Manute Creative
SOiL Aromoterapie autentică
Ai grija de burtica micutului tau

Scrisoarea unei mamei din Târgoviște către o profesoară: „Asta e răzbunare. Nu e cel mai bun la matematică, dar e copilul meu”

Ora de mate. Parcă și acum te trec fiorii când auzi aceste trei cuvinte. Matematica este, probabil, una dintre cele mai detestate materii și mulți părinți ajung să recurgă la tot felul de trucuri pentru a-i face pe cei mici să iubească matematica. Însă totul ar trebui să pornească de la profesori! Pentru că un copil are mai multe șanse să îndrăgească o materie atunci când îl place pe profesorul care o predă, când are încredere în el și când îl privește cu admirație.

Dacă stăm bine să ne gândim, la școală nu ne era teamă de matematica în sine, de formule, fracții și integrale, ci de profesorii care nu erau mereu tocmai blânzi și înțelegători. Se pare că orele de mate nu sunt neapărat mai plăcute nici în prezent! Nicoleta Ioniță, o mamă din Târgoviște, scoate în evidență problemele sistemului educațional printr-o scrisoare adresată profesoarei de matematică a fiului său.

baiat care scrie in fata unui laptop

Femeia explică cum profesoara i-a pus de mai multe ori absențe băiatului ei fiindcă acesta nu a deschis camera laptopului de pe care face ore online. Mai mult decât atât, ea spune că și-a găsit copilul plângând după ora de matematică și îi cere profesoarei să nu își mai aștepte elevii „la cotitură”, dându-le teme din materia pe care nu a predat-o încă.

Scrisoarea unei mamei din Târgoviște către profesoara de matematică a copilului său

Iată scrisoarea pe care Nicoleta Ioniță i-a adresat-o profesoarei de matematică a copilului său, pe Facebook:

„Doamna profesoară,

Sunt convinsă că această scrisoare va ajunge într-un final și la dumneavoastră. Sunt mama lui Tedi și va asigur că în școlile românești sunt mulți de Tedi și mulți profesori că dumneavoastră. Sper că această scrisoare să nu aibă repercursiuni asupra copilului meu, dar, dacă va avea, să știți că nu voi lasă lucrurile așa, înainte de toate eu vreau un copil fericit, nu un copil timorat, vreau să participe cu drag la ore nu să tremure și să îi fie frică atunci când se apropie ora dumneavoastră.

Îmi pare rău că nu îl pot certa pentru absențele pe care i le-ați pus doar pentru că nu a deschis camera imediat, v-ați gândit că poate nu îi funcționa bine internetul? Sau poate încă nu ieșise din camera fratele lui care avea și el ore? Pentru că na, mai sunt și familii care au 2 copii ce stau în aceeași camera.Dacă dumneavoastră întârziați la ora va taie cineva acea ora din salariu? Va ceartă cineva?

Nu este cel mai bun la matematică dar, este copilul meu și pentru mine contează să fie un copil bun, blând, cinstit, un stâlp de baza al societății într-un domeniu care să îi și placă. Îmi pare rău că nu îl pot "îndopa" cu radicali și ecuații cu n necunoscute, nu ii plac, asta e, iar aici este și vină dumneavoastră pentru că nu ați reușit să îl faceți să ii placă materia pe care o predați.

Citește și: Profesori de la Colegiul Vianu, reclamați de părinți pentru „afirmații jignitoare” față de elevi în școala online

Nu le mai dați teme din materia pe care nu ați predat-o încă! Si dacă din întâmplare (sau nu) o faceți, nu îi mai așteptați "la cotitură" și îi întrebați fix acel lucru si apoi îi criticați ca nu au rezolvat singuri pentru că nu aveau cum. Important este că a avut voință și a fost sprijinit de cineva!

Nu vreau să îmi mai găsesc copilul plângând asa cum l-am găsit astazi dupa ora dumneavoastră! Asta e, nu toți vor/ vom fi matematicieni, societatea are nevoie si de strungari, constructori sau chiar măturători, si acestea sunt meserii din care se pot câștiga bani cinstiți.

Sunt convinsă că și alți părinți gândesc la fel că mine dar nu au curajul să v-o spună de teamă, teamă că le veți pune note mici copiilor. Știți, asta e răzbunare.... Sistemul nostru de învățământ este oricum greșit și știți și dumneavoastră și mulți alți profesori asta. La ce îi vor folosi adultului de mâine radicalii și ecuațiile sau altele dacă va lucra de exemplu într-un supermarket? Sau va lua drumul străînătății? La nimic, va spun eu!

Știți cu câtă frică se gândesc elevii de clasa a V-a că le-ați putea fi dumneavoastră profesoară? Și cât răsuflă de ușurați când află că nu veți fi dumneavoastră?

Încercați să rămâneți în inimile acestor copii că o prietenă, că o sora mai mare, că un om care le-a deschis un drum în viață. Dacă ei aleg să nu o ia pe acel drum, dacă nu le place sau se împotmolesc nu e vină dumneavoastră. Își vor aminti însă, cu drag de profa de mate”.

 

Doamna profesoara, Sunt convinsa ca aceasta scrisoare va ajunge intr-un final si la dumneavoastră. Sunt mama lui Tedi si...

Posted by Nicoleta Ionita on Thursday, January 28, 2021
 • Surse: Facebook
 • Sursă foto principală: istockphoto.com
O profesoară a cerut părinților să nu îi mai ia flori în prima zi de școală. A solicitat în schimb altceva

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Scrisoarea unei mame către copilul ei adult:„Nu mai simt că îți sunt mamă, ci doar povară”
  Scrisoarea unei mame către copilul ei adult:„Nu mai simt că îți sunt mamă, ci doar povară”

  O mamă ajunsă la vârsta neputinței îi scrie copilului ei o scrisoare prin care își cere iertare pentru că a ajuns să-i fie o povară.

  Scrisoarea unei mame către învățătoarea copilului, în prima zi de școală
  Scrisoarea unei mame către învățătoarea copilului, în prima zi de școală

  Cu ocazia primei zile de școală din viața fiicei sale, o mamă îi scrie o scrisoare învățătoarei acesteia. Parcurgeți cu atenție articolul de mai jos și veți realiza...

  „Datorită ție am învățat ce dar prețios este iubirea”. Scrisoarea unei mame pentru fiica ei care a murit
  „Datorită ție am învățat ce dar prețios este iubirea”. Scrisoarea unei mame pentru fiica ei care a murit

  Pierderea unui copil este o încercare extrem de grea, durerea care rămâne în urmă fiind nemărginită. Părinții care se confruntă cu o asemenea experiență simt că...

  Povestea lui Nicușor, cel mai bun din clasă, dar abuzat de părinții lui: „Doar câinele mă iubește. Mi-am luat bătaie cu pumnii”
  Povestea lui Nicușor, cel mai bun din clasă, dar abuzat de părinții lui: „Doar câinele mă iubește. Mi-am luat bătaie cu pumnii”

  Generații întregi au crescut cu convingerea că „Bătaia-i ruptă din Rai” sau că „Unde dă mama, crește”. În România sunt atât de multe...

  Discalculia sau dislexia matematică poate fi motivul din cauza căruia copilul tău nu se pricepe la matematică?
  Discalculia sau dislexia matematică poate fi motivul din cauza căruia copilul tău nu se pricepe la matematică?

  Copilul tău are dificultăți mari în deprinderea celor mai simple operații matematice? Este posibil să sufere de discalculie, o tulburare care afectează capacitatea de a...

  Nu gătesc pentru copilul meu și nu mi-e rușine din cauza asta
  Nu gătesc pentru copilul meu și nu mi-e rușine din cauza asta

  Pentru orice mamă copilul său este cea mai importantă persoană. Iar modul în care demonstrează acest lucru implică, nu de puține ori, mâncarea. Începând de la...

  Mărturia emoționantă a unei mame singure: „Așa arăta holul meu miercurea trecută. Ciobit. Tăios. Periculos. Fiul meu chiar a făcut asta”
  Mărturia emoționantă a unei mame singure: „Așa arăta holul meu miercurea trecută. Ciobit. Tăios. Periculos. Fiul meu chiar a făcut asta”

  Încă din primele clipe în care îți vei ține copilul în brațe, vei simți o bucurie care nu poate fi descrisă în cuvinte, dar totodată știi și că ai...

  © 2021 Qbebe