Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

Premiera baletului „Alice în Țara Minunilor”, primită cu aplauze la Opera Comică pentru Copii

În weekend-ul care s-a încheiat, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, a prezentat cea de-a șasea premieră a stagiunii 2018-2019, baletul „Alice în Țara Minunilor", în regia Corinei Dumitrescu. Spectacolul a fost primit cu mare bucurie de zeci de copii și părinți, iar cele trei reprezentanții de la Sala Mare au fost aplaudate la scenă deschisă. La avanpremiera spectacolului din 1 martie s-a desfășurat și ediția cu numărul 10 a programului ,,Micii Jurnaliști", unde 19 copii au avut ocazia să îi cunoască pe regizor și pe balerinii din rolurile principale.

Micii ziariști, alături de ceilalți tineri spectatori, s-au aventurat în Țara Minunilor, unde au cunoscut o mulțime de personaje magice precum Iepurele de Martie, Pisica-Cheshire, Regina de Cupă sau Falsa Broască țestoasă. După avanpremiera, cei 19 jurnaliști au luat parte la un scurt tur în spatele cortinei, au admirat îndeaproape decorurile și au pus întrebări regizorului și balerinilor din rolurile principale la conferința de presă organizată special pentru ei. Atât părinții, cât și copiii au plecat încântați și fericiți că au avut oportunitatea să descopere, mai îndeaproape, Opera Comică pentru Copii. Evenimentul a fost organizat de OCC alături de agenția Quartz Media Production, cu sprijinul SlooP.

Cei care nu au reușit să își cumpere bilete la premiera baletului „Alice în Țara Minunilor" mai au ocazia să vadă spectacolul în zilele de 9, 10, 16 și 17 martie, biletele fiind disponibile în rețeaua bilete.ro.

Weekend record cu 16 spectacole programate la Opera Comică pentru Copii

Pe 9 și 10 martie, Opera Comică pentru Copii a pregătit 16 spectacole pentru publicul bucureștean. Astfel, sâmbătă și duminică, de la orele 10:00 și 11:30, copiii sunt invitați, în Salonul Mozart, la spectacolul de opera ,,Arlechino și Colombina", o adaptare după opera ,,La serva padrona" (,,Servitoarea stăpână") de Giovanni Battista Pergolesi. Spectacolul promite o aventură comică unde cele două personaje simpatice au o nouă misiune: s-o ajute pe servitoarea Serpina să pună mâna pe averea stăpânului său. Cei care nu reușesc să vadă spectacolul la Opera Comică pentru Copii, își pot cumpăra bilete la reprezentația din 30 martie, ora 11:00, la Sala Epika din Grand Cinema & More Băneasa. Spectacolul face parte din Stagiunea Culturală pentru Copii 2018-2019.

Tot din 9 martie, mult așteptatul spectacol de teatru ,,Erus și Valea Răbdării", în regia Irinei Slate, după cartea lui Alec Blenche, revine pe scena Sălii UnderGrant. La cererea mare a publicului, spectacolul are programate, în total, 22 reprezentații în zilele de 9, 10, 16, 17, 23 și 24 martie.

Proiectul Young Theatre - Gala Ucenicilor de Improvizație

Opera Comică pentru Copii vă invită să luați parte la evenimentul Gala Ucenicilor de Improvizație din cadrul Zilei Naționale a Improvizației din 7 martie 2019. Producția artistică îmbină momente de creativitate aparținând viitorilor profesioniști alături de deja consacrați actori de improvizație din România. Evenimentul are o dublă semnificație, reprezentând și un mod inedit de a marca Ziua Internațională a Mamei. Participarea este gratuită în baza completării prezentului formular.
Evenimentul se adresează publicului larg și își propune să aducă în fața familiei OCC teatrul de improvizație ca un mijloc interactiv de spectacol. Implicarea activă în ceea ce numim improvizație poate aduce mari beneficii în viața și munca unei persoane: stimularea creativității, promovarea libertății, cooperării, egalității, respectului. Prin construirea sentimentului de curaj, încurajează riscul și angajamentul, responsabilitatea, în aceași manieră învățându-ne să fim conștienți și de eșec.  Ne oferă indicii despre cum ar arăta lumea cu toleranță, ambiții crescute, împărtășirea unei percepții pozitive despre ceilalți ori cu alte principii pe care improvizația le încurajează și le promovează. 

De aceea, proiectul Young Theatre a fost inițiat cu intenția de a răspândi cunoștințele despre improvizație (impro), care pot fi aplicate în diverse zone și arii de activitate (de la afaceri, la pedagogie, comunicare, putând deveni chiar un instrument terapeutic).

Improvizația poate fi extrem de folositoare tinerilor, căci le poate oferi modalități distractive de învățare și posibilitatea de a-și însuși aptitudini individuale și sociale, care să îi antreneze imens și intens.

Evenimentul face parte din proiectul Young Theatre finanțat cu sprijinul Comisiei  Europeane prin programul Europa Creativă  în colaborare cu parteneri din România, Serbia, Slovenia și Polonia. Pentru orice informații suplimentare, persoana de contact este Gabriela Dristaru (dristaru.gabriela@gmail.com, tel: 0721.433 174). 

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.

alice

Biroul de presă
Opera Comică pentru Copii
4 martie 2019

Opera Comică pentru Copii prezintă premiera baletului „Lumea Păpușilor” și lansează campania „Păpușile Operei Comice”

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Proiecte minunate și activități pentru toată familia la Opera Comică pentru Copii
  Proiecte minunate și activități pentru toată familia la Opera Comică pentru Copii

  Au început înscrierile și preselecțiile la Atelierele Micul Artist de la Opera Comică pentru Copii. Balet, Dans Contemporan, Zumba, Fotografie, Oratorie, Comunicare,...

  Ziua Constantin Brâncuși: 9 detalii neștiute despre viața și opera lui
  Ziua Constantin Brâncuși: 9 detalii neștiute despre viața și opera lui

  Ne place să ne lăudăm cu Brâncuși și nu există român care să nu știe de Masa Tăcerii sau Coloana Infinitului. Însă, câți dintre noi știm cu adevărat cine...

  Bibliotecă donată pentru 1600 de copii din Slobozia Bradului
  Bibliotecă donată pentru 1600 de copii din Slobozia Bradului

  Bucureşti, octombrie 2019 Copiii din una dintre cele mai mari școli din mediul rural, Școala publică de nivel primar și gimnazial Slobozia Bradului (Vrancea) au primit în dar o...

   „Marea Distracție de Ziua lui SpongeBob
  „Marea Distracție de Ziua lui SpongeBob", episoade aniversare speciale difuzate în premieră pe 13 iulie la Nickelodeon

  Anul acesta, legendarul serial „SpongeBob Pantaloni Pătrați" produs de Nickelodeon împlinește 20 de ani de la primul episod difuzat. Și pentru a marca cum se cuvine...

  Țara care ne bagă copiii în mormânt
  Țara care ne bagă copiii în mormânt

  Dragi părinți, voi mai puteți să citiți știrile? Am senzația ca 1 din 3 știri este despre cum alt copil a intrat în spital, a ajuns în comă sau a murit din cauza...

  De ce părinții din această țară își lasă copiii singuri în pădure noaptea
  De ce părinții din această țară își lasă copiii singuri în pădure noaptea

  În Olanda există un ritual de vară care presupune ca pre-adolescenții să fie lăsați singuri în pădure, pentru un anumit interval, astfel încât să se...

  Povestea tristă a copilului român născut în Italia, care nu este recunoscut de nicio țară
  Povestea tristă a copilului român născut în Italia, care nu este recunoscut de nicio țară

  Fabio are numai opt ani și ar putea fi considerat un copil ca oricare altul. Cu excepția faptului că nicio țară nu-l recunoaște: nici Italia, țara în care s-a născut, nici...

  © 2019 Qbebe