Din grija pentru copilul tau

Motivul pentru care copiii japonezi sunt cei mai sănătoși din lume

Un studiu al publicației medicale britanice „The Lancet" a arătat motivele pentru care copiii japonezi sunt cei mai sănătoși din lume.

Experții care au realizat studiul menționat au constatat că, în rândul copiilor japonezi, se află un număr redus de cazuri de diabet și de obezitate. Conform datelor analizate, aceștia au șansa să atingă vârsta de 73 de ani fără a suferi de o vreo boală sau de vreo dizabilitate majoră, speranța lor de viață fiind de peste 80 de ani.
Explicația coordonatorilor studiului pentru ceea ce se întâmplă în Japonia ține de remarcarea unor obiceiuri alimentare și a unui stil de viață imprimate din vechime în mentalitatea populației de acolo. Printre acestea se numără:

Părinții își exercită mai mult autoritatea în privința obiceiurilor alimentare ale copiilor
Specialiștii au sesizat că părinții japonezi obișnuiesc să-și disciplineze copiii în privința alegerilor alimentare și obiceiurilor legate de o dietă sănătoasă. Ei reușesc să facă acest lucru fără a-i pedepsi sau a-i forța, explicându-le de ce este bine să facă anumite alegeri.
Urmându-se modelul japonez va crește posibilitatea ca părinții din întreaga lume să-și inspire copiii să adopte obiceiuri ce le vor permite să aibă o viață mai sănătoasă și mai lungă.

Copiii au parte adesea de mese în familie și sunt adesea implicați în demersul de gătire
Un alt motiv pentru care copiii japonezi sunt foarte sănătoși este că în Japonia există o tradiție a meselor în familie, ceea ce îi ajută să învețe cum să facă alegeri alimentare sănătoase.
Nutriționiștii consideră că un copil va avea o dietă cu atât mai echilibrată cu cât va fi implicat mai des în achiziționarea și preparea hranei.

Adoptarea unei hrane sănătoase, care să sature
Pentru ca organismul să primească nutrienții necesari și să nu se confrunte cu „atacuri" de foame, copiii ar trebui să mănânce mai multe fructe, legume, grăsimi sănătoase, cereale integrale și mai puține alimente care să se bazeze pe zahăr și sare. Orezul este un alt aliment care ar trebui să facă parte din dieta copiilor, acesta fiind dens în nutrienți și mai sărac în calorii decât pastele și pâinea.

Mâncatul este privit ca o plăcere
Cel mai important este, spun nutriționiștii japonezi, ca un copil să vadă că părinții se bucură de mâncare, că sunt relaxați în timpul mesei. Ar trebui să existe în toate familiile obiceiul unei mese împreună, cel puțin o dată pe zi. Copiii vor fi eliberați de stres, de presiune, bucurându-se de gustul și de consistența mâncărurilor.

Mâncarea este servită în porții mai mici
O soluție pentru a avea copii mai sănătoși este să li se ofere mâncarea în vase mai mici. Castroanele nu prea mari și platourile cu diametru de 10-12 cm sunt potrivite pentru a aduce în fața lor mâncăruri variate, fără a-i tenta să-și dorească să mănânce mai mult.

Mancare asiatica pe platou

Copiii sunt încurajați să încerce noi mâncăruri
Rolul părinților trebuie să fie, conform specialiștilor în nutriție japonezi, să le ofere copiilor oportunitatea de a gusta mereu alte mâncăruri. Va fi o soluție pentru ca în timp aceștia să ajungă să consume inclusiv alimente pe care nu le acceptau anterior, dar care sunt sănătoase.

Copiii fac multă mișcare
Copiii din Japonia sunt sănătoși pentru că fac mai multă mișcare decât cei din alte țări, au constatat cercetătorii. Inclusiv Organizația Mondială a Sănătății insistă asupra unei activități fizice zilnice (de cel puțin 60 de minute), în vederea unei dezvoltări optime a mușchilor, oaselor, articulațiilor, pentru asigurarea sănătății inimii și pentru stimularea unor mișcări coordonate. Experții de aici consideră mișcarea ca una dintre cele mai bune soluții pentru reducerea anxietății sau depresiei și pentru adaptarea copilului la mediul social.
Fetite asiatice ce alearga pe malul unei ape

Surse:
www.businessinsider.com, www.healthyway.com, www.rd.com

Surse poze:
www.pixabay.com

Raport Eurostat: copiii din România sunt cei mai sănătoși din Europa

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Copiii tai sunt copiii cei noi care vor conduce lumea! Ce trebuie sa stii despre copiii indigo, curcubeu si de cristal
  Copiii tai sunt copiii cei noi care vor conduce lumea! Ce trebuie sa stii despre copiii indigo, curcubeu si de cristal

  Copiii Curcubeu sunt intruchiparea divinitatii noastre, exemplul potentialului nostru divin. Copiii Curcubeu n-au mai fost niciodata pe aceasta planeta si apar langa Copiii de Cristal....

  Breaking News! Copiii pot să dezvolte complicații grave în infecția cu Covid-19. Iată care sunt cei mai afectați
  Breaking News! Copiii pot să dezvolte complicații grave în infecția cu Covid-19. Iată care sunt cei mai afectați

  În condițiile în care China a depășit perioada de criză a pandemiei, a început să studieze cazurile sale și să ofere lumii cât mai multe informații cu privire...

  Afla ce popor are cei mai buni parinti din lume si de ce
  Afla ce popor are cei mai buni parinti din lume si de ce

  Scriitoarea americana Pamela Drukerman a plecat din tara sa natala, Statele Unite, si s-a mutat in Franta, dupa ce a ajuns la concluzia ca francezii sunt cei mai buni parinti din lume. In...

  Cei mai bogați copii din lume
  Cei mai bogați copii din lume

  Fiecare părinte își dorește tot ce este mai bun pentru copilul lui: de la cele mai frumoase cadouri și vacanțe de neuitat până la o educație bună și o carieră de...

  Studiu: Posesorii de câini sunt mai sănatoși, mai sociabili și câștigă mai mulți bani
  Studiu: Posesorii de câini sunt mai sănatoși, mai sociabili și câștigă mai mulți bani

  Dacă îți e frică de perioada din viața copilului tău în care tot ce vei auzi va fi: „Vreau un câine!", află că cercetătorii spun că un câine...

  Vești bune pentru părinți: copiii sunt cei mai rezistenți la infecția cu coronavirus
  Vești bune pentru părinți: copiii sunt cei mai rezistenți la infecția cu coronavirus

  Din datele disponibile până în prezent, copiii sunt mai puțin predispuși infectării cu noul coronavirus. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a afla opinia...

  Există și sindromul morții subite la preșcolari. Copiii între 1 și 4 ani sunt cei mai afectați
  Există și sindromul morții subite la preșcolari. Copiii între 1 și 4 ani sunt cei mai afectați

  Sindromul morții subite presupune decesul care survine din motive necunoscute, în mod subit, la un copil mai mic de vârsta de 1 an. Deși acest fenomen era cunoscut în...

  © 2019 Qbebe