Părinții fetiței, Pocsantek Harsan Robert și Ancuța, povestesc cum au adus fetița în stare gravă la spitalul din Reghin, cu dureri de cap și febra. Diagnosticul medicilor de aici a fost viroză și i-au recomandat medicamente antivirale, însă familia a dus-o la Spitalul de Urgență din Târgu-Mureș a doua zi.
Suferința micuței a continuat și aici, ea contractand o boală digestivă și fiind transferată la spitalul de Infecțioase.Din nefericire, fetița a intrat în comă și, după 6 săptămâni petrecute la Terapie Intensivă, a decedat. Conform părinților fetei, medicii au descoperit mult prea târziu faptul că ea avea meningită:
"De greşit au greşit sistematic mai mulţi medici şi de la urgenţă. La pediatrie sunt de vină... de ce nu s-a făcut trei zile nimic... până duminică seară până a făcut convulsie de ce nu s-a făcut ceva?" întreabă neputincios tatăl fetei.
"Când am ajuns la spital, la Reghin, o deranja lumina, avea dureri de cap. Medicul de gardă de la pediatrie i-a pus diagnosticul de viroză. Pentru că starea fetiței nu mi se părea că evoluează spre bine, în data de 7 februarie am dus-o la SMURD Târgu Mureș. După un set de analize de sânge medicul de gardă ne-a spus că nu își dă seama din ce cauză nu îi scade fetiței temperatura și o doare capul în continuare, chiar dacă se află deja sub tratament. Când am auzit că îmi sugerează să mergem acasă am reacționat, întrebându-l ce să facem acasă, de acolo venim...Ne-a trimis să o internăm la Clinica de Pediatrie II, Târgu Mureș. Timp de 3 zile fetiței nu i s-a făcut nicio investigație. După cele 3 zile m-au trimis să duc la analiză sângele la Clinica de Chirurgie I, la laborator. În aceeași seară fetița face convulsie, de abia atunci medicii s-au panicat și au trimis-o la oftalmologie. De acolo a fost dusă la neuro-psihiatrie unde i se pune diagnosticul de suspect de meningită și encefalită. De acolo, a fost trimisă de urgență la Clinica de Boli Infecțioase, unde medicii confirmă același diagnostic și încep tratamentul. Asta se întâmpla în seara de 10 februarie. Nu i s-a făcut un RMN, o puncție. Marți, în data de 12, i se face o tomografie. Miercuri ni se spune că fetița a contactat rotavirus. Sâmbătă dimineața s-a trezit la ora 7, la ora 9 adoarme. Medicul ne spune că fata doarme profund, că nu reacționează atunci când i se vorbește, când i se ia sânge. Din nou suntem trimiși la Spitalul Clinic Județean, aici ni se pun multe întrebări...De ce nu s-a făcut RMN, de ce nu s-a făcut puncție...nu aveam răspunsuri la aceste întrebări...", povestește cu durere în glas mama fetei.
După spusele părinților, fetița a fost văzută de cel puțin 15 cadre medicale de la 5 spitale diferite.
Purtătorul de cuvânt SCJU Târgu Mureș, Mariana Negoiță, a declarat:" "Starea generală a pacientei s-a agravat progresiv în data de 18 februarie s-a efectuat examenul RMN care a pus în evidenţă o suferinţă severă cerebrală şi de trunchi cerebral. În 20 martie s-a declarat moartea cerebrală."
Părinții au angajat un avocat și intenționează să îi aducă pe medici în fața justiției.
Sursa: stirileprotv.ro