"Cei mai mulți dintre consumatori nu conștientizează faptul că reziduurile de pesticid sunt la ordinea zilei pe legumele și fructele bio pe care le consumăm, chiar și după ce acestea au fost spălate corespunzător", avertizează Sonya Lunder, analist EWG.
Spre surprinderea tuturor, căpșunele sunt în capul listei negre, purtând reziduuri de la 22 de tipuri de pesticide! Un număr alarmant de mare, ar spune unii! Urmează spanacul, care conține o concentrație mare de insecticid neurotoxic denumit Permetrin, iar nectarinele completează rușinos acest top 3! Printre legumele și fructele cele mai curate din punctul de vedere al urmelor de pesticid se numără avocado, porumbul și ananasul.
![]() |
![]() |
În concluzie, în cazul în care vă gândiți să faceți o trecere de la alimentația clasică la cea organică, să aveți în vedere faptul că "organic" nu înseamnă "fără urme de pesticide sintetice". Există mai multe metode prin care se pot diminua semnificativ aceste reziduuri, spre exemplu folosirea unei periuțe în procesul de spălare al legumelor și fructelor, păstrare în apă simplă sau apă cu oțet pentru o perioadă de minim 10 minute, etc..
Sursa: www.ewg.org
