Mi-am pierdut bebelușul din cauza virusului herpetic cu care a fost infectat de către un membru al familiei

Mi-am pierdut bebelușul din cauza virusului herpetic cu care a fost infectat de către un membru al familiei

Mariana Voinea

Banalul virus herpetic ce afectează anual milioane de oameni, fără ca aceștia să știe că sunt purtători poate fi fatal copiilor mici. O tânără mamă a aflat acest adevăr crunt din proprie experiență și militează pentru ca mai multe femei să afle de pericolul îmbrățișării și sărutării bebelușului de către străini sau membrii ai familiei în primele zile de viață.

De cele mai multe ori adulții nu își dau seama că gesturile pe care le fac pun în pericol viața unor copii inocenți cu sistemul imunitar în formare. O mamă ne vorbește despre trauma prin care a trecut pierzându-și bebelușul, unicul copilaș, pe minunata Aliza Rose la doar 8 zile de viață din cauza neglijenței celor din jur.

Deși sarcina nu a fost planificată, mama s-a bucurat la aflarea veștii că este însărcinată. După o sarcină dificilă, femeia, pe nume Abigail a intrat în travaliu prematur în luna februarie 2018. Din fericire, doctorii au intervenit și au oprit travaliul din evoluție.

Contracțiile o speriau pentru că avea o mare însemnătate, aceea că bebelușa ei s-ar fi născut cu 10 săptămâni mai devreme și ar fi petrecut o perioadă destul de lungă la terapie intensivă. Din fericire, medicii i-au dat medicamentele potrivite și contracțiile s-au oprit brusc fără a leza sănătatea mamei sau a bebelușei.

Data probabil a nașterii micuței Aliza era de 16 mai 2018, dar și-a făcut apariția mai devreme, pe 12 mai la ora 23:52. După 19 ore de travaliu chinuitor, mama a născut prin operație de cezariană.
Pe cât de speriată am fost de operația de cezariană, pe atât de încântat am fost să îmi cunosc fetița

Prima oară când mi-am văzut fetița și i-am auzit glăsciorul am plâns ca un copil mic. M-am îndrăgostit pe loc de bebelușul meu perfect, care cântărea 3 kg 850 și era frumoasă din cale afară. S-a născut complet sănătoasă și a rămas așa pentru o zi și jumătate”, mărturisește mama.

Deși s-a născut sănătoasă și fericită, Aliza a pierit din cauza virusului HSV1, care i-a afectat plămânii și creierul

mama cu bebelus

Imediat după ce a născut, Abigail a primit vizitatori și nu a deranjat-o faptul că persoanele care veneau să vadă fetița o țineau în brațe și o sărutau.

La 36 de ore după naștere din păcate, fetița a dat primele simptome că ceva este în neregulă cu ea, fiind moale, lipsită de energie, neavând poftă de mâncare și un nivel al zahărului în sânge foarte scăzut. În a doua zi de viață, fetiță s-a îmbolnăvit foarte rău și a trebuit să fie mutată la un alt spital.

Când 3 devin iar 2: de ce pentru moartea unui copil nu există cuvânt în dicționar

Am plâns, m-am rugat și l-am implorat pe Dumnezeu să-mi salveze bebelușul”

La prima vedere, cadrele medicale au considerat că zahărul din sângele fetiței era problema, dar Abigail știa că ceva este în neregulă atunci când fetița nu a mai vrut să mănânce lăptic și nici nu se trezea. Din păcate, doctorii nu i-au ascultat opinia până când mama nu și-a spus vehement punctul de vedere.

Când copilul meu a murit, am simțit o durere profundă, în fiecare celulă din corp...

Diagnosticul a fost pus de medici abia la o zi după decesul micuței

mama cu bebelus in spital

Virusul Herpes Simplex este cel mai frecvent asociat cu leziunile bucale și herpesul oral, fiind destul de comun. Din păcate, anual peste 14.000 de bebeluși își găsesc sfârșitul din această cauză și problema nu este suficient de mediatizată și abordată de către cadrele medicale.

Aceasta a fost cea mai groaznică experiență prin care am trecut. Auzisem de virusul herpetic bineînțeles, pentru că este atât de comun dar nu am auzit de bebeluși să piară din cauza acestuia! Nu știam că este fatal. Nu știam că poți fi purtător al acestei virus și nimeni să nu își dea seama. Virusul herpetic este fatal la copiii care nu au împlinit încă două săptămâni și uneori cauzează decesul și copiilor mai mari”, susține mama.

Mă omoară gândul că cineva din familie mi-a ucis unicul copil”

Conform diagnosticului medicilor, Aliza a decedat din cauză că una din rudele și apropiații familiei nu s-a spălat pe mâini sau a pupat-o pe obrăjori fără a ști că este purtător de virus herpetic.

Dintre toți vizitatorii, Tyler și câțiva prieteni apropiați au fost singurii care au ținut-o în brațe în primele două zile de viață. Le-am spus tuturor să nu se apropie prea mult de ea dacă manifestau semne de boală. Uitându-mă în urmă, nu am fost atât de vehementă pe cât ar fi trebuit și trebuia să fiu mai strictă, impunând reguli ca nimeni să nu o sărute.

Nu am vrut să supăr pe nimeni și sunt sigură că și alte mame se află în situația mea. Dar consecințele sunt fatale. Nu avem de unde să știm cine ne-a infectat fetița cu virusul herpetic, deși intuiția îmi spune exact numele persoanei, dar în același timp nu vreau să știu pentru că nu aș ierta-o niciodată”, destăinuie Abigail.

„În ciuda diagnosticului, am primit speranță de la medici”

mama si tata fetitei

Inițial, medicii au comunicat mamei pe data de 19 mai că fetita ar putea să își revină. I-au spus chiar că există șanse reale ca fetița să ducă o viață normală, iar mama s-a agățat de aceste speranțe.

Doar că Aliza nu putea să respire corect și au fost nevoiți să o intubeze, iar la final avea atât de multe fire și tuburi atașate de ea, încât nimeni nu își mai putea da seama că este un bebeluș. Starea de sănătate se schimba drastic de la o oră la alta și indiferent de eforturile medicilor, nu s-a mai putut face nimic.

Pe 20 mai fetița a fost declarată decedată, iar mama a ținut-o în brațe în timp ce inimioara ei înceta să bată

Șase zile și jumătate au fost necesare ca virusul să îi distrugă complet trupul și creierul. Mama își amintește cum îi cânta „Tu ești raza mea de soare” în timp ce fetița pleca spre o lume mai bună.

„Singurul mod prin care poți să descriu situația prin care am trecut este acela că sufletul mi-a fost sfărâmat în mii de bucățele. Nu este zi în care să nu mă gândesc la ea. Aliza era sănătoasă, bucuroasă, grăsuță și o voi purta în sufletul meu în fiecare zi”, mărturisește Abigail.

Mama își împărtășește povestea în speranța că va salva viețile mai multor bebeluși

Abigail susține că își împărtășește povestea prin care a trecut doar pentru a face cunoscută importanța pe care un banal virus o are asupra vieții bebelușilor. Cu un sistem imunitar încă neformat, cel mai banal virus poate cauza decesul. Cu siguranță povestea mamei nu va fi în zadar și va ridica multe semne de întrebare mamelor și viitoarelor mame care se vor gândi de două ori înainte să-și lase copilul sărutat de străini.

Surse foto: facebook.comfacebook.com

Surse articol: cafemom.com

Articolul urmator
Caz rar în lume! Un băiețel de 2 ani din Nevada a murit din cauza unei infecții care „i-a mâncat creierul”
Caz rar în lume! Un băiețel de 2 ani din Nevada a murit din cauza unei infecții care „i-a mâncat creierul”

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    DA sau NU - este în regulă să plătești un membru al familiei pentru a sta cu copilul tău?
    DA sau NU - este în regulă să plătești un membru al familiei pentru a sta cu copilul tău?

    Cum pot recompensa părinții rudele în grija cărora își lasă copiii? Cât de dispusă este bunica să primească, în afară de pupicii nepoților, și bani sau un...

    „Vă înțelegem durerea când nu mai auziți bătăile inimii...”, scrisoarea deschisă a unei asistente către mamele care și-au pierdut bebelușii
    „Vă înțelegem durerea când nu mai auziți bătăile inimii...”, scrisoarea deschisă a unei asistente către mamele care și-au pierdut bebelușii

    Venirea pe lume a unui copil este așteptată cu bucurie, cu emoție, cu nerăbdare. Ce se întâmplă însă când, după o ecografie din perioada sarcinii, o mamă...

    Povestea Sashei, fetița care și-a pierdut brațul în bombardamentele din Kiev: "Nu știu de ce m-au împușcat rușii. Sper că a fost din greșeală"
    Povestea Sashei, fetița care și-a pierdut brațul în bombardamentele din Kiev: "Nu știu de ce m-au împușcat rușii. Sper că a fost din greșeală"

    Imaginați-vă un cartier rezidențial liniștit de la marginea Bucureștiului, din județul Ilfov, unde familiile își cresc copiii, unde parcurile sunt pline de râsetele...

    Copilul meu perfect sănătos a murit din cauza gripei și de atunci eu și restul familiei ne vaccinăm anual
    Copilul meu perfect sănătos a murit din cauza gripei și de atunci eu și restul familiei ne vaccinăm anual

    Leon a fost unul dintre cei peste 186 de copii care au murit în urma epidemiei de gripă din 2017. Avea doar 4 ani, iar mama lui îl descrie ca fiind un „suflet...

    Părinții l-au abandonat când au aflat că are sindromul Down. Un băiețel a fost adoptat de către asistenta care l-a îngrijit din prima zi de viață
    Părinții l-au abandonat când au aflat că are sindromul Down. Un băiețel a fost adoptat de către asistenta care l-a îngrijit din prima zi de viață

    Un bebeluș cu sindromul Down a fost abandonat de către părinții lui în spitalul în care s-a născut. O asistentă de la același spital l-a adoptat pe micuț, iar acum este...

    Un bebeluș a fost la un pas de moarte din cauza alimentației exclusive cu lapte de migdale
    Un bebeluș a fost la un pas de moarte din cauza alimentației exclusive cu lapte de migdale

    Un nutriționist avertizează asupra pericolului de a hrăni bebelușul exclusiv cu lapte de migdale, după ce un bebeluș a fost pe punctul de a muri din această cauză.

    O mamă și-a purtat timp de cinci zile în pântec copilul care s-a oprit din evoluție. „Nu am fost tratată cu prioritate pentru că bebelușul meu murise”
    O mamă și-a purtat timp de cinci zile în pântec copilul care s-a oprit din evoluție. „Nu am fost tratată cu prioritate pentru că bebelușul meu murise”

    Pierderea unei sarcini este incredibil de dureroasă pentru femeile care abia așteaptă să devină mame. Statisticile arată că aproximativ 15% din sarcini se soldează cu un avort...

    Poveștile copiilor care au fost lăsați în țară de către părinții care au plecat la muncă, în străinătate
    Poveștile copiilor care au fost lăsați în țară de către părinții care au plecat la muncă, în străinătate

    În ultimii ani, numărul copiilor care au rămas în țară după ce unul sau ambii părinți au plecat să lucreze în străinătate este tot mai mare. Anul acesta, diferite...

    © 2024 Qbebe