O mamă riscă închisoarea după ce și-a lăsat fiica adolescentă să aibă grijă de copiii mai mici

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pe fondul restricțiilor din 2020 impuse de pandemie, când și grădinițele au fost închise, o mamă a fost nevoită să găsească rapid o soluție pentru copiii ei mai mici. Hotărârea de a-i lăsa în grija fiicei sale mari a pus-o într-o situație deosebit de dificilă, în momentul de față riscând să ajungă în închisoare. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a afla povestea Melissei Henderson!

O mamă singură și-a lăsat fiica adolescentă să aibă grijă de copiii mai mici

Melissa Henderson (din Georgia, SUA), este mama a cinci copii, iar în 2020, în perioada în care și grădinițele au fost închise din cauza pandemiei, a fost nevoită să găsească o soluție pentru copiii săi mai mici. Întrucât nu își permitea să aibă o bonă, a hotărât să-i lase pe aceștia în grija fetei mai mari, Linley (în vârsta de 14 ani) pentru a putea să meargă la muncă.

Melissa-Henderson-fericita-alaturi-de-copiii-ei

Sursă poză:  facebook.com/melissa.s.jones.92

În timp ce Linley era ocupată cu școala online, nu a sesizat când fratele mai mic (Thaddeus), în vârstă de 4 ani, a plecat din casă și s-a dus afară pentru a se putea juca alături de prietenul său. Fata și-a dat seama că fratele său lipsea după 10-15 minute, găsindu-l la joacă în fața casei celuilalt copil. Până când l-a găsit, părinții acelui copil sunaseră deja la poliție. 

După ce polițiștii au discutat cu Melissa, totul părea în ordine, dar după o săptămână aceștia au revenit și lucrurile s-au complicat pentru aceasta. 

Mama a fost arestată

Cea care și-a lăsat copiii mai mici în grija fiicei mai mari a fost în final arestată. Melissa Henderson ajunsese în atenția „Serviciilor pentru Familie și pentru Protecția Copilului” Georgia după ce fiul ei cel mic fusese găsit singur afară pe când avea vârsta de 3 ani. Când copilul plecase din casă pe când se afla în grija surorii mari, Linley, mama nu mai era sub supravegherea autorităților. Acestea au stabilit că nu găsiseră nimic semnificativ și au închis cazul. 

Șeriful adjunct Marc Pilote a fost cel care a avut inițiativa arestării mamei la două săptămâni de la incidentul în care Thaddeus ieșise din casă în intervalul în care se afla sub supravegherea surorii sale. Într-o declarație pentru „Reason”, Melissa Henderson a precizat că a văzut în fața casei sale cinci mașini de poliție și a explicat cum s-a simțit când a fost arestată în fața copiilor săi: „Aproape că nu am cuvinte pentru a spune cât de umilită m-am simțit. Simțeam în adâncul inimii că, dacă reprezint ceva, sunt o mamă bună și știam că tot ceea ce fac era pentru copii. Și dintr-o dată ești „dezbrăcat” de acest sentiment și ajungi să ți se pună cătușe în fața lor.”

A fost luată de mașina de poliție, a fost dusă la închisoarea din Union și i s-au luat amprente. În declarația pentru aceeași sursă, mama a povestit că, odată ajunsă acolo: „Îmi amintesc faptul că m-am ghemuit într-un colț și tot ce voiam era să mă ascund.” Fostul ei soț a fost cel care a salvat-o atunci.

Procurorul Jeff Langley a adus argumente pentru a justifica arestarea mamei celor cinci copii. Conform sursei citate anterior, acesta a ținut să precizeze că și în cazul în care Melissa Henderson ar fi găsită vinovată, cel mai probabil nu va rămâne în închisoare, insistând asupra ideii că intenția este de a o determina pe aceasta să nu-și mai lase copiii mai mici în grija fiicei mari. În același timp, acesta a dezvăluit că ofițerii de poliție l-au anunțat că adolescenta „prezenta anumite dificultăți de învățare”. Mama sa a confirmat că Linley fusese diagnosticată cu ADHD, dar că a finalizat un Program de Îngrijire a Copiilor Crucea Roșie, că deține o certificare CPR, că a deținut funcția de vicepreședinte al Clubului  4-H etc.

Mama riscă să ajungă în închisoare

Întrucât și-a lăsat copiii mai mici în grija fiicei mai mari, Melissa riscă, dacă va fi găsită vinovată, să stea 1 an după gratii și să plătească o amendă. Ea este sprijinită de avocatul David DeLugas, ce lucrează pro-bono în acest caz și care s-a străduit să respingă acuzațiile ce i se aduc, susținând că acestea sunt neconstituționale. Acesta a venit, pentru „Fox News”, cu următoarea declarație: „A fost vorba de un efect atât de puternic, încât Melissa se teme să-și mai lase singuri copiii, chiar și pentru câteva minute, chiar și în grija fiicei sale care are acum 15 ani, în condițiile în care crede că ar putea fi iar arestată.”

Pentru a veni în ajutorul clientei sale, DeLugas a încercat să aducă în prim-plan un caz din anul 1997, când Curtea Supremă din statul Georgia hotărâse că acuzarea unei mame pentru o decizie firească (lăsarea copilului mai mic în grija copilului mai mare) este neconstituțională. În cazul invocat a fost vorba de o mamă care l-a lăsat pe copilul mai mare, de 11 ani, să aibă grijă de fratele mai mic, acesta din urmă decedând din cauza unui accident. Atunci s-a ajuns la concluzia, potrivit informațiilor din „Reason”, că era „arbitrar și subiectiv” să se considere decizia mamei ca fiind dovadă de neglijență.

Avocatul care o apără pe Melissa Henderson a venit și cu argumentul potrivit căruia în ghidul adoptat de autoritățile din statul Georgia privind protecția minorilor se prevede posibilitatea ca adolescenții ce au vârsta de la 13 ani în sus să poată avea grijă de frații mai mici până la 12 ore. Într-o intervenție pentru „Fox News”, DeLugas a explicat: „Ei au susținut că s-a întâmplat la fel în urmă cu un an. Așa că susții că acum un an și-a lăsat copiii în grija fiicei de aproape 14 ani, iar cumva două drepturi fac un rău. Ceea ce s-a întâmplat nu a fost greșit nici atunci și nu este nici acum.”

Între timp, Melissa a renunțat la serviciu, iar pentru familia ei a fost deschis un cont pentru a se face donații prin intermediul „gofundme.com”. Până acum, acolo s-au strâns în jur de 9000 de dolari.

Surse: dailymail.co.uk, foxnews.com, observatornews.ro, reason.com

Sursă poză principală: facebook.com/melissa.s.jones.92

Surse foto: facebook.com, youtube.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Mi-am lăsat mama să stea la mine, dar în aceleași condiții abuzive pe care ea mi le impunea când eram adolescentă
  Mi-am lăsat mama să stea la mine, dar în aceleași condiții abuzive pe care ea mi le impunea când eram adolescentă

  O tânără povestește, într-o postare pe Reddit, că nu a avut niciodată o relație bună cu mama sa. Ea spune că aceasta o ura și că, la un moment dat, când avea doar...

  Ce spune Loredana despre fiica ei: ”Cred că adolescența e sinonimă cu a fi rebel”
  Ce spune Loredana despre fiica ei: ”Cred că adolescența e sinonimă cu a fi rebel”

  Loredana Groza este de departe una dintre cele mai excentrice artiste din peisajul muzical românesc. În cei 35 de ani de carieră, Lori a reușit să se reinventeze constant și...

  Vecina mi-a lăsat copilul ei în grijă și nu s-a mai întors. L-am crescut ca și cum ar fi fost al meu
  Vecina mi-a lăsat copilul ei în grijă și nu s-a mai întors. L-am crescut ca și cum ar fi fost al meu

  O femeie căreia i s-a spus că nu va putea avea niciodată copii a crescut un băiețel ca fiind al ei, după ce vecina ei l-a părăsit și nu s-a mai întors. Rosalinda, care acum...

  Mama mea îmi cere bani să aiba grijă de copilul meu, propriul ei nepot
  Mama mea îmi cere bani să aiba grijă de copilul meu, propriul ei nepot

  Îmi iubesc mama și ea mă iubește pe mine. Avem o relație foarte apropiată și atunci când am anunțat-o că sunt însărcinată a fost extaziată și dornică să...

  Marlene Dietrich, o mamă fără suflet! Şi-a lăsat fiica să fie abuzată de propria bonă
  Marlene Dietrich, o mamă fără suflet! Şi-a lăsat fiica să fie abuzată de propria bonă

  Despre una dintre cele mai cunoscute actriţe din toate timpurile s-au povestit şi s-au scris multe. Fiica sa, Maria Riva şi fiul acesteia, David Riva, au dezvăluit o latură mai puţin...

  Mi-am înșelat soția pentru că după ce s-au născut copiii noștri a refuzat să mai aibă relații intime cu mine
  Mi-am înșelat soția pentru că după ce s-au născut copiii noștri a refuzat să mai aibă relații intime cu mine

  Nu am vrut să îmi înșel soția, dar apariția copiilor ne-a distrus viața sexuală. Nașterea copiilor ar trebui să fie puncutl culminant al mariajului și cu două fiice...

  Fiica mea adolescentă a devenit dușmanul meu
  Fiica mea adolescentă a devenit dușmanul meu

  Una dintre cele mai mari provocări prin care trece un părinte este adolescența copilului său. Este acea perioadă în care, în anumite momente, ai senzația că nu îți...

  „Nu mai pupați copiii pe gură!” Mesajul disperat al unei mame, după ce fiica ei s-a luptat cu boala timp de 3 săptămâni
  „Nu mai pupați copiii pe gură!” Mesajul disperat al unei mame, după ce fiica ei s-a luptat cu boala timp de 3 săptămâni

  Organismul unui copil aflat în primii ani de viață este încă fragil, prin urmare trebuie să avem în vedere că până și anumite gesturi de afecțiune îl...

  © 2022 Qbebe