SUA: Circa 300 000 de femei au murit de cancer mamar ca urmare a avortului, din 1973

QBebe

Un cercetator de varf afirma ca avortul a dus la cel putin 300.000 de cazuri de cancer mamar cu urmari fatale in SUA, incepand cu momentul in care Curtea Suprema a liberalizat avortul, in 1973.

In urma a zeci de milioane de avorturi practicate de atunci si cu solide cercetari care confirma riscul crescut al aparitiei cancerului de san ca urmare a avortului, aceasta situatie nu este surprizatoare, desi lobby-ul proavort face eforturi colosale pentru a convinge ca avortul ar fi o interventie medicala sigura si fara urmari deosebite.
Profesorul Joel Brind, endocrinolog la Baruch College din New York, a lucrat cu o echipa de alti oameni de stiinta la un raport publicat in 1996 in Journal of Epidemiol Community Health, aratand un risc cu 30% mai crescut de a dezvolta cancer mamar la femeile care au facut un avort. Recent, el a facut precizari suplimentare pentru portalul LifeNews.com, referitor la numarul de femei care au devenit victime ale bolii.


"Daca luam in calcul riscul general de aparitie a cancerului mamar in randul femeilor de 10% si il crestem cu 30%, obtinem un risc de 13%". Brind explica: "Luand in calcul cele 50 de milioane de avorturi, cate s-au produs de la verdictul in cazul Roe vs. Wade, atingem un record de 1,5 milioane de noi cazuri de cancer mamar. La o mortalitate medie de 20% incepand cu 1973, ar insemna ca legalizarea avortului a dus la 300.000 de decese suplimentare datorate cancerului mamar dupa 1973."


Estimarea lui Brind exclude decesele din boala cauzata in urma avortarii primei sarcini, factor de risc de mult recunoscut in aparitia cancerului mamar.


Karen Malec, lidera a Coalition on Abortion/Breast Cancer (Coalitia privind Avortul si Cancerul mamar, o grupare de informare a publicului), spune ca numarul de studii care arata legatura cauzala dintre cele doua a continuat sa creasca dupa analiza lui Brind din 1996, care a implicat studiile majore existente la acea vreme.
"In ultimii doi ani, patru studii epidemiologice si o evaluare au raportat legaturi intre avort si cancerul de san", a afirmat aceasta. "Unul dintre studii a avut-o drept co-autoare pe Louise Brinton, sefa de department la National Cancer Institute (Institutul National de Oncologie). Am numarat aproape 50 de studii epidemiologice publicate din 1957 care au semnalat o astfel de legatura. Studiile biologice si experimentale sustin de asemenea afirmatia."
"Expertii au dovedit ca aproape toate cele 20 de studii care neaga legatura dintre avort si cancerul mamar au fost fraudate. Asemenea musamalizarii evidentei legaturi dintre fumat si cancer, aceste studii sunt menite sa faca femeile sa creada ca avortul nu este periculos", a adaugat Malec.


Dr. Angela Lanfranchi, profesor de chirurgie la Scoala Medicala Robert Wood Johnson din New Jersey, a tratat, in calitatea sa de co-director al programului Sanofi-Aventis pentru ingrijirea sanului de la Centrul Oncologic Steeplechase, nenumarate femei puse in fata diagnosticului de cancer mamar.
D-na Lanfranchi a depus marturie, in 2002, intr-un proces deschis in statul California impotriva Planned Parenthood (cel mai important furnizor de servicii de avort din America de Nord, cu o cifra de afaceri de 1 miliard de dolari anual) despre convorbiri private cu experti de top care au fost de acord ca avortul creste riscul aparitiei cancerului mamar. Acestia insa au refuzat sa discute public problema pe motiv ca este "prea politica".


Intr-un articol aparut in jurnalul medical Linacre Quarterly (citat de LifeNews.com) Angela Lanfranchi vorbeste despre problemele pe care le creeaza avortul femeilor:
„Avortul provocat induce risc crescut de cancer de san pentru ca opreste schimbarile fiziologice normale aparute in glanda mamara in timpul unei sarcini duse la termen si care scad riscul de cancer de san. O femeie care duce o sarcina la termen la 20 de ani prezinta un risc cu 90% mai scazut de a face cancer mamar decat o femeie care asteapta pana la 30 de ani pentru a naste.


Tesutul mamar, dupa pubertate si inaintea unei sarcini duse la termen, este imatur si vulnerabil la aparitia cancerului. Saptezeci si cinci la suta din acest tesut prezinta lobuli (subdiviziune anatomica si functionala a unui lob, n.n.) de tip 1, de unde incepe cancerul ductal si 25% lobuli de tip 2, de unde incepe cancerul lobular. Cancerul ductal este raspunzator de 85% din cazurile de cancer mamar, pe cand cancerul lobular are o incidenta de 12-15%.


De indata ce o femeie concepe, embrionul secreta hormonul hCG (gonadotropina corionica umana), hormon care apare la testele de sarcina. HCG face ca ovarele mamei sa creasca nivelul de estrogen si progesteron in organism, rezultand o dublare a tesutului mamar existent.


Dupa jumatatea perioadei de sarcina, la 20 de saptamani, fatul/placenta produce hormonul hPL (hormonul lactogen placentar), care maturizeaza tesutul mamar pregatindu-l pentru a produce lapte.
Numai dupa 32 de saptamani organismul a produs suficient tesut cu lobule tip 4, care sunt rezistente la cancer, asa incat riscul cancerului de san scade.


Avortul indus, intrucat este facut inainte de 32 de saptamani, lasa organismul mamei cu mult tesut vulnerabil la aparitia cancerului. De aceea si o nastere prematura, inainte de 32 de saptamani, nu doar un avort, creste sau chiar dubleaza riscul aparitiei cancerului mamar. (De notat ca avortul este factor de risc inclusiv pentru nasterile premature ulterioare, n.n.)


La finalul sarcinii, 85% din tesutul mamar este rezistent la cancer. Cu fiecare sarcina ulterioara, riscul aparitiei bolii scade cu inca 10%."

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  După ce i-au murit soţia şi copilul, ea l-a salvat pe Joe Biden de la autodistrugere. Cine este Jill, viitoarea Primă Doamnă a SUA
  După ce i-au murit soţia şi copilul, ea l-a salvat pe Joe Biden de la autodistrugere. Cine este Jill, viitoarea Primă Doamnă a SUA

  În perioada 2009-2017, Jill Biden a fost cea de-a Doua Doamnă a SUA, întrucât soţul ei a ocupat funcţia de Vice-Preşedinte. În plus, ea a îmbrăţişat...

  Ea este Katarina, fiica lui Andrei Gheorghe. A emoţionat juriul de la X-Factor! Mama ei a murit de cancer
  Ea este Katarina, fiica lui Andrei Gheorghe. A emoţionat juriul de la X-Factor! Mama ei a murit de cancer

  Fiica vitregă a uneia dintre cele mai cunoscute personalităţi de radio de la noi, ce nu mai este în viaţă, a participat la un îndrăgit show de televiziune. Descoperă din...

  Copilul meu a murit de cancer, după ce a fost diagnosticat greșit cu Covid-19
  Copilul meu a murit de cancer, după ce a fost diagnosticat greșit cu Covid-19

  Anul 2020 a fost dominat de pandemia de coronavirus. Sistemul medical, nu numai din România, ci din întreaga lume, a fost într-un continuu colaps: medici suprasolicitați,...

  Cine este prima fiică a SUA, Ashley Biden? A lucrat ca ospătăriţă la o pizzerie
  Cine este prima fiică a SUA, Ashley Biden? A lucrat ca ospătăriţă la o pizzerie

  Fiica mai mică a noului preşedinte al SUA, Joe Biden, este implicată în activităţi variate. Descoperă din articolul de mai jos cu ce se ocupă Ashley Biden!

  Tatăl meu a murit în ziua în care le-am spus copiilor mei că am cancer
  Tatăl meu a murit în ziua în care le-am spus copiilor mei că am cancer

  Anul trecut a fost unul dificil pentru un bărbat de peste granițe, care la scurt timp după ce a aflat că are cancer, a trebuit să își înmormânteze tatăl, precum și...

  Situația avortului în România. Mai multe spitale din România refuză să mai practice avortul la cerere, din motive religioase
  Situația avortului în România. Mai multe spitale din România refuză să mai practice avortul la cerere, din motive religioase

  Avortul este, în continuare, subiectul a numeroase controverse și ridică deseori probleme de ordin moral. Chiar dacă în România avortul este permis, o treime din...

  7 lucruri pe care le-am învățat după ce copilul meu a murit
  7 lucruri pe care le-am învățat după ce copilul meu a murit

  Experiența pierderii unui copil este una dintre cele mai dure prin care poți trece. Durerea atinge cote inimaginabile, îmbinându-se, de cele mai multe ori, cu sentimentul de...

  Atenție! Ingredientul din cremele de protecție solară care cauzează cancer
  Atenție! Ingredientul din cremele de protecție solară care cauzează cancer

  Vara cu atât mai mult nu ar trebui să ieșim din casă fără să aplicăm, în special pe față, un strat de cremă cu un factor de protecție solară ridicat. O astfel de...

  © 2022 Qbebe