Dragoș Bucurenci s-a întâlnit cu Ionuț, băiatul căruia i-a donat ziua de naștere, și i-a oferit cadourile

Dragoș Bucurenci s-a întâlnit cu Ionuț, băiatul căruia i-a donat ziua de naștere,  și i-a oferit cadourile

Corina Naftanaila

Dragoș Bucurenci l-a întâlnit marți, 20 septembrie pe Ionuț, tânărul de 18 ani căruia i-a donat ziua sa de naștere. Ionuț este unul dintre tinerii beneficiari ai Centrului de Tranzit, Asistență și Consiliere pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului, construit de Hope and Homes for Children cu sprijinul companiei Kaufland România și al Primăriei Municipiului Baia Mare.

Dragoș a participat la evenimentul de inaugurare a Centrului alături de Dragoș Pîslaru, Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ștefan Dărăbuș, director regional Hope and Homes for Children, Europa Centrală și de Sud, Marco Hößl, CEO Kaufland România, consilieri de stat în Ministerul Muncii, precum și în cabinetul primului ministru, reprezentanți ai autorităților locale, parteneri și jurnaliști. Chef Adrian Hădean le-a oferit tinerilor din centru sfaturi despre cum să se gospodărească singuri în bucătărie.

dragos bucurenci Cu ocazia împlinirii a 35 de ani, Dragoș Bucurenci, prezentator al emisiunii "Supraviețuitorul" de la PRO TV și purtător de cuvânt al Fundației Hope and Homes for Children, a decis să își doneze ziua de naștere și să adune bani pentru a schimba în bine viața unui tânăr din programele fundației. Dragoș a ales să îl susțină pe Ionuț, un tânăr de 18 ani pasionat de muzica hip-hop, care dorește să se dezvolte în acest domeniu și să câștige bani făcând muzică.

Ionuț este elev la un liceu din Ulmeni (județul Maramureș), iar în timpul liber lucrează. Până recent, el trăia într-o casă de tip familial a Fundației Hope and Homes for Children, dar odată cu deschiderea Centrului de Tranzit, Asistență și Consiliere, s-a mutat aici și va fi sprijinit să înceapă o viață independenă. Pe pagina specială creată de Dragoș pe platforma Galantom s-au adunat peste 8.000 de lei, banii fiind folosiți pentru achiziționarea unui laptop, a unui sintetizator, microfon și a altor echipamente necesare pentru ca Ionuț să poată compune și edita muzică hip-hop. Dragoș i-a oferit aceste daruri lui Ionuț în cadrul evenimentului de inaugurare a Centrului de Tranzit, Asistență și Consiliere și l-a invitat să susțină un mini recital pentru invitați.

Anual, sute de tineri precum Ionuț sunt nevoiți să părăsească sistemul de protecție a copilului fără a avea vreun fel de pregătire pentru viața independentă sau, în cele mai fericite cazuri, cu o pregătire extreme de limitată. membrii de personal care interacționează cu acești tineri sunt rareori instruiți să-i ajute în acest sens. În această situație este foarte important ca acești tineri să primească ajutor pentru a-și începe viața pe cont propriu.

"V-am rugat de ziua mea să mă ajutați să-i dăruiesc lui Ionuț, un tânăr care părăsește sistemul de protecție al statului, un laptop care să-l ajute să-și urmeze pasiunea și să înceapă viața de om mare cu dreptul. Donațiile primite mi-au depășit așteptările - Ionuț a avut o mare surpriză astăzi, 20 septembrie, când și-a primit cadoul: nu a fost doar un laptop ultra-performant, ci toate echipamentele necesare pentru a face muzică în mod profesionist și a ajunge să își câștige existența din asta", a declarat Dragoș Bucurenci.

"Sunt foarte recunoscător pentru tot sprijinul pe care l-am primit din partea Fundației Hope and Homes for Chidren și din partea lui Dragoș. Mulțumesc mult pentru cadou, laptopul și celelalte echipamente primite înseamnă mult pentru mine și mă vor ajuta să fac mai departe muzică hip-hop. Muzica îmi place foarte mult și îmi aduce multă bucurie", a declarat Ionuț.

Construcția Centrului de Tranzit, Asistență și Consiliere în care va locui Ionuț, alături de alți 13 tineri, a început în noiembrie 2015, cu sprijinul financiar al companiei Kaufland România, pe un teren pus la dispoziție de Primăria Municipiului Baia Mare. Centrul are o capacitate de 19 locuri în garsoniere și a fost realizat cu scopul de a rezolva problema critică a locuirii, dar și a educației și asistării tinerilor vulnerabili pentru ca aceștia să poată începe o viață independentă și să aibă acces la un loc de muncă pe raza județului Maramureș. Aici, tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului beneficiază de cazare pe o perioadă cuprinsă între 6 și 24 de luni, precum și de sprijinul permanent al unui asistent social, al unui psiholog și al unui asistent medical. În tot acest timp, ei primesc alocația de hrană, stabilită conform legii, costurile utilităților fiind suportate de Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) Baia Mare. După primele 6 luni, tinerii vor trebui să plătească o chirie fixă, iar cei încadrați în grad de handicap vor plăti 50% din sumă.

La inaugurarea Centrului de Tranzit, Asistență și Consiliere au participat Dragoș Pîslaru, Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ștefan Dărăbuș, director regional Hope and Homes for Children, Europa Centrală și de Sud, Marco Hößl, CEO Kaufland România, Maria Gheorghiu, consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru, domeniul Incluziune socială și Bogdan Gavra, Director Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Baia Mare. Chef Adrian Hădean a petrecut câteva ore împreună cu tinerii beneficiari ai Centrului și le-a oferit sfaturi despre cum să se gospodărească singuri în bucătărie.

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la alternative bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Hope and Homes for Children România şi ale partenerilor săi, 5.542 de copii au fost scoşi din instituţii, 23.570 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 774 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.788 de copii au fost primiţi în centrele de zi, 664 de copii au fost primiți în regim de urgență şi 7.164 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children România.

Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 35.074 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2022 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hhc.ro.

Articolul urmator
Elis Pavaje a donat 90.000 euro Spitalului Municipal Sebeș. Unitatea spitalicească are acum o nouă fațadă
Elis Pavaje a donat 90.000 euro Spitalului Municipal Sebeș. Unitatea spitalicească are acum o nouă fațadă

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Viața bate filmul, din nou! „Socrul meu mi-a oferit bani chiar în ziua nunții ca să-i părăsesc fiul"
    Viața bate filmul, din nou! „Socrul meu mi-a oferit bani chiar în ziua nunții ca să-i părăsesc fiul"

    O mireasă a primit cea mai șocantă propunere din viața ei chiar în ziua nunții. Socrul ei i-a oferit 4000 de lire pentru a anula nunta și a-i lăsa băiatul în pace....

    Ce familie frumoasă are Dana Nălbaru cu Dragoș Bucur! Sunt cu adevărat niște părinți împliniți
    Ce familie frumoasă are Dana Nălbaru cu Dragoș Bucur! Sunt cu adevărat niște părinți împliniți

    Dana Nălbaru formează un cuplu cu Dragoș Bucur de aproape 20 de ani și sunt părinții a trei copii: Sofia, Kadri și Roxana India. Dacă Sofia și Kadri sunt copiii biologici ai...

    Soția mea a vândut cadoul fetiței noastre de ziua de naștere pentru că era prea scump
    Soția mea a vândut cadoul fetiței noastre de ziua de naștere pentru că era prea scump

    Una dintre cauzele majore ale izbucnirii tensiunilor într-o căsnicie este când partenerii nu discută înainte de a lua o decizie privitoare la copii. De pildă, un tată...

    Învățătoarea copilului meu mi-a spus să invit toți cei 24 de la colegi la ziua lui de naștere, cu părinți cu tot
    Învățătoarea copilului meu mi-a spus să invit toți cei 24 de la colegi la ziua lui de naștere, cu părinți cu tot

    Un tătic s-a enervat teribil după ce a primit un telefon de la învățătoarea fiului sau de 6 ani, care îi cerea să invite toți cei 24 de copii din clasa și pe părinții...

    Și-a donat uterul unei necunoscute care nu putea face copii. Acum sunt cele mai bune prietene
    Și-a donat uterul unei necunoscute care nu putea face copii. Acum sunt cele mai bune prietene

    „Este îngerul meu”, spune Chelsea Jovanovich, care și-a îndeplinit visul de a deveni mamă cu ajutorul unei femei care i-a donat uterul. Transplantul de uter este o...

    Mama mea mi-a obligat băiatul de 6 ani să se tundă...
    Mama mea mi-a obligat băiatul de 6 ani să se tundă...

    Traumele unei copilării stricte revin, de cele mai multe ori, la maturitate. O mamă povestește cum fiul ei a fost dus la frizer și tuns fără voia lui de către bunica, adeptă a...

    Kylie Jenner este mama a doi copii acum. Cum arată ursulețul de pluș de 22.000 de dolari pe care i l-a oferit fiului ei
    Kylie Jenner este mama a doi copii acum. Cum arată ursulețul de pluș de 22.000 de dolari pe care i l-a oferit fiului ei

    Pe 2 februarie, Kylie Jenner a adus pe lume un băiețel, pe care deja îl răsfață cu cadouri scumpe. Fanii tinerei miliardare au rămas șocați în momentul în care au...

    Sunt o mamă oribilă pentru că nu i-am lăsat pe prietenii băiatului meu să îi aducă cadouri de ziua lui?
    Sunt o mamă oribilă pentru că nu i-am lăsat pe prietenii băiatului meu să îi aducă cadouri de ziua lui?

    S-ar putea să crezi că ziua de naștere a unui copil este un prilej pentru ca acesta să fie răsfățat și să primească cadouri de la familie și prieteni - dar nu este cazul acestei...

    © 2024 Qbebe