Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Cum a fost posibil ca un bebeluș de 11 luni să dispară dintr-un spital din România

Cazul misterios al dispariției unui bebeluș dintr-un spital din județul Vâlcea nu a fost încă rezolvat.

În anul 2002, o minoră de 16 ani din localitatea Grădiștea a născut un băiețel la Spitalul din Slatina (județul Olt), dar având domiciliul în comuna Grădiștea (din județul Vâlcea), a fost transferată cu salvarea, alături de bebeluș, la spitalul din Drăgășani. Ajunsă acolo, aceasta a lăsat certificatul de naștere la spital (îi dăduse bebelușului numele de Lucian Alexe) și l-a abandonat, după ce mama ei o convinsese de acest lucru, pentru a nu se face de rușine în comuna în care locuiau. Bebelușul a fost botezat câteva zile mai târziu, de o asistentă de la UPU.

Picioruse de nou-nascut

Mama i-a spus fiicei sale că bebelușul ei a murit, că a primit un telefon de Primăria Grădiștea. Până în anul 2013, Elena a crezut spusele mamei.

Între timp Elena și-a întemeiat o familie și a devenit mama a doi copii. În anul 2013, când s-a dus să-și schimbe buletinul care expirase, ea a suferit un șoc în momentul în care i s-au solicitat certificatele de naștere ale copiilor ei. Le-a oferit polițiștilor 2 certificate de naștere, dar aceștia i-au spus că mai aveau  nevoie de unul, din anul 2002. Elena a precizat că primul ei copil a murit, dar polițiștii au contrazis-o, spunând că, dacă s-ar fi întâmplat așa, CNP-ul ar fi fost iradiat. 

Imediat mama a anunțat dispariția copilului ei și s-a demarat o anchetă. Comisarul de poliție responsabil de cazul Elenei a decis audierea tuturor celor implicați (inclusiv al personalului din Spitalul din Drăgășani). Răspunsurile acestora nu au contribuind însă la clarificarea împrejurărilor în care a dispărut bebelușul, ci mai mult au încurcat lucrurile, a declarat comisarul de poliție. De pildă, a menționat aceasta, asistenta care a botezat atunci copilul a spus că l-a botezat rapid fiindcă doctorul curant o anunțase că acesta era pe moarte. Bunica băiețelului, cunoscută pentru probleme sale psihice, a decedat și ea.

Ofițerul de caz a povestit că se uitase pe fișa copilului și că din ea nu reieșea faptul că acesta ar fi fost pe moarte.

Medicul curant de atunci a decedat între timp, dar a fost găsită, alături de foaia de observație, biletul de ieșire din spital, completat cu  numele copilului, fără numele persoanei care l-a și luat de acolo. 

Anchetatoarea a menționat că încurcătura este mai mare întrucât biletul de externare este lângă foaia de observație, iar în mod normal documentul ar fi trebuit să fie luat când s-a plecat cu copilul din spital. 

Autoritățile implicate în anchetă au mărturisit că au muncit mult pentru a desluși acest caz, că s-a colaborat și cu colegi din țară și că s-a cerut verificarea tuturor mamelor despre care se știe că născuseră acasă atunci și care aveau și alți copii, care să fie băieți.

Ceea ce cred în prezent autoritățile este că dispariția copilului s-a legat de un act medical, în sensul în care pe biletul de ieșire din spital al băiețelului nu apare numele persoanei care l-a luat.  O altă precizare a acestora este că nu s-a găsit nici până acum certificatul de naștere al lui Lucian.

Într-o primă fază cazul a fost întregistrat ca „lipsire de libertate”, după care faptele s-au prescris.

În momentul de față, polițiștii care investighează cazul s-au gândit să apeleze și la realizarea unui portret robot al lui Lucian Alexe.  Nu știu însă dacă familia acestuia va fi de acord cu realizarea unor mulaje care ar putea fi de ajutor.

Potrivit anchetatorilor, cazul lui Lucian este considerat „cel mai deosebit caz aflat în lucru la Compartimentul „Dispăruți” al Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Vâlcea.

Surse:
www.adevarul.ro, www.ziare.com, www.newspascani.com

 

 

Un bebeluș a fost furat dintr-un spital! Poliția suspectează un traficant de carne vie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Altă vedetă din România este însărcinată: ”Am cinci luni deja. Mi-a fost foarte rău”
  Altă vedetă din România este însărcinată: ”Am cinci luni deja. Mi-a fost foarte rău”

  Intepreta de muzică populară, Olguța Berbec, este în culmea fericirii! Se pregătește să devină mamă pentru a două oară, la începutul anului viitor.

  O vloggeriță din România este însărcinată la 22 de ani. Iubitul ei, un fotbalist cunoscut, este internat în spital
  O vloggeriță din România este însărcinată la 22 de ani. Iubitul ei, un fotbalist cunoscut, este internat în spital

  O vloggeriță faimoasă din România a anunțat recent că va deveni mamă. Iubitul ei, un fotbalist cunoscut, este internat în spital, fiind infectat cu noul coronavirus.

  Tily Niculae a ajuns de urgenţă cu fetiţa la spital. A fost nevoie de operaţie
  Tily Niculae a ajuns de urgenţă cu fetiţa la spital. A fost nevoie de operaţie

  Una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi şi-a anunţat fanii că fiica ei cea mare a trecut printr-o intervenţie chirurgicală la ochi. Află din articolul de mai jos de ce a fost...

  Cea mai îndrăgită actriță din România este din nou însărcinată! „Acest bebeluș mi-a adus liniștea și echilibrul”
  Cea mai îndrăgită actriță din România este din nou însărcinată! „Acest bebeluș mi-a adus liniștea și echilibrul”

  Olimpia Melinte, actrița principală din serialul „Vlad”, este însărcinată pentru a doua oară! Vedeta în vârstă de 33 de ani a făcut dezvăluirea pentru...

  Nimeni nu mi-a spus că penisul băiețelului meu poate să dispară
  Nimeni nu mi-a spus că penisul băiețelului meu poate să dispară

  Poate părea o situație nu doar bizară, ci de-a dreptul absurdă, aceea ca într-o bună zi să descoperi că penisul copilului tău a dispărut. Există însă o explicație...

  Deea și Dinu Maxer și-au botezat fetița după 11 luni! Cum a fost petrecerea
  Deea și Dinu Maxer și-au botezat fetița după 11 luni! Cum a fost petrecerea

  Pandemia de coronavirus a reușit să le dea complet planurile peste cap soților Deea și Dinu Maxer, care au fost nevoiți să amâne botezul fetiței lor. Ei bine, după o lungă...

  © 2019 Qbebe