Din grija pentru copilul tau

Proiect foto fascinant: copiii de peste tot din lume și ce mănâncă ei într-o săptămână

Un fotograf american a realizat un proiect fotografic menit să arate ce mănâncă zi de zi copiii din diverse zone ale lumii

În scopul realizării proiectului intitulat „Daily Bread. What Eat Kids Arround the World" („Pâinea de zi cu zi. Cu ce se hrănesc copiii din jurul lumii"), Gregg Segal a pornit de la concluziile pe care le-a tras dintr-un proiect anterior: „7 Days of Garbage". Acesta din urmă a evidențiat cât de multă mâncare se risipește pe parcursul unei săptămâni, precum și cât de multe deșeuri se acumulează în urma risipei.

Gregg Segal a declarat în mai multe interviuri că intenția sa este ca proiectul „Daily Bread" să atragă atenția asupra uniformizării obiceiurilor alimentare în urma globalizării. Semnalul de alarmă pe care îl dă este că rata obezității a devenit din ce în ce mai ridicată în lume, inclusiv în rândul copiilor și că de tinerele generații va depinde menținerea obiceiurilor alimentare sănătoase și scăderea interesului pentru hrana nesănătoasă.

Ca să își poată pune în practică ideile, fotograful a călătorit, timp de 3 ani, în 9 țări (alături de țara sa, SUA, a vizitat și: Brazilia, India, Malaezia, Senegal, Emiratele Arabe, Germania, Franța, Italia).
În timpul călătoriile sale, Gregg Segal a lucrat cu aproximativ 60 de copii, pe 52 dintre ei incluzându-i ulterior în cartea sa, numită tot „Daily Bread. What Eat Kids Arround the World". Inițial a fotografiat copii din Los Angeles și din împrejurimi și ulterior a ajuns în țările menționate.

Printre provocările cu care s-a confruntat pe parcursul proiectului său fotografic, Gregg Segal a menționat: barierele lingvistice, găsirea de personal specializat în arta fotografică din țările în care a ajuns, găsirea de bucătari, identificarea locațiilor celor mai potrivite intențiilor sale.
Pentru a recrea meniul dintr-o săptămână al fiecărui copil fotografiat, Gregg Segal a avut nevoie de jurnale de alimentație de la fiecare dintre aceștia. Ulterior a avut nevoie de locații cu bucătării, în care să se gătească felurile de mâncare din jurnale și după aceea se pregătea ședința foto propriu-zisă.

În cadrul călătoriilor sale, a reușit să fotografieze aproximativ 5 copii pe zi, iar în total au fost pregătite peste 100 de feluri de mâncare pentru a le arăta în poze. În aceste condiții, dezvăluie Gregg Segal, au fost necesare și peste 14 ore de lucru pe zi.

Una dintre primele constatări pe care le-a făcut datorită proiectului său a fost că persoanele sărace au o dietă mai sănătoasă decât acelea cu un nivel de trai ridicat. În acest sens, forograful dă ca exemplu India. Aici a fotografiat copii ai căror părinți câștigau mai puțin de 5 $ într-o zi, hrana de bază fiind formată din curry, linte, pui fript.

Alimente pe care le consuma de obicei copiii din India

De cealaltă parte, a descoperit copii din familii bogate, care preferau să consume pizza și batoane Snickers.

Gregg Segal a sesizat și diferențe mari între modul de hrănire al copiilor proveniți din comunitățile tradiționale și cei din mediul urban. Ca exemplu, în Brazilia, copiii care fac parte din triburile de pe Amazon consumă zilnic alimente sănătoase (fructe, legume, pește, semințe), cei din marile orașe hrănindu-se cu alimente nesănătoase (pizza, pui prăjit, hot-dog, chips-uri etc.).

Alt aspect pe care l-a precizat Gregg Segal este că a vrut ca, prin călătoriile sale, să evidențieze ceea ce au constatat și experții de la „Cambridge University", care au arătat, printr-un studiu extins (în 187 de țări), că în țările sărace adulții și copiii au parte de cele mai sănătoase obiceiuri alimentare .
Conform studiului menționat, țările în care există cele mai sănătoase diete sunt: Ciad, Sierra Leone, Mali, Gambia, Uganda, Ghana, Coasta de Fildeș, Senegal, Somalia. Printre țările în care se adoptă diete nesănătoase se numără: Belgia, Ungaria, Cehia.

Gregg Segal speră ca proiectul său fotografic să-i invite pe cei care vor vedea pozele să reflecteze asupra a ceea ce se întâmplă în prezent în lume: tendința este să se cumpere cam aceleași alimente, deși ne aflăm în colțuri diferite ale Globului.

Pe viitor, fotograful își dorește să realizeze proiecte similare legate de risipa de apă, de schimbările de climatice, precizând că i-ar plăcea să continue și cu cercetarea modului în care se hrănesc copiii din populațiile indigene.

Surse:
www.boredpanda.com, www.mymodernmet.com, www.time.com

Surse poze:
www.facebook.com, www.instagram.com 

Proiect de lege incredibil! Copiii obligați să-și întrețină părinții

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Vrei să îți apară copilul într-o ședință foto de Crăciun spectaculoasă? Iată ce trebuie să faci
  Vrei să îți apară copilul într-o ședință foto de Crăciun spectaculoasă? Iată ce trebuie să faci

  Ori de câte ori vrei ca micuțul tău să aibă parte de fotografii de Crăciun cu totul speciale, apelează la ajutorul unui fotograf profesionist. Acesta îți va propune o...

  Jennifer Garner: copiii mei îmi spun să mă demachiez când vin de la o ședință foto. Ei o vor pe mami!
  Jennifer Garner: copiii mei îmi spun să mă demachiez când vin de la o ședință foto. Ei o vor pe mami!

  Jennifer Garner, una dintre cele mai iubire actrițe de la Hollywood, se destăinuie revistei People Magazine despre ce înseamnă viața de mamă și despre cum o percep copiii ei....

  Tot ce trebuie sa stii despre constipatia la copiii mici
  Tot ce trebuie sa stii despre constipatia la copiii mici

  Pentru parinti este destul de greu sa-si dea seama cand copiii mici au probleme legate de constipatie. In timp ce unii copii au scaun in fiecare zi, altii pot avea o data la doua-trei sau...

  Afla ce popor are cei mai buni parinti din lume si de ce
  Afla ce popor are cei mai buni parinti din lume si de ce

  Scriitoarea americana Pamela Drukerman a plecat din tara sa natala, Statele Unite, si s-a mutat in Franta, dupa ce a ajuns la concluzia ca francezii sunt cei mai buni parinti din lume. In...

  7 tipuri de mame pe care le intalnesti peste tot. Cu care sa te imprietenesti, pe care sa le ocolesti
  7 tipuri de mame pe care le intalnesti peste tot. Cu care sa te imprietenesti, pe care sa le ocolesti

  In clipa in care ai un bebelus, te transformi automat intr-un "magnet" pentru celelalte mamici. Indiferent unde te vei duce, in parc, la cumparaturi, la medic, vei fi inconjurata de alte...

  Fiica lui Dan Helciug a dispărut în vacanță în Grecia: „O strigam și nu răspundea, am căutat-o absolut peste tot”
  Fiica lui Dan Helciug a dispărut în vacanță în Grecia: „O strigam și nu răspundea, am căutat-o absolut peste tot”

  Solistul trupei „Spitalul de Urgență”, Dan Helciug, a dezvăluit spaima prin care a trecut în timpul vacanței cu familia în Grecia: fiica sa mai mică, Ruxandra, a...

  Dilema mamelor: Oare mananca suficient copilul meu mic?
  Dilema mamelor: Oare mananca suficient copilul meu mic?

  Mancarea si alimentatia copiilor mici poate aduce multa frustrare mamelor. Copiii pana in 4-5 ani pot fi extrem de pretentiosi la alimentele oferite la masa de parinti, fapt care cauzeaza...

  © 2019 Qbebe