Povestea cățelușei împușcată de 17 ori în timp ce era gravidă. A supraviețuit și acum salvează vieți

Povestea cățelușei împușcată de 17 ori în timp ce era gravidă. A supraviețuit și acum salvează vieți

Andrada Popa

Bătută, torturată și împușcată de 17 ori, Maggie, un câine abandonat de oameni și de iubire renunțase la viață și la lume. Dar lumea nu renunțase la ea. Cu ajutorul prietenilor ei umani, Maggie începe o lungă călătorie spre recuperare și ajunge să ofere bucurie și iubire oriunde se duce. Iată povestea unui suflet care dovedește că iubirea vindecă tot.

Se întâmpla la începutul anului 2018 pe străzile din Beirut, Liban, o țară unde nu există legi pentru a pedepsi cruzimea asupra animalelor. Maggie, o cățelușă de numai 1 an și jumătate trecea prin chinurile iadului. Împușcată de 17 ori, cu o ureche tăiată și ochii scoși, cu mandibula ruptă, zăcea pe marginea unui drum, legată de o cutie de fier. Nu avea idee unde este, pentru că ochii ei erau lipiți de infecția care i-a mâncat. Dacă ai fi mângăiat-o i-ai fi simțit nu numai puii care îi creșteau în burtică ci și gloanțele de sub pielea inflamată.

Hussein, care conduce un centru de salvare a câinilor din Beirut, a fost prima ei șansă la viață. Atunci când a ajuns la ea el a știut că poate este unul dintre acei câini care sunt legați și folosiți ca practică la țintă de către luptătorii de gherilă. Știind că trebuie să îi salveze viața, Hussein a decis să îi încheie sarcina, cățelușii neavând nicio șansă. Apoi, cu ultimele fonduri pe care le mai avea, Hussein a plătit antibioticele necesare pentru infecția care îi distrugea organismul cățelușei. Însă, știa că nu are fonduri suficiente pentru toate operațiile lui Angie. Așa că a început să posteze fotografii cu Angie în Social Media. Iar ajutorul a venit de la Roxana, din Marea Britanie, care își salvase propria cățelușă din Liban. A fost greu, pentru că nimeni nu dădea nicio șansă lui Angie. Până ce a dat de Wild At Heart Foundation, care s-a implicat imediat în salvarea cățelușei. Primul pas era să îi găsească o familie foster acolo ca să fie reabilitată. Roxana a apelat la Farah, cea care îi reabilitase și cățelușa ei. Aceasta, deși avea puțini bani și încă alți 5 câini în îngrijire, și-a deschis sufletul și brațele și pentru Angie. Al doilea pas era să găsească cei 5000 de lire pentru a o aduce în Marea Britanie pe Angie și încă un cățeluș chinuit. Când Angie a fost salvată i-a fost dată o cutie de carton care a devenit cuibul ei de siguranță și pe care refuza să o părăsească. Era locul unde știa că nimeni nu îi face rău. Farah a început reabilitarea ei și a decis că trebuie ca ochii ei să fie operați și cusuți. Atunci au descoperit căte un glonț în fiecare orbită. Între timp Roxana strângea bani pentru a o aduce pe Angie în Marea Britanie și căuta o familie adoptivă pentru ea, postând filmulețe cu aceasta. Și atunci Kasey Carlin a văzut unul dintre filmulețe. 

Inima mea sângera pentru biata cățelușă. Angie era oarbă, cu ochii scoși, fără o ureche. Avea nevoie de răbdare și de înțelegere. Fața ei spunea povestea lipsei de speranță și a unui suflet dezamăgit de oameni. Am privit-o și m-am îndrăgostit. Mama mea mi-a spus să încerc să o adopt. Pentru că știam că nu va supraviețui în Beirut. Nu mă puteam gândi decât la ea. Mă întrebam oare ce culoare aveau ochii ei înainte să și-i piardă. Poate că nu se mai putea citi teama din ochii ei, dar cum o vedeam în poze o simțeam deznădăjduită. Într-un video un medic încerca să îi verifice ochii, și ea se tot ghemuia la pieptul lui tremurând. Era greu să o privesc, tot corpul ei spunea iubește-mă și te rog nu mă răni. Dar nimeni nu voia să o adopte, pentru că reabilitarea ei ar fi solicitat orice persoană la maximum. Eu aveam deja o altă cățelușă în reabilitare. Angie nu era în planul meu. Dar am decis că trebuie să fac ceva pentru ea, pentru că am simțit că îmi va schimba viața. Am contactat Wild At Heart Foundation și m-am oferit să fiu mama foster a lui Angie, să o reabilitez și apoi să îi găsesc un cămin permanent. Dar pe ascuns gândeam să o adopt chiar eu, convingând-o pe mama. Voiam să îi arăt lui Angie că merită iubire și că oamenii sunt altfel decât cum i-a cunoscut ea.  

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Maggie the Wonder Dog (@maggiethewunderdog)

Era septembrie 2018 când Angie a venit acasă. Făcusem multă cercetare înainte, ca să o ajut cât pot de mult. Citisem că, fiind oarbă, trebuie să o țin mai întâi într-o singură cameră cât mai confortabilă, dar să nu închid ușa, ci să pun un gărduleț ca să audă tot ce întâmplă. Apoi să îi permit accesul în altă cameră și tot așa, cu multă răbdare. După un zbor de 5 ore, această creatură suferindă sigur era stresată și terifiată. Știam că cel mai complicat proces va fi să treacă vama, pentru că toți câinii sunt ținuți în cuști ore întregi pentru a fi verificați că sunt sănătoși înainte a li se permite intrarea în țară. Nu știam dacă va fi agresivă, dar știam că voiam să îi ofer iubire și confort. Mă așteptam să fie speriată. Când a ajuns la mine, Angie era complet diferită de ce mă așteptam. Era jucăușă, veselă, bucuroasă să simtă oameni și căuta cu năsucul îmbrățișări. Și-a băgat nasul în umărul meu și o simțeam cum tremură, mirosindu-mă. Și în secunda în care am luat-o în brațe, am iubit-o. Și ea pe mine. Suferise atât de mult, pentru atât de mult timp, iar acum ne dădea o lecție de viață extraordinară. Își acceptase noua stare și se bucura cu tot sufletul ei de noua șansă la viață. Știam că nu vom avea o călătorie ușoară împreună, dar era clar pentru mine că vom fi împreună pentru cât va trăi această minunată cățelușă și eram decisă să o fac să devină un câine normal și fericit. 

De cum am privit-o am știut că Angie nu este numele ei, așa că i-am ales numele de Maggie, pentru a i se potrivi cu noua ei viață. Am început prin a o învăța noua ei limbă, pentru că știa numai arabă. Acum este trilingvă, știe comenzi în arabă, engleză și comunică excelent în câinească.” povestește Kasey Carlin în cartea dedicată cățelușei eroine.

Maggie este acum câine de terapie după ce și-a dat toate examenele și împreună cu stăpâna ei vizitează centre de bătrâni, spitale, școli, spunându-și povestea, oferind iubire și încurajând oamenii să facă lumea mai bună. Pe 18 septembrie Maggie își sărbătorește ziua de naștere. Și, pentru că este vedetă pe Instagram, având peste 500 de mii de urmăritori pe Instagram, schimbând lumea, Maggie a fost nominalizată la categoria Hero Pet pe 15 octombrie 2019 la Brave Britons Awards. 

Nu am realizat că, de fapt, Maggie a fost cea care m-a salvat pe mine. Ea mi-a readus încrederea în oameni, după ce și eu am suferit dezamăgiri. Iată un câine maltratat, abuzat, mutilat, împușcat, care ar fi trebuit să moară, să renunțe la iubire, la oameni, la lume. Ar fi trebuit să urască oamenii pentru ceea ce i-au făcut. Dar nu a făcut-o. Zilnic îmi amintește să fiu bună, să iubesc necondiționat, să iert. Acel mic act de bunătate pentru ea mi-a schimbat mie viața, nu numai a ei. Cu ajutorul ei am ieșit din carapacea mea și am stârnit un val de bunătate în lume. Acum vreau să fac un turneu în lume cu Maggie și sora ei, să cunoaștem și să schimbăm lumea. Amândouă îmi aduc bucurie și fericire și mă mențin sănătoasă și umilă. Nu îmi pot imagina o lume fără iubirea unui câine. Maggie m-a ajutat să cunosc oameni ca mine, nebuni după câini și nu mă mai simt respinsă. Maggie este perfect de imperfectă, calcă cu mândrie, ciulește singura ei ureche cu o curiozitate debordantă și nu îi pasă de cum arată. Nu obosește niciodată din a iubi și nu mă judecă niciodată. Nu îi pasă de aspectul fizic. Mă iubește așa cum sunt, fără să știe nici măcar cum arăt. Imaginați-vă dacă am putea face și noi, oamenii, la fel. Iubirea trebuie să fie oarbă.”, spune Kasey Carlin.

Citește și:

Surse foto: instagram.com/maggiethewunderdog/

Surse articol: The Miraculous Life of Maggie the Wunderdog: The true story of a little street dog who learned to love again de Kasey Carlin

Articolul urmator
A intrat în Cartea Recordurilor! Cum arată „cel mai prematur” bebeluș din lume care a supraviețuit
A intrat în Cartea Recordurilor! Cum arată „cel mai prematur” bebeluș din lume care a supraviețuit

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    A aflat că are cancer la sân în timp ce era gravidă cu primul copil, iar acum îl așteaptă pe al doilea. „Un miracol m-a salvat!”
    A aflat că are cancer la sân în timp ce era gravidă cu primul copil, iar acum îl așteaptă pe al doilea. „Un miracol m-a salvat!”

    Să afli că suferi de o boală gravă reprezintă una dintre cele mai mari provocări prin care poți trece. Cu atât mai mult cu cât te afli într-o perioadă în care...

    O femeie rămâne însărcinată cu al doilea copil, în timp ce era gravidă cu primul
    O femeie rămâne însărcinată cu al doilea copil, în timp ce era gravidă cu primul

    Este posibil să rămâi însărcinată chiar dacă ești deja gravidă? Ei bine, da! O femeie din Statele Unite, Odalis Martinez, a rămas însărcinată cu al doilea copil,...

    A rămas însărcinată în timp ce era deja gravidă. A născut gemeni, deși au fost concepuți la distanță de trei săptămâni
    A rămas însărcinată în timp ce era deja gravidă. A născut gemeni, deși au fost concepuți la distanță de trei săptămâni

    Poți să rămâi gravidă în timpul sarcinii? Ei bine, da! I s-a întâmplat unei femei din Marea Britanie, care a rămas însărcinată cu al doilea copil...

    Eu sunt acest bebeluș. Mama mea m-a avortat și am supraviețuit. Sunt aici să vă spun povestea mea
    Eu sunt acest bebeluș. Mama mea m-a avortat și am supraviețuit. Sunt aici să vă spun povestea mea

    M-am născut într-o cadă rece, în baia părinților mei, având 900 de grame și nicio șansă la viață, nici măcar cea de la mama mea. Trebuia să fiu moartă,...

    O fetiță a supraviețuit după ce inima ei a s-a oprit timp de 12 minute: „Dumnezeu e mare!”
    O fetiță a supraviețuit după ce inima ei a s-a oprit timp de 12 minute: „Dumnezeu e mare!”

    O familie din Missouri a trecut prin clipe de coșmar, după ce aproape și-a pierdut fiica. Din fericire, a avut loc un miracol, iar fiica lor este bine, acum. Parcurge articolul pentru...

    Cumnata mea s-a supărat că nu am invitat-o la ziua mea pentru că era prea gravidă
    Cumnata mea s-a supărat că nu am invitat-o la ziua mea pentru că era prea gravidă

    În perioada sarcinii, fiecare femeie se comportă în mod diferit. Pe de o parte, unele viitoare mămici preferă să fie mereu deosebit de precaute și să-și limiteze cât...

    Povestea celui mai prematur nou-născut din lume. A avut doar 338 g la naștere și acum este bebelușul miracol
    Povestea celui mai prematur nou-născut din lume. A avut doar 338 g la naștere și acum este bebelușul miracol

    Richard Hutchinson avea 0% șanse de supraviețuire când a venit pe lume. S-a născut cu 5 luni înainte de termen și a fost recunoscut de Guinness drept „cel mai prematur...

    Când pasiunea devine superputere: povestea unei fetițe eroine, operată de două ori pe cord deschis, care a ajuns artistă
    Când pasiunea devine superputere: povestea unei fetițe eroine, operată de două ori pe cord deschis, care a ajuns artistă

    Abigail are 11 ani, dar și-a petrecut cam 3 ani din viață internată în spitale. S-a născut cu o boală de inimă și a suferit două operații de cord deschis. Totuși, asta nu a...

    © 2024 Qbebe