Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

Evoluția științei: în 12 ani vom lua o pastilă și vom scăpa de bătrânețe

Din ce în ce mai multe cercetări, dintr-o ramură nouă a medicinei anti-aging, numită senolitică, au ajuns la concluzia că există posibilitatea de reducere a ritmului de îmbătrânire.

Scopul cercetărilor aprofundate este să se găsească soluții prin care să se reducă numai procesul de îmbătrânire în sine, ci și riscul de apariție a bolilor.

Un cercetător chinez a constatat că în organismul uman există așa-numitele „celule zombie”, care eliberează substanțe ce produc inflamații și deteriorarea celulelor din tot corpul, pe măsură ce se înaintează în vârstă. El a fost membru al unei echipe de cercetători din cadrul Mayo Clinic (SUA), care în anul 2011 a realizat un experiment, cu ajutorul șoarecilor, prin care să se încerce să se diminueze producerea acestui tip de celule, responsabile cu îmbătrânirea prematură. Rezultatele obținute atunci au fost promițătoare, un test similar fiind repetat și în anul 2016, tot cu rezultate favorabile: la șoarecii care au scăpat de „celulele zombie”, procesul de îmbătrânire era mult mai lent decât al celor care nu scăpaseră de ele.

În ciuda rezultatelor obținute la Mayo Clinic, s-a considerat că metodele utilizate pe șoareci nu ar fi sigure și pentru oameni. O companie („Unity Biotech”) și-a anunțat intenția de a strânge fonduri pentru a perfecționa modul în care îndepărtarea „celulelor zombie” poate fi făcută în condiții de maximă siguranță și la om. 

Primul lor demers a fost să lanseze un medicament, capabil să trateze și boli asociate procesului de îmbătrânire. Inițial au încercat să propună unul contra unor boli precum cataracta, degenerescența maculară și boala cronică pulmonară obstructivă. 

Ulterior, pe parcursul anului trecut, s-a experimentat un medicament pentru osteoartrită, care a avut atât rezultate favorabile, cât și nefavorabile.  Cercetătorii care au stabilit formula sa se gândesc, în viitor, ca medicamentul care va ținți „celulele zombie” să fie o combinație între medicamente contra leucemiei și polifenoli din plante. 

Senolitica este o ramură foarte nouă a medicinei, care trebuie să propună tratamente cu beneficii pe termen lung. Există inclusiv puncte de vedere care consideră că apariția unui medicament care înlătură celulele responsabile cu îmbătrânirea ar putea fi perfecționat inclusiv pentru tratarea cancerului, în condițiile în care s-ar putea reface mai ușor celulele care au fost lezate.

Alte posibile beneficii pe care oamenii de știință le-au sesizat, cu privire la medicamentele anti-aging, sunt că acestea diminuează riscul de obezitate și, în anumite condiții, pot fi benefice pentru stările de anxietate. 

Obiectivul cercetătorilor este să reușească să dezvolte un medicament care să fie luat de la o anumită vârstă pentru a avea efect contra îmbătrânirii și bolilor asociate. Pentru ca acesta să fie luat exact când trebuie, vor trebui să apară teste (inclusiv de sânge și de urină), care să ghideze specialiștii în  vederea prescrierii optime a acestuia. 

Până la apariția acestui gen de medicament, specialiștii recomandă, ca măsuri împotriva îmbătrânirii, o viață cât mai activă, o alimentație sănătoasă și renunțarea la alcool. 

Fata care face miscare in natura

Concluzia celor implicați în găsirea unei soluții pentru stoparea fenomenului de îmbătrânire este că există deja rezultate notabile în domeniu și că speră că în aproximativ 12 ani senolitica va descoperi medicamentul capabil să ne ferească de efectele îmbătrânirii.

Surse:
www.theguardian.com, www.newsbeezer.com, www.mayoclinic.org


Surse poze:

www.pixabay.com

Și-au lăsat fiica să fie abuzată sexual pentru a scăpa de datorii

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Pastila de avort: ce trebuie să știi înainte de a lua o astfel de decizie
  Pastila de avort: ce trebuie să știi înainte de a lua o astfel de decizie

  Pastila de avort reprezintă o alternativă la intervenția chirurgicală pentru intrureprea sarcinii. Multe femei se cutremură numai la auzul cuvântului ”avort”,...

  Copilul nu-l faci ca să îți aducă un pahar de apă la bătrânețe
  Copilul nu-l faci ca să îți aducă un pahar de apă la bătrânețe

  Deunăzi am purtat o discuție cu o prietenă care m-a bulversat puțin. Are 38 de ani și nu are copii și, deși are o relație stabilă de peste 10 ani, nici ea, nici partenerul ei, nu au...

  Spălatul vaselor îți îmbunătățește starea de spirit, conform științei
  Spălatul vaselor îți îmbunătățește starea de spirit, conform științei

  Un studiu american a ajuns la concluzia că spălatul vaselor are o influență pozitivă asupra stării noastre de spirit și diminuează stresul.

  Scapă de iritația de scutec a micuțului repede și simplu!
  Scapă de iritația de scutec a micuțului repede și simplu!

  Nu este un secret pentru nimeni faptul că pielea bebelușilor este extrem de sensibilă și are nevoie de o îngrijire cu adevărat specială. În cazul micuților, cel mai mare...

  Poți scăpa de pielea lăsată de după sarcină?
  Poți scăpa de pielea lăsată de după sarcină?

  Pielea lăsată este una dintre cele mai comune probleme de care se plâng femeile după ce au născut. Deși este un proces de durată pentru a scăpa de ea, experții ne asigură că...

  Scapă rapid de balonare: 10 metode de succes oricând
  Scapă rapid de balonare: 10 metode de succes oricând

  Orice copil sau adult se poate confrunta la un moment dat cu senzația de balonare. Aceasta este cauzată fie de excesul gaze din intestine, fie de unele tulburări apărute în...

  8 moduri naturale de a scăpa de coșurile apărute peste noapte
  8 moduri naturale de a scăpa de coșurile apărute peste noapte

  Un coș apărut peste noapte ne poate crea oricând o stare de disconfort, iar ceea ne dorim cel mai mult este să găsim cât mai rapid soluțiile menite să ne ajute să scăpăm...

  © 2019 Qbebe