Atenție! Femeile gravide sunt mult mai vulnerabile la infecția cu Covid-19 decât restul populației

Până de curând, efectele COVID-19 asupra femeilor însărcinate și a procesului de naștere au fost un mister, deoarece nu existau numeroase studii semnificative pe această temă. Sarcina provoacă modificări ale sistemului imunitar și respirator, ceea ce a condus la speculații cu privire la faptul că femeile însărcinate ar putea fi mai vulnerabile la această boală.

Pe parcursul a aproximativ șase luni, CDC a primit peste 325.000 de rapoarte ale femeilor cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani care au fost testate pozitiv pentru SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19. Dintre acestea, peste 8.200 erau însărcinate. Ulterior, CDC a descoperit o serie de vești bune și o serie de vești proaste.

O veste bună este că în rândul femeilor însărcinate riscul de mortalitate din cauza coronavirusului nu pare a fi mai mare decât în alte grupuri. Vestea proastă este că se pare că sunt mult mai susceptibile în a se îmbolnăvi extrem de rapid și de a dezvolta complicații care necesită spitalizare imediată.

Mai exact, femeile însărcinate au avut de 5,4 ori mai multe sanse de a fi internate și de 1,7 ori mai multe sanse de a fi conectate la un ventilator. Cu toate acestea, CDC a spus că aceste rezultate ar trebui interpretate cu prudență, deoarece este posibil ca unele dintre aceste femei să fie spitalizate din cauza problemelor legate de sarcina lor și nu neapărat de COVID-19.

coronavirus sarcina

În ciuda simptomelor mai grave observate la femeile însărcinate cu COVID-19, nu a existat nicio diferență în riscul de deces între femeile însărcinate și cele care nu sunt gravide. Decesele au avut loc la 0,2% din ambele grupuri.

Această constatare se potrivește aproximativ cu cea a unui studiu recent revizuit, publicat în jurnalul Obstetrică și Ginecologie, care a raportat de asemenea știri similare cu privire la rata de mortalitate a gravidelor infectate cu COVID-19.

Cercetătorii de la cinci centre medicale din New York au urmărit peste 240 de femei însărcinate în al treilea trimestru cu infecție COVID-19 confirmată de laborator. La internare la spital, aproximativ 60% dintre femei nu aveau simptome COVID-19. Majoritatea acestui grup a rămas asimptomatică pe parcursul nașterii, numărul mai mic progresând până la simptome COVID-19 ușoare sau severe și doar una dintre femei devenind grav bolnavă. Nu au existat decese.

„Rezultatele noastre confirmă datele observaționale conform cărora infecția cu SARS-CoV-2 este asociată cu mult o morbiditate și mortalitate scăzute, în sarcină, în comparație cu epidemiile anterioare de coronavirus, SARS-CoV-1 și MERS", a declarat Dr. Rasha Khoury, MD, MPH, a medic de obstetrică și ginecologie la Montefiore Health System și Albert Einstein College of Medicine.

Cu toate acestea, un procent de femei aflate în studiu au prezentat simptome grave. Puțin peste un sfert au avut simptome ușoare, 26% au avut COVID-19 severă și 5% au fost bolnave în stare critică. Mai puțin de 10% au ajuns la Terapie Intensivă și 9% au fost intubate.

Având în vedere posibilitatea ca femeile însărcinate să întâmpine unele dintre aceste probleme grave, spitalele trebuie să fie pregătite cu paturi adecvate, ventilatoare și furnizori de îngrijiri critice, deoarece pacienții, chiar și cei inițial asimptomatici, pot progresa rapid către simptome severe și critice, spun specialiștii .

„Este important să recunoaștem rolul critic al monitorizării, indiferent de lipsa inițială a simptomelor”, a mai adăugat Khoury.

Sursa: abcnews.go.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Breaking News! Copiii pot să dezvolte complicații grave în infecția cu Covid-19. Iată care sunt cei mai afectați
  Breaking News! Copiii pot să dezvolte complicații grave în infecția cu Covid-19. Iată care sunt cei mai afectați

  În condițiile în care China a depășit perioada de criză a pandemiei, a început să studieze cazurile sale și să ofere lumii cât mai multe informații cu privire...

  Avertisment CDC: cum sunt afectate femeile însărcinate și bebelușii lor dacă se infectează cu COVID-19
  Avertisment CDC: cum sunt afectate femeile însărcinate și bebelușii lor dacă se infectează cu COVID-19

  Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite a emis un avertisment de urgență legat de femeile însărcinate care suferă de COVID-19! Acestea se pare că au un...

  Femeile au mai mult succes când sunt înconjurate de prietene puternice şi deştepte
  Femeile au mai mult succes când sunt înconjurate de prietene puternice şi deştepte

  Un studiu din acest an a ajuns la concluzia că femeile care au un cerc de prietene apropiate se vor descurca bine nu numai pe plan profesional, ci şi în ceea ce priveşte...

  Femeile cu această siluetă, mai sănătoase decât majoritatea
  Femeile cu această siluetă, mai sănătoase decât majoritatea

  Conform noilor studii în materie de sănătate, se pare că deși grăsimea în exces nu este sănătoasă pentru noi, locul în care se depune joacă un rol crucial în...

  Femeile care vorbesc tare și sunt gălăgioase sunt mai sănătoase
  Femeile care vorbesc tare și sunt gălăgioase sunt mai sănătoase

  Oamenii de știință au ajuns la concluzia că femeile care vorbesc tare se bucură de o sănătate mai bună decât a acelora care nu procedează așa.

  Vești bune pentru părinți: copiii sunt cei mai rezistenți la infecția cu coronavirus
  Vești bune pentru părinți: copiii sunt cei mai rezistenți la infecția cu coronavirus

  Din datele disponibile până în prezent, copiii sunt mai puțin predispuși infectării cu noul coronavirus. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a afla opinia...

  De ce ne crește mai mult păr pe cap decât pe corp?
  De ce ne crește mai mult păr pe cap decât pe corp?

  Părul crește pe aproape toată suprafață corpului, mai puțin pe buze, în palme și pe tălpi. Lungimea firelor de păr diferă în funcție de zonă. De exemplu, pe brațe...

  Copiii de sub 10 ani dezvoltă mult mai mulți anticorpi Covid-19 față de adulți
  Copiii de sub 10 ani dezvoltă mult mai mulți anticorpi Covid-19 față de adulți

  De la debutul pandemiei, oamenii de știință se întreabă care este nivelul de anticorpi pe care copiii, adolescenții și adulții îi pot dezvolta în organism după ce...

  © 2021 Qbebe