Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Mărturisirile pacienților vindecați de coronavirus: Simțeam că am fost în iad și înapoi

Coronavirusul a omorât în jur de 3000 de persoane și a infectat mai bine de 90.000, dar sunt și oameni care au reușit să-l învingă și se numără acum printre cei vindecați. Acestea sunt poveștile lor!

Câțiva dintre supraviețuitori au ales să povestească experiențele lor și despre traumele prin care au trecut cât timp au fost infectați cu COVID-19. Acestea au fost publicate de instituțiile locale de presă și apoi preluate în publicațiile din toată lumea.

Julia, 53 ani, Singapore:

„Nu aveam nimic, nici nu tușeam. În noaptea de 7 februarie m-am trezit din somn și simțeam cum camera se învârte cu mine“. După ce a fost diagnosticată, femeia a rămas în izolare la spital. „Simțeam că plămânii mei erau suprasolicitați, făceam eforturi să pot respira. Îmi era greu să ajung din pat la baie″, mai spune ea.

Julia a fost vindecată la 9 zile de la diagnosticare, potrivit medicilor.

Tiger Ye, 21 de ani, Wuhan:

„În 17 ianuarie au început să mă doară toți mușchii. Poate că aveam și puțină febră. Am luat niște pastile de răceală, pentru că am crezut că despre asta e vorba. Spitalul era deja plin cu pacienți. Am văzut pentru prima dată medici în costume speciale, așa cum mai văzusem doar în documentarele despre SARS, și mi-am dat seama că ceva se întâmplă. Perioada 21-26 ianuarie a fost cea mai grea. Tușeam atât de tare, încât mă dureau stomacul și spatele. Au fost unele dintre cele mai rele zile din viața mea. Simțeam că am fost în iad și înapoi”.

Tiger Ye a fost declarat vindecat pe 7 februarie, în urma a două teste negative pentru coronavirus.

pacient cu coronavirus

Yangyang, China:

"Nu erau fost disponibile kituri de test ARN la început și după aproape o săptămână, am primit în sfârșit testul și am primit un rezultat pozitiv, apoi spitalul a spus că am nevoie de două rezultate pozitive consecutive pentru a fi internată! Nu știam ce să fac! Mă gândeam doar că nu vreau să mor! Am fost super recunoscătoare când am primit un pat, era foarte aglomerat peste tot. Nu-mi pot imagina ce s-ar fi întâmplat dacă nu aș primi acel apel telefonic de la reprezentantul comunității mele să îmi spună că sunt pozitivă. Sunt sigur că au fost o mulțime de oameni ale căror condiții s-au agravat semnificativ înainte de a putea vedea un medic.
După ce m-am externat a fost dată când am crezut că ouăle sunt atât de delicioase. Toți ceilalți prieteni care încă se luptă în spitale - abia aștept să vă vedem foarte curând!"

Peng, China: 

"Când această epidemie se va termina, mă voi întoarce la Spitalul Wuchang pentru a le spune mulțumesc tuturor oamenilor care au avut grijă de mine personal. Acei medici mi-au dat a doua viață."

Wu Junkang, 47 ani, Wuhan, s-a izolat acasă, negăsind un pat liber la spital:

"Desigur, devin paranoic în fiecare zi. Temperatura corpului meu a fluctuat destul de frecvent. Într-o dimineață aveam 38,5, a doua zi 37,2 și apoi a treia zi 39,1. Nu mi-am putut scoate asta din minte. La început am fost un pic surprins, deoarece, după analize, există încă semne de infecție în plămânul meu drept. Dar medicul mi-a spus că, din moment ce nu mai am simptome și am fost testat negativ, pot pleca acasă și să las sistemul imunitar să lupte împotriva infecției”.

Surse: Știrile Pro TV, Aljazeera

Ibuprofenul poate să crească rata de supraviețuire a pacienților cu Covid-19 cu 80%, spune un nou studiu

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Top 5 regrete ale oamenilor care mor. Daca am putea da timpul inapoi…
  Top 5 regrete ale oamenilor care mor. Daca am putea da timpul inapoi…

  Nu de putine ori auzim ca un suflet sanatos este cel ce asigura si un corp sanatos, nu doar mintea sanatoasa este decisiva in sanatatea noastra fizica. Din ce in ce mai mult se dovedeste...

  OMS confirmă: Testele pozitive de Covid-19 la pacienții vindecați nu sunt reinfectări
  OMS confirmă: Testele pozitive de Covid-19 la pacienții vindecați nu sunt reinfectări

  Una dintre principalele îngrijorări ale momentului actual constă în teama de reinfectare la pacienții deja vindecați. Se pare că au existat mai multe cazuri de persoane care...

  Când pot să trimit copilul înapoi la școală după ce a fost bolnav
  Când pot să trimit copilul înapoi la școală după ce a fost bolnav

  Ca părinți, cu toții ne dorim să ne menținem copiii sănătoși și fericiți. Dar atunci când apar tot felul de boli contagioase și epidemii în mediul școlar, în...

  Povestea unui depresiv: simțeam Singurătatea ca pe o persoană ce locuia in mine
  Povestea unui depresiv: simțeam Singurătatea ca pe o persoană ce locuia in mine

  PreJudecata este vizibilă in mintea depresivului, purtându-l către agonie.

  Ar trebui să alăptezi dacă ai fost diagnosticată cu coronavirus?
  Ar trebui să alăptezi dacă ai fost diagnosticată cu coronavirus?

  Epidemia de coronavirus a ajuns în prezent răspândită la nivel mondial, motiv pentru care apar o mulțime de întrebări cu privire la modul în care putem să...

  Jurnal de Covid cu copil al unei mame din Brașov: ”Mama!!! Lacrimile i se scurgeau pe obraz și eu mă simțeam neputincioasă”
  Jurnal de Covid cu copil al unei mame din Brașov: ”Mama!!! Lacrimile i se scurgeau pe obraz și eu mă simțeam neputincioasă”

  O mama internată împreună cu fetița ei de 1 an și 8 luni într-un spital din județul Brașov a descris experiența îngrozitoare prin care trece alături de...

  Trecem la ora de iarnă! Când se dau ceasurile înapoi
  Trecem la ora de iarnă! Când se dau ceasurile înapoi

  În noaptea de 24 spre 25 octombrie trecem la ora de iarnă! Ora 04:00 va deveni ora 03:00, ceea ce înseamnă că, potrivit noului fus orar, vom dormi mai mult.

  © 2019 Qbebe