Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Caz cumplit la spitalul de copii din Iași! Doi bebeluși gemeni au decedat. Părinții acuză medicii de neglijență

Caz scandalos la un spital din Iași, după ce o familie din Suceava și-a pierdut copiii din cauza neglijenței cadrelor medicale! Familia amenință că va da în judecată spitalul!

O familie din Suceava suferă momente cumplite de durere, după pierderea micuților gemeni. Cuplul declară că va da în judecată Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iași, ca urmare a faptului că perechea de gemeni a murit în unitatea medicală. Acuzațiile gravitează în jurul neglijenței medicilor.

Micuții au fost născuți la data de 30 iunie, în Suceava, unde au stat internați aproximativ trei luni, ulterior fiind transferați la Spitalul de Copii din Iași. Medicii i-au suspectat pe micuți de citomegalovirus. Gemenii au fost transferați după trei săptămâni petrecute în spital la Secția de Recuperare Pediatrică, o secție externă a Spitalului de copii, însă au continuat să fie mutați de mai multe ori, pentru diverse consultații.

„S-a întâmplat de două-trei ori, după care i-a mai luat încă o dată și i-a ținut acolo două săptămâni fără să îi transfere din nou la distrofici (n.r.-Secția de recuperare pediatrică). Le-au dat trimitere de la distrofici pentru trei zile, iar acolo i-au ținut în jur de două săptămâni. Nu a explicat pentru ce i-a ținut acolo două săptămâni. (…) Au fost ținuți în salon cu copii veniți din exterior, cu diferite boli, (…) ei fiind suspectați și de muscoviscidoză nu aveau voie să intre contact cu persoane bolnave. De acolo ei au luat pneumonie, au răcit și a dus la deces”, a declarat femeia care trebuia să îi boteze pe copii.

spital din Iasi dat in judecata de familie

Două săptămâni mai târziu, bebelușii au ajuns la Terapie Intensivă din cauza unei răceli (informațiile primite de către familie).

„Au evitat să spună cum au răcit. Într-un final, de gura noastră cumva, îi trimit înapoi la distrofici, la care doamna doctor de acolo ne spune <știți, îi trimit înapoi, pentru că au venit foarte răciți, nu pot respira, a trebuit să îi hrănim cu sondă, noi nu am trimis în halul ăsta copiii răciți și bolnavi la Sfânta Maria, ei i-au ținut două săptămâni acolo, ei au încurcat ițele, ei să le descurce>, asta ne-a spus doamna doctor”, mai adaugă femeia.

Micuții au încetat din viață pe rând, la datele de 19, respectiv 21 octombrie, iar cerficatele de deces au următoarea mențiune: deces în urma stopului cardiorespirator și pneumoniei interstițiale, muscoviscidozei și citomegalovirusului.

„A fost din cauză că ei i-au ținut efectiv într-un salon, lăsați cu copii veniți din exterior, ceea ce nu se permite la respectiva boală.(…) Neglijență, nu și-au dat interesul că nu au primit suficent la buzunar sau nu au primit deloc, pentru că nu au avut de unde părinții să plătească”, cred apropiații familiei.

Conducerea Spitalului de Copii a anunțat că urmează să facă demersurile necesare pentru a investiga acest caz. „Astăzi (n.r.-luni ) am dat dispoziție, o comisie va analiza cazul și în timpul cel mai scurt vă voi da un răspuns”, a declarat Corneliu Mihai, managerul Spitalului de Copii.

Surse: mediafax.ro, news24.ro, stiri.com.ro

Apel pentru Spitalul ”Cuza Vodă” din Iași: medicii au nevoie urgentă de un ecograf performant

Surse foto: www.sfmaria-iasi.ro

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Părinții acuză de neglijență și gravă nepăsare una dintre grădinițele de lux ale Capitalei
  Părinții acuză de neglijență și gravă nepăsare una dintre grădinițele de lux ale Capitalei

  Sunteți părinți, iar siguranța și sănătatea copilului vostru este pe primul loc. Așa că vă întreb: ce ați face dacă ați lua copilul de numai 2 ani în prima...

  Cântăreau doar 500 de grame! Bebeluși gemeni, născuți la 23 de săptămâni, salvați de medici români
  Cântăreau doar 500 de grame! Bebeluși gemeni, născuți la 23 de săptămâni, salvați de medici români

  O echipă medicală de la Secția de Terapie Intensivă Neonatală a unei maternități din București a salvat doi frați gemeni care se născuseră la 23 de săptămâni și 6 zile,...

  Dermatita atopica la bebelusi si copii. Tot ce trebuie sa stie parintii despre dermatita atopica
  Dermatita atopica la bebelusi si copii. Tot ce trebuie sa stie parintii despre dermatita atopica

  Dermatita atopica la bebelusi si copii. Dermatita atopica este o afectiune care se manifesta prin aparitia pe piele a unor zone iritate, rosii cu senzatii puternice de mancarime.

  Scrisoarea unor părinți cărora le-a murit copilul: ”Cel mai cumplit moment a fost când i-am semnat certificatul de deces”
  Scrisoarea unor părinți cărora le-a murit copilul: ”Cel mai cumplit moment a fost când i-am semnat certificatul de deces”

  Un cuplu trecut printr-un eveniment tragic sfătuiește părinții din întreaga lume să prioritizeze timpul așa cum trebuie și să pună pe primul loc copiii. Niciodată nu putem...

  Celebrități despre care nu știai că sunt gemeni
  Celebrități despre care nu știai că sunt gemeni

  Nașterile de gemeni nu sunt atât de speciale pe cât îți imaginezi, drept dovadă că și în rândul celebrităților sunt întâlnite o mulțime. Noi...

  Cum să alegi cele mai bune cărucioare gemeni?
  Cum să alegi cele mai bune cărucioare gemeni?

  Ai primit vestea că o să fii mămică de gemeni? Nu te teme, în acest articol o să găsești sfaturi utile cu privire la alegerea celor mai potrivite cărucioare gemeni.

  Torticolis bebeluși: ce trebuie să știe părinții
  Torticolis bebeluși: ce trebuie să știe părinții

  Dacă observi că bebelușul tău își ține tot timpul capul înclinat sau preferă să stea doar într-o parte, cel mai probabil că vei începe să te...

  © 2019 Qbebe