Scrisoare către soțul care m-a înșelat

Scrisoare către soțul care m-a înșelat

Irina Olteanu - Redactor Senior

Se spune că toți bărbații înșală. Însă cumva, când ai o relația stabilă, de mulți ani, și nu împărțiți doar casă și masă, ci și un copil, ți-ai dori să nu fie adevărat. Ce simte o soție înșelată este de greu de exprimat în cuvinte. Și, totuși, voi încerca...

Scrisoare către soțul care m-a înșelat

Recunosc că nu mă așteptam. Am speram, în străfundul sufletului, că tu ești altfel. Am avut încredere în tine, căci mi-ai cerut-o. Așa mi-ai spus, dacă îți amintești, cu ceva vreme în urmă. Că ești diferit decât ceilalți bărbați, că nu mă vei face să sufăr niciodată. Cu toate acestea, ai făcut-o.

Am avut parte de multe zile frumoase împreună, de multe zâmbete și plimbări în care ne-am ținut de mână. Iar aceste amintiri nu se pot șterge. Cum nu se poate șterge nici faptul că împărțim un copil, care este la fel de mult al meu ca și al tău. Poate că nu mai port aceleași rochii elegante ca atunci când ne-am cunoscut. Între timp ele eu fost înlocuite cu trening-uri lălâi și cu șorțuri de bucătărie pătate. Pentru că nu poți crește un copil și nu poți face mâncare în rochie mulată. Poate că nu mă mai aranjez așa cum erai obișnuit. Mă vezi acum machiată doar la ocazii speciale, iar bijuteriile au dispărut din ținutele mele aproape cu desăvârșire. Poate că nu îmi mai doresc să fiu romantică și misterioasă. Pentru că sunt atât de obosită seara, încât nu mă pot gândi decât la un film vizionat din pat. Dacă nu adorm între timp...

Dragă fostule soț, trebuie să afli că nici tu nu mai ești cavalerul de odinioară. Și tu ai renunțat la un moment dat să porți cămașă la întâlnirile în doi, optând pentru un tricou comod. Și tu ai uitat să îmi aduci flori fără nicio ocazie specială. Iar seara, după ce vii de la serviciu, ești la fel de obosit ca și mine. Așa că suntem cel puțin la fel de vinovați că ne-am îndepărat unul de altul.

femeie suparata langa barbat

Nu o să-ți reproșez că ai ales o altă femeie în locul meu. Poate că și eu, dacă s-ar fi ivit ocazia aș fi procedat la fel. Însă aș vrea să îți spun că niciuna nu va rămâne perfectă. La fel cum și eu, odată, am fost perfectă pentru tine...Timpul reușește prin rutină și obișnuință să șteargă tot misterul și magia dintre oameni. Iar la un moment dat te vei trezi alături de o altă casnică în trening și șorț...Și nu vei înțelege. Frumusețea unei femei dispare odată cu trecerea timpului, însă sunt unele lucruri care nu pot fi șterse. Nu se vor șterge glumele pe care le-am împărtășit cu tine despre colegii tăi de muncă sau plimbările de mână până în zori de zi. Nu se vor șterge nici concediile la munte și la mare din cei 15 ani petrecuți împreună. Nici ziua în care Tudor a venit pe lume, iar tu ai plâns.

Diferența dintre mine și cealaltă femeie care se află acum în viața ta este că nu ați împărtășit aceste clipe împreună. Desigur, puteți construi altele noi. Până la urmă fiecare relație este diferită. Dar vreau să cred că ceea ce ne leagă a fost și continuă să rămână special. Pentru că a fost real.

Mi-aș dori totuși să nu fi crezut atât de tare în promisiunile tale. Că ne iubim și că vom rămâne pe veci împreună. Nu aș fi suferit acum atât de mult. Mi-aș fi dorit să nu îți dau toată inima mea. Pentru că acum poate aș fi luat-o înapoi întreagă. Mi-aș fi dorit să nu cred că tu ești jumătatea mea și să înțeleg că îmi sunt suficientă.

Am vrut să te iert pentru suferința pe care mi-ai cauzat-o, dar am înțeles că eu singură sunt vinovată de ceea ce simt. Te întreb: oare crezi că o altă femeie va reuși să îți mențină interesul mai mult de unul, doi sau poate trei ani? Crede-mă că te vei plictisti și de ea. Și ce vei face? Vei căuta o alta?

Sper că va veni o zi în care vei înțelege ce înseamnă o relație adevărată. În care vei ști că este nevoie de încredere, sprijin, comunicare, respect și timp petrecut împreună pentru a construi ceva cu adevărat durabil. Atunci când vei reuși, atunci vei fi cu adevărat fericit.

Viața ne este dată pentru a fi trăită, așa că nu îți pot dori decât să te bucuri de cea pe care o ai și pe care ți-ai dorit-o. Și sper să găsești ceea ce cauți. Gândește-te însă că în afară de liniștea și mulțumirea ta mai există pe această lume o ființă care depinde de tine. Și care te privește ca pe un exemplu. Lui cum îi vei explica ce trăim?

 

Articolul urmator
Iuliana Tudor este extrem de mândră de familia ei. Fiul și soțul îi aduc bucuria și împlinirea la care orice femeie visează

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Scrisoare catre mama din parc care nu m-a judecat și mi-a iertat neglijența
    Scrisoare catre mama din parc care nu m-a judecat și mi-a iertat neglijența

    Dragă mami de fetiță din parcul Cișmigiu din acest week-end,

    Scrisoare deschisă către toate mamele care au avut parte de o naștere traumatizantă
    Scrisoare deschisă către toate mamele care au avut parte de o naștere traumatizantă

    Potrivit oamenilor de știință, conceptul de „naștere traumatizantă” este unul foarte complex, ce se folosește pentru a descrie o serie de experiențe și de răspunsuri...

    Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă
    Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă

    După trei ani de căsnicie, o femeie a descoperit că soțul ei o înșela cu sora ei pe care a și lăsat-o însărcinată de două ori. Și mai șocant este că absolut toți...

    Scrisoare către mama mea care m-a părăsit la piciorul unui pod
    Scrisoare către mama mea care m-a părăsit la piciorul unui pod

    Ultima oară când m-ai văzut m-ai lăsat la piciorul unui pod. Ai plâns?

    © 2024 Qbebe