O femeie fără adăpost a născut gemeni în mijlocul unui câmp. Autorităţile române nu pot face nimic să o ajute

Alina Nedelcu - Redactor Senior

O femeie cu probleme psihice, care nu are adăpost şi mai are alţi patru copii aflaţi în sistemul de protecţie al DGAPSC Constanţa, a născut două fetiţe gemene pe un câmp. Vezi care este povestea acestei femei!

Despre ea se ştie că o cheamă Nicoleta, că are 28 de ani şi că, pentru a-şi câştiga existenţa, este implicată în activităţi de prostituţie. În urma unui apel la numărul 112 de vinerea trecută, potrivit căruia era vorba despre o femeie ce se afla în pericol, poliţiştii de la secţia 2 din Municipiul Constanţa au intervenit. A fost dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa după ce anterior, tot în baza unui apel către autorităţi, i se găsise un loc într-un centru al DGASPC, dar refuzase să rămână acolo. Nu a putut fi convinsă de reprezentanţii acestei instituţii ca după ce va naşte să meargă într-un centru special destinat mamelor şi copiilor defavorizaţi. Nicoleta mai are patru copii ce au ajuns în grija statului.

La câteva ore după vizita reprezentanţilor DGASPC la spital, femeia a fugit. Duminică a născut pe un câmp aflat la câţiva km de Constanţa două fetiţe gemene care, potrivit DGASPC Bucureşti, sunt sănătoase. Mama este şi ea într-o stare bună. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, a precizat că femeia are alţi patru copii şi a declarat că: "Din păcate, nu vrea să beneficieze de serviciile noastre, nici împreună cu copiii și nici doar pentru copii. Refuză categoric, spunând că poate să aibă grijă de copii."

Cel care a încercat de mai multe ori să-i vină în ajutor mamei fără adăpost din Constanţa este un bărbat în vârstă de 49 de ani. Acesta o ştia de câţiva ani, întâlnind-o adesea în drum spre serviciu. Nu a ezitat să-i aducă mâncare, să-i ofere  uneori şi bani, discutând cu ea pentru a încerca să o convingă să renunţe la practicarea prostituţiei. Cel care a ajutat-o pe Nicoleta a menţionat:" Nu am atins-o niciodată. Eu doar vreau s-o ajut, pentru că e tânără și e păcat de ea, dai de tot felul de nebuni acolo, pe stradă, în câmpul acela...".

Recent bărbatul şi-a dat seama că aceasta este însărcinată şi a dus-o cu maşina la o consultaţie la un medic ginecolog. Pentru a se asigura că va ajunge să nască într-un spital, a sunat la 112 pe parcursul săptămânii trecute, dar fără rezultat: "Am sunat la 112 de mai multe ori săptămâna trecută. A venit ambulanța, au venit polițiștii și nu au putut s-o convingă să meargă la spital. Le-am zis că femeia are probleme psihice, însă pentru că nu sunt acte care să dovedească acest lucru, nu o pot interna cu forța. Ba m-au luat și pe mine la rost, că de ce mă implic atât în cazul ei, nu cumva sunt tatăl acelor copii? Am rămas fără cuvinte."

După ceea ce s-a întâmplat, bărbatul din Constanţa a explicat că nu a putut să o ajute aşa cum şi-ar fi dorit pe mama fără adăpost întrucât: "Nu poți interna pe cineva cu forța, pentru că îi încalci drepturile. Iar ca să demonstrezi că are probleme psihice, trebuie să mergi în instanță să o decazi din drepturi. De obicei, asta face un membru al familiei, iar lucrul acesta durează destul de mult."

Ulterior, reprezentanţii IPJ Constanţa au confirmat ceea ce a spus acesta: "Polițiștii de la Secția 2 din Constanța au intervenit în acest caz, în baza unui apel primit la 112, în care se preciza că o femeie se află în pericol. Au căutat-o, au găsit-o, au vorbit cu ea. A refuzat orice fel de asistență medicală. I s-a găsit un loc într-un centru al DGASPC-ului. Nu a vrut să meargă nici acolo. Nu o putem forța."

În momentul de faţă, Nicoleta este internată la maternitatea din Constanţa şi nu doreşte să accepte sprijinul autorităţilor, susţinând că este capabilă să aibă grijă de copiii ei.

Citeşte şi: Un copil de un an şi jumătate a fost abandonat în scara unui bloc!

Surse: libertatea.ro, realitatea.net, stiri24h.ro

Surse foto: facebook.com, istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O femeie de 68 de ani și-a văzut visul cu ochii: a născut o pereche de gemeni
  O femeie de 68 de ani și-a văzut visul cu ochii: a născut o pereche de gemeni

  O femeie în vârstă de 68 de ani și-a văzut visul îndeplinindu-se cu ochii, devenind mamă!

  Surpriza surprizelor! Sunt gemeni, dar s-au născut în ani diferiți
  Surpriza surprizelor! Sunt gemeni, dar s-au născut în ani diferiți

  Frații gemeni sunt dintotdeauna considerați cu totul speciali. Dar ce se întâmplă dacă sunt născuți în luni diferite, în zile diferite și în ani...

  Era însărcinată cu gemeni, însă a descoperit că în uter se mai ascunde încă un set de gemeni
  Era însărcinată cu gemeni, însă a descoperit că în uter se mai ascunde încă un set de gemeni

  Un cuplu a visat să aibă o familie numeroasă, dar drumul lor a fost unul lung și dureros. Aveau deja o fetiță, dar își mai doreau măcar un frățior sau o surioară pentru...

  Un copil de 9 ani a vândut limonadă timp de 3 ani pentru a dona banii unui adăpost pentru animale
  Un copil de 9 ani a vândut limonadă timp de 3 ani pentru a dona banii unui adăpost pentru animale

  Înduioșător! Un băiețel de 9 ani a reușit să strângă aproape 2.000 de dolari pentru un adăpost pentru animale, după ce a vândut limonadă timp de 3 ani la un stand...

  A născut acum 5 luni și e din nou însărcinată! Artista va avea gemeni!
  A născut acum 5 luni și e din nou însărcinată! Artista va avea gemeni!

  Cântăreața de muzică populară, Letiția Moisescu, cunoscută drept „Leticia”, a născut prima oară în urmă cu cinci luni, iar acum este din nou...

  Un nou-născut a fost descoperit în toaleta unui avion în timpul unui control de rutină
  Un nou-născut a fost descoperit în toaleta unui avion în timpul unui control de rutină

  O mamă este cercetată penal pentru că și-a lăsat bebelușul nou-născut în coșul de gunoi al toaletei unui avion. Cel mic a fost transportat de urgență la spital pentru...

  O gravidă cu Covid-19 a născut pe coridorul spitalului pentru că nu a găsit un medic să o ajute:”Mă rog ca nicio mamă să nu treacă vreodată prin ce am trecut eu”
  O gravidă cu Covid-19 a născut pe coridorul spitalului pentru că nu a găsit un medic să o ajute:”Mă rog ca nicio mamă să nu treacă vreodată prin ce am trecut eu”

  ”Mă rog ca nicio mamă să nu treacă vreodată prin ce am trecut eu”, spune o tânără mamă în timp ce își alăptează nou-născutul, așezată pe un pat de...

  © 2023 Qbebe