Ghid de ingrijire a nasului E-book gratuit

Projekt Maramureș: copii din Germania abuzați și ținuți în sclavie, duși în pragul sinuciderii

Săptămâna aceasta, procurori și polițiști din județul Maramureș efectuează percheziții în orașul Vișeu de Sus și în comuna Leordina, în scopul destructurării unui grup infracțional organizat, implicat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și lipsire de libertate.

Demersul autorităților a început după ce a apărut suspiciunea că în perioada 2014-2019,  8 suspecți (dintre care 2 cetățeni germani, soț și soție)  au înființat un grup infracțional organizat. Acesta a avut drept scop traficarea, în județul Maramureș, a unor adolescenți de naționalitate germană (cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani), având drept paravan desfășurarea de activități care implicau recuperarea și reintegrarea lor socială. Tot demersul se făcea în spatele  „Projekt Maramureș”, un ansamblu de proiecte și de programe.

DIICOT Maramureș a descoperit că, în realitate, furnizorul acreditat pentru „Projekt Maramureș” este o asociație cu sediul în Baia Mare, care are doar un rol formal în acest proiect. Asociația a primit licență de funcționare din partea Ministerului Muncii pe o perioadă de 5 ani (2016-2021). 

Conform DIICOT,  adolescenții din proiect nu au fost implicați în activități recreative și educative, sub coordonarea unui personal specilizat (psihologi, pedagogi etc.), ci au fost opriți să-și continue studiile, le-au fost sistate tratamentele medicale pe care le urmau, li s-au confiscat bunurile personale și actele de identitate, fiind supuși „metodelor dure şi brutale de aşa-zisă re-educare, adoptate de către suspect şi persoanele din anturajul său, în baza ideilor promovate de acesta cu privire la conceptul de educaţie”. 

S-a descoperit că adolescenții au fost opriți să mai comunice cu apropiații lor din Germania sau cu alte persoane (inclusiv cu autoritățile române), fiind obligați să muncească în condiții grele, sub amenințări constante și grave, în gospodării ale unor localnici din anturajul suspecților. Tinerii au fost lăsați fără hrană, ținuți în frig,  fiind supuși la „manopere medicale intruzive împotriva voinţei lor”, ca pedeapsă, au mai afirmat reprezentanți ai DIICOT Maramureș.  Din cauza acestui tratament, s-a constatat că unii dintre adolescenți au avut tentative de suicid. 

În urma cercetătilor efectuate, s-a ajuns la concluzia că fondurile bănești alocate pentru „proiectul educațional” au fost deturnate în mare parte de la scopul menționat și au fost însușite de către membrii grupului infracțional. 

O parte dintre minorii din proiect au ajuns să fie încredințați temporar Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Maramureş, iar Procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism a dispus preluarea cazului de către DIICOT Structura Centrală – Secţia de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Primarul din Vișeu de Sus a declarat că nu știe despre ceea ce se întâmpla în cadrul „Projekt Maramureș”, că nu deține informații privitoare la desfășurarea de activități ilegale în cadrul acestuia.

Procurorii DIICOT au menționat că în acest caz au primit sprijin și din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale,  acţiunea fiind efectuată datorită  Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca şi Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I.

Surse:
www.infoziare.ro, www.mediafax.ro, www.businessmagazin.ro

Surse poze:

www.facebook.com, www.pixabay.com

Scandal uriaș! Un pedofil chirurg a abuzat 250 de copii. Cei mai mici aveau 4 ANI și erau abuzați sub anestezie!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  7 lucruri pe care părinții ar trebui să le facă pentru a-și proteja copiii împotriva abuzului sexual
  7 lucruri pe care părinții ar trebui să le facă pentru a-și proteja copiii împotriva abuzului sexual

  Abuzul sexual la copii nu este un subiect pe care părinții să-l tolereze ușor. Deși cazurile sunt din ce în ce mai numeroase, părinților le vine greu să discute despre această...

  Are 11 copii, schimbă 600 scutece pe săptămână, dar îşi mai doreşte cel puţin 4 copii
  Are 11 copii, schimbă 600 scutece pe săptămână, dar îşi mai doreşte cel puţin 4 copii

  Britni Church (din SUA) esta mama a 11 copii, dar a mărturisit că i-ar plăcea să aibă şi mai mulţi. Iată care este povestea ei!

  Povestea tulburătoare a mamei care a cerșit 4 ani ca să își recupereze cei 6 copii de la centrul de plasament
  Povestea tulburătoare a mamei care a cerșit 4 ani ca să își recupereze cei 6 copii de la centrul de plasament

  În pofida numărului tot mai mare de copii cu părinți plecați în străinătate care nu mai revin, o familie arată ce înseamnă iubirea de familie. Descoperiți în...

  Cuplurile care fac copii la această vârstă sunt mai fericite, spun cercetătorii
  Cuplurile care fac copii la această vârstă sunt mai fericite, spun cercetătorii

  Oamenii de știință au ajuns la concluzia că persoanele care devin părinți după vârsta de 30 de ani vor fi mai fericite decât acelea care au copii mai devreme.

  De ce unii copii își doresc să rănească animalele
  De ce unii copii își doresc să rănească animalele

  Mai multe mame povestesc cum i-au surprins pe cei mici necăjind pe furiș animalele de companie. Sunt destui copii până în trei-patru ani care adoră să sâcâie...

  Masca este obligatorie pentru copii? Cum trebuie să o poarte și când
  Masca este obligatorie pentru copii? Cum trebuie să o poarte și când

  Deși copiii nu dezvoltă de obicei simptome grave asociate infecției cu coronavirusul, experții au căzut de acord asupra faptului că cei mici ar trebui să poarte o mască pentru a...

  Top 10 filme pentru copii care îi pot traumatiza
  Top 10 filme pentru copii care îi pot traumatiza

  Cu siguranță nu vă imaginați că există filme pentru copii care pot avea un impact traumatic asupra acestora, deși intenția realizatorilor a fost exact opusă. Iată un top 10 de...

  © 2019 Qbebe