
Organizația Mondială a Sănătății recomandă mămicilor să își alăpteze bebelușul în prima ora de viață, fără întârziere, scăzând riscul morții, riscul multor infecții pe care copilul le-ar putea dezvolta mai târziu și riscul obezității. Un raport publicat de către OMS și UNICEF oferă cifre alarmante în ceea ce privește alăptarea copiilor în prima ora de viață: 3 din 5 bebeluși, adică aproximativ 78 de milioane în lumea întreagă, nu sunt puși la sân de către mamă în prima ora de viață.
"Alăptarea oferă copilului cel mai bun start în viață. Trebuie să încurajăm mămicile în această direcție, fie că o facem noi, fie că o fac rudele, fie colegii de muncă, angajatorii sau Guvernul, astfel încât acești copii să pornească cu dreptul în viață , așa cum merită", susține Doctor Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director General al Organizației Mondiale a Sănătății.
Prima alăptare nu numai că scade riscul copiilor de a face infecții, dar îi oferă și colostru, acea substanță pe care mama o produce imediat după naștere, denumită și "primul vaccin" al bebelușului, bogată în nutrienți și anticorpi. Mai mult decât atât, există nenumărate beneficii și pentru mama care alăptează timpuriu: se reduce riscul de cancer mamar, cancer ovarian și diabet de tip 2.Voi ce părere aveți despre alăptarea în prima oră de viață?
Sursa: dailymail.co.uk
