ECONOMIDA

ATCA devine Autism Voice

Prin noua identitate vizuală și noul slogan "Cuvinte care doboară ziduri", asociația își propune să ofere copiilor cu autism din România o voce și mai puternică.

București, 28 martie - După ce au ajutat copiii cu autism să rostească pentru prima dată milioane de cuvinte, după milioane de terapii și tot atâtea zâmbete ale părinților și copiilor, Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) își schimbă numele în Autism Voice.

Asociația își va continua activitatea în România printr-o nouă identitate vizuală însoțită de sloganul „Cuvinte care doboară ziduri". Noul logo este un simbol format din literele care compun cuvântul „voice" dispuse radial, creându-se astfel o formă circulară, expansivă, ce explică ideea de răspândire a mesajului, de undă sonoră. Logo-ul surprinde abordarea unică de intervenție Autism Voice, care susține atât terapia copiilor cu autism, cât și pregătirea terapeuților, profesorilor și a părinților care relaționează cu acești copii.

Sloganul susține misiunea pe care și-a asumat-o Autism Voice, aceea de a neutraliza barierele de comunicare dintre copiii cu tulburare de spectru autist și toți cei care-i înconjoară.

„Noua identitate vizuală și sloganul ne vor ajuta să ne ducem misiunea mai departe, într-un mod mult mai puternic și mai vizibil. Prin noi, copiii vor avea o voce puternică, capabilă să doboare barierele de comunicare și să extindă climatul de toleranță și flexibilitate dincolo de pereții centrelor de terapie. De aici a venit ideea de a ne numi <>. Practic, această nevoie a apărut natural după cei 11 ani de activitate ai asociației noastre care acoperă două direcții importante: terapia de recuperare ABA și programele de formare și informare", a precizat Anca Dumitrescu, președintele Autism Voice.

1 din 59 de copii are autism

Numărul copiilor diagnosticați cu tulburări de spectru autist (TSA) este și el într-o continuă creștere. În România nu există un raport la nivel național, însă estimările specialiștilor ajung la peste 30.000 de minori cu autism. Ultimele studii realizate la nivel mondial arată că această tulburare afectează unul din 59 de copii, iar cea mai mare incidență este în rândul băieților (1 din 46).

Autism Voice ajută anual 400 de copii cu TSA în procesul de recuperare: de la evaluarea inițială psiho-comportamentală, la realizarea planurilor de intervenție adaptate, la programele de terapie specializată în cadrul centrelor sau home-based și a celor de integrare socială.
Autism Voice funcționează ca o interfață/un translator care ajustează comunicarea în ambele sensuri între copil și toți cei din jur. Astfel, până acum, prin Autism Voice, peste 1.200 de părinți au fost prezenți la cursurile gratuite, aproximativ 2.000 de psihologi și specialiști au fost formați în terapia ABA (terapie prin repetiție) și peste 2.000 de cadre didactice au participat la programele de formare.

„Dincolo de terapiile zilnice pe care le facem cu cei mici, pentru noi este important să sprijinim familiile copiilor care trec printr-un amplu proces de recuperare. Părinții sunt ajutați pas cu pas să înțeleagă cum să-și sprijine copilul, cum să comunice cu el prin cursurile pe care le oferim gratuit, prin consiliere, consultanță psihologică și sprijin financiar. Pe de altă parte, atenția noastră se îndreaptă și către formarea de noi specialiști pentru a acoperi nevoia de recuperare a unui număr cât mai mare de copii cu autism", a explicat Anca Dumitrescu.

Ce este autismul?

Autismul este o tulburare severă întălnită la vârste fragede în care persoanele afectate au dificultăți în a dezvolta relații sociale normale, pot utiliza un limbaj anormal sau uneori nu pot comunica deloc.
Poate fi depistat chiar și la vârste fragede de până la un an, iar specialiștii atrag atenția asupra faptului că șansele recuperării cresc dacă un copil este diagnosticat de la primele simptome.

Programul de terapie variază între 2 ore și 6 ore/zi, în funcție de nivelul de gravitate al afecțiunii, iar costul terapiei între 2.000 lei si 6.000 lei, în funcție de numărul de ore recomandate.

Despre Autism Voice

Autism Voice a fost înființată în anul 2008. Este prima asociație specializată în recuperarea copiilor cu autism care a introdus în România posibilitatea formării specializate ABA a terapeuților, iar astăzi este singura instituție din România care oferă cursuri de formare continuă acreditate de către BACB (Behavior Analyst Certification Board).

Autism Voice dispune de două centre de terapie unde copiii cu tulburări comportamentale de spectru autist sunt ajutați să se recupereze prin terapia ABA. Totodată, membrii asociației sunt co-organizatori ai Conferinței Internaționale ABA la București, eveniment acreditat la nivel internațional, începând cu anul 2010.

 

Fetița cu autism care a ridicat o sală în picioare

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  5 semne de autism pe care parintii ar trebui sa le stie. Incep sa se manifeste intre 12 si 18 luni
  5 semne de autism pe care parintii ar trebui sa le stie. Incep sa se manifeste intre 12 si 18 luni

  Este binecunoscut faptul ca, in tratarea autismului, diagnosticarea precoce este elementul-cheie. Cu cat se depisteaza mai devreme, cu atat mai bine pentru cei mici. Semnele de autism incep...

  Copiii născuți prin cezariană au cu 33% mai multe șanse să sufere de autism sau ADHD
  Copiii născuți prin cezariană au cu 33% mai multe șanse să sufere de autism sau ADHD

  Un nou studiu aduce la iveală informații șocante: copiii născuți prin cezariană au cu până la 33% mai multe șanse de a dezvolta autism sau ADHD față de copiii născuți pe...

  Ajuta copiii cu autism participând la Legion Run
  Ajuta copiii cu autism participând la Legion Run

  Legion Run va avea loc în premieră în România în data de 16 Iunie 2018 la Divertiland Water Park. Legion Run este un eveniment cu obstacole, nefiind bazat pe...

  Nu există nicio legătură între vaccinul ROR și autism, dezvăluie un nou studiu pe 650 de mii de copii
  Nu există nicio legătură între vaccinul ROR și autism, dezvăluie un nou studiu pe 650 de mii de copii

  Ideea conform căreia vaccinul poate provoca autism a fost tot mai dezbătută în ultimii ani. Cu toate acestea, un nou studiu de o amploare extraordinară demonstrează încă o...

  Cum organizezi vacanță la mare când ai un copil cu autism: sfatul specialistului
  Cum organizezi vacanță la mare când ai un copil cu autism: sfatul specialistului

  Vacanțele sunt un prilej de bucurie pentru majoritatea copiilor și părinților. Pentru copiii cu autism însă, și de cele mai multe ori și pentru părinții lor, vacanțele pot fi...

  Recomandări pentru o vacanță reușită alături de copilul tău cu autism
  Recomandări pentru o vacanță reușită alături de copilul tău cu autism

  Perioada sărbătorilor de iarnă vine cu mult entuziasm pentru cei mai mulți dintre noi, fie că suntem copii sau adulți. Se împodobește casa, vin prieteni și rude în...

  Cazurile de autism au crescut cu 15% la nivel mondial! Află de ce
  Cazurile de autism au crescut cu 15% la nivel mondial! Află de ce

  Un nou raport emis de o autoritate importantă din Statele Unite ale Americii a descoperit că statisticile cu privire la autism sunt în mod îngrijorător în continuă...

  © 2019 Qbebe