chinezesc al sarcinii- cum se citește

Calendarul chinezesc al sarcinii este compus din două șiruri: pe verticală se găsește vârsta mamei la momentul conceperii, iar pe orizontală luna conceperii copilului. Pentru a afla sexul micuțului tău este de ajuns să găsești intersecția dintre cele două axe (ex: daca ai 29 de ani și ai rămas însărcinată în mai, vei avea un băiețel ).

După cele indicate de calendar, se pare că exista mai multe șanse să ai o fetiță dacă ai vârsta de 21, 22, respectiv 29 de ani și rămâi însărcinată în aprilie, pe când dacă îți surâde ideea de a avea un băiețel, momentul optim ar fi la vârsta de 20, 29 sau 42 de ani, în luna august.

Calendarul chinezesc al sarcinii- există calendare diferite?

Specialiștii ne asigură de următorul lucru: nu există mai multe calendare chinezești ale sarcinii. Singurele diferențe care vor apărea în calculul lunii de concepție și a vârstei lunare a mamei în momentul de concepție se leagă de prima zi a noului an chinezesc (acesta are o dată variabilă).

Calendarul chinezesc al sarcinii- cât este de sigur?

Opiniile sunt împărțite din acest punct de vedere. De exemplu, unii specialiști spun că ar fi sigur în proporție de aproximativ 90%, alții că de 70%, iar unele voci susțin că acuratețea calendarului este de 50%.
Variațiile punctelor de vedere țin de faptul că această formă de predicție a sexului copilului nu se bazează pe un fundament științific. Practic, depinde de șansă dacă sexul copilului se va potrivi cu acela identificat conform calendarului chinezesc al sarcinii.
Nu în ultimul rând, trebuie să știi că utilizarea calendarului nu va înlocui metodele consacrate de aflare a sexului bebelușului, precum sunt ecografiile.

Calendarul chinezesc al sarcinii în anul 2019 și în anul 2020

Ca să îți dai seama mai ușor ce sex ar trebui să aibă bebelușul tău dacă îl vei concepe în acest an, ar trebui să ai în vedere:
• Anul 2019 stă sub semnul Porcului Maro de Pământ (se spune că persoanele născute în acest an vor avea o personalitate plăcută- vor fi optimiști, gentili, entuziaști- și că vor avea noroc în viață)

• Prima zi a anului 2019, conform calendarului chinezesc, a fost 4 februarie 2019

• Anul 2020 va sta sub semnul Șobolanului Alb de Metal (conform tradiției chineze, personele născute în acest an vor fi capabile să lege relații apropiate cu familia și cu prietenii, dar sunt și harnice, inteligente.Pe de altă parte, se pot îngrijora cu ușurință și își pot pierde încrederea în ele însele)

• Prima zi a anului 2020, conform calendarului chinezesc, va fi 25 ianuarie

Ținând cont de aceste date, vei continua să utilizezi calendarul chinezesc al sarcinii conform instrucțiunilor de mai sus.


Ție ți-ar plăcea să folosești un calendar chinezesc al sarcinii?  

Citește și: Cum alegi sexul copilului: sfaturi populare

Surse:
www.chinesefortunecalendar.com, www.momjunction.com, www.wikihow.com, www.yourchineseastrology.com

Surse poze:
www.youtube.com

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Zodiac chinezesc LUNAR octombrie 2021. Noi energii interpretate de inteleptii din Orient pentru zodia ta!
  Zodiac chinezesc LUNAR octombrie 2021. Noi energii interpretate de inteleptii din Orient pentru zodia ta!

  Zodiacul chinezesc pentru luna octombrie 2021. Am intrat pe deplin in Noul An chinezesc al Bivolului de metal. Exista auspicii de energii pamantesti si ceresti ce influenteaza fiecare zodie...

  A fost publicat calendarul Evaluărilor Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a
  A fost publicat calendarul Evaluărilor Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

  Calendarul Evaluărilor Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a a fost publicat in Monitorul Oficial! Potrivit regulilor în vigoare, anul acesta examenele se vor susține...

  Încep înscrierile și reînscrierile la grădinițe: calendarul publicat de Ministerul Educației
  Încep înscrierile și reînscrierile la grădinițe: calendarul publicat de Ministerul Educației

  Ministerul Educației, a publicat luni seară, pe 4 mai 2020, calendarul de înscriere în grădinițe pentru anul școlar 2020-2021. Înscrierile încep pe 8 iunie, iar...

  Ai copil de înscris la școală? A fost publicat calendarul de înscrieri și proceduri
  Ai copil de înscris la școală? A fost publicat calendarul de înscrieri și proceduri

  Calendarul înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021 a fost publicat în Monitorul Oficial. 8 iulie este data de începere a...

  Calendarul școlar 2022-2023. Dispar semestrele și tezele obligatorii
  Calendarul școlar 2022-2023. Dispar semestrele și tezele obligatorii

  Pe 5 septembrie începe școala, așa că ne-am gândit să trecem în revistă principalele modificări pentru elevi și profesori în primul an școlar...

  Calendarul admiterii la liceu în 2021
  Calendarul admiterii la liceu în 2021

  Pentru admiterea la liceu din acest an, calendarul organizării a suferit câteva modificări, acestea fiind adoptate odată cu Ordinul de ministru din luna aprilie. Unele dintre cele...

  Bacalaureat 2020. Care este calendarul probelor pentru examenul de maturitate în acest an
  Bacalaureat 2020. Care este calendarul probelor pentru examenul de maturitate în acest an

  Ministerul Educației a aprobat noul calendar de organizare și desfășurare a examenului de Bacalaureat 2020. Iată care sunt măsurile impuse de noul context epidemiologic în care...

  Cele 6 reguli simple prin care Laura Cosoi şi-a păstrat silueta în timpul sarcinii
  Cele 6 reguli simple prin care Laura Cosoi şi-a păstrat silueta în timpul sarcinii

  Vedetă de televiziune, autoare de cărţi de bucate de succes şi mamă a două fetiţe, Laura Cosoi a dezvăluit de ce a ţinut cont pentru a-şi menţine silueta în perioadele...

  © 2023 Qbebe